If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Квв, успешен консултантин като теб щеше да има барем 1 доволен клиент, който през изминалата година да ни обясни как с твоя помощ е направил пачка. Но да не ви давам лоши идеи.
Матеев, не ти отива да говориш за физика, след като самият ти преди няколко месеца развиваше едни нелепи теории. Трябва ли да ти напомням за Хайзенберг? Глупакът вика, дръжте глупака!
Значи когато аз прохождах започнах демо при един бъкет имаше и акции и форекс. На форекса винаги бях на страхотен минус на акциите на плюс. Използвах едни и същи технически методи. И понеже заговорихте за Ренесанс и Медалион там нещата са на доста високо ниво. Матеев с неговата концепция не може и да километри да се доближи до техните методи. Както многократно казах за да се печели на форекса трябва да надхитриш тълпата впрочем така е и навсякаде .
На мен ще ми е интересно както каза Мишо да видим реални резултати а не плямпане на високопарни приказки. Отваряме си по едно демо при някой бъкет. Един месец или две-три седмици и сравняваме резултати
Mateev дай някой прогноза, примерно за златото на къде го виждаш и според теб цената му от какво се влияе, струва ли си да търся взаимовръзка между номинални реални лих.проценти инфлация.
Да купувам ли да продавам ли пред дилема съм ?
Благодаря ти предварително
Преди да станеш писател,бъди читател. Матеев ни писа,че повече няма да общува с нас,простосмъртните.Пък и как да ти отговори на конкретен въпрос с прогноза като неговото бля-бля няма да мине.Аз му предложих същото-да защити на практика стратегията си,амане може.Направи се на партиен цензур пред книгата фашизъм на Ж. Желев.За неосведомените-в нея той разглежда фашизма като идеолигие,структира...И някой припознна в нея комунизма,забраниха я ..... и знаем всички- Ж. Желев-Президент.
Преди много години на един от Пловдивските панаири се срещнах с един човек, който гордо наричаше себе си ИЗОБРЕТАТЕЛ. Излагаше едни картини, на гърба на които имаше навит реотан. Твърдението му беше, че това са красиви стенни отоплителни уреди на бъдещето с КПД от 120 до 150%.
Шокиран от простотията на това твърдение, аз си позволих да вляза в спор с този човек, опитвайки са да му разкажа за Закона за запазване на енергията, и как нищо на този свят не може да има КПД, по-голямо от 100%. Да, ама колкото повече спорехме, толкова повече осъзнавах, че С ПРОСТОТИЯТА НА ГЛАВА НЕ СЕ ИЗЛИЗА. Съдейки по разговора това беше един селски некадърник, едвам изкарал 3-ти клас, като познанията му за физичните закони бяха колкото 5 стотинки. И именно голямата му простотия и незнание бяха в основата и на ГОЛЯМАТА МУ САМОУВЕРЕНОСТ, ЧЕ Е ВЕЛИК ИЗОБРЕТАТЕЛ. Та този човек просто не знаеше, какво не знае. Този човек просто не осъзнаваше какви глупости плещи, и как всеки един що-годе интелигентен човек ще му се смее на тези глупости.
След това през годините още 2-3 пъти съм попадал на подобни хора, и тактично съм избягвал да споря с тяхната простотия, защото точно и ясно знаех, че това е невъзможно. Предполагах, че един на милион може да страда от тази неизлечима болест, наречена МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ, ПОРОДЕНА ОТ ПРОСТОТИЯТА. И в един момент попадам в този форум и в тази тема и оооооооо...... Боже........... - оказва се, че вероятноста не е 1 на милион, а по-скоро 5 или дори 10 на 100 от всички хора.
Повече нямам какво да кажа, и най-разумното е да спра да споря по понятни за останалите 90% от хората причини. Само ще намекна за Айнщайн, който е казал, че на този свят има само 2 безкрайни неща, вселената и човешката простотия. За първото обаче не е сигурен.
Много повече са отколкото предполагаш
Ефектът на Дънинг-Крюгер или как глупавите са твърде глупави, за да разберат, че са глупави:
Mateev дай някой прогноза, примерно за златото на къде го виждаш и според теб цената му от какво се влияе, струва ли си да търся взаимовръзка между номинални реални лих.проценти инфлация.
Да купувам ли да продавам ли пред дилема съм ?
