IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ти майтапиш ли се. Какво злато мислиш че търгува на пазара - ако си мислиш че е реално злато жестоко се лъжеш. Търгуват се фючърси на злато срещу които няма нищо. Няма реално злато, няма кюлчета, няма монети - нищо. Търговията на злато е напълно откъснато от реалното количество злато което се добива. Както по отношение на предлагането на фючърси, така и по отношение на търсенето на фючърси.

Това което търгувате на маржин е въздух. Нищо няма под него, доларите поне са си реално пуснати в обръщение, фючърсите на злато не са покрити с нищо.
    Е аз да ти говоря за хартиено злато или за ЕТФ?! Говоря ти за физ. злато
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Въпросът сега е дали и американците ще се включат и днес в партито на мечките? Гладна мечка хоро не играе :Д

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Явно доста хора си загубиха паричките покрай балона на Златото и има и други, които искат да губят .
        Прав си - последните 2 дена страшно много пари бяха загубени... и точно толкова бяха спечелени

Коментар

• Много важно ще е какво ще направят американците след малко.
          Ето едно мнение.

Dennis Gartman:

"We fear that when N.Y. opens hours from now, and when the public sees the damage done to their accounts, there will be one more violent sum of selling that hopefully shall clear the decks. However, we cannot be certain that that is true and the 'true believers' in gold are clearly under duress."
          Last edited by javcho; 15.04.2013, 14:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение

Когато стане батака, ще ми е чудно какво ще правиш с книжите си пари, като нямаш нищо в реални стоки. Но разбира се това са глупости за теб Нека махаме златото и да си извличаме на спокойствие инфлационни данъци от населението
            Ти майтапиш ли се. Какво злато мислиш че търгува на пазара - ако си мислиш че е реално злато жестоко се лъжеш. Търгуват се фючърси на злато срещу които няма нищо. Няма реално злато, няма кюлчета, няма монети - нищо. Търговията на злато е напълно откъснато от реалното количество злато което се добива. Както по отношение на предлагането на фючърси, така и по отношение на търсенето на фючърси.

Това което търгувате на маржин е въздух. Нищо няма под него, доларите поне са си реално пуснати в обръщение, фючърсите на злато не са покрити с нищо.

Коментар

• Явно доста хора си загубиха паричките покрай балона на Златото и има и други, които искат да губят .
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Щом EUR/USD не мърда, значи цената и в Eвро е паднала за последните дни страшно много!

Първоначално изпратено от Hunter of fools
                Ще поживеем,ще видим!
                Да забелязваш,че евро/долар не мърда?
                Това което правят е .... дълго е за писане - кратката версия и крайната цел - всяване на страх и грабеж!
                Златото е единствените пари, които банкстерите не могат да контролират и мразят от дън душа!
                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Аз не споделям особено конспиративните теории за пазарите. Не мисля че някой може да контролира пазара.

Индустриалните метали немогат да скочат много, защото индустриалното им търсене ще падне. Не могат и да паднат много, поне до като има индустриално търсене. До колко него ще го има е друг въпрос.

Златото от друга страна може да се движи и надолу и нагоре много. Защото не го спира нищо освен човешкото въображение.
                  Хем си прав - хем не съвсем. В търсенето на физическо злато няма спад - за справка - изкупеното количество от страна на жълтурите от началото на година. Що търсенето го има при тези нива, значи няма фундамент за срив в цената. До голяма степен двигател на цената обаче, и на златото, и на медта, са предимно дериватите, като диспропорцията между реален пазар и хартиен е най-голяма при златото (лесно може да се провери кои и какви са банките с най-големи експозиции на този пазар). Ето защо - ако приемем, че цената на златото до момента е била силно манипулирана и предстои срив, то и другите силно манипулирани и раздути цени би следвало да го последват. Медта е добър пример за това.

За това, че не било пари - ще почакаме и ще видим. Факт е, че има статистика на златните резерви в централните банки на всяка страна. Защо ли?

Аргументът ти за фундамента под долара е хубав, но ми е много интересно ако го нямаше фед, вторият и третият стълб на този фундамент, за който пишеш по-долу, дали щяха да са във вида си, в който са в момента. Засега работи, но докога ще продължи да е така - кой знае...

Коментар

Да, да знам ги всичките тези глупости. И са просто глупости.
                    Ами щом са глупости няма какво повече говорим Щом за теб за 100 години да загубиш 95% от стойността е правилното, вместо да имаш съща стойност - ок

Само ей така за шоуто, САЩ от 1800 до 1920 стават от плюнка на икономическата сцена в най-мощната икономика - тогава пазарите са колкото може по свободни и другата компонента е че са в златен стандарт(книжни пари се обръщат в злато) няма ЦБ и имаме най-големия възход огромна производителност и над 15 рецесии решаващи се за 1-2 години и подобряване на стандарти - се чуди човек що сега вече ги мъчим тези неща толкова години - кво излиза че в момента всичко е анти пазар и огромна държава, но решението е още по голям анти пазар и огромна държава.

Когато стане батака, ще ми е чудно какво ще правиш с книжите си пари, като нямаш нищо в реални стоки. Но разбира се това са глупости за теб Нека махаме златото и да си извличаме на спокойствие инфлационни данъци от населението
                    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                      абе аз да са намеся, за мен пари са това средство дето си купуваш киселото мляко от магазина. Със злато, държавни облигации или с биткойни не може. това е основната разплащателна единица.
                      Ами намеси са - то сега е времето на кибиците - новите и старите. После като тръгне нагоре няма да се чуете до по-другото лято..
                      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Като гадател звездите ми говорят че няма да е по малко от 1550.за OZ до края на седмицата

Коментар

• Мдаа, яко СПУХ - симптом на перманентно увиснал х...

Твърде дълго и изкуствено се задържа на безумно високите нива и вероятно затова сега така рязко си срива.

Коментар

• Тука вече стана Ниагара .. Мирише ми на банкрут някъде. Абсурд е златото да е толкова евтино. Видяхме през 2008 че банките ще бахтисат ако няма инфлация. Ако се задържи на тези нива пенсионната система на Франция ще омете златния резерв на ЕЦБ-то за едно лято
                            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                              Я да вземеш да ни "ограмотиш" - кое е пари?
                              абе аз да са намеся, за мен пари са това средство дето си купуваш киселото мляко от магазина. Със злато, държавни облигации или с биткойни не може. това е основната разплащателна единица.
                              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• За какво ли се занимавам с вас - имате пари за губене - ами губете ги

Коментар

Working...
                                X