1.1245 е добро ниво за добавка към дългите. Не е препоръка за търговия.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениеневероятно е това 1,1358 нали
нагоре сега може да пребройм една две три четири пет вълни
Коментар
-
невероятно е това 1,1358 нали
нагоре сега може да пребройм една две три четири пет вълниLast edited by the architect; 07.05.2015, 18:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nisa Разгледай мнениеНепонятната за мен корелация между доларът и немския индекс продължава и днес. Явно някоя друга евро икономика дига еврото.... коя ли е?
EUR/USD rises to 1.1380
Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнениеМалко съм нов и бос в тази игра, но доста нелогично ми се струва следното:
в момента сме почти на нивата от януари 2015 преди Драги да обяви QE! Да данните от САЩ не са най=розови но не са и чак толкова лоши.... Някой може ли да даде логично обясние на тези високи нова EUR/USD; които се наблюдават в момента?
В нашия случай обединените американци са изяли повече кебапчета отколкото са произвели и недостига са си внесли, включително от Европа (главно немски кебап). За целта сега се налага да продадат долари и да си купят валутата на износителя.
Същия процес в Европа се развива в обратна посока. Положително салдо. Вносителите си продават местната валута за да си купят европейска валута докато се издължат.
Въпросът е че тази причина може да остане латентна дълго време заради очаквания.
-че падането на американския износ е само временно, заради студения зимен сезон,
след това заради птичи грип из фермите на Минесота и т.н. (също е вероятно, но не е сигурно)
-че лихвите в Щатите ще бъдат повишени преди тези в Европа (но това не е сигурно, просто е по-вероятно) и ще привлекат капиталите от останалия свят.
-че количествените улеснения в Европа ще създадат достатъчно евтин кредит, който да парира поскъпване на еврото.
-че ниската енергия в Щатите им дава конкурентно предимство;
И още стотици причини, някой пряко, а други косвено влияещи все на същия фундамент - кой е по-конкурентен.
И в тази игра на очаквания играчите периодично преиграват и се връщат към фундамента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнениеМалко съм нов и бос в тази игра, но доста нелогично ми се струва следното:
в момента сме почти на нивата от януари 2015 преди Драги да обяви QE! Да данните от САЩ не са най=розови но не са и чак толкова лоши.... Някой може ли да даде логично обясние на тези високи нова EUR/USD; които се наблюдават в момента?
Коментар
Коментар