IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GunMan Разгледай мнение
    Не виждам причина защо трябва да плащат мито за необработено злато.
    На мен ми е по-интересно дали и къде се дава информация на кого продават внесеното злато...
    (2) (Доп. - ДВ, бр. 14 от 2012 г. ) Продавачите водят регистри по образец съгласно приложение № 3 за
    осъществените продажби и представят ежегодно обобщен отчет в Министерството на финансите до края на
    месец март на следващата отчетния период година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      ..

Някой дали може да каже със сигурност дали Тавекс плащат някакви мита при внос на монети и кюлчета от ценни метали?
      Не виждам причина защо трябва да плащат мито за необработено злато.
      На мен ми е по-интересно дали и къде се дава информация на кого продават внесеното злато...

Коментар

• Ето един любимец на западния свят, който обръща доларите в злато.

http://www.reuters.com/article/2012/...89M0SW20121023

Коментар

• Първоначално изпратено от benassi Разгледай мнение
          струва си човек да се замисли има ли смисъл да се инвестира (или търгува) във златото при условие че други решават и имат условията да задържат или понижават цената му дъъълго време.
          Вече е обсъждано поне 123 пъти в тази тема. Имат условия само при книжното злато и сребро и при търговията с книжни унции на КОМЕКС. Няма никакъв пазарен риск ако си купите физическо инвестиционно злато. Причината за това е много проста, тези "другите" за които говориш няма как да напечатат физическо злато!

Някой дали може да каже със сигурност дали Тавекс плащат някакви мита при внос на монети и кюлчета от ценни метали?
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Gerald Celente continues:

“How come the people can’t have a reading? How come we can’t look at it? How come politicians can’t get in there? How come no one can get in there? The gold does not exist. All this does is confirm what so many of us already know, ‘The Emperor has no gold.’

So they are going to do everything they can to keep driving down the price of gold....

струва си човек да се замисли има ли смисъл да се инвестира (или търгува) във златото при условие че други решават и имат условията да задържат или понижават цената му дъъълго време.
            Това наблюдаваме последните 12 месеца и предвид, че цената му е вече доста висока (1700) спрямо Техните калкулации.
            Значи нищо не пречи и след изборите да поддържат тази или по-нискацена още 12, 15, 20 месеца.
            Това е основен въпрос на който всеки четящ тази тема трябва да си отговори.

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
              Тази статия от преди 11 години на James Turk е не по-малко интересна. По онова време написаното звучеше нереално и шокиращо, днес ..... всеки да си прецени.

Behind Closed Doors - http://www.fgmr.com/behind-closed-doors.html

Ето още една интересна статия от Jim Sinclair, която си заслужава да се прочете от тези които се интересуват или търгуват дериватите на златото:

How A Metals Dealer Works - http://www.jsmineset.com/2012/10/19/...-dealer-works/

Поздрави от "Златният щат"!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                Не е така. Бъркаш генерално кой е длъжник и кой кредитор.

Кредиторите са малко на брой акули, а длъжниците са много (населението на държавите).

Никой никаква клечка няма да драсне на дълговете. Тези мечти ги оставете за някой детски форум.
                Напротив, ти бъркаш. В момента САЩ, а до голяма степен и Европа, изкупуват с хартиените си пари реалните и ценни активи и продукти на целия свят, срещу което задлъжняват с всяка изминала година все повече и повече. Ако си нормален кредитор - търговска банка - си взел парите от някъде - капитал или привлечен ресурс и ако се "драсне клечката" на твоите вземания, гориш. Ако си ФЕД (или ЕЦБ), от друга страна, какво губиш ако вземанията ти станат на пух и прах? Изтегляне на ликвидност няма да има. Независимо кой ще спечели изборите алтернатива няма. Всъщност има - фалит и разпадане на федералната държава. Бедност и мизерия. За съжаление ме само в САЩ.

САЩ са най-големият държател на злато в света (собствено и за съхранение). През 60те изтеглянето на златото от САЩ доведе до падане на златния стандарт там. Сега до какво ще доведе? Златото вече е изостанало много спрямо увеличаване на паричната маса, а колкото по-дълго изкуствено се потиска един пазар, толкова по- рязка и драматична е корекцията в последствие.

