Първоначално изпратено от IvanG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеСрещата на ФЕД на 12-13 Септември ще определи посоката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеИнтересно..Засега най-лошия сценарий е падане под 1600, който е и най-малко вероятен. Другите два са атака на 1700 или консолидиране и корекция до 1630/35. Само търпение и.. скоро може да товарим каруцата
Разбира се - голяма част ще копаме тайно-тайно - и ще крием в специално изградени стоманени хранилища - за да не сринем световният пазар.
5000 тона ще трампим за 5200 тона платинчичка - по-шаренко да е. Други 5000 тона ще надялкаме на всевъзможни секси монети - розаво златце, лилаво златце, бяло златце, синьо златце, зелено златце... разбира се и жлъто златце.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеВ петък купих още 100 гр . и май се набутах на тия цени на златото.....ама карай , имам и на по-ниски нива , така че ще се успокоявам с осредняване ( ако тръгне надолу ,де)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеВ петък купих още 100 гр . и май се набутах на тия цени на златото.....ама карай , имам и на по-ниски нива , така че ще се успокоявам с осредняване ( ако тръгне надолу ,де)I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Neo23 Разгледай мнениеНадали още толква дълго ще успеят да се задържат тея ненормални нива. До 12-13 ще сме под 1500 най вероятно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеСрещата на ФЕД на 12-13 Септември ще определи посоката.
Коментар
-
Фед имат сила да определят само посоката НАГОРЕ, защото постоянно печатат и обезценяват долара. Ако ги изземваха от пазара, тогава можеше да определят и посока надолу. Но това може да стане само с драстично повишаване на лихвите, което в близките години е абсурдно. Бъртвежите и празното дрънкане на шефовете на Фед влияят единствено на краткосрочните корекции, но това едва ли интересува толкова реалните инвеститори в метали. Само до преди 2 месеца бяха категорични, че повече вливания НЯМА да се предприемат. А сега какво стана? А какво ще стане след още 3-4 месеца? Пак същото. Селяните си имат една приказка - Научи ли се една свиня да рови в нивата, муцуната да и отрежиш тя пак ще си рови!
П.П. С Иван май едно и също написахме по различен начин
Коментар
-
а какво е ФЕД? а какво е среща? а какво е посока?
спрямо кое?
златото има само една посока от векове насам: нагоре. Особенно сега. Да не би да вземат решение да спрат печатницата? Да не би да им е свършила хартията или мастилото?
Аха, досетих се. Ще изтеглят милярди долари и ще пуснат тонове злато на пазара
Коментар
-
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеВ този ред на мисли "пукачите на балони" са абсолютно прави. Фючърсното /хартиено/ злато не би трябвало да струва дори мечтаните от тях 7-800$ за унция, а дори 10$, дори 1$, защото това е набалонизирано и несъществуващо в голямата си част празно обещание. Но поради лакомията и склонността към неоправдани рискове заложени у човеците, тези балони се създават и раздуват постоянно по борсите. Така Ротшилд и бангстерите му постигнаха вековната си мечта - да "печатат" и "произвеждат" злато от нищото и да го продават на баламурниците срещу също напечатани от нищото пак от тях долари. Голям бизнес развъртяха тия тарикати последните 100г, успяха да направят зависим от тях целия свят!
Но до кога може да продължи тази измама? Вечно? Надали!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар