IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нали съм написал кратко и ясно, че инфлация/дефлация са процеси, които касаят единствено и само книжни пари в наше време, понеже са приети за официално разплащателно средство от държава Х.

------------------------------------

С тях се измерват - къде си видял да се мери инфлация с електронни пари?

Преди 13 години като нямаше електронни кинти с какво са мерили инфлацията, бря Умньо?

Ся няма се учудя, ако изцепиш, че преди 15 години не са мерили инфлация, щот' е нямало още електронни кинти. Толкоз си фрости, че не се чуваш к'ви ги дрънкаш да'е ...

Върви на училище и някой да те ограмоти малко, ама надали ....
    Last edited by marandi; 11.11.2013, 18:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
      Какво точно практикуваш - може би както във вица за мутрите "въртиме тука едни пари",а?
      Братле,ако те четат,наистина няма какво да се чудя,че сме на тоя хал
      Между другото,много добро впечетление ми прави градацията в твоята позиция!
      Преди 2 години беше "не влизат",сега е "влизат,ама не съвсем и не винаги" - след още 2 години ще стигнеш до "влизат".Какво,пък,за теб 5 години може да е нормален срок да вденеш
      Нуфряк,

уникално тъп си, браточка.

П.П. Кое не ти е ясно?

1. Че книжни кинти може да печата/емитира само ЦБ, но не и ТБ.
      2. Че електронни кинти може да издава само ТБ, но не и ЦБ
      3. Кой подава инфо за паричната маса и агрегатите ТБ или ЦБ?
      4. Кои данни се гледат при определяне на статистиката на ТБ ( демек на електронните кинти ли, бря )? Или данните ги подава ЦБ при определяне на инфлацията?

Да'е ... ко се правиш на тъп. Па, може и такъв да си да'е ....

Я, дай пример за изчислена инфлация на държава Х по данни на ТБаМка? Примерно ПИБ дава данни за инфлацията в БГ.

Сещаш ли колко си семпъл?
      Last edited by marandi; 11.11.2013, 18:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
        Днес няма новини и... сме на лекции
        Лекции,ама и лекторите не са на едно мнение-лоша работа
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Днес няма новини и... сме на лекции
          Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            23.11.2010 04:43 - Инфлация vs Дефлация – “мистерията” на българските гласове

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...glasove.639014
            -------------------------------------------------------------------

Та, Нуфряк - не ме тествай теоретично, въпреки че съм практик

П.П. По принцип тъпите ви шматки ме четат - тия дет' ви управляват в момента и пак нищо няма да направят.

Щот' с копи/паста не става - иначе БГ сте за 6 месеца отлепили яко и трайно като икономика. Поне Русото може ви го направи веднага и после се махам - даже не искам да ме спонава някой.

Ма, въпросът е: Кой има интерес 24 години да сте нон-стоп зле и последни в кофата на Юръп от 60 държави?

Ха, наздраве! ( иначе ми е приятно да ме тестваш ) - хихи
            Какво точно практикуваш - може би както във вица за мутрите "въртиме тука едни пари",а?
            Братле,ако те четат,наистина няма какво да се чудя,че сме на тоя хал
            Между другото,много добро впечетление ми прави градацията в твоята позиция!
            Преди 2 години беше "не влизат",сега е "влизат,ама не съвсем и не винаги" - след още 2 години ще стигнеш до "влизат".Какво,пък,за теб 5 години може да е нормален срок да вденеш
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Питай Нуфряка вече - тъкмо съм го подготвил. Той ще ти обясни.

Русото мрази да се повтаря

П.П. И понеже даже не си стоплил какво чоплим в момента с него. Въпросът беше Инфлацията само книжните кинти касае или и електронните.

Опять двойка от мИня ...
              Какви са тия електронни пари, бре луд, Биткойни ли са това, депозитни разписки ли.

Нали значеш, че само 2% от парите са с хартиен носител или какъвто и да е физически носител, ако не са паднали и под 1% с тия вливания.

А има дефлация в световен мащаб или поне няма инфлация, защото има 5 години ДЕЛИВЕРИДЖ.
              А го има, щото има срив в доверието. Държавите наливат много средства, но са капка в сравнение с оборотите преди кризата, които се базираха на ДОВЕРИЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                Маранди, пак си се развилнял.