В интерес на истината се надявам да греша с изводите си по-горе, но за съжаление все повече факти ме навеждат на мисълта, че съм по-скоро прав...

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                  Е сигурно ще стане и дооста над 2000 хиляди, но ще трябва да живееш поне още 200 години
                  Не, ще му е нужно само да се хване за зелено (пролетта) през 2013.......

Коментар

• Така или иначе според мен утре трябва да бием 1718 , и така да се запътим към моята вече усреднена цена 1735 разбира се с уговорката , ако тази нощ не стане някоя изненада и не го сформират това ниво като някакъв краткосрочен връх , личното ми мнение е че се чака да завърши корекцията при EUR/USD която ме съмнява да слезе под 1.2910-20 . Утре за мен е денят Х , ще видим .
                    Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                      Е, аз пък нагълтах сърмата и вече чакам нива доооста над 2000$ с дълъг хоризонт
                      Е сигурно ще стане и дооста над 2000 хиляди, но ще трябва да живееш поне още 200 години

Коментар

Ще печатат докато не ви напълнят шушоните с хартия и след това ще и драснат клечката за да се изпарят дълговете на най-големите престъпници, щото тогава средната класа ще е фалирала.
                        Не е така. Бъркаш генерално кой е длъжник и кой кредитор.

Кредиторите са малко на брой акули, а длъжниците са много (населението на държавите).

Никой никаква клечка няма да драсне на дълговете. Тези мечти ги оставете за някой детски форум.

Коментар

И откъде ще я прибере "ликвидноста"? Кой ще му ги даде тези трилиони? От банките ли, които и без това са нискокапитализирани? От ВПК на САЩ? От здравната система? От пенсионните фондове?!...

Забрави за прибирането на "ликвидноста"... Точката от която няма връщане назад бе премината още преди 3 години. Тогава Германия и Китай питаха на всяка среща на Г-20 за стратегията на излизане /exit strategy/. Всички тогава се ослушваха като припикани... А от 2 години насам и те спряха да питат...

Ще печатат докато не ви напълнят шушоните с хартия и след това ще и драснат клечката за да се изпарят дълговете на най-големите престъпници, щото тогава средната класа ще е фалирала.
                          Може и да си прав, но първо не е средна класа, а буржоазия (според някои автори) и второ няма как да счупиш американската икономика и да си мислиш че злато ще ти помогне да оцелееш след това, май олово е по-подходящо

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Според анализаторът Хъбърд ще започне да “прибира ликвидността скоро, след като оглави Фед”.
                            И откъде ще я прибере "ликвидноста"? Кой ще му ги даде тези трилиони? От банките ли, които и без това са нискокапитализирани? От ВПК на САЩ? От здравната система? От пенсионните фондове?!...

Забрави за прибирането на "ликвидноста"... Точката от която няма връщане назад бе премината още преди 3 години. Тогава Германия и Китай питаха на всяка среща на Г-20 за стратегията на излизане /exit strategy/. Всички тогава се ослушваха като припикани... А от 2 години насам и те спряха да питат...

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                              Бе прав си, ма нека малко помечтаем бе
                              Пък и never say never , ще почакаме, ще видим.
                              Аз не бих увеличавал позиция в злато сега, та дори и да падне до 1600.
                              Не виждам смисъл да го правя, ако не ми гарантира доходност по-голяма от борсовата. Тоест - да мине със сигурност 2000$ до 1 година.
                              Което сиилно ме съмнява.
                              Е, аз пък нагълтах сърмата и вече чакам нива доооста над 2000$ с дълъг хоризонт

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                                Нали не си мислиш наистина, че един човек, както и да се казва той и какъвто си ще пост да заема ще има власт да спре печатницата и да прибере обратно трилионите $ от устите на финансовите акули? Много наивно разсъждение.
                                Бе прав си, ма нека малко помечтаем бе
                                Пък и never say never , ще почакаме, ще видим.
                                Аз не бих увеличавал позиция в злато сега, та дори и да падне до 1600.
                                Не виждам смисъл да го правя, ако не ми гарантира доходност по-голяма от борсовата. Тоест - да мине със сигурност 2000$ до 1 година.
                                Което сиилно ме съмнява.

Коментар

Working...
                                X