If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вчера пуснах една дълга и вечерта от страх да не хукне нагоре я затворих. На минус. От страх да не стане по-голям минус. Карай! Живи и здрави, имам други пуснати, те ще ми компенсират, късмет и на останалите!
Чел съм, че две чувства движат пазара, "страх" и "алчност"
Пазара се готви за голям спад в долара. Като нападнат Сирия ще видиш кво става.
Смяташ, че ще се бягат долари ако стане патаклама в Сирия с участието на САЩ? Честно казано не мисля така. Не си падам много по дългосрочните прогнози но като мнение, мисля, че на големите много-много не им дреме за Сирия. Първо - Обамата все още размишлява дали или не. Второ, вече каза, че ако се намесят ще е ограничено - да пукнат някоя и друга ракета. Трето - погледите мисля, че са насочени към ФЕД - какво ще решат другия месец. Предположенията са не за спиране, а за ограничаване на месечните покупки до 15 млрд. Четвърто - според данните на СОТ репорта от миналата седмица нетната спекулативна позиция на еур/усд е дълга. Така, че по-скоро мисля, че ще видим леко поскъпване на долара и то не поради отваряне на нови позиции, а по скоро на затваряне на дълги в евро. Всъщност това и търгувам - вчера селнах еврото от 1.3363 - 70% от позицията я затворих още вчера, 30% процента я държа като суинг компонента. Днес повторих упражнението с къси от 1.3323 - 80% от позицията я затворих на 1.3280 - останалите 20% съм ги оставил за 1.32. Мисля, че първия по сериозен тест ще е на това ниво. Ако пробие 1.32 - може би ще видим и 1.30. Там има един сериозен магнит още от 15.07 и едвали ще пропуснат да го тестват.
Не се коси, входовете близо до дневно дъно за скъсяване и близо до дневен връх за дълги са си тежки от психологична гледна точка. Ако приемаш съвети в книжките на Ал Брукс има добри препоръки за тези кейсове. А това, че не си открил позиция защото нещо те е притеснявало - не е грешка. Грешка е (дори и след това да се развила като печеливша) да влезеш в позиция без да си сигурен какво ти казва графиката. Бай да уей ако сме тръгнали надоле - днес и утре ще имаш поне няколко добри сигнала за хубави скалпове. Ако оставяш поне 10-20% от тях като суинг компонента - може и да удариш кьоравото. Успех!
Вчера пуснах една дълга и вечерта от страх да не хукне нагоре я затворих. На минус. От страх да не стане по-голям минус. Карай! Живи и здрави, имам други пуснати, те ще ми компенсират, късмет и на останалите!
От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Не се коси, входовете близо до дневно дъно за скъсяване и близо до дневен връх за дълги са си тежки от психологична гледна точка. Ако приемаш съвети в книжките на Ал Брукс има добри препоръки за тези кейсове. А това, че не си открил позиция защото нещо те е притеснявало - не е грешка. Грешка е (дори и след това да се развила като печеливша) да влезеш в позиция без да си сигурен какво ти казва графиката. Бай да уей ако сме тръгнали надоле - днес и утре ще имаш поне няколко добри сигнала за хубави скалпове. Ако оставяш поне 10-20% от тях като суинг компонента - може и да удариш кьоравото. Успех!
Добро утро спекуланте! Големите батковци дали ще пуснат поръчките да товарят доларе днес? Вчера направихме не лошо движение надолу ама обема малък. В 15:30 са молбите за помощи за безработни в щатско.
Пазара се готви за голям спад в долара. Като нападнат Сирия ще видиш кво става.
Добро утро спекуланте! Големите батковци дали ще пуснат поръчките да товарят доларе днес? Вчера направихме не лошо движение надолу ама обема малък. В 15:30 са молбите за помощи за безработни в щатско.
Напълно подкрепям тезата ти за надолу, че даже ми се струва доста да се плъзне... но няма да ме учуди да тестват пак 57...
На Н1 и Н4 ситуацията е различна... търпение да има човек . УСПЕХ!!!
мерси,аз и без това гледам по-големите фреймове,най вече дневната,часовите за мен са само ориентировъчни за по-добър вход,стопа също ми е широк,така,че....
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
уфффффффф,кво да ти кажа днес ако бях на компа,щах да си взема 2-те фигури,ама сега върна до 1-на фигура профит,не ме устрийва
това си е кУрекция,на движението надолу(мисля)
ще изчакам и утре ще взема решение-според зависи!!!!!
Напълно подкрепям тезата ти за надолу, че даже ми се струва доста да се плъзне... но няма да ме учуди да тестват пак 57...
На Н1 и Н4 ситуацията е различна... търпение да има човек . УСПЕХ!!!
уфффффффф,кво да ти кажа днес ако бях на компа,щах да си взема 2-те фигури,ама сега върна до 1-на фигура профит,не ме устрийва
това си е кУрекция,на движението надолу(мисля)
ще изчакам и утре ще взема решение-според зависи!!!!!
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар