If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
теб.пак те хващам напушен
стига опъва локуми.объркваш добрите,хорица.ще си помислят,че е сложно
нали знаеш кой син е изпращан да работи на борсата.най.............я
Харесва ми определението за това, че и на международните пазари - за да върви - трябва да липсва напрежение, въпреки, че го има - както при всяка друга работа, във форекса - още повече. Трудно се преглъщат загубите - и точно тук е голямото изкуство: дали можем да ги приемаме с необходимата философия? Е - не! Защото в човешкото начало е заложена идеята за постоянно побеждаване. А това е невъзможно.
В тоя смисъл е идеята, за която говорите. Хората, които леко затварят губещи позиции са осъзнали смисълът на форекса. Най-често те са крайните победители от даден рунд с пазара... Изкуство е и да затвориш губеща позиция при най-малки загуби.
За мен наистина в определени моменти е сложно. Сложно е да се разделя с губеща позиция, но това не е никакъв съвет към "добрите хорица", нито към който и да било друг.
Иначе - има много сентенции, за това, какви качества притежават хората, които неотменно присъстват в дадена професия и не биха могли да помислят за напускане
при никакви обстоятелства. Аз си мисля, че не попадам към групата на тия хора, но може и само да си мисля това...
Човек трябва да е достатъчно-радикален в решенията си, от които зависи нормалното му съществуване.
Хубави приказки казвам /според мен/, ама дали са верни - ей точно това - се разбира напред във времето..., т.е. - все си представям, че безгрешно мога да прогнозирам, а се оказва друго...
Хайде, че вече виждам дъното на чашата с кафето..., успехи - довечера ще разбера докъде сте дръпнали и дали ще мога да ви настигам!
/лично аз - ако реализирам загуби - ще ги приемам философски -"напушен"......, поне, докато не се науча да се разделям навреме с губещите позиции..., ама това идва оттам, че все още не съм избистрил за себе си понятието "затваряне на позиция в точният момент"/
загубите се вземат,БЪРЗО,ВЕДНАГА.не ги къташ и не се(надяваш)
печалбите си ги кътай
в противен случай се превръщаш в пълзящо ЖИУОТНО,КОНТРЕЛ
Абсолютно точно!
Много рядко може добавка да ти спаси позиция, в повечето случаи добавяш по-големи минуси на минусите. Тръгне ли на минус - има нещо сбъркано, махаш и чакаш пак...
Входа на 31.08 добре ....имаш и обем на позицията предполагам ....но ако си затворил и на 31.70 нямаш.Да на 31.08 беше критично ниво.....на късите.Затова се учудих че вчера че след пробив на 30.50 искаш да влизаш къс ...при условие че там бе и мувинга и зона 29.95 на подкрепа.Да и моите дълги са като твоите но не затворих на обем даже и от горе ....корекцията бе плитка под 31.40 ....очаквам нива в зона на 33.20 ....
Котьо,
ако не ръгаш тайминг на числата дет' цепиш - няма ти обадя и една супа как да си спретнеш ( черничкото )
Входа на 31.08 добре ....имаш и обем на позицията предполагам ....но ако си затворил и на 31.70 нямаш.Да на 31.08 беше критично ниво.....на късите.Затова се учудих че вчера че след пробив на 30.50 искаш да влизаш къс ...при условие че там бе и мувинга и зона 29.95 на подкрепа.Да и моите дълги са като твоите но не затворих на обем даже и от горе ....корекцията бе плитка под 31.40 ....очаквам нива в зона на 33.20 ....
Коментар