IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts



  • Ако ми бяхте видяли физиономия като видях каква е стойността на E/U, щяхте да ми сложите снимката в "Бисери и вицове".
    От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

    Коментар


    • Лари Съмърс се е оттегля от надпреварата за FED и долара се изсипа навсякъде

      Носи се слух, че е прочел коментарите в Инвестора и си е подал оставката. Ама то на нищо го направихте тук

      Хубави нива за кабел с ниско напрежение
      Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
        Ще си позволя малко да разбия мнението ти, за да структурирам своето...



        Този довод е по- солиден в обратната на разглежданата от теб посока - никой не те кара да "слушаш" какво говорят хипотетичните ТЕ; гледай ги какво правят. Това е отразено на графиката. Разделяйки в случая нещата на аз и те, не постигаме ново знание, а търсим оправдания и си изграждаме самозаблуди и задръжки.



        Тук много правилно си описал познавателния процес - човек тръгва да изкачва всяка една планина, било то физическа или духовна, неподготвен, т.е. без да разполага с нужния опит. И прави опит след опит, трупайки опит.



        Изключително вярно!

        Логично е да допуснем, че колкото повече гледаш, толкова повече виждаш. Т.е. изграждаш нови и нови хипотези за разрешаването на даден проблем. В този смисъл Айнщайн е казал (перефразирам по смисъл), че научната истина е функция на времето и вложените усилия. Колкото повече хора, колкото по- дълго време разсъждават върху даден проблем, ще стигат до нови и нови все по- задължочени и задълбочени разбирания за новооткриващите му се качествени характеристики. Респективно, би било закономерно да допуснем, че по рационален път можем да стигнем до преумножаваща се прогресия от нови и взаимноотричащи се, все по- истинни истини (според степента на развитие на проблема) и единственото, което бихме могли да установим със сигурност, е самият процес на развитие и неговите характеристики. Т.е. методът се компрометизира поради фактът, че води единствено до собственото си опознаване... Или казано с други думи - единственото твърдо и неуборимо в рационално-научния подход е, че той опознава себе си (история на науката (наука по ибор)). Или казано по още по- друг начин - рационално не опознаваш пазара, а подхода, метода си към него. И нека го опростим още, като заместим опознаваш с далеч по- лесно разпознаваемото в контекста "тестваш". Не тестваш безкрайната променлива (пазара), а подхода си към него (стратегията). Което е една тотална глупост, както се оказа, защото тестваш чрез ялов метод безкрайно променлива величина, получавайки променлива истина и историята на метода (статистика за сделките) като резултат.

        Излиза, че си безкрайно прав, казвайки, че успешните сделки са случайни. И сега ще се опитам да обясня защо.

        Нека се върнем пак към разделението на аз и те. Типична опозиция за западното мислене, където различни философско-практически школи дефинират чрез нея действителността. Няма да дълбаем в глупости от типа "съзнанието ли определя битието или битието съзнанието". Би било загуба на време, а и тая пътечка е добре отъпкана. Нека подходя описателно - печелившата или губещата сделка не е следствие на битието или съзнанието. Тя (сделката) не е субект или обект (Аз/Действителност). Тя е събитие, момент на случване (случайност!), който притежава или не притежава качество (виж болднатото по- горе). Събитие, което поражда субекта (Аз-а, образно казано) и обекта (сделката), обединявайки ги в едно във времето и пространството. Ти (пак подчертавам, че е условно това Ти) си си същия, но качествено нов в ролята си на човек с позиция. Нещо се е случило (променило в качествено отношение) - родил си се отново, заедно със сделката. Този качествено обременен момент поражда възприятията за действителността, т.е. поразжда Аз-а в действителноста. Би могъл да бъде два вида според продължителността му: 1. непосредствено-интуитивен, т.е. постигнат по не-аналитичен път (просветление :lol: ) или 2. рационално-диалектичен, получен чрез мисловна дисекция на конкретен проблем - нещо, което доказахме, че не води до крайна истина или дори до близко отражение на действителност, т.е. до нещо повече от рефлексия на личните ни мисли, чувста, възприятия, нужди и тн. Аналитичният подход дава добри плодове що се отнася до еволюцията на човек до технократско същество, т.е. дава удобства, създава блага, но е неприложим към действителността (и респективно обективната преценка на дадена търговска ситуация) - той прекроява действителността, опознавайки все повече себе си и моделирайки я според нуждите си. Но да познаваш метода (системата си) и да нагаждаш действителността (пазара) към нея, води до неминуемо крушение в опознаването на действителността (пазара). Той може да е достатъчно добър в (ежедневието) света, който сме си създали, но не е света и не може да предскаже устойчиви бъдещи тенденции. Ммм... да... подхождайки аналитично, вярно ще печелим на късмет (случайно). Но пък и другото е вярно - печелившата сделка сама по себе си е момент на качествено случване и също е случайна (интуитивно заключение). Два подхода към един проблем - противоположни, но с общи и в същото време противоречиви по конютация заключения. След като аналитичният подход не върши работа при действителност, която е променлива, т.е. е производна на момент на качествена разлика, която формира възпроятието, т.е. обекта и субекта, казано по научно му и същият този аналитичен подход вдига ръце, казвайки че е неспособен да опознае (дефинира) качеството, като открие зависимост ("случайност е"...), то ни остава другият път - на интуитивното знание.

        И тук вече нещата си идват на мястото. Този момент на качество или неговата липса може да бъде разпознат интуитивно в момента на случването. Миналото е лесно обяснимо по аналитичен път (все някак ще я нагодим). Способността да разпознаем момента на качество при неговото случване е функция на настоящето. Тук вече говорим за изкуство и отчасти за интуиция. Бъдещата оценка на качеството в дадена ситуация е изцяло в полето на интуицията и свръхсетивното ( ). Да го кажем така - какво се е случило е ясно, сега е нужно "просто" да цъкнеш копчето, когато му дойде времето (правилното сега), а какво ще се случи след това, вече е божа работа - ние можем само качествено да променяме оценката си за ситуацията. Т.е. да възприемаме действителността по качествено обновяващ се начин.



        Дрън-дрън, шум за фон, оправдания, брокерски митове и легенди.



        Както доказахме, купуваме и продаваме качествено обременени очаквания. Купуваш си миг от вечността, отговарящ на определена цена и натоварен с личното ти усещане за качество, което расте или намалява с цената.



        Благодаря и на теб!
        пОчерпи тоя , къде ти е дал идея за ник- а !!!!!!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
          Винаги съм се чудил каква е движещата сила на хейтърството
          Аз ще ти отговоря , също като обект
          на такова , хората са изнервени от невъзможността да направят някой лев и те
          Забележи само как форумът се напълни с всякакви тролове по 2000-5000-10000 поста ,
          които и с многото си такива не са казали толкова , колкото някои със 100 например
          Говоря принципно , не ме интересуват определени индивиди/никове , ама никак
          Мнението ми води до фалит !

          Коментар


          • [QUOTE=viktornfs;1059503297]
            Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

            Нищо. Не губи кураж идва нов тираж. Поне се забавляваш, като те гледам какви ги ръсиш. Нали това е целта?
            не ме мисли,аз си првя някое и друго левче,но щом те забавлява да "ме гледаш какви ги ръся" забавлявай се безплатно е.

            П.С. винаги съм се чудил каква е движещата сила на хейтърството-ще ме просветлиш ли-виждам,че си вещ в материята
            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

            Коментар


            • [QUOTE=hemilio;1059502972]
              Първоначално изпратено от masagor Разгледай мнение
              ne znam az was, no az prodadoh OT 5867 mostno pounda....TP mi SE widi kum 5233..da widim dali shte go bude


              И Аз съм го продал'даже по- от долу'и сега седя и се услушвам като глухо прасе в царевица
              Нищо. Не губи кураж идва нов тираж. Поне се забавляваш, като те гледам какви ги ръсиш. Нали това е целта?
              домоуправител

              Коментар


              • Купуваш си миг от вечността,
                [/QUOTE]
                Това ми харесва като определениеКакто и очаквах, темата е прекалено дълга, за да се коментира в този форум,но от друга страна е важна, защото е малко,или много фундаментална за този вид...бизнес, занимание, работа,или както искаш му кажи, преди всичко в психологическият му аспект, а той е от голямо значение за успех...Най-добре да се обсъжда на чаша бира....или на кафе на яхта, но вече стана хладничко за морски разходки, а не мога да си позволя сега пътувания из топлите морета
                изкушавам се да отговоря и на отделните абзаци, но много ще се размие всичко, а и по това време на денонощието не ми се пише...съвсем ще ме избие на философия
                Извинявам се, ако на някой това се е сторило спам и не е по темата...успехи и усмивки на всички

                Коментар


                • Ще си позволя малко да разбия мнението ти, за да структурирам своето...

                  Първоначално изпратено от turbalan Разгледай мнение
                  Напълно ми е ясно, но ти сам го каза- днес казват едно, след два дни точно обратното..и защо е така..някой пита ли се.
                  Този довод е по- солиден в обратната на разглежданата от теб посока - никой не те кара да "слушаш" какво говорят хипотетичните ТЕ; гледай ги какво правят. Това е отразено на графиката. Разделяйки в случая нещата на аз и те, не постигаме ново знание, а търсим оправдания и си изграждаме самозаблуди и задръжки.

                  Първоначално изпратено от turbalan Разгледай мнение
                  Да търгуваш/не съм сигурен че това е точната дума/, разчитайки само на графики, вълни и новини е все едно да тръгнеш да качваш връх без екипировка..да , ако улучиш хубаво време, може и да го изкачиш, но при втория опит ще береш ядове.Тук е същото-трейдъра не разполага с необходимата екипировка за изкачване.
                  Тук много правилно си описал познавателния процес - човек тръгва да изкачва всяка една планина, било то физическа или духовна, неподготвен, т.е. без да разполага с нужния опит. И прави опит след опит, трупайки опит.

                  Първоначално изпратено от turbalan Разгледай мнение
                  Може да има отделни успешни сделки, но те са по скоро случайни.
                  Изключително вярно!

                  Логично е да допуснем, че колкото повече гледаш, толкова повече виждаш. Т.е. изграждаш нови и нови хипотези за разрешаването на даден проблем. В този смисъл Айнщайн е казал (перефразирам по смисъл), че научната истина е функция на времето и вложените усилия. Колкото повече хора, колкото по- дълго време разсъждават върху даден проблем, ще стигат до нови и нови все по- задължочени и задълбочени разбирания за новооткриващите му се качествени характеристики. Респективно, би било закономерно да допуснем, че по рационален път можем да стигнем до преумножаваща се прогресия от нови и взаимноотричащи се, все по- истинни истини (според степента на развитие на проблема) и единственото, което бихме могли да установим със сигурност, е самият процес на развитие и неговите характеристики. Т.е. методът се компрометизира поради фактът, че води единствено до собственото си опознаване... Или казано с други думи - единственото твърдо и неуборимо в рационално-научния подход е, че той опознава себе си (история на науката (наука по ибор)). Или казано по още по- друг начин - рационално не опознаваш пазара, а подхода, метода си към него. И нека го опростим още, като заместим опознаваш с далеч по- лесно разпознаваемото в контекста "тестваш". Не тестваш безкрайната променлива (пазара), а подхода си към него (стратегията). Което е една тотална глупост, както се оказа, защото тестваш чрез ялов метод безкрайно променлива величина, получавайки променлива истина и историята на метода (статистика за сделките) като резултат.

                  Излиза, че си безкрайно прав, казвайки, че успешните сделки са случайни. И сега ще се опитам да обясня защо.

                  Нека се върнем пак към разделението на аз и те. Типична опозиция за западното мислене, където различни философско-практически школи дефинират чрез нея действителността. Няма да дълбаем в глупости от типа "съзнанието ли определя битието или битието съзнанието". Би било загуба на време, а и тая пътечка е добре отъпкана. Нека подходя описателно - печелившата или губещата сделка не е следствие на битието или съзнанието. Тя (сделката) не е субект или обект (Аз/Действителност). Тя е събитие, момент на случване (случайност!), който притежава или не притежава качество (виж болднатото по- горе). Събитие, което поражда субекта (Аз-а, образно казано) и обекта (сделката), обединявайки ги в едно във времето и пространството. Ти (пак подчертавам, че е условно това Ти) си си същия, но качествено нов в ролята си на човек с позиция. Нещо се е случило (променило в качествено отношение) - родил си се отново, заедно със сделката. Този качествено обременен момент поражда възприятията за действителността, т.е. поразжда Аз-а в действителноста. Би могъл да бъде два вида според продължителността му: 1. непосредствено-интуитивен, т.е. постигнат по не-аналитичен път (просветление :lol: ) или 2. рационално-диалектичен, получен чрез мисловна дисекция на конкретен проблем - нещо, което доказахме, че не води до крайна истина или дори до близко отражение на действителност, т.е. до нещо повече от рефлексия на личните ни мисли, чувста, възприятия, нужди и тн. Аналитичният подход дава добри плодове що се отнася до еволюцията на човек до технократско същество, т.е. дава удобства, създава блага, но е неприложим към действителността (и респективно обективната преценка на дадена търговска ситуация) - той прекроява действителността, опознавайки все повече себе си и моделирайки я според нуждите си. Но да познаваш метода (системата си) и да нагаждаш действителността (пазара) към нея, води до неминуемо крушение в опознаването на действителността (пазара). Той може да е достатъчно добър в (ежедневието) света, който сме си създали, но не е света и не може да предскаже устойчиви бъдещи тенденции. Ммм... да... подхождайки аналитично, вярно ще печелим на късмет (случайно). Но пък и другото е вярно - печелившата сделка сама по себе си е момент на качествено случване и също е случайна (интуитивно заключение). Два подхода към един проблем - противоположни, но с общи и в същото време противоречиви по конютация заключения. След като аналитичният подход не върши работа при действителност, която е променлива, т.е. е производна на момент на качествена разлика, която формира възпроятието, т.е. обекта и субекта, казано по научно му и същият този аналитичен подход вдига ръце, казвайки че е неспособен да опознае (дефинира) качеството, като открие зависимост ("случайност е"...), то ни остава другият път - на интуитивното знание.

                  И тук вече нещата си идват на мястото. Този момент на качество или неговата липса може да бъде разпознат интуитивно в момента на случването. Миналото е лесно обяснимо по аналитичен път (все някак ще я нагодим). Способността да разпознаем момента на качество при неговото случване е функция на настоящето. Тук вече говорим за изкуство и отчасти за интуиция. Бъдещата оценка на качеството в дадена ситуация е изцяло в полето на интуицията и свръхсетивното ( ). Да го кажем така - какво се е случило е ясно, сега е нужно "просто" да цъкнеш копчето, когато му дойде времето (правилното сега), а какво ще се случи след това, вече е божа работа - ние можем само качествено да променяме оценката си за ситуацията. Т.е. да възприемаме действителността по качествено обновяващ се начин.

                  Първоначално изпратено от turbalan Разгледай мнение
                  Просто брокерите, които създават платформите за търговия трябва да са хазартни оператори.Но прекалено много милиони се печелят от заблудени овце от това, за да кажат че това е хазарт,А няма какво друго да е след като ЗАЛАГАШ, че златото ще поскъпне, или нефта, доларът, или бушменката лира ще падне.
                  Дрън-дрън, шум за фон, оправдания, брокерски митове и легенди.

