Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБе защо толкоз падат честните пари днес ?
Ех тия манипулатори....
+ голямо мазало идва от хартиените злато и сребро, пазар, чиито обем е порядък по-голям от физически съществуващите метали...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеЗлатният стандарт на 19 век е най-голямото монетарно завоевание на цивилизования свят и днес изглежда като чудо.Във Франция той съществува от 1814 до 1914,Холандия от 1816 до 1914,Великобритания от 1821 до 1914,Швейцария от 1850 до 1936,Белгия от 1832 до 1914,Швеция 1873 до 1931,Германия 1875 до 1914,Италия от 1883 до 1914.Златният стандарт е световен стандарт в епохата на капитализма,на растящо благосъстояние,свобода и демокрация.Той е донесъл съществен напредък в индустриализацията и цивилизацията и в най-забутаните кътчета по света,оставяйки след себе си нечувани богатства.Златото пречи на онези на които еволюцията към благодентствие ,свобода и демокрация пречеше,,правителствата се бореха срещу него защото го осъзнаваха като най-голямата пречка за своите манипулации.Но най-фанатично го атакуваха тези,за които кредитирането и даването на заеми беше вълшебно средство за премахване на всички видове злини.Единствено златният стандарт позволява финансовите инструменти и пазарите да работят задоволително за всички-за,кредиторите,длъжници и-което е най-важно-за вносителите на спестовен влог.Само когато съществуват конкретни стойности ,финансовите инструменти и пазарите могат да покажат пълния си потенциал.Историята изобилства от примери за пазари ,които,работейки в режим на необезпечена със злато валута ,се превръщат в казина.Сегашното състояние на пазара е най-доброто доказателство за това
Много точно казанои извода е един, за да има финансова стабилност е нужен златен стандарт или биметален такъв :
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЕ да, но не само златото е актив, Да видим например среброто, не казваме, че е суперподценен актив, (макар че може и така да изглежда), а само ще кажем че е 80 пъти по-евтино от златото. Незнам до какво може да доведат подобни аномалии))
, затова и шорта е до дупка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеОстави ги, не се обяснавяй!
Просто някой хора смятат, че може да прилагат конвенционална политика към активи, в НЕКОНВЕНЦИОНАЛНИ времена!))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеАз имам достатачно,погрижи се ти да имаш
Просто някой хора смятат, че може да прилагат конвенционална политика към активи, в НЕКОНВЕНЦИОНАЛНИ времена!Last edited by Mike Florida; 15.02.2016, 11:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеОК брат ми, но инвестирай малко в грамотност, ако обичаш, аз нямам повече от 70 гр. злато засега и го харесвам като актив на 0,5 до -15% от активите ми. Научи се как се пише стАбилност все пак преди да се обогатиш повече в злато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеОК брат ми, но инвестирай малко в грамотност, ако обичаш, аз нямам повече от 70 гр. злато засега и го харесвам като актив на 0,5 до -15% от активите ми. Научи се как се пише стАбилност все пак преди да се обогатиш повече в злато.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеПо време на златният стандарт най-важните валути са дългосрочно стъбилни .Тази стъбилност си отразява изключително добре на индустриализацията през 19 и началото на 20 век.Причината за това е ,че вследствие на финансовата стъбилност е лесно публично да се дават субсидии чрез акции и кредит.В следствие на валутната стабилност лихвите са ниски.
Коментар
-
По време на златният стандарт най-важните валути са дългосрочно стъбилни .Тази стъбилност си отразява изключително добре на индустриализацията през 19 и началото на 20 век.Причината за това е ,че вследствие на финансовата стъбилност е лесно публично да се дават субсидии чрез акции и кредит.В следствие на валутната стабилност лихвите са ниски.
Коментар
-
Златото по времето на златният стандарт спомага за уравновесяване на държавния бюджет,в които е ясно,че дълговете ще бъдат погасявани така както човек връща личните си заеми-чрез приходи а не с нови заеми.Необезпечените пари са се смятали за безумие-с право.Големите обществени разходи са се финансирали чрез продажба на дългосрочни заеми ,а не чрез експанзивна финансова политика.В крайна сметка света непрекъснато и реално е просперирал -със съответния жизнен стандарт за масите и обща сигурност ,гарантирана от непроменливата стойност на паричните влогове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от X_Y Разгледай мнениеМоля, спрете с оф-топика.но си наместих комбълите и го прочетох пак ....
Коментар
Коментар