IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Сега ще Ви обясня за какво Матеев се занимава с Вас тук.
    Преди доста време се интересувах от Соларни централи и сигурни инвестиции и така започнах да търся най-различни неща, които човек да вложи и да спечели, евентуално.Към 2009г. попаднах и на неговия форум Стс солар(вижте в нета).
    Та човекът си е от Габрово и се казва инж.Росимир Матеев, един път се разгоря такъв спор за бизнесмените в България и тяхната почтеност.Според него всеки един спечелен лев от него е честен и произхожда от "работническо семейство", успял да натрупа милиони днес.Бизнесът с шампоани и големите маржове печалби над 40% в един момент(късмет-а за който говори) са му помогнали да надуе балона и да успее да направи стабилни печалби....Така натататък...
    Аз продължавам обаче да се съмнявам, че е възможно всичко това по почтен начин, защото с очите си съм виждал как се разграбва едно от многото бивши държавни предприятия на България в Русе.Как сополанковци на по 20-25г. стават собственици на "трудът на пролетариата от комунистическо време".Схемата е проста- не ти трябва да си умен, а да имаш връзки.Купуваш на нулева или символична цена предприятието и го разколачваш от старото желязо и всички материални активи и накрая ставаш и рентиер на празните помещения, ако си дотастатъчно алчен и да продадеш на пазарни цени останалото на чужди инвеститори- обикновено сградите и земята или само земята(голата оплюскана гола поляна).
    Така, ето ти богаташ с никакви усилия само по един финансов модел, има после и други ползващи следващия модел известен, като рекети над други конкурентни стопански субекти... и т.н модели.....
    Имам мнение по случая с Матеев, според мен целта му е проста.Той разчита на т.н "психология на тълпите", когато развива бизнес-идеите си, може би на ръба на закона, но в рамките на него.Както казах горе имаше фирма за фотоволтаични системи, по време на "балона" 2007-2012г., имаше доста дребни инвеститори, които искаха да направят до 30кв. или дори 200кв. централи.Г-н Матеев обясняваше, че на фона на други бизнеси, този е гарантиран от държавата за 20г. напред с преференциално изкупуване на енергията, а инвестицията се изплаща на 7-8година.Той казваше "..внуците ми биха могли да живеят по гръб през следващите 50години(толкова е живота на една фотоволтаична централа, поради изгаряне на отделни клетки и отпадане на стрингове от системата)..За да подсили ефекта, често казваше за двете му централи едната с тракери(системи са оптимално следене на слънчевите лъчи) и другата обикновена стационарна система..Т.е от цялата работа идеята е, като Ви привлече да му бъдете клиенти, той като организатор на цялата бизнес-идея ще спечели не от продадения ток, а от построените системи.
    Сега, положението е доста зле в този сектор и доколкото знам има хора които са пред фалит или с почти никаква печалба, защото държавата оряза префернциите..
    Аз съм любопитен за СтС финанс и форекс-а.Има едно негово интервю от 2009г., в което обяснява същото и сега през 2017г.За създаване на робот-система и "милиони изхарчени за създаване на подобно нещо, с помощта на програмисти".Как сина му ще се занимава със форекс, пък и той самият и само с това до края на живота си.Пак с идеята, както си личи да се лежи по гръб и системата да цъка печалби.Какво се е случило с тази негова идея до 2017г., можете сами да си отговорите щом сега пак пише това нещо.
    Аз се занимавам от края на януари 2009г. със сметка при Делтасток, която закрих през 2012г. септември и оттогава съм само любител и демо на този пазар.Натрупал съм впечатления и те са, че пазара предлага различни неща, когато се намира в двете си основни фази: трендово или рейнджово състояние, а печалбите имат пожелателен характер.Т.е алгоритмите няма да работят, когато ситуацията се промени- обикновено 85% от времето е рейнджово и само 10-15% трендово.Оттам пък всеки път таргетите са различни емпирично погледнато.
    Моят извод е, че зад всяка стратегия или опит за роботизиране, трябва да стой отделен човек по всяко едно време, защото е въпрос на време системата да издъхне.

