IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• необятния пазар на злато в Индия

Индия традиционно е огромен пазар на злато. Търсенето през февруари, когато започват приготовленията за сватбените церемонии пряко рефлектира върху цената на златото през годините. От скоро обаче пазара там бива пряко манипулиран (регулиран) от държавата с въвеждането на вносно мито върху златото. Миналата година имаше огромна стачка на индийските бижутери. Тази година правителството повиши с 50% митото в стремежа си да ограничи вноса на ЗЛОТО. НО това е все едно българина да спре да вари ракия,да затваря буркани с лютеница или да слага кисело зеле. Въпрос на обичаи и традиции. Всичко с времето си, пазара в Индия отново ще се съживи, интересно е тогава как ще успеят да задържат цената на пустото зло.

Поздрави и успех в търговията!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      ОК. Значи е 44%.
      Съгласен съм.

П.П. Дори съм учуден, че процентите са толкова много.

http://www.gold.org/about_us/members/
      Last edited by anon6706; 03.04.2013, 18:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Нещо не се разбираме. Аз ти казвам, че само за 2012-та, годишното търсене на злато от бижутерията е съставлявало 70%. ти ми говориш за 5 годишни осреднени периоди с по около 55%.
        Не разбирам спора?!
        http://www.gold.org/investment/stati...ly_statistics/

Табличката с конкретни цифри. Не я пускам, щото е голяма

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
          осредненото от линка който аз съм дал е 55% и то е за Q1'07 - Q4'11 - то е по-осреднено
          а последните години търсенето за бижута намалява ....... затова и Q4"11 e само 50%!!!
          и няма как да е ИНАЧЕ!!!
          влизал ли е някой от вас напоследък в магазин за бижута ???
          ЦЕНАТА ЗА ГРАМ ИЗДЕЛИЕ 14К Е около 85 лв.
          2007 беше наполовина
          България не е критерий за търсене на бижута.

Затова преди 2-3 месеца на няколко пъти намекнах много да се следят събитията в Индия.
          Някой ме взе на подбив и аз се оттеглих от темата.

Коментар

осредненото от линка който аз съм дал е 55% и то е за Q1'07 - Q4'11 - то е по-осреднено
            а последните години търсенето за бижута намалява ....... затова и Q4"11 e само 50%!!!
            и няма как да е ИНАЧЕ!!!
            2007 беше наполовина
            Нещо не се разбираме. Аз ти казвам, че само за 2012-та, годишното търсене на злато от бижутерията е съставлявало 70%. ти ми говориш за 5 годишни осреднени периоди с по около 55%.
            Не разбирам спора?!

Коментар

и няма как да е ИНАЧЕ!!!
              2007 беше наполовина
              Е, хубаво значи, че родната бижутерска търговия няма влияние върху световните котировки на злато

Коментар

• осредненото от линка който аз съм дал е 55% и то е за Q1'07 - Q4'11 - то е по-осреднено
                и няма как да е ИНАЧЕ!!!
                2007 беше наполовина
                remember remember the fifth of november

Коментар

Ок. Ти ми даваш линк към графиката до 2011-та. Но пак е 5-годишна, осреднена.

А първата ти беше holdings, не demand.

Коментар

• Ето ти осредненото 5-годишно търсене до 2010-та.
                    Пак от същия източник (GFMS). Като имаш предвид, че истерията около златото е от последните 3 години, напълно нормално е за 2011 и 2012-та процента да е около 70, вместо 57%

http://www.contrarian-investor.com/g...nd-demand.html

Коментар

• графиката е от тук:
                      http://www.gold.org/investment/why_h...nd_and_supply/

Коментар

не ми се вярва ......
                        ето виж за края на 2011
                        около 50% е - не може за 1 година да скочи с още 20 .......
                        това ще е около 40% годишно увеличение на бижутата
                        Дай ми малко повече инфо около тази диаграма.
                        Това holdings ли е? Или annual demand?

Щото има разлика.

Коментар

Затова намаленото търсене при бижутерията, макар и малко като дял от търгуваните обеми, може да доведе до значително движение в цената на златото.
                          Ето това е абсолютно вярно. Което обаче не е лошо за златодържачите.

Стигаме до един психологически момент, който донякъде се дължи и на финансовата неграмотност на масата. При спад на цената се купува "евтино" украшение, при ръст на цената отново се купува, защото освен това бижутерското злато се счита за инвестиция. Второто е нелогично, но факт. Това, което искам да кажа е, че за мен търсенето на бижутерско злато е доста стабилна величина.

Коментар

Да.
                            Тъкмо щях да те поправя.
                            Към края на 2012-та процентът е около 70.
                            не ми се вярва ......
                            ето виж за края на 2011
                            около 50% е - не може за 1 година да скочи с още 20 .......
                            това ще е около 40% годишно увеличение на бижутата

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                              За 70% годишно търсене си прав. Иначе въпрос на интерпретация. За мен лично бижутерското злато не е инвестиция, най-малко заради ниската проба.
                              Остави личното ти пристрастие. Говорим за цената на златото.
                              Бижутерската промишленост винаги се появява на пазара от страната на "купува", но не и на "продава".
                              ЦБ са и на "купува" и на "продава".
                              Ти си направи изводите, кой е по-важен при ценообразуването на златото.

Коментар

Не си напълно прав.
                                70% от годишното търсене на злато е от бижутерията, което също е един вид инвестиране в злато от физически лица.

Ти си прав за търгуваните обеми, че там делът е малък, но не забравяй и горното.
                                За 70% годишно търсене си прав. Иначе въпрос на интерпретация. За мен лично бижутерското злато не е инвестиция, най-малко заради ниската проба.

Коментар

Working...
                                X