                  Първоначално изпратено от turbalan Разгледай мнение
                  Никой нищо не купува, за да се нарече това търговия...
                  Както доказахме, купуваме и продаваме качествено обременени очаквания. Купуваш си миг от вечността, отговарящ на определена цена и натоварен с личното ти усещане за качество, което расте или намалява с цената.

                  Първоначално изпратено от turbalan Разгледай мнение
                  успех, все пак
                  Благодаря и на теб!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                    Турбалане, тез дето си пият кафетата по яхтите, отдавна знаят, кой са избрали да смени Бернарке (ако изходим от твоята логика ) и докато ти чакаш (засега другата седмица), а после те залъгват с номинации (месец-два), конкурси за мис вселена и днес ще кажа това, а утре обратното (някъде по нова година, като стане ясно кой ще е новия Дядо Коледа), те правят пари. Графиката ни подсказва какво най- вероятно правят и как да се възползваме. Иначе си оставаш с чакането и търгуваш свършения факт...
                    Напълно ми е ясно, но ти сам го каза- днес казват едно, след два дни точно обратното..и защо е така..някой пита ли се.Да търгуваш/не съм сигурен че това е точната дума/, разчитайки само на графики, вълни и новини е все едно да тръгнеш да качваш връх без екипировка..да , ако улучиш хубаво време, може и да го изкачиш, но при втория опит ще береш ядове.Тук е същото-трейдъра не разполага с необходимата екипировка за изкачване.Може да има отделни успешни сделки, но те са по скоро случайни.Просто брокерите, които създават платформите за търговия трябва да са хазартни оператори.Но прекалено много милиони се печелят от заблудени овце от това, за да кажат че това е хазарт,А няма какво друго да е след като ЗАЛАГАШ, че златото ще поскъпне, или нефта, доларът, или бушменката лира ще падне.Никой нищо не купува, за да се нарече това търговия...успех, все пак

                    Коментар


                    • [QUOTE=hemilio;1059502972]
                      Първоначално изпратено от masagor Разгледай мнение
                      ne znam az was, no az prodadoh OT 5867 mostno pounda....TP mi SE widi kum 5233..da widim dali shte go bude


                      И Аз съм го продал'даже по- от долу'и сега седя и се услушвам като глухо прасе в царевица
                      мерси за сигнала - аз го окъсих, при първия спад прибрах печалбата, после пак се дигна, пак го резнах и пак прибрах печалбата, ма общо съм взел към 15 лева че след понеделнишката загуба от 1400 го карам кротко ся влизам да видя колко съм се минал той взел че се дигнал паундът на малките графики изглежда набалончен ма кат отворих месечната и кат видях че е бил 1.90 бях ай успех

                      Коментар


                      • [QUOTE=masagor;1059502925]ne znam az was, no az prodadoh OT 5867 mostno pounda....TP mi SE widi kum 5233..da widim dali shte go bude


                        И Аз съм го продал'даже по- от долу'и сега седя и се услушвам като глухо прасе в царевица
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                        Коментар


                        • Не успяхме да паднем убедително под 1.3250 днес , което ме навява на мисълта ,
                          че другата седмица трябва да търся всеки възможен спад за buy . Така го виждам аз .
                          Мнението ми води до фалит !

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                            много интересно-религията ,която изповядва е : Judaism
                            Едва ли ще е републиканец новият шеф на ФЕД. Според мен това е най- вероятната кандидатура, освен ако предварително не е заявила, че не ще (не следя фундамента в момента):

                            http://en.wikipedia.org/wiki/Janet_Yellen

                            На какво е баса?

                            Коментар


                            • ne znam az was, no az prodadoh OT 5867 mostno pounda....TP mi SE widi kum 5233..da widim dali shte go bude


                              Моля, пишете на Кирилица!
                              Last edited by Amsterdamm; 13.09.2013, 18:18.
                              Проста работа, но не е за прости хора

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                                много интересно-религията ,която изповядва е : Judaism
                                Таман си е! Странно щеше да е ако беше Orthodox Christianity

                                Коментар

                                Working...
                                X