    В заключение: според мен, Матеев отново цели да бъде организатор на схема.Схемите(законни или незаконни) обикновено имат йерархия и методология за осъществяването си, а неговата цел е да бъде винаги на върха, а този който е там, взема най-много от всичко, макар да съществуват и по-кадърни от него.Да, винаги колкото и да е умен един човек, някъде винаги ще има по-умен, находчив от теб.
    В общества, като нашите, където работиш за 450лв(през 2009г. Матеев е плащал такава заплата в един от заводите в Габрово) и шефът ти, говори за коли, имоти, а тези много на брой хора, които му помагат да ги има описват цялата ситуация директно, където всичко е законно и регламентирано.
    Можете да си представите, какво означава да имаш олигарх в град като Габрово?
    А за Германия, където имат профил на заетост 85-88% със собствен бизнес(около 3млн фирми, където има над 25-30 млн заети), какво говори за едно напредничаво общество и такова от посткомунистическо време, като нашето.
    Както казва Георги Бенковск, който произхожда от богато търговско семейство и става революционер:
    "В търговията трябва да си изкусен лъжец, за да станеш богат".
    Матеев бих го посъветвал, като има пари в излишък да намери начин да върне поне 10% от моментните натрупани богатства към "малките хора- най-вече помогнали му да стане богат човек", както правят Бъфет, Бил Гейтс, Зукърбург. Тяхната философия в бизнеса е да се направи нещо добро за обществото, като не се мисли за парите, а за нещо от което ще спечели цялото общество, което помага не да е милионер, а цял милиардер.
    В нашия град Русе си имаме вече два такива обекта:
    -в РУ се появи "Канев център"(Един беден българин милиардер попаднал в Канада с 3$ в джоба си от едно русенско село сега е милиардер)
    -Братя Бобокови направиха инвестиция за 60млн. лева- една спортна зала "Булстрад Арена".(Хареса ми какво каза Пламен Бобоков- "Русенци го заслужават")
    Направете нещо за Габрово, защото според мен с най-ниската раждаемост, няма да има кой да Ви работи след 10-15години.

    Коментар


    • Абе какво спорите ...идете в тема Кросовете на Архитекта ...и вижте за какво става дума ...

      "ХЯХЯХЯХЯХЯХЯХЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ..."

      Коментар


      • Ненормално е да няма!!!Животът е такъв!!!А колко и как е отделен въпрос!!!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

          Бих казал, че ако се свеждаше до дисциплина при следването на стратегията щеше да има десетки хиляди хора по света, станали милиардери от цъкане на форекс. Но няма. Също както по света има милиони хора, които следват здравословен начин на живот и спортуват.
          Всичко се свежда именно до това ... и има милиарди по света, които не водят такъв начин.
          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение

            Колко стратегии си бектествал, форуърд тествал и след това си ги трейдвал в реално време?

            Принципно колкото печеливши трейдъри, ако искаш и инвеститори, толкова и печеливши стратегии - може да прочетеш някоя от книгите на Jack Schwager.

            Масово хората не се дънят щото не разполагат с правилната стратегия, а се дънят защото не я спазват. Съвсем прост пример - масово всички сме наясно, че ако ядем здравословни храни за сметка на боклуци и имаме активна физическа дейност, то няма да имам излишни килограми, както да не говорим, че няма да сме абонирани към медико-фармената индустрия ... дори не искам да добавям и ползата от липсата цигари и алкохол. Като цяло стратегията е проста и успешна, но в толкова просто нещо, значителна част от населението се проваля.

            Стратегията или нейното имплементиране е проблемът? Абсолютно същото е с трейдинг/инвестиране на фин. пазари, предприемаческата/бизнес дейност, както и навсякъде другаде ...
            Бих казал, че ако се свеждаше до дисциплина при следването на стратегията щеше да има десетки хиляди хора по света, станали милиардери от цъкане на форекс. Но няма. Също както по света има милиони хора, които следват здравословен начин на живот и спортуват.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

              Разчитай на бек тестинг. Това почти винаги е шарлатания, ако го продаваш или самозаблуда ако си вярваш. Ако беше толкова лесно всички щяха да следват патерните, а ако всички ги следват, те пък вече няма да носят печалба.