Благодаря ти предварително
Преди много години на един от Пловдивските панаири се срещнах с един човек, който гордо наричаше себе си ИЗОБРЕТАТЕЛ. Излагаше едни картини, на гърба на които имаше навит реотан. Твърдението му беше, че това са красиви стенни отоплителни уреди на бъдещето с КПД от 120 до 150%.
Шокиран от простотията на това твърдение, аз си позволих да вляза в спор с този човек, опитвайки са да му разкажа за Закона за запазване на енергията, и как нищо на този свят не може да има КПД, по-голямо от 100%. Да, ама колкото повече спорехме, толкова повече осъзнавах, че С ПРОСТОТИЯТА НА ГЛАВА НЕ СЕ ИЗЛИЗА. Съдейки по разговора това беше един селски некадърник, едвам изкарал 3-ти клас, като познанията му за физичните закони бяха колкото 5 стотинки. И именно голямата му простотия и незнание бяха в основата и на ГОЛЯМАТА МУ САМОУВЕРЕНОСТ, ЧЕ Е ВЕЛИК ИЗОБРЕТАТЕЛ. Та този човек просто не знаеше, какво не знае. Този човек просто не осъзнаваше какви глупости плещи, и как всеки един що-годе интелигентен човек ще му се смее на тези глупости.
След това през годините още 2-3 пъти съм попадал на подобни хора, и тактично съм избягвал да споря с тяхната простотия, защото точно и ясно знаех, че това е невъзможно. Предполагах, че един на милион може да страда от тази неизлечима болест, наречена МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ, ПОРОДЕНА ОТ ПРОСТОТИЯТА. И в един момент попадам в този форум и в тази тема и оооооооо...... Боже........... - оказва се, че вероятноста не е 1 на милион, а по-скоро 5 или дори 10 на 100 от всички хора.
Повече нямам какво да кажа, и най-разумното е да спра да споря по понятни за останалите 90% от хората причини. Само ще намекна за Айнщайн, който е казал, че на този свят има само 2 безкрайни неща, вселената и човешката простотия. За първото обаче не е сигурен.
Дори и на демо не вярвам почти всички да са на + може да са имали някакъв времен успех, но крайния резутат е бил една голяма нула. Повечето спекуланти като изкарат нещо от 10 сделки за 2-3 дни се въудушевяват и нямат търпение да почнат реална търговия. За тоя бизнес обаче освен акъл се иска да имаш и 3 топки между краката
Е,това ми беше идеята.Направил бърз профит на демо,чувства се безсмъртен и като сложи истински пари, и му се свиват топките до коленете от страх.
Влез в съседните теми.От акции всички печелят.От форекс незнам да има някой изкарал дори и за едно жилище.Но не на демо.Моят брокер преди време ми каза-почти всичките ми клиенти/включително и той/ на демо платформите бяхме на плюс.При реално вкарани пари -всички сме на минус
/влючително и той/.
Дори и на демо не вярвам почти всички да са на + може да са имали някакъв времен успех, но крайния резутат е бил една голяма нула. Повечето спекуланти като изкарат нещо от 10 сделки за 2-3 дни се въудушевяват и нямат търпение да почнат реална търговия. За тоя бизнес обаче освен акъл се иска да имаш и 3 топки между краката
Ти си доста кух трол. Ако действително се интересуваше от пазарните неефективности във форекса щеше да пускаш информация за подобни явления, да анализираш и обясняваш кога, защо и как са се случили и с какви финансови инструменти биха могли да се експлоатират.
Вместо това излизаш с някакви бля-бля, как имало някакъв акаунт който не знам какво бил направил.
Хаха, ами аз доста анализи съм изписал и публикувал и то не само в български сайтове.
Дадох и пример няколко мнения по-назад с конкретен съвет от преди няколко дена относно еврото, намери си въпросния форум и виж какво стана, донорите уона бита ми се нахвърлиха, че не било смислено и вярно това, което им казвам. Наиграха се яката, после продължаваха да контрят движението и сега съм сигурен, че са затънали до над ушите и им се реве на някои. И за какво да помагам повече и да давам смислени насоки, като всеки, който се опита да го направи и каже истините, които не са угодни бива оплют.
Но така е трябва да има донори, защото иначе печелившите трейдъри няма от къде да взимаме пари.
Относно Ренесанс, ако ги проучите внимателно и сте в час, ще разберете доста за това което правят и как са го постигнали. Няма общо с връзката фонд-банка или вътрешна информация. Когато си толкова голям, че да търгуваш с банка от това произлизат много повече проблеми от удобства и привилегии. Ритейл трейдъра има много повече предимства +-0,5 пипса не те правят успешен.
Ако изключим скалпиращите експертни ситеми, разлика между демо и релна сметка има само в главата на трейдъра, от там идват и причините за провал, не случайно вече писах "За успеха е необходимо изграждане на система с работещ едж и механичното и следване."
Три реторични въпроса към гадателите:
Познавате ли хора, спечелили от форекс и ако да, колко?
А от акциЙ (примерно)?
Нали си давате сметка, че колкото по-голяма тупурдия става, толкова по-дълбоко ви влиза? Щом се налага, ще се повтаря едно и също до безкрай...
Влез в съседните теми.От акции всички печелят.От форекс незнам да има някой изкарал дори и за едно жилище.Но не на демо.Моят брокер преди време ми каза-почти всичките ми клиенти/включително и той/ на демо платформите бяхме на плюс.При реално вкарани пари -всички сме на минус
/влючително и той/.
Това е все едно да казваш на всеки срещнат тийнеджър да не учи в университета, а да тренира в местния футболен клуб, защото виж Марадона колко е бил успешен във футбола.
Всички тръгват от няъде, Марадона е ритал топка на улицата, после в някой селски или квартален отбор и докато е стигнал до върха е минал през доста етапи и на подготовка и на пиене на допинг специални режими на хранене, тренировка и почивка.
Грешката на повечето хора във форекса е, че се хващат да четат книги за форекс и да следят "експерти" по форумите. Която и книга да ханеш на тема фин. пазари няма да видиш вътре истински научни или математичски доказателства за твърденията, дори чисто статистически да си е направил труда автора да извади от собствената си тъговия сделките или поне проследявайки графиката и да каже, отиграни по тази фигура 100 сделки 20 загубени с обща загуба Х, 80 спечелени с печалба У, разходи за спред суап и слипидж 8%, всичко в тая литература е бла бла, се едно на Кобилкина семинарите слушам. За това няма успех, никой не иска да седне и да търси сам, да изследва и да каже. Направих ето това, резутата е плачевен направих друго пак не откривам зависимост резултата излезе 50,07 към 49,93. Едно време така са се подигравали на братята Райт и на всички перковци опитвали се да създадът машина за летене. Подигравали са се и на Амудсен и Скот които са казали че искат да стигнат до северния полюс. В тая област нещата не са за всеки, ако не си програмист или нямаш програмисти на които да плащаш забрави, че ще забележиш нещо взирайки се в графиките или цъкайки на демо. С бектестове съм изиграл еквивалента на 400'000 години, компютрите ми смятат седмици и месеци за да напипам някаква зависимост 7-8 % над 50:50 За това и повечето хора се провалят, всеки си мисли, че е по-умен от останалите и може да види нещо което другите са пропуснали, или че той може да извади късмет. При златната треска 19 век колко човека са се облажили? А при търсенето на нефт? Печели ли си от добива на злато?
Ми има и сега дядовци дето клечат край струма. Има и такива дето товарят по 200 камиона руда край Крумовград.
Три реторични въпроса към гадателите:
Познавате ли хора, спечелили от форекс и ако да, колко?
А от акциЙ (примерно)?
Нали си давате сметка, че колкото по-голяма тупурдия става, толкова по-дълбоко ви влиза? Щом се налага, ще се повтаря едно и също до безкрай...
ми не виждам връзката в примера ти. Фонда има предимство щото може да си договаря директно търговия с банките, дори може да си отвори собствени банки и да си търгува по междубанкови курсове. При брокерите обаче спреда е доста по нисък, ако искаш да излезеш директно при някой доставчик на ликвидност там 1-во спреда ще е няколко пъти по-широк, 2-ро за сделки под 100к няма кой да се занимава с теб, което автоматично означава да забравиш за скалперски, интрадневни и дневни търговии. Минаваш на сделки с времетраене над седмица или над 200-300 пипса движения за да може спреда да стане незначителна част от сделката. Като цяло да управляваш фонд с милиарди и сметка с 5'000 е като да управляваш ядрена подводница и моторна лодка, нивата на застраховка, рисковете които се допускат и правилата които се спазват за смазващи
Ти си доста кух трол. Ако действително се интересуваше от пазарните неефективности във форекса щеше да пускаш информация за подобни явления, да анализираш и обясняваш кога, защо и как са се случили и с какви финансови инструменти биха могли да се експлоатират.
Вместо това излизаш с някакви бля-бля, как имало някакъв акаунт който не знам какво бил направил.
Коментар