IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Подкрепям мастърът, в голяма степен е прав. Но в краткосрочен аспект е очевидно, че златото ще падне, имайки в предвид сезонността в цената му. По презумпция, януари е един от върховите месеци, но нивата му са доста ниски. Изводът е, че ни очакват цени под 1600 долара, поне до август. Разбира се ако няма нещо извънредно, голяма война примерно.

Коментар

• Златото не спи ами си върши работата. Прави нови върхове просто в различна валута. Досега минахме долара, еврото и йената. Мисля се сещаме кои са следващите
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Абе имаше тук един Neo, който продаваше злато и инвестираше в йени. Какво стана с тоя човек?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Днес безработицата ще е важна.
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Тавекс са нето около 5% по-скъпи отколкото немските търговци. Това е честна премия за транспорт и разходи по транзакции. Затова Тавекс е ок за злато. Но за сребро по-скоро не. ДДС е 20%, в Германия 7%. А и да държиш физическо сребро не е много удачно. Трябва ти голям сейф.
            Дет се вика - да ти имам проблемите

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
              Как по-точно влагаш в сребро? Купуваш от Тавекса ли?
              Тавекс са нето около 5% по-скъпи отколкото немските търговци. Това е честна премия за транспорт и разходи по транзакции. Затова Тавекс е ок за злато. Но за сребро по-скоро не. ДДС е 20%, в Германия 7%. А и да държиш физическо сребро не е много удачно. Трябва ти голям сейф.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                Среброто е една интересна тема.......
                Silver Bars Being Secured By HSBC – Buy $876 Million Worth From Poland

The Management Board of KGHM Polska Miedź S.A. announces that on 21 January 2013 a contract was entered into between KGHM Polska Miedź S.A. and HSBC Bank USA N.A., London Branch for silver sales in 2013. The estimated value of the contract is PLN 1 672 260 469.66.

As a result of entering into this contract, the total estimated value of contracts entered into between KGHM Polska Miedź S.A. and HSBC Bank USA N.A., London Branch over the last 12 months exceeded 10% of the equity of the Company and amounts to PLN 3 654 120 061.59.

http://www.kghm.pl/index.dhtml?modul...d=4962&lang=en

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                  Не. Тази стратегия е само за невЕрващите в предстоящия хартиен апокалипс. Аз мсичко което спечеля го влагам в злато, сребро и биткойн. Единствентата ми грижа от инвестиционна гледна точка е от време на време да сменям %-ното съотношение между тези 3 актива!
                  Как по-точно влагаш в сребро? Купуваш от Тавекса ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                    Много си прав! Цените на храните са 63% горница, а златото-дон балон. За това съм си пуснал отделна тема за консервите, щото са по-изгодна инвестиция от златото-"чистите" пари ще се пукнат, а чистата храна ще си остане годна за ьедене
                    А най-интересното е, че това което Майстора нарича чисти пари, са най-изцапаното с кръв нящо.
                    Те повече кръв по имотите има. Така беше 1997-а. Пък и ти сигурен съм, че няма се поколебаеш във втори подобен момент
                    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Среброто е една интересна тема. Скоро малко тихомълком мина една новина, че американците спират сеченето на американския сребърен орел за няколко седмици. Като официална причина изтъкват, че просто са свършили среброто. Американците имат много добър спомен как едно време са им конфискували златото и много от тях предпочитат да инвестират в сребро. Сега... Или печатарите лъжат, че са свършили среброто, защото ги е страх, че вече масово купуват физичестко сребро гражданите... или наистина са го свършили. И в двата случая извода е един и същ, че работата започва да става много сериозна и някой започва да се притеснява доста...

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                        А най-интересното е, че това което Майстора нарича чисти пари, са най-изцапаното с кръв нящо.
                        Написал съм не чисти, а честни пари, лордов!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
                          А, с консерви и патрони в землянката запасил ли си се, щото и тяхната цена ще литне.
                          Много си прав! Цените на храните са 63% горница, а златото-дон балон. За това съм си пуснал отделна тема за консервите, щото са по-изгодна инвестиция от златото-"чистите" пари ще се пукнат, а чистата храна ще си остане годна за ьедене

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Не. Тази стратегия е само за невЕрващите в предстоящия хартиен апокалипс. Аз мсичко което спечеля го влагам в злато, сребро и биткойн. Единствентата ми грижа от инвестиционна гледна точка е от време на време да сменям %-ното съотношение между тези 3 актива!
                            А, с консерви и патрони в землянката запасил ли си се, щото и тяхната цена ще литне.

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                              Медта и тя ставала все по кът, та и грамажа на медните и бронзовите монети е падал постоянно. Голямо печатане е било, а хартиените пари все още не са били измислени. Мъ-ъ-ъ-ка!
                              Мъката ти идва от там, че не си запознат с историята. Монетарната инфлация при монетите започва още от Римската Империя и Марк Аврелий. Сребърната монета е била с 95% съдържание на сребро. Всеки следващ император е намалял съдържанието с 5-10 %. Печатането не е само на хартия. Може да се печатат и изображения върху метал! В този случай със същото количество сребро са сечени по-голям брой монети! В отговор на това пък гражданите започват леееко с ножиците да отрязват парченца от монетите и така грамажът им се намалявал.

Печатането е нищо повече от разводняване на съдържанието за да изглежда повече от действителната му стойност! Това е. Какво сложно има да философстваш?

Коментар

• Какъв ще бъде светът когато злото стане 5 000$ ?
                                - Много по-добър от когато вече е 50 000 $.
                                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Working...
                                X