              Има огромна индустрия на търсене на патерни със супер компютри, каквито ти нямаш. И целта е основно да се пускат финансови "продукти", за да вземат парите на балъците, които вярват в патерни.
              Колко стратегии си бектествал, форуърд тествал и след това си ги трейдвал в реално време?

              Принципно колкото печеливши трейдъри, ако искаш и инвеститори, толкова и печеливши стратегии - може да прочетеш някоя от книгите на Jack Schwager.

              Масово хората не се дънят щото не разполагат с правилната стратегия, а се дънят защото не я спазват. Съвсем прост пример - масово всички сме наясно, че ако ядем здравословни храни за сметка на боклуци и имаме активна физическа дейност, то няма да имам излишни килограми, както да не говорим, че няма да сме абонирани към медико-фармената индустрия ... дори не искам да добавям и ползата от липсата цигари и алкохол. Като цяло стратегията е проста и успешна, но в толкова просто нещо, значителна част от населението се проваля.

              Стратегията или нейното имплементиране е проблемът? Абсолютно същото е с трейдинг/инвестиране на фин. пазари, предприемаческата/бизнес дейност, както и навсякъде другаде ...
              Last edited by needtoknowmore; 23.07.2017, 15:19.
              Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение

                Когато примерно направиш back test на 1 стратегия спрямо твоето портфолио, и изкараш над 10к сделки за последните 7+ години и видиш, че вероятността е на твоя страна, също като преминеш през forward тестинг и видиш, че се запази същата вероятност - какъвто и капацитет да си почваш да осъзнаваш, че не всичко е късмет, а поредица от закономерности.

                В случая тук говоря за трейдинг, а не за градена на позиции - като не говоря само за форекс, а цялостен трейдинг на фин. пазари.

                Няма как без план бил той трейдинг или инвестиционен, който неотлъчно да се спазва, да си печеливш - това е един от много проблеми на играчите на фин. пазари не знаят какво правят, не знаят какво да очакват от това, което правят и в добавка на това се превърщат в емоционални развалини - от там пътя до фалит е изключително кратък.
                Разчитай на бек тестинг. Това почти винаги е шарлатания, ако го продаваш или самозаблуда ако си вярваш. Ако беше толкова лесно всички щяха да следват патерните, а ако всички ги следват, те пък вече няма да носят печалба.

                Има огромна индустрия на търсене на патерни със супер компютри, каквито ти нямаш. И целта е основно да се пускат финансови "продукти", за да вземат парите на балъците, които вярват в патерни.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

                  Никога не съм пробвал форекс (в истинския смисъл на думата) и не ми трябва да пробвам, за да се сетя, че е хазарт. Ако човек поне малко разбира от финансови пазари, веднага ще разбере защо е така.

                  Въпреки това мисля, че от движението на валута може да се печели, но не много и трябва дългосрочен поглед. За пример мога да дам това, че в края на 2012 и през 2013 взимах американски акции, като минавах от евро в долар, с ясната идея, че дори акциите да паднат доларът би трябвало да се качва в края на КУ, както и с перспективата лихвите в САЩ да се качват. На много приятели и познати казвах да взимат долари. Проблемът е, че отне доста време този сценарий да се развие. Освен това, да влезеш дълъг долар през 2013 и да чакаш до 2016 едва ли е истински форекс, така както вие го разбирате.

                  И в крайна сметка, доларът поскъпна значително спрямо еврото благодарение на КУ на ЕЦБ, което беше един непредвидим сценарий през 2012-2013. Така че късметът играе яко и който не го разбира значи има изключителен интелектуален капацитет
                  Когато примерно направиш back test на 1 стратегия спрямо твоето портфолио, и изкараш над 10к сделки за последните 7+ години и видиш, че вероятността е на твоя страна, също като преминеш през forward тестинг и видиш, че се запази същата вероятност - какъвто и капацитет да си почваш да осъзнаваш, че не всичко е късмет, а поредица от закономерности.

                  В случая тук говоря за трейдинг, а не за градена на позиции - като не говоря само за форекс, а цялостен трейдинг на фин. пазари.

