IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Немога да те разбера защо се правиш на ущипана лисица? Ако е за да впечатлиш някой нов - О.К. разбирам. Но ако е само за да си чешем пръстите - не те разбирам.
    Така е - няма брокер който да ти извърши доставка на физическо злато, сребро, платина...... Но всеки брокер ще ти изпълни такава поръчка за негов клиент който може да ти свърши работата. Освен това има и банки които ти предлагат същата услуга. Но неможеш да търгуваш директно с тях, а трябва да минеш през същите тези брокери за които ти пишеш. Така, че не виждам смисъл да си губя времето повече в този безсмислен поне за мен спор.

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Кви бъкети, кви 5 лева? Говорим за фючърси и за КОМЕКС. Няма брокер, член на борсовия под на КОМЕКС, който извършва физическа доставка за злато и сребро на падежа на златните и сребърни фючърси. Това им е забранено от самата борса и същото това условие е записано в клиентските договори. Който иска физическо злато го купува от златните рафинерии или техни посредници. Но тези посредници не са брокери на фючърси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Би тпрябвало да има. Някой стар пенсиониран кадър на БНБ би трябвало да знае.

Мислех си и за присвоена златна сметка, но термина е някак си двусмислен...

По-скоро заделена златна сметка вместо отделена...

Нещо консигнирана или асигнирана златна сметка... Може и да се използва чуждица ако вече се е използвалао преди 50 години?
      Едва ли има термин. В БГ такива сметки ако имало е било преди 9ти. То по татово време държавния златен резерв го нямаше, та някой да дава злато на съхранение в БНБ.
      Заделено или не - златото е в банката. А на нея нищо не и пречи в един момент да реши да замени това злато със златни сертификати, да речем. При фалит на банката парите ти (златото) са защитени, но не са защитени от действията на банката преди банкрута. Не бих до държал в банка. Сигурен трезор му е майката.

Коментар

• През бъкета и пшеница неможе изобщо бъкета не предлага опцията с доставка. Същото е и с валутите и всеки един инструмент. Бъкета е място за спекулиране, не за реална търговия с реални доставки.

Първоначално изпратено от ivancholak
        е тогава какво купуваш? А що за пшеницата може с доставка, а за златото не може?

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Относно превода:
          Според мен по-правилно е "отделена златна сметка".

Не знам в България дали имаме вече наложен термин за такива сметки.
          Би тпрябвало да има. Някой стар пенсиониран кадър на БНБ би трябвало да знае.

Мислех си и за присвоена златна сметка, но термина е някак си двусмислен...

По-скоро заделена златна сметка вместо отделена...

Нещо консигнирана или асигнирана златна сметка... Може и да се използва чуждица ако вече се е използвалао преди 50 години?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

анонимов, нямам нужда от обяснение. Зная какво е. Има нужда от превод. Преводът е различно нещо от описанието. Описанието всеки може да го прочете в Мрежата.

Аз лично отдавам препочитание на "обезпечена златна сметка" защото не ми идва на ум по-добър превод.
            Не съм те разбрал.
            Няма значение - поне за другите дадох инфо, вместо да търсят.

Относно превода:
            Според мен по-правилно е "отделена златна сметка".

Логиката ми за "отделена" е, че активите по тази сметка не могат да се използват от банката като обезпечение при нейните сделки.

Не знам в България дали имаме вече наложен термин за такива сметки.
            Last edited by anon6706; 14.09.2012, 13:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              allocated gold accounts означава, че клиентът съхранява по сметка физическо злато в банката (но не в индивидуален сейф) и на всичкото отгоре, клиентът знае кое точно кюлче злато е негово (allocated). Това е защита и срещу кюлчетата ментета.
              анонимов, нямам нужда от обяснение. Зная какво е. Има нужда от превод. Преводът е различно нещо от описанието. Описанието всеки може да го прочете в Мрежата.

Аз лично отдавам препочитание на "обезпечена златна сметка" защото не ми идва на ум по-добър превод.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Хайде последна дописка за днес...

Предният месец се чу, че редица швейцарски банки спешно увеличават вместимоста на трезорите си за съхраненине на физическо злато и сребро. А това означава, че има интерес или от самите банки или от техни клиенти за тъй наречените allocated gold accounts /нека хората с английска филология го преведат най-добре/. Причината явно е в растящото недоверие към пазара на хартиено злато дори сред професионалистите.
                Тия с филологията няма да могат да ти го преведат, защото е терминология. Освен филология им трябва и икономическо образование.

allocated gold accounts означава, че клиентът съхранява по сметка физическо злато в банката (но не в индивидуален сейф) и на всичкото отгоре, клиентът знае кое точно кюлче злато е негово (allocated). Това е защита и срещу кюлчетата ментета.

