IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутният борд?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
    Чакай малко, значи той като зам. управител нищо не работи, sамо подчинените му работят, така ли да разбирам? Е и аз това питах де, дали и с него и без него все тая.
    Не разводнявайте темата. Естествено, че в БГ 95 % от т.нар. управители са там само за да си ждрапат макарите. Това ги прави също така отлични "бушони".

Има ли някой друг, който да е на мнение, че борда, в СЕГАШНИЯ му вид ни обезкървява икономически?

Дебело подчертавам, че нямам кредити, нито правя схеми, а още по-малко желая социален и икономически хаос в и без това едвам кретащата ни държавица. Просто искам да чуя всички възможни мнения и варианти за близките няколко месеца, тъй като те ще са решаващи за бъдещето на страната.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      И какво като го няма в БНБ? Да не би в управление "Емисионно" да има само дребни незначителни чиновничета, дето без началника си не могат да работят?
      Такъв началник, при който подчинените му работят добре само в негово присъствие е много лош началник. Добрият е този, който си е намерил заместници, които могат да се справят с работа и без началника си.
      Чакай малко, значи той като зам. управител нищо не работи, sамо подчинените му работят, така ли да разбирам? Е и аз това питах де, дали и с него и без него все тая.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
        Тази нощ започна да ме гложди един въпрос, нещо не мога да разбера.
        Новият ни минфин е Калин Христов, зам. управителя на БНБ, емисионно управление, т.е. борд и т.н. Това добре, обаче мен ме притеснява новината че човека излизал в неплатен отпуск от БНБ докато е минфин. което ме кара да си мисля следния въпрос.
        Толкова незначителна ли му е работата като зам. управител на БНБ и човек отговарящ за борда, че може да си позволи да излезе в неплатена отпуска за месеци?
        Питам от името на човек, който с големи усилия успява да излезе цяла седмица отпуск лятото за да отиде на море, за повече дори не си и мечтая, а този човек който е на много отговорен уж пост успява да излезе в неплатен отпуск за месеци и явно никой за нищо не се притеснява. Е как става тази врътка? Той като зам. управител на БНБ дали изобщо върши нещо или само седи, дето се вика и с него и без него все тая?
        И какво като го няма в БНБ? Да не би в управление "Емисионно" да има само дребни незначителни чиновничета, дето без началника си не могат да работят?
        Такъв началник, при който подчинените му работят добре само в негово присъствие е много лош началник. Добрият е този, който си е намерил заместници, които могат да се справят с работа и без началника си.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнение
          Колега,

Това какво общо има с тезата която съм развил?
          Въпроса е риторичен.

Поздрави и успехи!
          Не се връзвай на поУитически тролове. Подобни пръдльовци ще обърнат дори тема за цената на слънчогледа в полемика, за и против комунизма.

Ловеца обаче направи уместна констатация Не смяташ ли, че борда, в сегашния му вид, действително ни съсипва икономически?

Коментар

• Тази нощ започна да ме гложди един въпрос, нещо не мога да разбера.
            Новият ни минфин е Калин Христов, зам. управителя на БНБ, емисионно управление, т.е. борд и т.н. Това добре, обаче мен ме притеснява новината че човека излизал в неплатен отпуск от БНБ докато е минфин. което ме кара да си мисля следния въпрос.
            Толкова незначителна ли му е работата като зам. управител на БНБ и човек отговарящ за борда, че може да си позволи да излезе в неплатена отпуска за месеци?
            Питам от името на човек, който с големи усилия успява да излезе цяла седмица отпуск лятото за да отиде на море, за повече дори не си и мечтая, а този човек който е на много отговорен уж пост успява да излезе в неплатен отпуск за месеци и явно никой за нищо не се притеснява. Е как става тази врътка? Той като зам. управител на БНБ дали изобщо върши нещо или само седи, дето се вика и с него и без него все тая?

Коментар

• Първоначално изпратено от kokonut28 Разгледай мнение
              КоУега, кажете нещо за цената на пропан бутана и ползата от газовата бутилка в таксито ви! Изкажете се най-после по тема която наистина разбирате и сте силен - какво е например Вашето мениение за помпичките в колите на някои от коУегите Ви?
              Колега,

Мисля, че никъде не съм Ви квалифицирал
              по какъвто и да е начин. Хейтърството далеч не Ви е
              от полза. Анализа ми не е политически ориентиран.
              В една друга тема коментират и защитават
              политически позиции. Парите нямат партия и не миришат.
              Относно политическите ми убеждания и професионални занимания се изказвате крайно
              неподготвен. Факт е също така, че не се познаваме.

Поздрави и успехи!
              NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от kokonut28 Разгледай мнение
                'Колега", кое не ви е ясно?

Тези вземания от декември ще постъпят в хазната до 31 март 2013 и нещата ще се нормализират.
                естествено, БСП шаманите избраха точно момента да окажат натиск и да свалят правителството, по най безотговорният за страната ни начин, с помоща на червените олигарси яко ощипани от правителството в много направления.
                Колега,

Това какво общо има с тезата която съм развил?
                Въпроса е риторичен.

