IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето ги кои са големите и какво правят. Може и това да разсее илюзиите ви, че наистина някой дърпа конците. Всички се борят за едни пипсове, накрая някои са прави повече пъти от колкото са сгрешили и прибират печалбата.

https://www.bloomberg.com/news/artic...-hurts-trading

http://prntscr.com/g1to8d

Click image for larger version

Name:	Screen-Shot-2016-05-25-at-13.25.06.png?x33146.jpg
Views:	1
Size:	9.0 КБ
ID:	3223151

FinancialMarkets.Zone

Коментар

• как следите обемите, нали форекс пазара е otc
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Говориш глупости. Явно си на някой метатрейдър бъкет и им гледаш фалшивите обеми. Аз като си отворя платформата и гледам в рамките на 10 пипса от 200-300 милиона на евро долар. Никой не бута цената случайно, бутат я за да ви оберат понеже всички ние сме цаца. Но и не си мисли,че големите търгуват както ти си пускаш поръчките в бъкета пък и техните стратегии са съвсем други
        Аз говоря за реалните обеми, които излизат на пазара и че става дума за сериозни суми, които движат цената по долу описания начин. Ако това ви затруднява като концепция и не можете да възприемете начина по който се движи цената нищо чудно, че печалбите от ФХ трейдинг ви се струват невероятни. Обеми(като индикатор) от МТ4 не съм цитирал никъде,в МТ4 са базирани на тикове не реални количества шерове както е при централизирания пазар.

Какви са им стратегиите на големите би ли ни обяснил?
        Last edited by k_v_v_; 29.07.2017, 17:12.
        FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

5 трилиона е целия пазар

Аз отварям 10-тина лота и отгоре на моменти, това ти е 1 милион.

Фондовете и големите играчи боравят с мнооого по-големи суми и да за тях трябва ликвидност, иначе бутат цената и изпълнението се влошава и забавя. Нали се сещаш, че 10 пипса с няколкостотин милиона са си пари.
          Говориш глупости. Явно си на някой метатрейдър бъкет и им гледаш фалшивите обеми. Аз като си отворя платформата и гледам в рамките на 10 пипса от 200-300 милиона на евро долар. Никой не бута цената случайно, бутат я за да ви оберат понеже всички ние сме цаца. Но и не си мисли,че големите търгуват както ти си пускаш поръчките в бъкета пък и техните стратегии са съвсем други

Коментар

• Задавам много конкретни въпроси.

Кои са големите играчи на този пет-трилионен дневен пазар? Кой движи пазара? На кого точно не му стига ликвидност?

Кои са спекулантите на този пазар?

Бягаш ми по тъч линията съвсем преднамерено

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Значи големите играчи не могат да си затварят позициите, защото на тях им трябва ликвидност? Каква е връзката? Каква е логиката на тези твърдения? На пазара няма ликвидност и затова ли не могат да си затворят позициите от милиард или два? Кои са тези големи играчи дето не могат да си затворят позициите? Медалион на Ренесанс ли са голям форекс играч, който не може да си затвори позицията? Сорос ли не е могъл да си затвори позицията? Колко голям трябва да си, за да не можеш да си затвориш позицията?

Вярно е, че не съм разбирач. Затова питам разбирачите.
              За да продадеш на определена цена трябва да има кой да купи на тази цена. Като искаш да продадеш много някой трябва да иска да купи много, ако продадеш и на съответната цена няма толкова купувачи отиваш на по ниска цена и така докато си намериш обема купувачи който ти е необходим за да мине цялата поръчката ти. Ето така функционират пазарите и валутните и фондовите и стоковите.
              FinancialMarkets.Zone

Коментар

Големите играчи, не могат да си затварят и отварят позициите във всеки един момент и цена по графиката. На тях им трябва ликвидност

Големите играчи, не могат да си затварят и отварят позициите във всеки един момент и цена по графиката. На тях им трябва ликвидност
                Ритейл трейдъра е много по-гъвкав.
                Значи големите играчи не могат да си затварят позициите, защото на тях им трябва ликвидност? Каква е връзката? Каква е логиката на тези твърдения? На пазара няма ликвидност и затова ли не могат да си затворят позициите от милиард или два? Кои са тези големи играчи дето не могат да си затворят позициите? Медалион на Ренесанс ли са голям форекс играч, който не може да си затвори позицията? Сорос ли не е могъл да си затвори позицията? Колко голям трябва да си, за да не можеш да си затвориш позицията?

