IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от studio9 Разгледай мнение
    верно, аз вече ще ходя до виена да си купувам
    Така е, ако си купиш 2 кила ...........ще избиеш пътя и една вечеря

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
      17лв. разлика. Наистина е голяма скъпотия у нас.
      верно, аз вече ще ходя до виена да си купувам

Коментар

Скъпотия за купувачите. На продавачите си им е ОК

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
          http://www.muenzeoesterreich.at/

В Мюнце-то само продават, пак на същата цена -- EUR 1375

http://www.tavex.bg/index.php?main=8

В Тавекс-а курса е в лева: 2637 / 2706

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
            Каква е разликата (ценова) между Тавекс и Виена ( от където го купуваш) . Дай някъкав '' виенски '' линк , ако е възможно .
            https://produkte.erstegroup.com/Reta...ls/index.phtml

В Ерсте купува/продава за филхармонията една унция е EUR 1341 / 1375 Това в левове прави около 2 622.7 / 2 689.2

http://www.muenzeoesterreich.at/

В Мюнце-то само продават, пак на същата цена -- EUR 1375

http://www.tavex.bg/index.php?main=8

В Тавекс-а курса е в лева: 2637 / 2706
            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
              къф е проблема, стига да е на сметка? Достатъчно ми е дори да ми остане уикенда във Виена безплатно
              В Тавекса разликата купува -продава на кюлче 100 гр е 300 лв. = 200 $.......... Колко по-евтино да е там.......... най-много 30-40 $ , айде 50 $. Съответно и изкупната цена е висока ......да предположим пак 50 $ (тия требва да работят на печалба 100$ за 100гр.) Повече не може да е , защото иначе ще се получи арбитраж (купуваш там ,продаваш тук). Е ?? Излиза ,че требва да купиш кило за да спестиш 500 $. Ами път, спане ,тичане като улав из Виена ? Така че Тавекс-чето си е много добро за ''наше село''........

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                Ентусиаст..ще внася злато в България
                къф е проблема, стига да е на сметка? Достатъчно ми е дори да ми остане уикенда във Виена безплатно

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                  Как се харчи Филхармонията във Виенските баМки? Не съм отскачал няколко месеца до Пратера, пък и вурсчетата добре ми влизат с бира
                  Ентусиаст..ще внася злато в България
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
                    За Тавекс не искам и да чувам. Имам често ходене до Виена, така че не са ми притрябвали с техните цени.
                    Очаквам златото да мине 1800 другия месец, че и много повече
                    Това, което се случи тази седмица не беше корекция, а малка търговска схемичка за да не гръмне пазара с предходния възходящ тренд.
                    Това е моето мнение. Ти си прецени
                    Каква е разликата (ценова) между Тавекс и Виена ( от където го купуваш) . Дай някъкав '' виенски '' линк , ако е възможно .

Коментар

• Как се харчи Филхармонията във Виенските баМки? Не съм отскачал няколко месеца до Пратера, пък и вурсчетата добре ми влизат с бира

Коментар

• За Тавекс не искам и да чувам. Имам често ходене до Виена, така че не са ми притрябвали с техните цени.
                        Очаквам златото да мине 1800 другия месец, че и много повече
                        Това, което се случи тази седмица не беше корекция, а малка търговска схемичка за да не гръмне пазара с предходния възходящ тренд.
                        Това е моето мнение. Ти си прецени
                        До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• 10% спад в индексите ще отнесе и златото 5-6%. В момента повечето фондове го ползват за хедж и ще кешират за да покрият загубите. Далеч сме от момента когато ценните метали ще са основна част от тяхното портфолио - 30-35%. В момента те са между 5-7%.

Не вярвам 2008-а да се повтори близките месеци. Основно суровините направиха дъно това лято и обещанията на Бен за изливане на пари ще насочи инфлацията точно в тези сектори. До края на месеца очаквам да се отвори много добра възможност за влизане в дългосрочна позиция при ценните метали.
                          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Ти да не си щатен към tavex-a Там прогнозират "5 хил. долара за тройунция до края на 2014 година"
                            не, но донякъде споделям мнението им

Коментар

• Ти да не си щатен към tavex-a Там прогнозират "5 хил. долара за тройунция до края на 2014 година"

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
                                Графиката от 2008 би могла да ти отговори само, ако въпросът ти е зададен през 2008
                                аз също не мисля че това винаги е правило, затова искам мнения

Коментар

Working...
                                X