IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутният борд?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
    Причината е, че се гарантират влогове до 100 000лв!
    Излишно голяма сума, но въведена по "европейски причини"
    Та ако фалира банката , държавата трябва да плати обезщетенията на вложителите.
    Гаранцията е до 196 000лв., но дори и толкова това не означава че държавата трябва да спасява фалиращи банки. Второто може да струва много повече отколкото покриването на влоговете до този размер. Още повече, че има и фонд със средства в него, които все ще покрият нещо при нужда.
    Мен по ме притеснява втория въпрос, този с разплащанията при закриване на няколко банки може да блокираме икономиката си поради невъзможност за разплащане. Представете си следния сценарии, да речем един светъл ден една група банки затваря, казвам група защото предния път си беше така, а и е нормално да е група вместо само една банка. Остават други банки, но хората и фирмите не смеят да слагат пари там, поне за известно време. Какво става обаче с икономиката, когато реално плащанията за суми над 15 хил.лв. ще са невъзможни да бъдат осъществени на практика?

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      влогове до 100 000лв!

!?!?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
        Аз не разбирам по каква причина държавата ще трябва да печата и да налива пари в едни закъсали частни банки? Ами ако закъсат някои банки, това си е техен проблем, не на държавата, фалитите са нещо нормално при пазарната икономика, по-ненормално е ако изобщо няма фалити, защото фалитите са част от механизма на пазара.
        Единственият проблем е с липсата на разплащателни средства при липсата на банки, защото човек у нас дори автомобил не може да си купи в брой, освен по банков път. Но и това се решава, ако държавата пусне в обръщение истински пари в брой без ограничения за плащанията с тях.
        Причината е, че се гарантират влогове до 100 000лв!
        Излишно голяма сума, но въведена по "европейски причини"
        Та ако фалира банката , държавата трябва да плати обезщетенията на вложителите.

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
          Възможен е вариант при който някоя малка банка ще се олюлее, гаранционния фонд с неговите 1.6млрд. няма да може да оправи нещата ще се опре до бюджета.Той е опоскан а депозитарите ще нападнат и другите банки в които сухо не знам дали има.За да се изплатят парите на хората ще трябва да се напечатат, защото не може да им се каже пари нема действайте.Парите на всички депозитари ще бъдат върнати на 100% въпроса е при какъв обменен курс.Гледам банките в своите условия при депозитите вече разглеждат въпроса за променен курс.Дано греша и времето ме опровергае.
          Аз не разбирам по каква причина държавата ще трябва да печата и да налива пари в едни закъсали частни банки? Ами ако закъсат някои банки, това си е техен проблем, не на държавата, фалитите са нещо нормално при пазарната икономика, по-ненормално е ако изобщо няма фалити, защото фалитите са част от механизма на пазара.
          Единственият проблем е с липсата на разплащателни средства при липсата на банки, защото човек у нас дори автомобил не може да си купи в брой, освен по банков път. Но и това се решава, ако държавата пусне в обръщение истински пари в брой без ограничения за плащанията с тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
            И като се скриеш зад швейцарците какво мислиш ще стане?Да предположим че стане умерена инфлация на гущерите тогава швейцареца ще подхвръкне и нищо произведено в Щвейцария няма да може да се продаде навън.След някакво време и швейцареца ще се осере.В днешния свят не е възможно да се скриеш никъде.Просто трябва да се живее по друг начин.Предстоят много интересни години с много големи проблеми.Може би бавно вървим към една валута една религия и една държава.Сега сме в началото.Само война дано няма на наша територия.
            само война остана да има,ние без война сме цъфнали, а с война и ще вържем

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
              ...Гледам банките в своите условия при депозитите вече разглеждат въпроса за променен курс.Дано греша и времето ме опровергае.
              - какво гледаш по-конкретно? - че аз никъде нищо ново не съм видял

Преди около 2 години въведоха подобна клауза в договорите на една банка, но по-късно си го самоотмениха сами
              Last edited by iivanoff; 11.03.2013, 09:45.
              Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                С "Гущерите" предполагам визираш зелените пари. Пред тях не предстои ли обезценяване с оглед на напечатаните трилиони долари. Не е ли по-добре да се скриеш от евентуален риск зад йени или швейцарци. Това е мое мнение и не ангажирам никой с него, само споделям
                И като се скриеш зад швейцарците какво мислиш ще стане?Да предположим че стане умерена инфлация на гущерите тогава швейцареца ще подхвръкне и нищо произведено в Щвейцария няма да може да се продаде навън.След някакво време и швейцареца ще се осере.В днешния свят не е възможно да се скриеш никъде.Просто трябва да се живее по друг начин.Предстоят много интересни години с много големи проблеми.Може би бавно вървим към една валута една религия и една държава.Сега сме в началото.Само война дано няма на наша територия.

Коментар

• за борда

Възможен е вариант при който някоя малка банка ще се олюлее, гаранционния фонд с неговите 1.6млрд. няма да може да оправи нещата ще се опре до бюджета.Той е опоскан а депозитарите ще нападнат и другите банки в които сухо не знам дали има.За да се изплатят парите на хората ще трябва да се напечатат, защото не може да им се каже пари нема действайте.Парите на всички депозитари ще бъдат върнати на 100% въпроса е при какъв обменен курс.Гледам банките в своите условия при депозитите вече разглеждат въпроса за променен курс.Дано греша и времето ме опровергае.

Коментар

• Лошото е ,че много хора имат интерес да падне борда и всичко да се нулира.Въпросът е ние как може да спечелим от това.Въртят ми се някой идеи в главата ,ще ги споделя с вас като се избистрят.
                    http://avtokurs.alle.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от ShaSh Разгледай мнение
                      Имате ли информация, дали служебното правителство би имало правомощия да промени курса на лева?

Не! Няма такива правомощия!

Поздрави и успехи!
                      NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Имате ли информация, дали служебното правителство би имало правомощия да промени курса на лева?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          В гущерите е истината сега.
                          С "Гущерите" предполагам визираш зелените пари. Пред тях не предстои ли обезценяване с оглед на напечатаните трилиони долари. Не е ли по-добре да се скриеш от евентуален риск зад йени или швейцарци. Това е мое мнение и не ангажирам никой с него, само споделям

Коментар

• БАЦЕ

В гущерите е истината сега.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от avto11 Разгледай мнение
                              Да определени кръгове имат интерес от катурването на борда.
                              Те го па и тоя ''инвеститор''............Нема да пита за долар, йена, акций, злато..........ПЪРВО мнение и то в темата за Борда ........и то.......за катурването му ....................смешници........или смешник с много никове.....

Коментар

• Да определени кръгове имат интерес от катурването на борда.
                                http://avtokurs.alle.bg

Коментар

Working...
                                X