IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • На първо го виждам 19.40 после евентуално нагоре . Видя ли вчера позиция обем , днес взе 17.14 и индикира дълги стоп на критичното 4 часово както и ти го играеш 16.48
    Животът е огледало.....усмихвай се

    Коментар


    • Целите на текущото покачване на еврото са 1.21хх и евентуално 1.27хх, след което ще го мислим как ще ходи към парапето.
      Успех!

      Коментар


      • Принципът е стрелял на единично от колкото по блиско е противника по добре за теб техника флипер от ниео , като всеки острел има стоп , които е информация за самият теб , няма страшно да ти вземат стопа това неизбежно . И когато имаш обем или е пред др ниво цената , затваряш . Слагаш 10 хиляди евра и всеки острел е 100 Но стопа само на ниво което променя основно цялата картинка , а вчера и днес това бе 17.37и все още е 17.20
        Животът е огледало.....усмихвай се

        Коментар


        • Най важното на седмична пробивът започва от 17.54 ? Тоест това е нивото което е изградено ,основният къс тренд е пробит и връща плитко до 1.15 30 и втори пробив , затвърждава обезценяването на долара към един господ знае колко . Както каза колегат в 90% тренда продължава тоест приемаме че ниво 17.34 няма да бъде пробито . От ниво 17.54 на седмична има 4 къси бара до 13 а в момента вече сме в 6 бар от 1.13 на горе , за това търсим късите за да не позволяваме пробивът на 17.35 затова днес вече за трети път дава къси от това ниво , др е въпроса дали то ще издържи . Ако ще го пробие то на 4 часа ще нарисува хващането и пробива ще ни удари стопа по което ще разберем че всичко се обръща . А в този ренч може да си продължи и още месец два , затова винаги Бой от нива до нива , когато избие избие на където си иска това не ни интересува
          Животът е огледало.....усмихвай се

          Коментар


          • Мн добър анализ тива е нещо др , затова е тази тема . Аз какво виждам . Тъй като не ползвам индикатори , виждам че корекцията на основният тренд от 1.13 до 17.40 е доста плитка без изразени импулсни вълни . Времево е готова за пробив на 17.40 но търси ниво за хващане на 4 часа за пробива . На дневна това е 16.15 на ч часа все още няма такова , на дневна от 16.15 до 17.24 са три вълни като последната е пробита на 16.72 с импулс на 4 часа . От 16.72 има 9 бара до 17.24 а късите барове от 17.24 са 5 в момента е 6 , значи къс от 17.24 за докато ми удари стопа на ч часа , стопа ще сваляме по късият тренд , като на всяка позиция при изпълнен обем прибираме .. В случаят 16.15 на дневна вече няма функция , лично за мен. Отностно техниката флипер сел бай от нива нивата са 17.24 , 16.08. 15.26 14.40 1.13 от горе след 17.24 идва ниво 18.40 19.50 ... цената винаги търси от близкото ниво дълечното , стопа е на 4 часа на критичното ниво което е пробило дадена зона . Тези диспути ми харесаха успех на колегата !
            Животът е огледало.....усмихвай се

            Коментар


            • Добрутру.Котаракът има въпрос към мен.
              Първата работа е да се разгледа конструкцията по различните фреймове.От 5мин. до седмична графика.Определяне на йерархията на развиващите се трендови конструкции.Какво можем в момента да извлечем от наличното от картинката.От пазарния шум 5м. до 30м. е лоша идея за анализ.От 1Н до 1W, се опитваме да локализираме наличните модели.Ползва се осцилатор MACD или RSI*(14, 13) default.(по подразбиране).
              Най-приложимата част на RSI е равновесната си точка, а на второ място е конвергенцията и чак на трето място дивергенцията на индикатора.Идеята е да се определи от коя йерархия е развиващият се ценови модел.

              В Евро/долар, какво виждаме на 1 часова не виждам нищо полезно.На 4 часова обаче има и засяга растежа от 1.1530 нивото до 1.1740, вътре има две корекции от по-ниска йерархия.(1.1530 до 1.1646 и втората част от 1.1569 до 1.1724. Това се определя от осцилатора RSI, по подразбиране с 13 или 14 периодичност, който намира равновесие в стойността си 50.Това равновесие означава, че търсещите и продаващите двойката са се изравнили и двойката е готова да възобнови тенденцията си, докато не се наруши дадено критично ниво или стопа на позиция, казано елементарно.Така, че стопът носи важна информация и не се слага, където си искаме).Обикновено, става рисково за три и повече вълни от една и съща йерархия, т.е да очакваме още върхове в този случай.В нашия случай, тук имаме критично ниво или ниво на стоп за 4часовия точно в нивото 1.1615.
              Това означава, че ако падне под 1.1616 може да се търси скъсяване с посока 1.1530.Самото откриване на позиция би било разумно, ако може да открием подходящи условия по по-ниските фреймове, за да намалим потенциална загуба, ако се обърне срещу нас движението.Така че, няма как директно да се открива позиция само защото е пробито критично ниво.По-скоро ни заостря вниманието да търсим подходящо място за вход, което става с разходка по ниските фреймове, където е т.н "пазарен шум"(*от 5м до 30м).