Не съм ви следил спора с Онуфри, но я ми разясни, според теб, в паричната маса само хартиените кинти ли влизат? Че оставам с такова впечатление от писаниците ти.
                Братле,не се хаби.Човечецът си пише някакви глупости,дето и самият той не разбира какво точно е писал.

Коментар

Нуфряк, представяш ли си да дам кофти анализ някога?

П.П. Ти пак се правиш на ударен с мокър парцал - ЦБ - ако ги познаваш малко по-добре имат едно подразделение Емисионно.

Така му шпрехат, щот' само те могат да увеличават паричната маса. Дори да изсипят напечатаното към търговските баМки - те могат да го отсвирят и да не ги вземат - или да ги държат на депозит, както се случи преди 2-3 години, щот' не им изнася да ги мятат към 'орицата.

Демек електронните кинти ти казах влизат в агрегатите, ама на практика има много случаи, когато не влизат в паричната маса.

Нищо, че са осчетоводени и теоритично влизат в паричната маса - на практика ги нЕма. Капиш?

П.П. Ще викна Адаша да те запука с винкело, че се правиш още на улав, че не разбираш ко ти шпрехам.

Т'ва за скорост на кинтите по формулката да ми шпрехаш на мИня ме разсмива - чек да се намеря пак - налЕ видя датата кога беше писано предното за имотките.

Чек ся малко
                  Айде сега прочети много внимателно какво си написал и кой се прави на улавВлизали,ма можело да не влизат....дрън-дрън.Влизали в агрегатите,ма не влизали в масата.Съвсем се объркапоследно - влизат или не влизат?В кой агрегат влизат,знаеш ли?Изобщо знаеш ли какво са електронните пари или само си плямпаш да се правиш на интересен?
                  Защо така упорито отказваш да коментираш формулата,която сам пусна преди 2 години?май,щото не знаеш какво изразява.Копи-пейст от уикито да се направим на интересни,а?
                  Там са си електронните кинти.Това,че ти си толкоз тъп,че да не ги видиш и не можеш да вденеш,че инфлацията зависи и от скоростта на превъртане(според формулата,която самия ти си дал!!!!),вече си е само и единствено твой проблем.Престани да занимаваш хората с неграмотността си.
                  От друга страна,щом те кефи хората да ти се смеят,продължавай да си пишеш глупсотите
                  Last edited by onufri; 11.11.2013, 14:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                    Маранди, пак си се развилнял.

Не съм ви следил спора с Онуфри, но я ми разясни, според теб, в паричната маса само хартиените кинти ли влизат? Че оставам с такова впечатление от писаниците ти.
                    Питай Нуфряка вече - тъкмо съм го подготвил. Той ще ти обясни.

Русото мрази да се повтаря

П.П. И понеже даже не си стоплил какво чоплим в момента с него. Въпросът беше Инфлацията само книжните кинти касае или и електронните.

Опять двойка от мИня ...

Коментар

• 23.11.2010 04:43 - Инфлация vs Дефлация – “мистерията” на българските гласове

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...glasove.639014
                      -------------------------------------------------------------------

Цитат:

Грешките на Дянков:

По време на рецесия, когато ти спада БВП, спада и приходната част на бюджета, оттам за да се избегнат масови съкращения в публичния сектор, той предпочете да се качват силово цените на акцизни стоки, ток, горива и от догодина осигуровки. Целта е да се запазят работни места, което не е лошо като жонглиране.

Само, че за да се прилагат тия мерки трябва да има равен старт за всички, а него го няма. Т.е. огромна грешка беше неразплащането с бизнеса от една страна, а от друга страна бюджетните организации спокойно си дължат средства към монополистите ( ток, вода и т.н. ), а също и към частния сектор, като говорим за фактурирани неща и се получава .. имаш да вземаш, ама … някога си. За целта се промени и законодателството от февруари месец, че частен кредитор към община не може да прави запор на средствата й. Оттам ескалираха междуфирмените задължения и респективно фалитите в частния сектор. Чак тогава “някой” се усети, че тия ‘орица на улицата някой трябва да се грижи за тях, но те нямаше да са там, ако държавата гаменски не беше постъпила с бизнеса да се опитва да му извива ръцете и да не му плаща, а той да внася ДДС през това време. Имам много познати, които фалираха по този начин, т.е. имаха да вземат на фактури, но си внасяха и дължимото ДДС към държавата, която им дължеше.