                  Няма как без план бил той трейдинг или инвестиционен, който неотлъчно да се спазва, да си печеливш - това е един от много проблеми на играчите на фин. пазари не знаят какво правят, не знаят какво да очакват от това, което правят и в добавка на това се превърщат в емоционални развалини - от там пътя до фалит е изключително кратък.
                  Last edited by needtoknowmore; 23.07.2017, 14:37.
                  Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение

                    Нормално - във всеки аспект на живота е пълно с неудачници и шепа победители. Нашите wanna be-та са решили, че са толкова напред с материята, след като са затрили своите сметки, решили, че щом при тях не става така е навсякъде. Не могат да намерят грешките си, не си ги признават сами пред себе, като за това не могат да се учат от тях. По лесно е да виниш всичко и всички, за твоя личен неуспех ... Това е тази тема - просто един манифест на неуспешните, измисляйки си един тон бисери, за да докажат своята теза, че примерно при форекса масово губят и малцина печелят, забравяйки, че същата теза е напълно приложима на всички финансови пазари, да не говорим предприемаческата дейност, и живота като цяло ...

                    Иначе "аргументите" и бисерите от тази тема са ниво, като цяло те я поддържат, като заради тях влизам от време на време в темата ...
                    Никога не съм пробвал форекс (в истинския смисъл на думата) и не ми трябва да пробвам, за да се сетя, че е хазарт. Ако човек поне малко разбира от финансови пазари, веднага ще разбере защо е така.

                    Въпреки това мисля, че от движението на валута може да се печели, но не много и трябва дългосрочен поглед. За пример мога да дам това, че в края на 2012 и през 2013 взимах американски акции, като минавах от евро в долар, с ясната идея, че дори акциите да паднат доларът би трябвало да се качва в края на КУ, както и с перспективата лихвите в САЩ да се качват. На много приятели и познати казвах да взимат долари. Проблемът е, че отне доста време този сценарий да се развие. Освен това, да влезеш дълъг долар през 2013 и да чакаш до 2016 едва ли е истински форекс, така както вие го разбирате.

                    И в крайна сметка, доларът поскъпна значително спрямо еврото благодарение на КУ на ЕЦБ, което беше един непредвидим сценарий през 2012-2013. Така че късметът играе яко и който не го разбира значи има изключителен интелектуален капацитет

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Явно каквото и да ви кажа, вие веднага ще го извъртите в угодна за вас посока, само и само за да не си признаете пред себе си очевидната истина. А тя е, че победителите търсят и намират начин да си разрешат проблемите, а губещите търсят и си намират ОПРАВДАНИЯ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРОВАЛИ в този живот.

                      Цялата тази тема е ярък пример как се самонавивате и самооправдавате, че от ФОРЕКС не може да се спечели. Така постигате душевен мир и спокойствие, че вие сте прави, въпреки че доказателствата крещят в лицето ви точно обратното. При това положение е абсолютно безсмислено да ви убеждавам в каквото и да било. Не може да се спори с деца от детската градина, така че най-разумното решение е човек да си замълчи и тактично да се усмихне.
                      Нормално - във всеки аспект на живота е пълно с неудачници и шепа победители. Нашите wanna be-та са решили, че са толкова напред с материята, след като са затрили своите сметки, решили, че щом при тях не става така е навсякъде. Не могат да намерят грешките си, не си ги признават сами пред себе, като за това не могат да се учат от тях. По лесно е да виниш всичко и всички, за твоя личен неуспех ... Това е тази тема - просто един манифест на неуспешните, измисляйки си един тон бисери, за да докажат своята теза, че примерно при форекса масово губят и малцина печелят, забравяйки, че същата теза е напълно приложима на всички финансови пазари, да не говорим предприемаческата дейност, и живота като цяло ...