Поздрави и успехи!
                NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                  .
                  Защо този борд ни УНИЩОЖАВА! или по точно ИЗТРЕБВА като нация!
                  Поздрави и от мен!
                  По кротко ловецо.
                  Само да ти кажа че в бензиностанцийте на Лукойл можеш да плащаш и с евро.
                  Моли се да не стане само с евро, щото тогава последния останал в БГ
                  ще трябва да загаси лампата.

Коментар

Колега,
                    Пълни щуротии. Първо нагнетиха напрежение сред народонаселението.
                    И хоп идват спасителите, които с "действията" си ще продължат
                    финансовата стабилност. ГоУеМ СМЕХ.

Поздрави и успехи!
                    КоУега, кажете нещо за цената на пропан бутана и ползата от газовата бутилка в таксито ви! Изкажете се най-после по тема която наистина разбирате и сте силен - какво е например Вашето мениение за помпичките в колите на някои от коУегите Ви?
                    podpis

Коментар

Колега не очаквам нищо позитивно от страна на
                      служебното правителство. В смисъл зависимости, свързани с лица
                      и структури от прехода, а и преди него. Не очаквам подведени под отговорност и арестувани. Това за което копнее целокупното общество. Очаквам в най - добрия случай да спазват макрорамката на бюджета и да подготвят почвата за ново управление, доминирано от крилото в ГЕРБ около бившия премиер. Оста Борисов - Плевнелиев - Бориславова - Прокопиев и структурите зад тях в момента управляват страната и вземат решенията. Да не забравяме и факта, че са големи артисти - справка сагата около икономедиа. Относно структурите за които споменах - отвсякъде лъха на кадри свързани с някогашната ДС. Та такива работи.

Поздрави и успехи!
                      "Колега", успокойте си и недейте така все с лошо! Щом такъв отявлен комунист като вас не вижда нищо добро за себе си <ще рече, че няма да може да краде>, значи всичко за България и народа е добре! Поздравления за държавническата позиция и отговорните решения на президента и за държанието му в този труден за България момент и преди всичко да пожелаем успех на новия служебен кабинет и да го подрепим за доброто на страната!
                      podpis

Коментар

Колега,
                        Определено не мога
                        да разбера какво искате да кажете.

Поздрави и успехи!
                        'Колега", кое не ви е ясно?

Тези вземания от декември ще постъпят в хазната до 31 март 2013 и нещата ще се нормализират.
                        естествено, БСП шаманите избраха точно момента да окажат натиск и да свалят правителството, по най безотговорният за страната ни начин, с помоща на червените олигарси яко ощипани от правителството в много направления.
                        podpis

Коментар

собствен финансов суверенитет. Ние не можем да печатаме пари
                          самостоятелно.
                          Поздрави и успехи!
                          Кой пък те излъга , че не може да печатаме пари, дори и във режим на валутен борд ??? На теория може и да е така , обаче на практика е съвсем друго
                          Два примера ще ти дам 1) Погледни си банкнотките (левовете) не са ли новички
                          2) Отвори сайта на бнб раздел статистика -търси паричните агрегати ,търси статистиката от 2009-2012 общ брой банкноти в обръщение извади едните от другите по период и ще установиш, че разликата е близо 1,5 милиарда , мухаха откъде ли са се взели
                          Още един пример прочиташ закона за БНБ и установяваш , че всъщност валутния борд не е такъв по смисъла на класически валутен борд (Затова ни кори и Проф. Ханке)
                          Казано по друг начин : ''Совите не са това , което са'' и ''Истината е някъде там " мухаха Лично смятам , че борда трябва да се запази Добър или лош ,той е основния фактор за стабилност на макро ниво през последните 15-16 години
                          Last edited by БОРЕУРОДА; 13.03.2013, 01:34.
                          ¥@K$€££¥@K Гарантирано фалит

Коментар

• Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                            какво разбираш под "неконтролирано"?
                            Колега,
                            Теоретично са възможни форсмажорни обстоятелства,
                            които могат да доведат до срив в капиталовата адекватност
                            в България. По - конкретно обстоятелства, свързани с еврозоната
                            и поведението на Германия. България отдавна няма
                            собствен финансов суверенитет. Ние не можем да печатаме пари
                            самостоятелно. Банковата ни система е основно изградена от
                            филиали на чужди банки. Не можем да водим никаква самостоятелна
                            финансова политика извън установените рамки. Дори националния
                            бюджет се съгласува и то официално. С други думи - хванати сме в мъртва хватка.

Поздрави и успехи!
                            NO SIGNATURE FOUND

Коментар

.............. А за да падне валутния борд НЕКОНТРОЛИРАНО .............
                              какво разбираш под "неконтролирано"?

Коментар

• Първоначално изпратено от kaka89 Разгледай мнение
                                На всеки разбиращ икономист е ясно , че в края на годината, средствата в хазната намаляват по две причини.
                                1. по големият обем плащания от бюджета в края на годината.
                                2. по-малките постъпления в бюджета заради липсата на авансови вноски през месец декември.
                                Колега,
                                Определено не мога
                                да разбера какво искате да кажете.

Поздрави и успехи!
                                NO SIGNATURE FOUND

Коментар

Working...
                                X