Оттук падна и скоростта на обръщение на парите, която е пак в 2 форми ( Емо, мерси пак, че ми е по-лесно ):

Следващият фактор е скоростта на обръщение на парите. В една икономика, продуктът може да се измери с помощта на следните две формули:

Произведен продукт = количеството на стоките и услугите Х средната цена
                      Произведен продукт = количество на парите Х брой пъти на тяхното обръщение

В тази част ни интересува втората формула. Когато икономиката е стабилна и в процес на растеж, обръщението на парите е високо, тъй като хората получават своите пари и веднага ги харчат. Това е свързано със светлите очаквания за бъдещето и сигурността на доходите в утрешния ден. В моменти на криза обаче, хората се сещат за спестявания. Тази смяна на навиците води до спад в обращаемостта на парите.
                      ------------------------------------------------------------------------------

Та, Нуфряк - не ме тествай теоретично, въпреки че съм практик

П.П. По принцип тъпите ви шматки ме четат - тия дет' ви управляват в момента и пак нищо няма да направят.

Щот' с копи/паста не става - иначе БГ сте за 6 месеца отлепили яко и трайно като икономика. Поне Русото може ви го направи веднага и после се махам - даже не искам да ме спонава някой.

Ма, въпросът е: Кой има интерес 24 години да сте нон-стоп зле и последни в кофата на Юръп от 60 държави?

Ха, наздраве! ( иначе ми е приятно да ме тестваш ) - хихи

Коментар

• Маранди, пак си се развилнял.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                          Много правилно си анализирал нещата!Но това с нищо не доказва,че електронните пари не влизат в паричната маса.Единственото,което доказва е,че скоростта на превъртане на паричната маса е ниска,т.е.банките не кредитират.
                          Просто замести нещата във формулата на правилните места - пусната печатница(т.е.нарастваща парична маса) комбинирано с ниска скорост на обръщение(т.е. банките не кредитират) и затова резултата е ниска инфлация.
                          Когато скоростта се увеличи,т.е. банките почнат да кредитират, бай ти Драги ще запее друга песен

П.П.По въпроса за баткото също ще трябва да те разочаровам
                          А за форекса пък съвсем - имам поне 10 години повече опит от теб в тази област
                          Търгувам съвсем различни суми от теб,съвсем различен таймфрейм и затова изобщо не ме интересува къде ще е еврото през 2015 година в резултат на действията на дебелата Меркел
                          Нуфряк, представяш ли си да дам кофти анализ някога?

П.П. Ти пак се правиш на ударен с мокър парцал - ЦБ - ако ги познаваш малко по-добре имат едно подразделение Емисионно.

Така му шпрехат, щот' само те могат да увеличават паричната маса. Дори да изсипят напечатаното към търговските баМки - те могат да го отсвирят и да не ги вземат - или да ги държат на депозит, както се случи преди 2-3 години, щот' не им изнася да ги мятат към 'орицата.

Демек електронните кинти ти казах влизат в агрегатите, ама на практика има много случаи, когато не влизат в паричната маса.

Нищо, че са осчетоводени и теоритично влизат в паричната маса - на практика ги нЕма. Капиш?

П.П. Ще викна Адаша да те запука с винкело, че се правиш още на улав, че не разбираш ко ти шпрехам.

Т'ва за скорост на кинтите по формулката да ми шпрехаш на мИня ме разсмива - чек да се намеря пак - налЕ видя датата кога беше писано предното за имотките.

Чек ся малко

Коментар

Нуфряк, чети си и умувай после да'е ...

--------------------------------------------------------------------

16.10.2009 - 5 нови мита за имотите?

http://marandi.blog.bg/biznes/2009/1...imotite.417284

Цитат:

Мит №5: Банките ще фалират, ако не започнат веднага да отпускат нови кредити.

Банките няма да спрат да кредитират, точно поради маркетинговите си политики за нови и нови продажби на продукти, но тотална заблуда е, че ипотечните кредити са тяхно основно перо, без което те ще фалират. В активите на една банка влизат също държавен дълг/трежърита, различни финансови инструменти и пренебрежимо малка част ипотечни кредити на физически лица. Каква е идеята? Основно в риска!

При държавен дълг техните средства са покрити като гаранции от Правителствата да изискват от богатството на народа си чрез данъци. То може да включва: земя, човешки ресурс, иновации, имоти, транспорт и много други.......
                            -------------------------------------------------------------------------------

Ся надявам се да чатнеш що при печатницата от 5 години от ЦБ към ТБ - то не стига нищо до 'орицата. Примери бол, даже напротив - кълцат се заплати и пенции и социалки/здраве

П.П. Попрочети малко ти казах - иначе ме кефиш къв си упорит, ма при Форекс - т'ва е кофти качество. Да не си признаваш грешките и ще се набутваш.

Ключовата дума е търпение при форекс - не тъп инат

Батко ти Маранди
                            Много правилно си анализирал нещата!Но това с нищо не доказва,че електронните пари не влизат в паричната маса.Единственото,което доказва е,че скоростта на превъртане на паричната маса е ниска,т.е.банките не кредитират.
                            Просто замести нещата във формулата на правилните места - пусната печатница(т.е.нарастваща парична маса) комбинирано с ниска скорост на обръщение(т.е. банките не кредитират) и затова резултата е ниска инфлация.
                            Когато скоростта се увеличи,т.е. банките почнат да кредитират, бай ти Драги ще запее друга песен

П.П.По въпроса за баткото също ще трябва да те разочаровам
                            А за форекса пък съвсем - имам поне 10 години повече опит от теб в тази област
                            Търгувам съвсем различни суми от теб,съвсем различен таймфрейм и затова изобщо не ме интересува къде ще е еврото през 2015 година в резултат на действията на дебелата Меркел

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение
                              ..........
                              П.П. Тая седмица йената ще иска ли да се разходи около 100, че съм й пуснал бай ордер, който ще се активира ако иде на 99.30 и ще се хлопне ако иде на 99.80?
                              Не ти знам стила как денсиш, бебе сладко - нито пропорциите на акаунта.

На 99.30 има силна съпротива кака йена и ако пробие там може да се разходи до 100.

П.П. По принцип декември ще стане изсипването на стимулите от ЯЦБ - сега може си търсиш удобен вход, ама в момента не става - има цял месец още.

Предната седмица ( в четъртък ли беше ) се бях лепнал на бай от 97.72 и от лакомия го затворих на 16 пипа и викам ще вляза малко по-удобно от 97.60, ама дръжки и изпуснах движението - хихи

Та, в момента няма хляб там при яна през долар - гледай я през паунд, ако мине 160 за селл

Успех!

Коментар

• Нуфряк, чети си и умувай после да'е ...

--------------------------------------------------------------------

16.10.2009 - 5 нови мита за имотите?

http://marandi.blog.bg/biznes/2009/1...imotite.417284

Цитат:

Мит №5: Банките ще фалират, ако не започнат веднага да отпускат нови кредити.

Банките няма да спрат да кредитират, точно поради маркетинговите си политики за нови и нови продажби на продукти, но тотална заблуда е, че ипотечните кредити са тяхно основно перо, без което те ще фалират. В активите на една банка влизат също държавен дълг/трежърита, различни финансови инструменти и пренебрежимо малка част ипотечни кредити на физически лица. Каква е идеята? Основно в риска!

При държавен дълг техните средства са покрити като гаранции от Правителствата да изискват от богатството на народа си чрез данъци. То може да включва: земя, човешки ресурс, иновации, имоти, транспорт и много други.......
                                -------------------------------------------------------------------------------

Ся надявам се да чатнеш що при печатницата от 5 години от ЦБ към ТБ - то не стига нищо до 'орицата. Примери бол, даже напротив - кълцат се заплати и пенции и социалки/здраве

П.П. Попрочети малко ти казах - иначе ме кефиш къв си упорит, ма при Форекс - т'ва е кофти качество. Да не си признаваш грешките и ще се набутваш.

Ключовата дума е търпение при форекс - не тъп инат

Батко ти Маранди

Коментар

Working...
                                X