Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутният борд?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение"Няма да допуснем политика, която би поставила под въпрос действащия валутен борд
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5598391
Пълни щуротии. Първо нагнетиха напрежение сред народонаселението.
И хоп идват спасителите, които с "действията" си ще продължат
финансовата стабилност. ГоУеМ СМЕХ.
Поздрави и успехи!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
"Няма да допуснем политика, която би поставила под въпрос действащия валутен борд
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5598391
Коментар
-
Тази тема май ще става все по-популярна, особено след като се пусна името на Марин Райков за премиер ...
Не знам, но има нещо гнило в цялата работа. Вече започвам да си мисля че положението отдавна е изтървано и сега ни вкарват в някакъв сценарий, където народа ще се вдигне и уж заради него ще се скапе борда ... Друго обяснение на всичките неща от последния месец-два не се сещам.
Дано не съм прав, ама надали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ShaSh Разгледай мнениеРазбирам Дянков да изказва мнение по въпроса, но някак си не ми се връзва откъде накъде изведнъж Лиляна Павлова стана компетентна по темата?Някакви идеи?
- не е станала "компетентна" - използва го по политически причини - като довод че не може да растат пенсии/заплати!Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Тези приказки на Дянков за миналото и момента са притеснителни, няма как да го отречем. Ясно е, че системата на борда се крепи трудно и с времето все по-трудно заради натрупващите се дисбаланси с времето. Обаче, да се говорят такива неща точно на края на мандата, нещо не мога да разбера каква е целта, освен може би сриването на борда с помощта на Дянков.
Да видим утре кой ще е новият минфин и дали ще е достатъчно добър за да устиска положението до изборите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеТова и аз не го вярвам, звучи ми по-скоро като опит да се прехвърли вината, което съответно хич не ми харесва, защото показва че има някакъв риск.
За мен лично е чиста проба внушение, с цел да се
извлекат политически дивиденти.
Поздрави и успехи!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеА твърденията, че видиш ли олигарсите ще "бутат" борда, за да си обезценят дълговете са също толкова издържани ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеДобре, ами тогава защо обясняваш да не вземаме насериозно нашия минфин?
Нещо ми се губи логиката.
Това че ситуацията не е розова мисля не се нуждае от коментар.
Фискалния резерв е на минимум и не случайно дълго време
не се публикуваха данни и имаше неяснота около размера му.
Проблемни приватизационни сделки. Убииствено намалели ПЧИ.
Натрупана инфлация. Реално намаление на нетните доходи (изключение
прави донякъде държавната администрация, където им увеличиха заплатите
миналата година). Увеличен дълг (както вътрешен, така и външен). Да не говорим за текущото състояние в здравеопазване и образование. НО всичко това НЕ означава
пряка заплаха за валутния борд. Това си е чиста проба обедняване на населението. А твърденията, че видиш ли олигарсите ще "бутат" борда, за да си обезценят дълговете са също толкова издържани, колкото и твърденията на другия телевизионен герой Яне Янев, че ще си възстанови парламентарната група, за да приеме мандат за съставяне на програмен кабинет. Който е запознат с материята още тогава знаеше, че тези думи са нищо повече от "партенки". Стига толкова, че постът стана много дълъг.
Поздрави и успехи!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеКолега,
Явно съм разбран неправилно. Много далеч съм
от желанието борда да бъде "бутнат".
Поздрави и успехи!
Нещо ми се губи логиката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнениеАми съветът ти е убийствен, нека да не вземаме насериозно нашият финансов министър. Ето това трябва да кажем на всички чуждестранни инвеститори и да гледаш какво ще става ...
Разбирам че искаш да буташ борда, но имай уважение към институциите у нас, и недей да ги отсвирваш толкова бързо.
Явно съм разбран неправилно. Много далеч съм
от желанието борда да бъде "бутнат".
Поздрави и успехи!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеЕто я и есенцията:
ПромЕната идва от кого - от закона. Кой променА закона - НС. Кога си отива това НС? Вдругиден, кога идва новото НС? С новото редовно МС.
Айде продължавайте упражненията!
Това вече го уточнихме.
Поздрави и успехи!
NO SIGNATURE FOUND
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anyone Разгледай мнениеКолега, поведението и приказките на споменатото от Вас лице,
Не следва да бъдат вземани насериозно, поради историческата фактология
около въпросния. Внушения, манипулация, дезинформация и прочие.
Макроикономически държавата беше в пъти по - добре преди 4 години и тезата, че
сме били пред фалит е крайно несъстоятелна.
Разбирам че искаш да буташ борда, но имай уважение към институциите у нас, и недей да ги отсвирваш толкова бързо.
Коментар
-
Ето я и есенцията:
Чл. 29.
(1) (Изм. – ДВ, бр. 20 от 1999 г., в сила от 5 юли 1999 г.) Официал-
ният валутен курс на лева към германската марка е 1 лев за 1 германска марка.
(2) Когато законно платежно средство във Федерална република Германия
стане общата валута на Европейския съюз – еврото, официалният валутен курс на лева към еврото се определя чрез умножаване на курса по ал. 1 по официалния курс, по който германската марка се е конвертирала към еврото. Така определеният курс се обнародва в „Държавен вестник“ от Българската народна
банка.
ПромЕната идва от кого - от закона. Кой променА закона - НС. Кога си отива това НС? Вдругиден, кога идва новото НС? С новото редовно МС.
Айде продължавайте упражненията!
Коментар
Коментар