IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GunMan Разгледай мнение
    Извинявай - .223 долара за унция. Искаше ми се да сравняваме еднакви теглилки, затова ги приравнявам в тегло. А за това, че не е 223 долара е повече от ясно

И питането ми е в контекста на това, че цената на златото е плод на действията на същите тези пазарни играчи, които контролират и цената на медта... и на алуминия и пр. Та - какво следва - очевидно пазарът е манипулируем и управляем!?
    Аз не споделям особено конспиративните теории за пазарите. Не мисля че някой може да контролира пазара.

Индустриалните метали немогат да скочат много, защото индустриалното им търсене ще падне. Не могат и да паднат много, поне до като има индустриално търсене. До колко него ще го има е друг въпрос.

Златото от друга страна може да се движи и надолу и нагоре много. Защото не го спира нищо освен човешкото въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Няма интервенции, има спекула, интервенция се прави от централна банка, а никоя централна банка не купува суровини. Нито пък купува злато с цел интервенции.

Евтините суровини всъщност са си плюс за всяка развита икономика.

На никой с акъла си не му хрумва че парите ще поскъпнат ако ресурсите поевтинеят, това си е някакъв мит само сред любителите на златото. Никой сериозен инвеститор не прави подобни сравнения. Златото не е пари, каквото ще да си мислят някои и парите не се измерват в злато, отново все едно какво си мислят любителите на златото. Златото е просто един жълт метал, който много хора си мислят че има някаква вътрешна стойност, като "мислят си" е ключовото. Златото няма НИКАКВА вътрешна стойност освен чисто психологическа.
      Поскъпва покупателната способност на парите.
      Викаш жълт метал и до там горките хора хилядолетия на ред го ползват за пари, пък те не са знаели. Нима искаш кажеш че стойността на златото, парите и сега биткойните е една и съща
      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• от както пуцам златце такова нещо не бях виждал два дена по 100 на долу

Коментар

ти май нещо бъркаш мерките и то в много, медта изобщо не е 223 долара за унция
          Извинявай - .223 долара за унция. Искаше ми се да сравняваме еднакви теглилки, затова ги приравнявам в тегло. А за това, че не е 223 долара е повече от ясно

И питането ми е в контекста на това, че цената на златото е плод на действията на същите тези пазарни играчи, които контролират и цената на медта... и на алуминия и пр. Та - какво следва - очевидно пазарът е манипулируем и управляем!?
          Last edited by GunMan; 15.04.2013, 14:04.

Коментар

• Така се скучва като се спука даден балон, но вие все срещу вятъра, за къв x.й ви е това злато дето го купувате. Може да има корекция, ама ще е много за кратко, така, че всяка корекция и се продава от по-високо.....

Коментар

• Първоначално изпратено от GunMan Разгледай мнение
              Пределно ми е ясна същността на медта. Изписаното не отговаря на въпроса ми - ако златото се срине до $300 за унция (медта в момента е $223 за унция), каква ще е цената на медта, според теб?

Апропо, най-големият проблем на златото е, че все още се търгува като суровина, каквато никога не е било!
              ти май нещо бъркаш мерките и то в много, медта изобщо не е 223 долара за унция

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                Ще се обзаложиш ли за това!?
                Никога не се обзалагам срещу това колко дълго хората може да действат глупаво.

Коментар

• Първоначално изпратено от GoldBear Разгледай мнение
                  тихо че за сефте се пуснах бик мисля че е рано да пробият 1400
                  След 4 часа котировките ще върнат поне 2-3 процента. Заемаш краткосрочно правилна позиция.

Коментар

Медта е индустриален метал. Там въпроса е ще се използва ли мед или не, т.е. ще има ли строителство, автомобили, електроника, кораби. Златото не е индустриален метал. Там въпроса е ще го купува ли някой просто ей така щото го кефи златото. Ако златото върви нагоре или изглежда сигурно повече хора ще му се кефят, като върви надолу или изглежда несигурно и по-малко хора му се кефят. Така че златото ще пада. Може да не е 3 години - може да пада 30 години. А може и никога да не се възстанови на настоящите цени.
                    Пределно ми е ясна същността на медта. Изписаното не отговаря на въпроса ми - ако златото се срине до $300 за унция (медта в момента е $0.223 за унция), каква ще е цената на медта, според теб?

Апропо, най-големият проблем на златото е, че все още се търгува като суровина, каквато никога не е било!
                    Last edited by GunMan; 15.04.2013, 14:05. Причина: грешка в цифрите

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                      Би било вярно, но има интервенции на пазара по всички суровини. Според мен е възможно да искат да предизвикат дефлация, която евтините пари да преборят с времето. И така да избегнат неизбежното. Опасна игра, но има логика.

1. Обират паричките от пазара на суровини и същевременно
                      2. Опитват изкуствено да увеличат вътрешната стойност на паричките
                      3. Раздават ги във форма на кредити
                      4. Вдигат основния лихвен процент

Друга теория е тази на Форексов - целят се в златото на фалиралите държави. Моментът е много неподходящ за няколко държави, една от които е с четвъртите най-големи златни резерви в света.
                      Няма интервенции, има спекула, интервенция се прави от централна банка, а никоя централна банка не купува суровини. Нито пък купува злато с цел интервенции.

Евтините суровини всъщност са си плюс за всяка развита икономика.

На никой с акъла си не му хрумва че парите ще поскъпнат ако ресурсите поевтинеят, това си е някакъв мит само сред любителите на златото. Никой сериозен инвеститор не прави подобни сравнения. Златото не е пари, каквото ще да си мислят някои и парите не се измерват в злато, отново все едно какво си мислят любителите на златото. Златото е просто един жълт метал, който много хора си мислят че има някаква вътрешна стойност, като "мислят си" е ключовото. Златото няма НИКАКВА вътрешна стойност освен чисто психологическа.

Коментар

• тихо че за сефте се пуснах бик мисля че е рано да пробият 1400

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                          Ще се обзаложиш ли за това!?
                          Аз също се обазалагам на хиляда акции Софарма, че до 3 години златото не само няма да е 300 долара, но вероятно ще е по-скъпо отколкото е днес.

Коментар

Медта е индустриален метал. Там въпроса е ще се използва ли мед или не, т.е. ще има ли строителство, автомобили, електроника, кораби. Златото не е индустриален метал. Там въпроса е ще го купува ли някой просто ей така щото го кефи златото. Ако златото върви нагоре или изглежда сигурно повече хора ще му се кефят, като върви надолу или изглежда несигурно и по-малко хора му се кефят. Така че златото ще пада. Може да не е 3 години - може да пада 30 години. А може и никога да не се възстанови на настоящите цени.
                            Би било вярно, но има интервенции на пазара по всички суровини. Според мен е възможно да искат да предизвикат дефлация, която евтините пари да преборят с времето. И така да избегнат неизбежното. Опасна игра, но има логика.

1. Обират паричките от пазара на суровини и същевременно
                            2. Опитват изкуствено да увеличат вътрешната стойност на паричките
                            3. Раздават ги във форма на кредити
                            4. Вдигат основния лихвен процент

Друга теория е тази на Форексов - целят се в златото на фалиралите държави. Моментът е много неподходящ за няколко държави, една от които е с четвъртите най-големи златни резерви в света.

Коментар

• Ето и нещо за успокоение.

Всъщност паниката около златото не е чак толкова голяма, ако се сравни с петрола, който е доста по-важна суровина.

През последните седмици имаме:

Петрол връх около 97$
                              В момента е около 88$
                              Спад от 9%

Злато връх около 1600$
                              В момента е около 1420$
                              Спад от 11%

Коментар

+1000

Коментар

Working...
                                X