IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Проблемът е че срещу левчето само ще поскъпва и поскъпва и поскъпва... И не зная кога ще успея да набутам левовите си депозити в злато?
    Ми да Фори, проблем си е. Не казвам че си на грешен път, ма прекалено се вманячаваш с това злато, заслепило те е май.
    Ми диверсифицирай се малко бе човек.
    Сам знаеш че не е хубаво на 1 кон да се залага само да дърпа каруцата.

Ето например сравни доходността от златото и водещата акция на БФБ - за 3 години
    от 2 Авг 09 до днес. Обикновена стратегия - бай анд холд.
    Златотото то е дало 60% печалба. Не е лошо...ма толкоз.
    А Атерата - 99% печалба. Без дивидентите за това време - около 32ст или още 32% отгоре.
    http://www.infostock.bg/infostock/co...graphics/ATERA

И ква стана тя - 2.2 пъти акцията бие горкото злато. Сам си отговори на въпроса защо е така.
    Само не казвай че е балонирана, щото баш си е на феър валю за момента.
    А мога да ти гарантирам и че има още минимум + 15-20% акцията до другия Май, преди дивидента. И че до още 3 години ще мине 3лв. (може и по-рано, ако се иде на ликвидация на адсица).
    Ти можеш ли да ми гарантираш/прогнозираш така цената на златото ? Не нали.

Ето ти и линк-подсказка. Фундамента на който е стъпила, измерен в злато.
    Ааа, виж ти. То и за 3 десетилетия било май същото... Що ли ?

http://pricedingold.com/investment-real-estate/

Коментар

Оооооо, анонимов... Златото падна с 10 долара и ти се престраши да се обадиш?! Споко.... ще падне още малко! Проблемът е че срещу левчето само ще поскъпва и поскъпва и поскъпва... И не зная кога ще успея да набутам левовите си депозити в злато?
      Недей плака - беше предупреден за спада.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Теб вече не те слушам, защото прочетох няколко твои мнения в други теми.

Ти свързваш евентуален спад на златото с покачване на борсите, а това, според мен, е дълбоко погрешно мислене.

Уточнявам - според мен е погрешно мислене.
        Каква логика какво мислене - Шемата е Sell and Hold ..
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Оооооо, анонимов... Златото падна с 10 долара и ти се престраши да се обадиш?! Споко.... ще падне още малко! Проблемът е че срещу левчето само ще поскъпва и поскъпва и поскъпва... И не зная кога ще успея да набутам левовите си депозити в злато?
          Ако очакванията ти са да се вдига цената на златото, точния момент е веднага след падежа по депозитите. Само да не стане като в края на 70-те.......... В дългосрочен план новините несъмнено ще бъдат добри заради липсата на златен стандарт. Достатъчно съм доверчив камо Ф. Липс.

Коментар

Не пиша заради падането или вдигането на златото.

Гледам Олимпиада и днес едва ми остана време за Централните банки.
            Зарадвах се от класирането на четвърфинала на нашите волейболести.

След около седмица ще замина на почивка и ако случайно пропиша след връщането ми - да знаеш, че не е заради евентуален спад на златото.

Вие добре отигравате движенията му и ще съм спокоен.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              В тази тема пак е "мерене на пи*ки" и по-малко реална търговия.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                Разбира се

Бягство от Златото означава подобрение и стабилна икономика . Затова има и повишение на индексите по света през последните години .

В момента не мога да кажа нищо за индексите в САЩ, т.к. са на добри нива и аз не бих купувал...бих купувал Немски/Френски индекси, но човек там трябва да е търпелив и да очаква ръст като разполага с времеви хоризонт от поне 1 година .

А за БФБ съм много голям оптимист и очаквам много големи ръстове през следващите 1-2-3-4 години .
                Както си го мислех.

Без да искаш си направил хедж на дългите си борси с късо злато.
                Късметлия!
                Успех!

Коментар

• Разбира се

Бягство от Златото означава подобрение и стабилна икономика . Затова има и повишение на индексите по света през последните години .

В момента не мога да кажа нищо за индексите в САЩ, т.к. са на добри нива и аз не бих купувал...бих купувал Немски/Френски индекси, но човек там трябва да е търпелив и да очаква ръст като разполага с времеви хоризонт от поне 1 година .

А за БФБ съм много голям оптимист и очаквам много големи ръстове през следващите 1-2-3-4 години .

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

Ти свързваш евентуален спад на златото с покачване на борсите, а това, според мен, е дълбоко погрешно мислене.

Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Надолу!

п.с. Златото е класически пример за спукан балон...въпрос на време е кога ще стигне 1000-1200 $ . Иска се търпение .

Коментар

• Надолу!

п.с. Златото е класически пример за спукан балон...въпрос на време е кога ще стигне 1000-1200 $ . Иска се търпение .

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение

...
                      Нямате ли някакво мнение по въпроса за движението на "жълтото" инвестиционно злато?

Коментар

• В тази тема пак е "мерене на пи*ки" и по-малко реална търговия.

Дори и покупката на "физическо инвестиционно злато" не се обажда.
                        А минаха заседанията на цели 3(три) Централни банки.

Нямате ли някакво мнение по въпроса за движението на "жълтото" инвестиционно злато?

Коментар

• Изиграеш си ФОРЕКС-сметка от 100-200 $ и почвате да ставате агресивни и да се заяждате по форумите .

Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                          Падне 2 долара златото и изпълзиш от дупката

Коментар

• Dino позиции

Дълго сребро от 27.532 с цел 28.++

Успех на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              ДАВАЙ ДОЛАРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!
                              Да одменим поне mechobikov
                              Шема много го скъси това ''Пуккк!!!''

Коментар

Пуккк!!!
                                Падне 2 долара златото и изпълзиш от дупката

Коментар

Working...
                                X