Вярно е, че не съм разбирач. Затова питам разбирачите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

В пазар с оборот от над 5 трилона долара дневно можеш да си отваряш и затваряш позиции от един-два милиарда съвсем спокойно.

Обясни на кого и защо му трябва ликвидност
                  5 трилиона е целия пазар

Аз отварям 10-тина лота и отгоре на моменти, това ти е 1 милион.

Фондовете и големите играчи боравят с мнооого по-големи суми и да за тях трябва ликвидност, иначе бутат цената и изпълнението се влошава и забавя. Нали се сещаш, че 10 пипса с няколкостотин милиона са си пари.
                  FinancialMarkets.Zone

Коментар

Големите играчи, не могат да си затварят и отварят позициите във всеки един момент и цена по графиката.
                    В пазар с оборот от над 5 трилона долара дневно можеш да си отваряш и затваряш позиции от един-два милиарда съвсем спокойно.

Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
                    На тях им трябва ликвидност
                    Обясни на кого и защо му трябва ликвидност

Коментар

• Срещал съм хора, които са спечелили от лотарията. Много дребни суми. Но те са живото доказателство, че не е невъзможно

Коментар

• Срещал съм печелещи. Обаче в България поне, някакви значими суми не съм видял да спечелят, за суми седемцифрени говоря. Много по-вероятно е да станеш милионер с частен бизнес примерно отколкото с форекс, а усилието е същото. Може би трябва ментор за форекс. Аз за себе си съм решил да не се занимавам с форекс поради тези причини.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                          Само ще намекна за Айнщайн, който е казал, че на този свят има само 2 безкрайни неща, вселената и човешката простотия. За първото обаче не е сигурен.
                          +1

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                            Квв, успешен консултантин като теб щеше да има барем 1 доволен клиент, който през изминалата година да ни обясни как с твоя помощ е направил пачка. Но да не ви давам лоши идеи.
                            Верно къде другаде биха се похвалили ако не тук, където има толкова много разбирачи

Ритейл трейдъра е много по-гъвкав.
                            FinancialMarkets.Zone

Коментар

Ритейл трейдъра има много повече предимства +-0,5 пипса не те правят успешен.
                              Ритейл трейдърът няма никакви предимства в условията на търговия. Затова всички фондове използват услугите на prime brokers.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Преди много години на един от Пловдивските панаири се срещнах с един човек, който гордо наричаше себе си ИЗОБРЕТАТЕЛ. Излагаше едни картини, на гърба на които имаше навит реотан. Твърдението му беше, че това са красиви стенни отоплителни уреди на бъдещето с КПД от 120 до 150%.

Шокиран от простотията на това твърдение, аз си позволих да вляза в спор с този човек, опитвайки са да му разкажа за Закона за запазване на енергията, и как нищо на този свят не може да има КПД, по-голямо от 100%. Да, ама колкото повече спорехме, толкова повече осъзнавах, че С ПРОСТОТИЯТА НА ГЛАВА НЕ СЕ ИЗЛИЗА. Съдейки по разговора това беше един селски некадърник, едвам изкарал 3-ти клас, като познанията му за физичните закони бяха колкото 5 стотинки. И именно голямата му простотия и незнание бяха в основата и на ГОЛЯМАТА МУ САМОУВЕРЕНОСТ, ЧЕ Е ВЕЛИК ИЗОБРЕТАТЕЛ. Та този човек просто не знаеше, какво не знае. Този човек просто не осъзнаваше какви глупости плещи, и как всеки един що-годе интелигентен човек ще му се смее на тези глупости.

След това през годините още 2-3 пъти съм попадал на подобни хора, и тактично съм избягвал да споря с тяхната простотия, защото точно и ясно знаех, че това е невъзможно. Предполагах, че един на милион може да страда от тази неизлечима болест, наречена МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ, ПОРОДЕНА ОТ ПРОСТОТИЯТА. И в един момент попадам в този форум и в тази тема и оооооооо...... Боже........... - оказва се, че вероятноста не е 1 на милион, а по-скоро 5 или дори 10 на 100 от всички хора.

Повече нямам какво да кажа, и най-разумното е да спра да споря по понятни за останалите 90% от хората причини. Само ще намекна за Айнщайн, който е казал, че на този свят има само 2 безкрайни неща, вселената и човешката простотия. За първото обаче не е сигурен.
                                Много добър пример, само че в случая ние ти обясняваме "закона за запазване на масата", а ти бръщолевиш бабини деветини.

Коментар

Working...
                                X