If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Разбира се - това е субективно мнение и още утре, ако стане издънка с Кипър, може да ме опровергае Пазара. Говоря за покупка на EUR/AUD от текущи нива.
Не те знам как денсиш кат' техника, аз местя стоповете веднага назад.
Сентимент за АУД е 71% надоле, за евро 60% бай - т'ва са нагласите на трейдърите сега.
Технически кат' анализ - евро е негатив тенденция тая седмица, а АУД позитив на седмична.
П.П. Стана объркващо, налЕ?
Спред мен изчакай тая седмица, точно за тази двойка или я бий с 2 насрещни с отместени стопове назад и чакаш коя ще удари първа 50% профит.
В момента има други по-атрактивни неща, за които да се дебне, ако стигнат определени нива за вход.
Общо взето, това е крос. Ако имаш представа накъде ще ходят EUR/USD и AUD/USD, поне на 70% си познал движението и в EUR/AUD. Останалите 30% са за фондовете, които търгуват само къмодити валути. Както днес продадоха много канадски долари и купиха за тях новозеландски и австралийски. Но това са редки дни. И точно след тях можеш да търгуваш с по-малко изненади кросове като EUR/AUD.
Разбира се - това е субективно мнение и още утре, ако стане издънка с Кипър, може да ме опровергае Пазара. Говоря за покупка на EUR/AUD от текущи нива.
Паунд, НЗД, Канадец, Австралиец е кралицата на ЮКей. Тя може да си позволи да си мести шундата от единия крачол в другия, спрямо долар, но валутите са нейни и си ги менкат как си иска.
Т.е. нямаш фундамент в тия валути, нито технически анализ, щот' гледаш на коя мутрата е на банкнотите им. Все старата бабка.
Да се прави крос в друга валута ( евро ) ми е странно, понеже е скъпо и ненужно усложнено.
П.П. Австралия има над 20 години на постоянен икономически растеж като БВП ( почти без аналог е в света, поне аз не се сещам ), но интервират яко да си обезценяват валутата кат' "поскъпне", щот' са износители на суровини. Те думата рецесия не я познават от 24 години ( по памет ).
Евро-то ще е волатилно, защото не очаквам втори седмичен ГАП да има, т.е. всичко ще се реши тая седмица. Затова очаквам волатилност при евро-то.
Почти нямам позиции в него, именно за това. Тая седмица не ме интересува, въпреки, че го хванах набързо за малко на дневна няколко пъти и през долар и прз йена.
П.П.П. Кипър избраха бърз фалит за разлика от Гърция с "контролирания" 6 годишен фалит. Сигналите ще са разнопосочни, оттам и търговията.
За протокола БГ-стан също беше в мини-фалит предната седмица, докато не се избра служебния кабинет, но на Пенчо баничаря от протестите не бих могъл да му го обясня.
Волатилно ще е, но не съм врачка. Като цяло е слабо-ликвидна двойка и скъпа за поддръжка.
Нямам опит с нея, понеже ми е екзотична
П.П. По-скоро аз трябва да те питам за нея, а не ти мИня.
Общо взето, това е крос. Ако имаш представа накъде ще ходят EUR/USD и AUD/USD, поне на 70% си познал движението и в EUR/AUD. Останалите 30% са за фондовете, които търгуват само къмодити валути. Както днес продадоха много канадски долари и купиха за тях новозеландски и австралийски. Но това са редки дни. И точно след тях можеш да търгуваш с по-малко изненади кросове като EUR/AUD.
Включат ли се "новини" ( изконсумирани вече ), индекси ( нагласени ) и технически анализ - става мазало.
Фундаментът па яко бърка в тайминг, поради непремерените изказвания на мухльовците, пардон политиците, които ще пукнат, ако не кажат това, което иска да чуе "електората" и лъжат кат' 2 дузини циганки врачки, взети заедно.
П.П. Всичко звучи много умно и обосновано, но резултатът е спорен като ефективност на база време.
Наполеон бил казал някога, че завладяните територии нямат значение, защото могат да се върнат винаги на по-късен етап, но времето няма кой да върне, което е заминало да се брани територия Х като е можел да презвеме в пъти Х през това време на друго място/места.
Имал е предвид, че става лично, което е аматьорско по мое тълкувание. А, всяко лично нещо ти отсвирва профи-то в теб, защото времето замина и не може да се върне после. Той затова и губи в последствие, понеже геният му се размива в лични лакардии във вътрешен план ( Фуше и сие ) и във външен ( инвазията му ).
Станал е аматьор с времето, демек и лабавата психика вече е била началото на края там. Но определено е бил гений за времето си до един момент.
Успех!
П.П.П. В момента мога да си позволя вече да не влизам 1 месец в платформата, понеже стоп лосс са изтеглени на годишна база под граничните нива ( демек тряя видим годишен връх/дъно на нещо си, за да думнат ) и като го направя някога, освен да гледам ударени стопове за тейк профит, друго няма да видя. но ще ми падне скоростта на превъртане на акаунта па така, което пак не е добре.
Иначе нямаше да ти разказвам историята на Наполеон
Сигурно има и по-опростени начини за търговия.
Опитвам да се усъвършенствам с времето. Не, че съм написал цял ферман обосновка.
Последно - ти как виждаш EUR/AUD от сегашните нива (1,2360) и хоризонт 2-3 работни дни?
Коментар