IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колебая сe...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Колебая сe...

Първоначално изпратено от exselius
    Колебая се между Карол, Бенчмарк или MBTrading.
    Може ли да се разчита на Saxo Bank като брокер? Benchmark предлагат CFD и валутна търговия, акции и др. през тях, но чета по чуждестранните форуми противоречиви неща за датчаните. Карол пък работят със CMC Markets, предлагащи търговия само с деривати, което незнам защо ме кара да се съмнявам в техния професионализъм. Третия вариант е MBTrading, който за съжаление не предлага CFD, а и се носят слухове, че американската агенция, която контролира брокерите щяла да въведе изискване за максимален маржин 1:10 за валутната търговия. Иска ми се, обаче първия ми опит да бъде с наш брокер, понеже ми е по-наблизо
    Моля да пишат само хора, които имат личен опит със съответните брокери.
    Естествено, ако имате по-добро предложение за брокер, с който да започне, пишете.
    Става въпрос за валутна търговия или CFD.
    За БГ брокерите ..............
    MBTrading са добри имат и MT4 но е по добре да се използва MBT Navigator Pro
    Ducascopy - за суми над 20-30к също са добри
    Oanda Corporation- за мини акаунти (спретовете са добри, изпълнението бива)
    Interactive Brokers - за суми над 20-30к Там е хубаво да се използва Еsignal която е платена ...........

НЕ е препоръка! Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от linkitone

1. Рокфелер, Гейтс ,Бъфет
      2. Така е но кое е по добре- да си позитивен, усмихнат и да мислиш колко ще спечелиш днес или да си негативен, намръщен и да мислиш постоянно колко ще загубиш?
      3. Игра? Да и то каква
      1. Аха, митичната ябълка на банкера ... Рокфелер. Мислех че лековерните са измрели вече
      2. Най-добре е да си безпристрастен. Затова често автоматизираната търговия е по-резултатна.
      3. Бизнес.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror
        Първоначално изпратено от linkitone
        1. Много от милиардерите са станали такива с МНОГО малък начален капитал!
        2. Никой негативно настроен не е станал богат!
        3. ФОРЕКС Е ИГРА от която се печели добре, но и се губи много!

Приятно трейдване и нe забравяйте да хванете "вълната" USDJPY
        1. например?
        2. много позитивно настроени са фалирали
        3. Игра????
        1. Рокфелер, Гейтс ,Бъфет
        2. Така е но кое е по добре- да си позитивен, усмихнат и да мислиш колко ще спечелиш днес или да си негативен, намръщен и да мислиш постоянно колко ще загубиш?
        3. Игра? Да и то каква

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight
          linkitone предполагам че търгуваш от доста скоро. Съдейки по броя на постовете ти.

Ако беше прочел малко по-внимателно какво писах по-доло щеше да разбереш че търговията е работа като всяка друга и че в нея като във всеки един бизнес има и печалби и загуби.

Въпроса като при всеки друг бизнес е какъв е мащаба.

За да ти го илюстрирам по-добре нека вземем за пример един хранителен магазин.

Бизнеса е достатъчно прост за да го разбереш представи си че имаш малък хранителен магазин за отварянето на който ти трябват 20 000 лв.

Приемаме че месечно си на печалба да кажем 2000 лв от него при оборот около 10000 лв.

Сега си представи че си собственик на магазин като Билла за отварянето на който са ти необходими 200 000 лв.

А оборота ти е да кажем 100000 лв месечно и правиш нетни печалби от 20000 лв.

Да процентно изразено нещата са еднакви но според теб кое е по-добре да си собственик на малък квартален магазин или на Билла.

Това разбира се е оптималният вариант другият вариант е да фалираш като тогава е по-добре да си собственик на малък квартален магазин от колкото на Билла де.

В крайна сметка във Форекса е същото.

Ако обаче си успешен мениджър на малък квартален магазин е доста вероятно да си успешен мениджър и на Билла. Тогава много по-бързо ще правиш пари.

Въпроса който аз си задавам е според теб струва ли си да оправляваш няколко години малък квартален магазин преди да стигнеш евентуално до оправлението на Билла ?

Или иначе казано Форекс търговията е сложен начин за правене на пари и отнема много много време за да се научиш да го правиш печалившо.

Както казах по-доло задайте си въпроса може ли да правите 170% годишно ?