Коментар

• Хайде последна дописка за днес...

Предният месец се чу, че редица швейцарски банки спешно увеличават вместимоста на трезорите си за съхраненине на физическо злато и сребро. А това означава, че има интерес или от самите банки или от техни клиенти за тъй наречените allocated gold accounts /нека хората с английска филология го преведат най-добре/. Причината явно е в растящото недоверие към пазара на хартиено злато дори сред професионалистите.

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
                    ако всички които имат злато си го поискат "кеш", т.е. в натура, може да се окаче, че толкова златО реално нЕма!
                    Това е повече от сигурно... Лошото е друго. Лошото е, че на чело на тези огромни манипулация стои самото правителство на САЩ. В момента играят ва банк. Взели са се насериозно за ултра талантливи покер играчи и блъфовете им са с огромни размери..

Наскоро шефката на дериватите в ДжейПиМорган призна че всъщност банката им няма голяма къса експозиция в злато и сребро. А това означава, че щом те нямат някой техен клиент я има. И кой е този клиент който е по-голям от самата банка?!... Ами това е само Щатското Ковчежничество!

Така че слагайте коланите. Предстои да видим зрелищен фалит на САЩ... Не, не в долари. Тях ще си ги напечатат. В злато ще е фалитът им!

Коментар

Кви бъкети, кви 5 лева? Говорим за фючърси и за КОМЕКС. Няма брокер, член на борсовия под на КОМЕКС, който извършва физическа доставка за злато и сребро на падежа на златните и сребърни фючърси. Това им е забранено от самата борса и същото това условие е записано в клиентските договори. Който иска физическо злато го купува от златните рафинерии или техни посредници. Но тези посредници не са брокери на фючърси.
                      винаги те чета с интерес, защото си от малцината в този форум, които като говорят, казват нещо!
                      Ами съдейки по това, което казваш- то значи и при златото май работата е пълен т@ш@к, т.е. всичко е на хартия, и в един момент ми се струва, че ако всички които имат злато си го поискат "кеш", т.е. в натура, може да се окаче, че толкова златО реално нЕма!

Коментар

• Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнение
                        Ако искаш доставка - трябва да минеш през брокер който може да ти осигури физическото злато...

Коментар

Не разбрах. Това подкрепа ли е на написаното от мен, опровержение ли е, или е някакъв въпрос?
                          Не на място съм те цитирал. Принципно съвпадат мнеията ни по въпроса.

Коментар

• Хаха.....разсмя ме много
                            Никой през бъкета не си купува злато с доставка. Ако искаш доставка - трябва да минеш през брокер който може да ти осигури физическото злато. Но за да му станеш клиент ти трябват много , ама наистина много кинти, има и допълнителни разходи...

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Купи си декемврийски фючърси на злато или сребро и сам ще се убедиш, че на падежа няма да има физическа доставка. На падежа или ще те принудят да го закриеш или ще ти го претърколят служебно в мартенски фючърс за следващата година като разликите в цената, независимо печалба или загуба, служебно ще ти я начислят по марджин сметката!

Коментар

• Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнение
                              В крайна сметка обаче, да си чул за юнски или септемврийски фючърси които да не са изпълнени с доставка?
                              Купи си декемврийски фючърси на злато или сребро и сам ще се убедиш, че на падежа няма да има физическа доставка. На падежа или ще те принудят да го закриеш или ще ти го претърколят служебно в мартенски фючърс за следващата година като разликите в цената, независимо печалба или загуба, служебно ще ти я начислят по марджин сметката!

Коментар

• Ама то е така и с петрола, пшеницата, портокаловият сок и каквото се сетиш още.
                                Не всички на пазара се нуждаят от тези стоки и суровини, а искат да изкарат някой $ от спекула и за това е така. В крайна сметка обаче, да си чул за юнски или септемврийски фючърси които да не са изпълнени с доставка? Аз не. Ако се случи това, тогава вече тезата ти ще започне да работи. До тогава обаче, пазара ще си функционира в сегашният си вид.

Първоначално изпратено от ivancholak
                                ок аргумента ми е:

Продаденото злато на хартия е в пъти повече от това което може да се осигури физически. Това може да работи във времето докато дойде момент в който системата прегрее. Тогава за да се охлади и за да може да съществува по-нататък ще трябва златото продадено на хартия по някакъв начин да се обезцени за да може системата да се охлади и да продължи да работи. Същевременно няма как да се обезцени и физическото злато едновременно с това темпо, защото кандидатите които са натрупали хартиени пари ще искат да си купят физическо а няма да има откъде. Така ще стане разделението СПОРЕД мен.
                                Изложих си темата лаишки защото нямам икономически знания. Обикновен математик съм.

Коментар

Working...
                                X