IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
    При кабела може да се пробва дълга за 20 пипа
    ко ще ги правим толкоз пипсове ве чиляк
    се добийме от манги
    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
      що не пишеш във free зоната ..
      Хостинг,йок - Фуртхер!
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
        Мисля, че проумях заблудата ти. Навярно си въобразяваш, че форекс е само това, което е чрез платформа и електронна търговия. Истината е, че търговията чрез платформа СЪЩО Е ФОРЕКС. Сравнително доскоро, преди развитието на компютърните технологии, форексът е бил невъзможен чрез платформи и посредници, поради липсата на възможност за електронна търговия. Ако отидеш в обменно бюро и си смениш долари срещу левове или обратно, това също е форекс. За какъв хазарт може да става дума?! А банките са най-едрият участник на форекс-пазара. Повечето от банките са маркет мейкъри.
        Дадох ти четиво. намери си още 100 ако искаш в интернет. Навсякъде ще прочетеш едно и също. Чети и престани да упорстваш. Ето ти и цитати на готово:

"Най-общо казано Форекс търговията представлява едновременна покупка на една валута и продажба на друга. Сделките може да се осъществяват по електронен път (чрез компютър) или на кешов пазар – например смяна на валута в обменно бюро. И в двете ситуации имаме валутна или Форекс сделка."

от http://www.markets.varchev.com/index.php?request=forex

"Като заключени основните участници на Форекс (Валутния пазар) са:
        Маркет мейкъри; Брокери; Централни банки; Международни корпорации; Фонд мениджъри; Ливеридж сметки."

от http://forex-bg.com/index-osnovni_uchastnici.php

"Участници на Forex пазара
        Основните участници на Forex пазара са: национални банки, търговски банки, финансови институции, застрахователни фондове, търговски дружества и индивидуални инвеститори."

от това, което вече ти дадох. И също от там:

"Какво представлява Forex пазарът?
        Forex, също означаван като FX, е абревиатура за “Foreign Exchange Market” (валутен пазар), пазар, на който се търгуват различни валути. Става въпрос за между-банков пазар възникнал през 1971 г., когато международната търговия преминава от фиксирани обменни курсове към променливи (плаващи) обменни курсове. Благодарение на невероятно големия обем от сделки и на своята променливост Forex пазарът стана най-крупният и най-важният финансов пазар в света."

Хайде, пък дано най-сетне мирясаш!
        Такива ми ти работи, г-н Нобел, УМНИКО!
        А Дойчебанк е един от най-крупните участници на форекс пазара

Здравей Дон Карлос.....направо ти завиждам на нервите които имаш.....
        Немога да позная темата.....,от начало помислих,че съм я объркал с друга.....

Турбалане,виж прочети.....Дона доста материал ти е дал.....,не се излагай повече.....
        „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
        Джеси Ливърмор

Коментар

• При кабела може да се пробва дълга за 20 пипа
          Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Първоначално изпратено от rosen_at Разгледай мнение
            Предлагам къса в еврото ама довечерка, за към 100-на пипона таргет! Па да видим
            опасно е да се окъсява в началото на седмицата ..миналите седмици пазара бе къс и сега в началото на тази седмица е възможна корекция ..роска що не пишеш във free зоната ..иlи съвсем е запустяла
            Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от rosen_at Разгледай мнение
              Предлагам къса в еврото ама довечерка, за към 100-на пипона таргет! Па да видим
              И аз се хакнах къс. Все пак, почти сме в горната зона на канала.

Коментар

• Първоначално изпратено от turbalan Разгледай мнение

Благодаря за разяснението, колега, но това са първите учебни стъпки във форекс-търговията, съжалявам ако ти приличам на такъв, но това съм го минал около 2006-2007 година.Въпроса беше за платформите и брокерите и дали тяхното участие на пазара е като брокери, или хазартни оператори.Ключът е заровен във въпроса- когато купиш 100 000 долара, брокерът ти купува ли същото количество на пазара, ако ли не, значи нищо не купуваш, ако ли пък е да, как успява да го направи.Отдавна съм си отговорил на въпроса как функционира този пазар, къде са съпротивите, какво става там,но човек никога не знае всичко, както казва един, смея да твърдя доста успял колега- "Абе човек, аз за двайсет години не съм научил всичко ти искаш за десет да успееш"
                успех на всички
                Имам чувството, че е голяма бъркотия у главата ти. Има брокери и брокери. Има такива които ти предоставят достъп до пазара, прибирайки комисиоона от всяка транзакция и такива които ти предоставят свои котировки, близки до пазарните, като реално ти търгуваш на техните сървъри. Когато търгуваме на Форекс пазара, често е възможно да изпаднем в губеща или не до там печеливша позиция, защото БРОКЕРЪТ ВИНАГИ ИМА ПРАВО. Ако брокито е коректен с теб и изпълнява поръчките ти, а и в последствие изплаща печалбите ти, то на кой по дяволите му пука, дали поръчката ти е излезнала на пазара или си прибрал от кинтите на брокера. В крайна сметка дали чрез хеджиране или чрез загубата на друг клиент, брокито ще си покрие загубата
                Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Предлагам къса в еврото ама довечерка, за към 100-на пипона таргет! Па да видим

Коментар

• Как е банда, къртите ли пазара или той вас кърти

Коментар

• Направихте ли залозите,че завъртаме рулетката
                      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от fickata Разгледай мнение
                        Свободно
                        Маймун е голям Чиляк
                        ЧЕРНОПРАСе не е ЧИЛАК
                        МАМУН, а финансова ГОРИЛА!!!
                        1,33333333333333333333333333333333
                        Не е важно какво е ФОРЕКСОТ,
                        а от коя стана се намираш в него.
                        Дали си от светлата или гряшната(тъмната)
                        страна на лесния(трудния) път??!!!!
                        Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Хайде стига локуми, пазарът отвори, хващайте се за работаАз ще лягам, че утрото е по-мъдро от вечерта, а дори при мен следобяда е по-мъдро от утрото, но това е друга тема
                          Успешна седмица на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                            Турбалане,прав си,че със сумите,с които търгува всеки от нас по отделно не може да повлияе на пазара,въпреки че ритейл пазара вече се оценява на 7-8 процента от целия валутен пазар.Прав си също така,че голяма част от брокерите печелят от загубите на участниците,отколкото от спреда.Но това е така,защото повечето участници губят - кой не би се възползвал от подобна възможност?!Форексът е пазар с нулева сума - това,което ти губиш го печели някой друг и обратното.Теб какво те интересува дали твоите загуби отиват като печалба при брокера ти или при някой друг участник на пазара?По-леко ли ще ти стане,ако намериш брокер,който затваря всичките ти сделки и печели само от спреда,но ти продължаваш да губиш и загубите ти отиват като печалба при някой друг?!Ако печелиш,какво те вълнува дали печелиш за сметка на брокера си или за сметка на някой друг?!От брокера си трябва да търсиш коректни котировки с минимум рекотиране и слипидж,да не блокира или да разширява спреда по време на новини,да ти осигурява бързо изпълнение на сделките , да не се опитва изкуствено да ти лови стоповете и най-важното да ти изплаща своевременно печалбите.От тук нататък изобщо не те интересува затвяря ли някъде сделките ти или не - важното е да печелиш!Ако пък ти е толкова важно сделките ти да бъдат затваряни,потърси ECN брокер или търгувай валутни фючърси(изистванията на CME за маржин хич не са високи) .Ако не се получава,не търси вината в брокера си или в световната конспирация,а в себе си.Може би форекс търговията не е за теб.Както много хора тренират футбол,но единици са Меси и Роналдо,така и много хора се опитват да търгуват,но не са много тези ,които успяват.И няма нищо срамно,ако не си от печелившите - има хиляди други възможности за реализация.
                            И,повярвай ми,ако една банка купи 100 милиона,това ще го усетиш по котировките при брокера си,така както и всички останали участници на пазара
                            Не е въпроса кой какво печели, спорът тръгна за съвсем друго, но вече не ми се влиза в това.Просто не обичам да съм кон с капаци и търся във всичко отговорът на въпроса "защо", сигурно за някои е дрязнещо, но на колкото повече въпроса си отговориш относно тази, а и всяка друга дейност, толкова по-добре, поне така мисля../изключвам търсенето на въпроса "защо" в женското поведение, лесното общуване с жените идва, когато спреш да се опитваш да ги разбираш, защото понякога и те трудно се разибрат..това го казвам съвсем добранамерено, в това ви е чара, скъпи дами.И на базата на опита, отговора на много въпроси съм успял да си изградя печеливша стратегия, все пак от това нещо се храня, признавам си беше много трудно, на моменти болезнено и най-вече пхически изчеждане.Е , за радост тази търговия вече ми носи наслада, а не психическо натоварване. Това че от време навреме тръгвам да търся яйцето, или кокошката е първо, едва ли е някакъв проблем.И не на поседно място, няма нищо лошо начинаещите да прочитат всички гледни точки, да отсяват истината от розовите обещания, ако поне на едни съм помогнал с това ще се радвам..успех и на теб

Коментар

• Вероятно turbalan иска да каже , че не самата възможност за обмяна на една или
                              друга валута е хазарт , било то на гише или чрез платформа , а по скоро желанието
                              на правещия го да извлече печалба от това нещо за кратък период от време .
                              Аз поне така го разбрах , успех идната седмица на всички !
                              Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от turbalan Разгледай мнение
                                За това няма смисъл да спорим, защото няма да ни стигне ноща
                                Брокерът ти няма как да пусне сделката на реалния пазар по простота причина че не разполага с това технологично време, може примерно на всеки час да усреднява отворените позиции и да излезе на пазара, но и това е съмнително, особено за българските брокери, пак ще дам примера със златото и ако купиш, или продадеш голямо количество мислиш ли че брокерът може да реагира?Може евентуално да хеджетира по някакъв начин, но това не му гарантира нищо.Факт е че брокерите не печелят от спреда, а от загубите на участните.Как да спечели от спреда, ако ти купиш на 1.3560, примерно и след две секунди курсът вече е 1.3562.Да не говорим, че се търгуват и други валути и едва ли брокерът разполага с тях, за да защити себе си.И в крайна сметка, ако от това само се печелеше, то нямаше да съществуват брокерите, или не при тези условия.Тук говорим единствено за спекулативната търговия чрез платформи и брокери.Ако една банка пусне сделка "купувам 100 млн. долара, насреща трябва да стоят 100 млн и някой да ги продаде и това не става за една секунда
                                Турбалане,прав си,че със сумите,с които търгува всеки от нас по отделно не може да повлияе на пазара,въпреки че ритейл пазара вече се оценява на 7-8 процента от целия валутен пазар.Прав си също така,че голяма част от брокерите печелят от загубите на участниците,отколкото от спреда.Но това е така,защото повечето участници губят - кой не би се възползвал от подобна възможност?!Форексът е пазар с нулева сума - това,което ти губиш го печели някой друг и обратното.Теб какво те интересува дали твоите загуби отиват като печалба при брокера ти или при някой друг участник на пазара?По-леко ли ще ти стане,ако намериш брокер,който затваря всичките ти сделки и печели само от спреда,но ти продължаваш да губиш и загубите ти отиват като печалба при някой друг?!Ако печелиш,какво те вълнува дали печелиш за сметка на брокера си или за сметка на някой друг?!От брокера си трябва да търсиш коректни котировки с минимум рекотиране и слипидж,да не блокира или да разширява спреда по време на новини,да ти осигурява бързо изпълнение на сделките , да не се опитва изкуствено да ти лови стоповете и най-важното да ти изплаща своевременно печалбите.От тук нататък изобщо не те интересува затвяря ли някъде сделките ти или не - важното е да печелиш!Ако пък ти е толкова важно сделките ти да бъдат затваряни,потърси ECN брокер или търгувай валутни фючърси(изистванията на CME за маржин хич не са високи) .Ако не се получава,не търси вината в брокера си или в световната конспирация,а в себе си.Може би форекс търговията не е за теб.Както много хора тренират футбол,но единици са Меси и Роналдо,така и много хора се опитват да търгуват,но не са много тези ,които успяват.И няма нищо срамно,ако не си от печелившите - има хиляди други възможности за реализация.
                                И,повярвай ми,ако една банка купи 100 милиона,това ще го усетиш по котировките при брокера си,така както и всички останали участници на пазара
                                Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Working...
                                X