Даже не задайте си въпроса може ли да правите 20% годишно ?

И ако си отговорите да мога си задайте въпроса мога ли с тези 20% годишно на моята сметка да живея през тази година и да си покривам всички разходи свързани с търговията.

Ако отговоротите ви са не по-добре помислете как да съберете още средства за да търгувате.

И тогава решете дали си струва.

Имайте предвид че един форекс фонд се смята за успешен ако може да докара 20% годишно.

А там говорим за милярди капитал.

Дано сега разбереш по-добре какво имам в предвид.

Размера на сметката има значение но също така има значение и умението на трейдъра. Ако си толкова добър че да правиш 3000% годишно като победителят във worldtopinvestor. то размерът на сметката действително няма значение. Но предполагам че не си защото иначе нямаше да пишеш тук.

Успех.
          Не търгувам от скоро просто от много време не съм влизал в Български форум и честно да ти кажа тези няколко дни си примомних защо. Да ти кажа за мен форекса е като хазарта за някой. Аз го приемам като игра и играя и когато това ми донесе някаки печалби се радвам. Ако трябва да съм напълно честен форекса не ми е основен доход, но е много добър страничен такъв. Предвид случващите се неща в държавата ни от скоро реших и играя чрез български. Признавам си че с толкова пари с колкото играя в момента не съм си позволявал да играя, но според мен за сега се справям добре.

Незнам защо толкова много цитирате worldtopinvestor , при положение, че има доста други състезания с реални пари. Това състезание е като всички останали. Ако има наистина световно признато форекс състезание- ОК! Но това става с форекс лиги, форекс федерация и след това световно по форекс. То май се оказа, че форекса верно е игра

За мащаба на бизнеса си абсолютно прав и в предишния си пост не цитирах теб, а други който казваха , че няма значение колко пари ще вложи защото и без това ще ги изгуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от linkitone

1. например?
            2. много позитивно настроени са фалирали
            3. Игра????

Коментар

• linkitone предполагам че търгуваш от доста скоро. Съдейки по броя на постовете ти.

Ако беше прочел малко по-внимателно какво писах по-доло щеше да разбереш че търговията е работа като всяка друга и че в нея като във всеки един бизнес има и печалби и загуби.

Въпроса като при всеки друг бизнес е какъв е мащаба.

За да ти го илюстрирам по-добре нека вземем за пример един хранителен магазин.

Бизнеса е достатъчно прост за да го разбереш представи си че имаш малък хранителен магазин за отварянето на който ти трябват 20 000 лв.

Приемаме че месечно си на печалба да кажем 2000 лв от него при оборот около 10000 лв.

Сега си представи че си собственик на магазин като Билла за отварянето на който са ти необходими 200 000 лв.

А оборота ти е да кажем 100000 лв месечно и правиш нетни печалби от 20000 лв.

Да процентно изразено нещата са еднакви но според теб кое е по-добре да си собственик на малък квартален магазин или на Билла.

Това разбира се е оптималният вариант другият вариант е да фалираш като тогава е по-добре да си собственик на малък квартален магазин от колкото на Билла де.

В крайна сметка във Форекса е същото.

Ако обаче си успешен мениджър на малък квартален магазин е доста вероятно да си успешен мениджър и на Билла. Тогава много по-бързо ще правиш пари.

Въпроса който аз си задавам е според теб струва ли си да оправляваш няколко години малък квартален магазин преди да стигнеш евентуално до оправлението на Билла ?

Или иначе казано Форекс търговията е сложен начин за правене на пари и отнема много много време за да се научиш да го правиш печалившо.

Както казах по-доло задайте си въпроса може ли да правите 170% годишно ?

Даже не задайте си въпроса може ли да правите 20% годишно ?

И ако си отговорите да мога си задайте въпроса мога ли с тези 20% годишно на моята сметка да живея през тази година и да си покривам всички разходи свързани с търговията.

Ако отговоротите ви са не по-добре помислете как да съберете още средства за да търгувате.

И тогава решете дали си струва.

Имайте предвид че един форекс фонд се смята за успешен ако може да докара 20% годишно.

А там говорим за милярди капитал.

Дано сега разбереш по-добре какво имам в предвид.

Размера на сметката има значение но също така има значение и умението на трейдъра. Ако си толкова добър че да правиш 3000% годишно като победителят във worldtopinvestor. то размерът на сметката действително няма значение. Но предполагам че не си защото иначе нямаше да пишеш тук.

Успех.
              http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega
                История на начинаещия "трейдър"

1 Заиграване на ДЕМО няколко седмици. - "Форекса е супер за нула време направих 257,67% печалба "...........

2 Започва на РЕАЛ с мини акаунт 500лв (защото тук са големите пари)
                3 Поредица от безразборни сделки - загуба 20-30% (няма представа какво се случва)
                4 Решава да "избие" загубата с 1-2 големи сделки (увеличава обема на позициите)
                5 Още загуба .....
                6 Решава да не търгува известно време защото "пазара не се движи добре" - естествено пропуска няколко добри възможности
                7 Пак влиза на пазара (лек оптимизъм )
                8 Губи и малкото останало в акаунта.
                9 Заключение: От форекс не може да се печели и всичко е мафия и измама и само ТЕ "организаторите" печелят
                И аз се опитвам да им обесня, че те са се хвърлили напред с главата и са загубили не означава, че всички губят или че форекс е измама! Също така съм съгласен с E-Bat-Sedefcho, че от дискусия тази тема се обърна в мерене на пи*ки. Аз просто се опитах да покажа, че както се губи така се и печели. Всичко зависи от самия теб и усета ти. Извинявам се че явно се отклоних от темата, но коментарите от рода "ти си избираш къде ще си загубиш парите", "тези пари са малко" и т.н. ме издразниха. Като заключение бих искал да кажа само три неща.

Коментар

• [quote="systray"]
                  Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                  systray то цялата тема си е смях
                  в момента, в който решите,че сте много добри и имате печеливш подход, отворете си една стара графика с отваряне бар по бар и направете поне 50-тина поредни сделки на хартия съгласно подхода. Резултатите обикновено са поразителни
                  аз бих ги увеличил на 500 макар че и 50 понякога са достатъчни ))

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                    systray то цялата тема си е смях

Колегата питаше едно....то се отговаряше друго, ...
                    E-Bat_Sedefcho, здравей!
                    Прав си за всичко. Аз ще се опитам да отговоря на автора на темата:
                    Избери си брокер, при който разходите по откриване на сметка и отваряне и затваряне на позиции са най-малки. След около 100 сделки ще си поне на 100 пъти спреда на загуба. Всички брокери се държат еднакво добре с губещите трейдъри. Ако/като станеш печеливш, сам ще се ориентираш кой е най-коректен.
                    Един съвет към всички заинтересовани: в момента, в който решите,че сте много добри и имате печеливш подход, отворете си една стара графика с отваряне бар по бар и направете поне 50-тина поредни сделки на хартия съгласно подхода. Резултатите обикновено са поразителни

Коментар

• История на начинаещия "трейдър"

1 Заиграване на ДЕМО няколко седмици. - "Форекса е супер за нула време направих 257,67% печалба "...........

2 Започва на РЕАЛ с мини акаунт 500лв (защото тук са големите пари)
                      3 Поредица от безразборни сделки - загуба 20-30% (няма представа какво се случва)
                      4 Решава да "избие" загубата с 1-2 големи сделки (увеличава обема на позициите)
                      5 Още загуба .....
                      6 Решава да не търгува известно време защото "пазара не се движи добре" - естествено пропуска няколко добри възможности
                      7 Пак влиза на пазара (лек оптимизъм )
                      8 Губи и малкото останало в акаунта.
                      9 Заключение: От форекс не може да се печели и всичко е мафия и измама и само ТЕ "организаторите" печелят

Коментар

• systray то цялата тема си е смях

Колегата питаше едно....то се отговаряше друго, айде сега следва да си мерим п***те.
                        Погледни какви постове се пишат........то няма лошо да има опитни ттрейдъри, ама чак пък толкова
                        Гадна мафия има на този пазар, само ни прецаква сметките тази пирамида наречена Форекс
                        Да порицаем дружно мафията.Айде заедно на три...........

Поздрави на всички и наздраве !
                        Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• е кое от тия всечки цифри е печалбата? например това 310+248+800 ли е печалбата? Страхотно и то заедна вечер! Майстор

Първоначално изпратено от linkitone
                          Първоначално изпратено от
                          Първоначално изпратено от bnight
                          На практика е възможно да се постигне и за една вечер и то не с 1 милион а с 1 милиард и аз съм чувал за такъв човек Сорос http://en.wikipedia.org/wiki/George_...cy_speculation

Само че там говорим за търговия с позиция в размер на 10 милярда долара.