              На следващия фрейм Дневен, виждаме отчетливо един възходящ импулс от 1.1300 до 1.1740, последван от корективна формация, която достигна 1.1523 и перфектното равновесие на осцилатора RSI*(14) в стойност 50.Причината да се очаква нов ръст над 1.1750 е наличието на движение от дневна йерархия на осцилатора над 50 стойност, което е подчертан Bulish и дефакто връщането към 1.1520-30 няма импулсна структура, следва че все още има надежда за отключване на втора фаза на това покачване.Нагоре съпротива е 1.1820 до 1.1830.

              На седмичния фрейм се вижда, че късата идея е непокътната.RSI се намира под 50, като цели уравновесяване.Нямаме налична импулсна структура, за да твърдим, че се случва нещо ново, като тенденция от по-висока йерархия, това се случва много рядко.Обикновено след тренд, не следва обратен тренд от съща или по-висока йерархия, ами в 90% от случаите просто едно странично движение(консолидация, за която няма точна дефиниция, колко голяма и продължителна може да бъде, но все пак има ориентир и това е предходния тренд, който се е развил)
              От седмична йерархия при преминаване под 1.1520-10, би следвало да стартира движение за 1.0835,като преминавайки през 1.1120 не трябва да го спре за повече от няколко дневни сесии.

              Така че, входа над 1.1750 е хипотетичен, ако има условия за това.Премине ли над 1.1830-50 най-вероятно ще трябва да се разделя с очакването за спад седмична йерархия за 1.0835, най-вероятно тогава ще се открие пътя на двойката към 1.20оо и впоследствие около 1.2180.
              Last edited by Staziss; 19.09.2018, 08:57.

              Коментар


              • Значи ти чякаш да мине над 1.1750 ами ако от тук се потопи към 1.11 пак ли ще го чякаш ? Ми е въпроса . Търгувам дневно не на 15 Мин , влизам на 4 часа и дневни сигнали . Може ли да попитам каква е твоята позиция
                Животът е огледало.....усмихвай се

                Коментар


                • Много ясно , какво да търся във форум за търговия ....запознаство ли
                  Животът е огледало.....усмихвай се

                  Коментар


                  • Котарак, ти си какво чакаш да се получи дискусия ли?
                    Концепциите ни са различни.Търгуваш пазарен шум от йерархия до двучасов фрейм, накъсан в много суингове, които отиват към края си.
                    Така се ражда трендова конструкция от по-висока йерархия и тенденция.Та аз нямам какво да добавя повече, докато не се избута от тази широка консолидация, където образно казано пазара не може да си хване посока.
                    Ако излезе отгоре вероятно тренда ще е изчистен от суингове и импулсен.това ми е идеята.
                    Иначе си играй за до 10-15 пипса има такива възможностти на 5 до 10 мин графика, ако ти излизат на положителна територия сметките.Никъде не съм говорил, че ползвам среднопълзящите за сигнал, това са си твои размишления.

                    Коментар


                    • избистриха ли ти се късите , вече видя ли ги . Ти си пуснал 5 мувинга на 5 Мин и мислиш че те са подкрепи .., МА е глупости , работи без тях
                      Животът е огледало.....усмихвай се

                      Коментар


                      • Преди пазара нивото беше за дълги 16.67 но слезе много блиско до него и сега е 16.72 , винаги се съобразяваме с голямото ниво . Тоест нивото което когато което бъде пробито , Променя картинката основно а това бе 17.37 , сега да видим 16.72 ще издържи ли , че негов пробив става интересно , отиваме на 1.15 а тогава един господ знае дали ще има отново връщане над 17.37 , че както го гледам на 30 Мин графика вече е с перфектна тройка от 17.26
                        Животът е огледало.....усмихвай се

                        Коментар


                        • 17.37 е връх да ти кажа и чак след негов пробив има твоята врътка като стопа се слага на 4 часа от където е пробивът на върха . Днес при отваряне на пазара от 17.20 както ти казах стоп 17.37 има вход къси ,
                          Животът е огледало.....усмихвай се

                          Коментар


                          • ...зоната над 1.1750 предполага влизане за цел в 1.1820-30.Евентуален трейдинг и условия за такъв е наличие на корективна формация от 5мин. до 1 часова графика.Рангът е от по-висока йерархия, затова и се лимитира риска по по-ниски фреймове а се гони цел от по- висока йерархия.
                            Така че, чака се навлизане на двойката около и над1.1750 и се слиза на по - малките графики, дебне се момента за малък риск, може стопът и да се окаже 20-30 пипса, което е идеално за изтъргуване.Стопът не се слага където си искаме, той се слага на точно ниво и носи информация за развитие на даден сценарии, а това ще се случи в реална пазарна ситуация.
                            Не би трябвало да имаме проблем за лимит 1.1810, при целта разположена в зоната 1.1820-30
                            За къси не виждам нищо сериозно на този етап.Толкоз от мен
                            Last edited by Staziss; 18.09.2018, 17:59.

                            Коментар


                            • Или просто когато пробие 17.50 да влезем дълги тогава със стоп под измислената зона от теб 17.10 защото аз е виждам и 17.20 ... това е несериозно откриване на позиция . То ще си нарисува хващането , за сега виждам само едно късо от 17.20 евентуално за 1.15 а защо не и за 1.11
                              Животът е огледало.....усмихвай се

                              Коментар


                              • Нищо не разбрах брат . Казваш дълги от а обявяваш от 17.60 нещо да не обърка .
                                Животът е огледало.....усмихвай се

                                Коментар

                                Working...
                                X