                      Иначе "аргументите" и бисерите от тази тема са ниво, като цяло те я поддържат, като заради тях влизам от време на време в темата ...
                      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        Явно каквото и да ви кажа, вие веднага ще го извъртите в угодна за вас посока, само и само за да не си признаете пред себе си очевидната истина. А тя е, че победителите търсят и намират начин да си разрешат проблемите, а губещите търсят и си намират ОПРАВДАНИЯ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРОВАЛИ в този живот.
                        Матеев, т. нар. от теб победители просто имат малко повече акъл, ЗАНАЯТ, че ритейл форекс е хазартна схема и дори не си помислят да търгуват през някой метатрейдърски бъкет. Някак си не се вързва "офисът" на сериозен бизнесмен да е в кварталния бъкет.

                        Коментар


                        • Пичове, какво има да го мислите?! Щом най-успелият бизнесмен в държавата - Пеевски не се занимава с форекс, депутатите и те не се занимават с форекс, нито един политик не е посочил в имотната си декларация доходи от форекс, значи няма изгода и келепир в тая работа.
                          А Матеев да отиде да им издърпа ушите на тези лузъри и да им се скара - ма как може тоя Пеевски и онези неудачници депутатите да не играят форекс... ама ха!
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                            Аз имам един много силен аргумент - с моите си лични концепции съм постигнал много в този живот. Не си знам броя на колите, имотите и фирмите. Финансовото ми състояние сигурно надхвърля сумарното финансово състояние на всички пишещи в тази тема. Това ми дава правото да се изживявам в ролята на учител, който иска да налее акъл в главите на други хора и да им обясни къде грешат в разсъжденията и в действията си. Да, ама те се държат като малки деца, които сляпо вярват в собствените си самозаблуди, и искат сами да си направят собствените си грешки в този живот. Дотук добре, ама на повечето от тях няма да им стигне един живот, за да направят всички възможни грешки,

                            От тази гледна точка е добре поне част от грешките да не ги допускат, като се поучават от опита на други хора, постигнали много повече от тях.

                            Най-смешното във всичко това е когато някой провалил се неудачник започне да поучава някой успял човек, и да му казва колко е глупав, прост, тъп и как не разбира от нищо. Точно това аз го наричам ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ - глупака да се прави на умен в публичното пространство. Но понеже глупака няма какво умно нещо да напише, започва с личностните нападки, прикривайки се зад анонимноста.

                            ПС: Нищо лично към никого. Проспо споделям абстрактни разсъждения, които всеки един интелигентен човек ще ги разбере, а всеки един неудачник или комплексар ще започне да ги атакува.
                            Пич , ти май никога не си стигал до извода , че успелите 'орица въобще не пишат тука...тука е място за голи въшки като мене и най вече комплексари от всякакъв цвят дето си мерят чепките...

                            Коментар


                            • Явно каквото и да ви кажа, вие веднага ще го извъртите в угодна за вас посока, само и само за да не си признаете пред себе си очевидната истина. А тя е, че победителите търсят и намират начин да си разрешат проблемите, а губещите търсят и си намират ОПРАВДАНИЯ ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРОВАЛИ в този живот.

                              Цялата тази тема е ярък пример как се самонавивате и самооправдавате, че от ФОРЕКС не може да се спечели. Така постигате душевен мир и спокойствие, че вие сте прави, въпреки че доказателствата крещят в лицето ви точно обратното. При това положение е абсолютно безсмислено да ви убеждавам в каквото и да било. Не може да се спори с деца от детската градина, така че най-разумното решение е човек да си замълчи и тактично да се усмихне.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                                Всъщност, ако резюмираме мнението му, Матеев се хвали, че имал коли, имоти и фирми, но е пропуснал дребната подробност, че нито едно от изброените неща не е купено с печалба от форекс търговия.
                                Матеев просто избива комплекси и се представя за някакво гуро. Приятел радвам се за теб,че си успешен но найстина парите не са ти от форекс търговия май май,че да се изказваш от последна инстанция. Утре някой новоизпечен тотомилионер да кажем от евромилиони започне да ти налива акъл само защото имал повече пари имоти и коли от теб? Мислех,,че си сериозен, но нивото ти е доста елементарно.

                                И стига сте ги дрънкали по цел ден тия глупости с положитените очаквания. Сами скоро като се опарите ще разберете,че други са методите за печелене на пазара

                                Коментар

                                Working...
                                X