IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    Паунда ще е първата валута която ще си пробие върховете от 2008 г - в тоя ред на мисли, дъно под 1.5100 е вероятно повече да няма

Маранди, не цапай темата която преживява катарзис през последната една година! По-добре си "къркай" и готви на нефелника,вместо да ни занимаваш с простотиите си ...Вижда се,че ако не почнеш да досаждаш хептен никой няма да се сети за теб
    съгласен съм до някъде,но аз говоря за 1-2 фигури,не ще ще слиза с елеватора.
    Не ми знаеш-позицията,тайминга и целта!
    Иначе благодаря за споделеното ти виждане.
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
      Я помисли, пак и виж дали има разлика - е-парите са гарантиран дълг с пари издавани от централна банка. Ако ти разрешат да направиш дълг в бара с какво ще го гарантираш - с честната си дума
      Ами ФЕД,с кво гарантира!!!Естествено с чесната си дума!!!
      Профитче,да не беше пак в Америка бре???

Коментар

• и когато големите нива на задлъжнялост и лоши кредити/сметки в бара изчезнат всичко започва отначало... така действа настоящата монетарна система
        Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          Да питам от любопитство само, едно време, когато още нямаше gsm-ми, радиокомуникациите ги таксуваха с нещото Special drawing rights (SDRs).
          Това животно електронни пари ли е или е нещо като разписка за определен дълг?

Нищо не разбирам от темата, просто ми е любопитно.
          Тва са INMARSAT пари

Коментар

• Teo88, щом са ти дали питие в бара те да го мислят... банките как отпускат кредити на неплатежоспособни платци...после ги отписват като лоши активи... същото е
            Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
              Като млад форекс трейдър и аз си задавах редица въпроси и за тези, които ги интересува ще напиша следното.

инфлацията е следствие от увеличаване на паричната маса и Ървинг Фишър казва

инфлацията=пари в обръщение * скорост на размяна на парите

парите в обръщение са хартиените пари + кредит/дълг

кредит/дълг могат да издават всички икономически субекти, не само търговските банки... ако сте на сметка в магазина или бара, това също е кредит... междуфирмената задлъжнялост в България също... по този начин се увеличават парите в обръщение и има иконмически бум... скоростта на размяна на парите също е висока... при криза се редуцира размера на кредита чрез процесът деливъриджинг и там спадат парите в обръщение, така и скоростта на обмяна, което води до дефлация и е много тегав процес. Централните банки противодействат с печатане на пари за да не позволят дефлация, която е пагубна за икономиката.

Това е... всякакви там електронни пари и тем подобни са бошлав работа
              Я помисли, пак и виж дали има разлика - е-парите са гарантиран дълг с пари издавани от централна банка. Ако ти разрешат да направиш дълг в бара с какво ще го гарантираш - с честната си дума

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                Кабела трябва да слиза по моите чертички
                Паунда ще е първата валута която ще си пробие върховете от 2008 г - в тоя ред на мисли, дъно под 1.5100 е вероятно повече да няма

Маранди, не цапай темата която преживява катарзис през последната една година! По-добре си "къркай" и готви на нефелника,вместо да ни занимаваш с простотиите си ...Вижда се,че ако не почнеш да досаждаш хептен никой няма да се сети за теб
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                  Бе не , че се навирам между шамарите, но тази инфлация не се ли мереше с едни кошници от стоки?

Това малко ми звучи като сметка за електриество в килограми.
                  Виж сега, електронните пари са дълг (пасив) на издателя. Издател на е-парите е търговска банка - тя ти издава дебитната или кредитната карта и я пълни с нули и единици. Но този запис (нулите и единичките) е гарантиран с пари издавани от централната банка на страната в която се намира търговската банка. Така, че е-парите не се обезценяват, обезценява се покритието им

Коментар

• Като млад форекс трейдър и аз си задавах редица въпроси и за тези, които ги интересува ще напиша следното.

инфлацията е следствие от увеличаване на паричната маса и Ървинг Фишър казва

инфлацията=пари в обръщение * скорост на размяна на парите

парите в обръщение са хартиените пари + кредит/дълг

кредит/дълг могат да издават всички икономически субекти, не само търговските банки... ако сте на сметка в магазина или бара, това също е кредит... междуфирмената задлъжнялост в България също... по този начин се увеличават парите в обръщение и има иконмически бум... скоростта на размяна на парите също е висока... при криза се редуцира размера на кредита чрез процесът деливъриджинг и там спадат парите в обръщение, така и скоростта на обмяна, което води до дефлация и е много тегав процес. Централните банки противодействат с печатане на пари за да не позволят дефлация, която е пагубна за икономиката.

Това е... всякакви там електронни пари и тем подобни са бошлав работа
                    Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Трай, па ти, бря

Русото има 25 изпита по маг. степен финанси и само подритвам Нуфряка да се светне колко е семпъл

Щот' бил бачкал в баМка ( дет' ги сбират от пътя по фронт-лайн офисите им ) и той се мисли момчето за баМкер?

Та, затова го приземявам нежно - хихи
                      Сори, Маранди, въобще не се меся в спора ви. Колегата Мр. Профит беше задал въпрос и му отговорих. Нямам претенции отговора ми да е пълен и изчерпателен.

Коментар

• Мале кво сте направили с темата

Искрено се посмях

Ся ,малко и по темата а?
                        Кабела трябва да слиза по моите чертички,дано и по твоите Маранди!
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Знаеш ли кога ще измериш инфлация с електронни кинти - кат' цъфнат налъмите моето момче.
                          Бе не , че се навирам между шамарите, но тази инфлация не се ли мереше с едни кошници от стоки?

Това малко ми звучи като сметка за електриество в килограми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
                            Електронни пари - известни още като дигитални пари, е-пари, мрежови пари или дигитален кеш.
                            Определение за електронни пари: електронен запис на парични стойности, чрез използването на високо-технологични средства. В зависимост от използваните технологични средства е-парите се делят на две групи:
                            - Електронни или дигитални портфейли - това са записи на парични стойности в определена валута върху пластмасови или други електронни карти - телефонни карти, дебитни и кредитни.
                            - Електронни пари записани със специален софтуер на компютърния хард диск, който с помощта на телекомуникационни мрежи или интернет при определени правила за сигурност могат да бъдат трансферирани до всяка точка на земята и да обслужват определени парични транзакции.
                            В дебелите книги по икономика пише, че първообраза на електронните пари са използваните от края на 70-те предплатени електронни телефонни карти. Първите умни пари или smart карти се появяват през 80-те във Франция.
                            Основните характеристики на електронните пари са:
                            1. Представляват парична стойност посредством дълг на издателя им;
                            2. Могат да се съхраняват на електронни устройства;
                            3. Гарантирани са от легално признатите средства за размяна, т.е. парите, издавани от централната банка на страната;
                            5. Включват механизъм за предварително заплащане на стойността;
                            6. Конвертируеми са в пари на централната банка;
                            7. Могат да се използват за разплащания не само с издателя им.

Има Европейска директива която урежда надзора над институциите издаващи електронни пари - Директива 2000/46/ЕО.
                            Отделно има приет стандарти за сигурност на данните в индустрията за разплащане с кредитни карти - Payment Card Industry Data Security Standard: PCI DSS
                            Стандарта е разработен и основан от American Express, Discover Financial Services, JCB International, MasterCard Worldwide и Visa Inc.
                            Това има предвид Маранди.
                            Трай, па ти, бря

Русото има 25 изпита положени по маг. степен Финанси и само подритвам Нуфряка да се светне колко е семпъл

Щот' бил бачкал в баМка ( дет' ги сбират от пътя по фронт-лайн офисите им - куцо-кьорово и сакато ) и той се мисли момчето за баМкер?

Та, затова го приземявам нежно да не си седне на дупарката малко и да попречете туй-онуй по книжките - хихи

То, само мога цъкам на клавир ( комп ) и централизирана скоур систем на търговската баМка не става.

Той тоя Нуфряк едва ли е имал клас Цъ да раздава кредити над 80к лв. - ама бил "баМкер", ръиш ли?

И ся го подритвам, че ми е готин
                            Last edited by marandi; 11.11.2013, 21:47.

Коментар

• Да питам от любопитство само, едно време, когато още нямаше gsm-ми, радиокомуникациите ги таксуваха с нещото Special drawing rights (SDRs).
                              Това животно електронни пари ли е или е нещо като разписка за определен дълг?

Нищо не разбирам от темата, просто ми е любопитно.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                                Оооооооооооооооооооо, почва да му идва просветлението!Благодаря ти господи!

3 години се опитвам да му обясня на тоя тукмак,че електронните пари влизат в паричните агрегати.Пратих му линкче да види ЕЦБ-то къде ги слагат и към какво ги приравняват.Е,може да съм му го пратил на английски и да не го е разбрал тогава
                                И сега след 3 години изведнъж дошло просветлението! Електронните пари влизали в агрегатите!Собственоръчно написано от марандича!Хвала,хвала!
                                Пак е объркал цифричката,щото почват да влизат от М1,но напредъка му е грандиозен!
                                Агрегатите имат ли общо с инфлацията,бе,денсърче?

П.П.И да не забравя пак да те попитам - в какъв електронен вид си държиш кинтите,че да ги пазиш от инфлация?Ще те питам,докато не ми отговориш,танцьорче!
                                И къде съм казал, че не влизат в паричните агрегати, бря Розов?

Пак взе да си ги съчиняваш май. Ай, намери ми къде съм казал, че не влизат там?

П.П. Ся семпъл куесчен - я, обади ко ста'а, ако ЦБ каже на ТБ, че МЗР ги вдигаме?

Демек с паричната база и маса? Пак ли с електронни кинти ще мериш инфлацията? Ами, ако ги променят 2-3 пъти в годината - ко прайм?

Знаеш ли кога ще измериш инфлация с електронни кинти - кат' цъфнат налъмите моето момче. Най-малкото, защото т'ва го определя ЦБаМка колко да бъде, а не ТБаМки, които създават електронните кинти.

Още ли ще се правиш на семпъл? Мо'е кажеш едно Благодаря, Русо - че ми търкаш очите

Коментар

Working...
                                X