Сами си правете сметката.
                          Неотдавна пих кафе със Сорос,но не ми се е похвалил да е правил някога такива удари,пък и линка,който ми даваш, е от википедията,а там всеки си пише каквото иска,така че вяра нямам на такива източници...
                          Виждаш ми се най-скептично настроен за това айде аз да ти се похваля с едни мой "удари"...

2010.02.08 11:35 sell 1.00 eurusd 1.3703 1.3803 1.3603 2010.02.08 17:30 1.3672 0.00 0.00 0.00 31 310.00

2010.02.08 11:40 sell 0.80 eurusd 1.3703 1.3803 1.3603 2010.02.08 17:30 1.3672 0.00 0.00 0.00 31 248.00

2010.02.08 17:35 buy 0.80 eurusd 1.3681 1.3581 1.3781 2010.02.09 18:50 1.3781 0.00 0.00 0.40 100 800.00

2010.02.08 18:09 buy 1.00 usdjpy 89.37 88.37 90.15 2010.02.15 02:12 90.15 0.00 0.00 -18.72 78 865.22

2010.02.08 18:13 buy 1.00 usdjpy 89.38 88.38 90.15 2010.02.15 02:12 90.15 0.00 0.00 -18.72 77 854.13

2010.02.08 18:23 buy 1.00 eurusd 1.3710 1.3610 1.3810 2010.02.09 18:54 1.3810 0.00 0.00 0.50 100 1000.00

Ако трябва да съм честен в момента съм малко надолу(заради лакомия), но отново за една седмица съм на не лоша печалба. Това че ти си загубил не означава, че всички губят. Незнам защо голяма част от вас са толкова скептично настроени, но това не ви дава право да разубеждавате хората с доводи като "пирамида", "малко са ти парите" и т.н. На теб като са ти били много парите защо не си спечелил? Може би защото не си преценил риска на вложението си още в началото? Аз имам едно основно правило- НИКОГА НЕ ВЛАГАМ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ДА ИЗГУБЯ!

Приятно връщане и успешна търговия днес!
                          това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от systray
                            bnight, как очакваш някой се вслуша, като ти самият преди време кимаше и викаше "добре, ще внимавам" и после правеше точно обратното Всички новобранци правят едни и същи грешки. Наскоро ми попадна една забавна книжка: "Adventures of a currency trader". Много се смях...
                            http://www.filefactory.com/file/f7db...ncy_Trader.pdf

:-)
                            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• bnight, как очакваш някой се вслуша, като ти самият преди време кимаше и викаше "добре, ще внимавам" и после правеше точно обратното Всички новобранци правят едни и същи грешки. Наскоро ми попадна една забавна книжка: "Adventures of a currency trader". Много се смях...

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight

Може ли да се намеся малко ?

Първо прави впечатление че товариш цялата сметка което принципно е проблем най-малкото защото дава много малко поле за грешки.

Второ Очевидно не спазваш правила като печалбата да е 3 пъти по-голяма от загубата което говори за лошо управление на сметката.

Трето с този начин на игра не би изкарал много дълго.

И както казах 2 седмици добри резултати не говорят за нищо.

Ако си тук след година ще се радвам да видя твой стейтмънт от същата тази сметка.

Успех.
                                Разбира се че може да се намесиш. Съгласен съм с тебе, но това е стил Използвал съм напълно сметката защото съм имал някакви очаквания и все още ги имам. Сега само чакам... Надявам се и даже съм почти сигурен, че след година ще съм още тук(макар, че така като чета компетентните постове на някой фигури може и да не издържа в този форум). Поставил съм си цел и имам стратегия, останалото е решение на пазара

Ами много правилни констатации правиш,ясно е,че това е демо,на реал никой опитен трейдър не играе така
                                От всички твои постове личи, че на теб винаги ти е ясно "че това е демо". Реална сметка имаш само ти...по-точно май си имал и си загубил 10000. Никога не съм твярдял, че съм опитен.. много "опитни" изпопадаха от дървото, а други направо си скочиха от покрива. А ти SC опитен ли си или имаш опит? И от къде знаеш как играят опитните трейдъри?

Коментар

Working...
                                X