IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Не се хващайте да търгувате хартиени унции. КОМЕКС-а е страшна пирамида. Първо там ще изгърмят сребърните контракти.....
    Не е вярно далаверата е именно в хартиените контракти, а не в физическото притежание където спреда купува продава е 3-5% при златото и при голямо количество е сериозна загуба за инвеститора затова само хартиени унции на ETCs

Коментар

• Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнение
      Странно, но ме е обзело едно мечо настроение и ми се види голда до към $1537 да слезе.
      Това би било съвсем нормално колебание и съвсем в реда на нещата. Лошото за моите левови инвестиции в депозити е, че тогава евро/долар ще се е продънил във всепоглъщаща паника...

Не се хващайте да търгувате хартиени унции. КОМЕКС-а е страшна пирамида. Първо там ще изгърмят сребърните контракти.... Купувам само физическо инвестиционно злато и сребро с хоризонт поне 2-3 години напред и нямам ни най-малки опасения. Ще се печели яко от това злато и сребро! С пъти.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнение
        Странно, но ме е обзело едно мечо настроение и ми се види голда до към $1537 да слезе. Очаквам Схемата да изкаже мнение по въпроса подплатено с фундамент и да видим дали натам ще наклонят везните.
        а дали не се опитват точно това да насаждат в съзнанието на хората?

Коментар

• Странно, но ме е обзело едно мечо настроение и ми се види голда до към $1537 да слезе. Очаквам Схемата да изкаже мнение по въпроса подплатено с фундамент и да видим дали натам ще наклонят везните.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Ако ставаше само с "вторачване"....

Тя тая работа форекса, не е като копането и за него не важи приказката за лозето, молитвата и мотиката.

Акъл трябва, приятелю, акъл. И по-малко завист да се показва по форумите.
            Това за акъла ясно, ама завист къде видя приятелю?
            http://www.investor.bg/analizi/91/a/...na-zle,137808/
            а това нещо да ти говори?

Коментар

Тя тая работа форекса, не е като копането и за него не важи приказката за лозето, молитвата и мотиката.

+1

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                Прав си - хитър селчо се справя много по-добре с личните си финанси, защото не стои вторачен в графиките на форекса, не позволява да го облъчват бангстерите зяпайки като патарок какво ще гъгне и фъфли чичо Бен на поредното заседание и т.н.,
                Царевици, маверици, дрън-дрън........

Last edited by anon6706; 23.07.2012, 17:08.

Коментар

За царевцита, маревицата и дрън-дрън - питай селчото.
                  Той по-ги разбира нещата.
                  Прав си - хитър селчо се справя много по-добре с личните си финанси, защото не стои вторачен в графиките на форекса, не позволява да го облъчват бангстерите зяпайки като патарок какво ще гъгне и фъфли чичо Бен на поредното заседание и т.н.,
                  Царевици, маверици, дрън-дрън........

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                    Мастъра,а количеството добито злато годишно,константа ли е?
                    Не е, но е ниско спрямо търсенето. За тази година прогнозите са за около 2 800 - 2 900 тона. Това има много малко значение. Цялото количество ще бъде изкупено без проблем. Дори и на хората да не им трябва, централните и търговски банки ще го изкупят. Няколко поста по-надолу беше обяснено защо.

Коментар

Вече ти отговорих на няколко пъти! Повтарям още веднъж и по-бавно за да го разбереш и ти.

Цената на царевицата и соята са се покачили с 30%. Те са основата на хранителната пирамида в съвременното общество. Хората обаче трябва да ядат, въпреки че нямат достатъчно пари. За да могат да ядат или трябва да им се дадат още пари или да им се дадат купони. Това е без значение кое от двете ще е тъй като правителството не може да заплати на производителите с купони, то трябва да плати с пари. Ето защо печатането на пари е НЕИЗБЕЖНО. А увеличаването на масата на книжни /или електронни/ пари ще доведе до увеличаване и на цената на златото тъй като то не може да се печата, както не може да се печата царевицата и соята.

Надявам се да съм ти бил полезен.
                      Мастъра,а количеството добито злато годишно,константа ли е?

Коментар

Кажи ми как покачването цената на царевицата ще повиши цената на златото.
                        Вече ти отговорих на няколко пъти! Повтарям още веднъж и по-бавно за да го разбереш и ти.

Цената на царевицата и соята са се покачили с 30%. Те са основата на хранителната пирамида в съвременното общество. Хората обаче трябва да ядат, въпреки че нямат достатъчно пари. За да могат да ядат или трябва да им се дадат още пари или да им се дадат купони. Това е без значение кое от двете ще е тъй като правителството не може да заплати на производителите с купони, то трябва да плати с пари. Ето защо печатането на пари е НЕИЗБЕЖНО. А увеличаването на масата на книжни /или електронни/ пари ще доведе до увеличаване и на цената на златото тъй като то не може да се печата, както не може да се печата царевицата и соята.

Надявам се да съм ти бил полезен.
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Златото е пари. Единствените сигурни пари в момента. А ти ме питаш какво общо има цената на една стока с парите ли?!?!
                          Въпросът е кога ще се панира масата от хора 12-13 или 14 година и каква би била социалната обстановка при 200 долара за барел 350-400 евро тон пшеница и междувременно скочили акцизи ДДС та преки и косвени данъци от къде ще тръгнат размириците кой ще седи зад тях и по какъв начин ще протекат в кои части на Европа ще се включат абе интересно ще става

Коментар

Не само за мен, анонимов, а и за Базелският комитет който създава регулациите на Банката за Международни Разплащания там. Знаеш, че това е банка на централните банки.

Предполагам знаеш какво е Tier 1 Capital?

http://www.resourceinvestor.com/2012...tier-1-capital
                            Ясно. Няма да ми кажеш за царевицата и това си е.
                            Сигурно не знаеш, а пък те е срам да попиташ.

Успех и на теб!

Коментар

Абе ясно ми е, че за теб златото е пари.
                              Не само за мен, анонимов, а и за Базелският комитет който създава регулациите на Банката за Международни Разплащания там. Знаеш, че това е банка на централните банки.

Предполагам знаеш какво е Tier 1 Capital?

Because of the upcoming massive debt rollover, and a collapse of faith in traditional collateral values, gold is quickly becoming a core banking asset.
                              http://www.resourceinvestor.com/2012...tier-1-capital

Коментар

Златото е пари. Единствените сигурни пари в момента. А ти ме питаш какво общо има цената на една стока с парите ли?!?!
                                Абе ясно ми е, че за теб златото е пари.

Кажи ми как покачването цената на царевицата ще повиши цената на златото.

Коментар

Working...
                                X