Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеЯвно доста хора си загубиха паричките покрай балона на Златото и има и други, които искат да губят.
Коментар
-
Много важно ще е какво ще направят американците след малко.
Ето едно мнение.
Dennis Gartman:
"We fear that when N.Y. opens hours from now, and when the public sees the damage done to their accounts, there will be one more violent sum of selling that hopefully shall clear the decks. However, we cannot be certain that that is true and the 'true believers' in gold are clearly under duress."Last edited by javcho; 15.04.2013, 14:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
Когато стане батака, ще ми е чудно какво ще правиш с книжите си пари, като нямаш нищо в реални стоки. Но разбира се това са глупости за тебНека махаме златото и да си извличаме на спокойствие инфлационни данъци от населението
Това което търгувате на маржин е въздух. Нищо няма под него, доларите поне са си реално пуснати в обръщение, фючърсите на злато не са покрити с нищо.
Коментар
-
Щом EUR/USD не мърда, значи цената и в Eвро е паднала за последните дни страшно много!
Първоначално изпратено от Hunter of foolsЩе поживеем,ще видим!
Да забелязваш,че евро/долар не мърда?
Това което правят е .... дълго е за писане - кратката версия и крайната цел - всяване на страх и грабеж!
Златото е единствените пари, които банкстерите не могат да контролират и мразят от дън душа!Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз не споделям особено конспиративните теории за пазарите. Не мисля че някой може да контролира пазара.
Индустриалните метали немогат да скочат много, защото индустриалното им търсене ще падне. Не могат и да паднат много, поне до като има индустриално търсене. До колко него ще го има е друг въпрос.
Златото от друга страна може да се движи и надолу и нагоре много. Защото не го спира нищо освен човешкото въображение.
За това, че не било пари - ще почакаме и ще видим. Факт е, че има статистика на златните резерви в централните банки на всяка страна. Защо ли?
Аргументът ти за фундамента под долара е хубав, но ми е много интересно ако го нямаше фед, вторият и третият стълб на този фундамент, за който пишеш по-долу, дали щяха да са във вида си, в който са в момента. Засега работи, но докога ще продължи да е така - кой знае...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа, да знам ги всичките тези глупости. И са просто глупости.Щом за теб за 100 години да загубиш 95% от стойността е правилното, вместо да имаш съща стойност - ок
Само ей така за шоуто, САЩ от 1800 до 1920 стават от плюнка на икономическата сцена в най-мощната икономика - тогава пазарите са колкото може по свободни и другата компонента е че са в златен стандарт(книжни пари се обръщат в злато) няма ЦБ и имаме най-големия възход огромна производителност и над 15 рецесии решаващи се за 1-2 години и подобряване на стандарти - се чуди човек що сега вече ги мъчим тези неща толкова години - кво излиза че в момента всичко е анти пазар и огромна държава, но решението е още по голям анти пазар и огромна държава.
Когато стане батака, ще ми е чудно какво ще правиш с книжите си пари, като нямаш нищо в реални стоки. Но разбира се това са глупости за тебНека махаме златото и да си извличаме на спокойствие инфлационни данъци от населението
Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеабе аз да са намеся, за мен пари са това средство дето си купуваш киселото мляко от магазина. Със злато, държавни облигации или с биткойни не може. това е основната разплащателна единица.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Тука вече стана Ниагара.. Мирише ми на банкрут някъде. Абсурд е златото да е толкова евтино. Видяхме през 2008 че банките ще бахтисат ако няма инфлация. Ако се задържи на тези нива пенсионната система на Франция ще омете златния резерв на ЕЦБ-то за едно лято
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hunter of foolsЯ да вземеш да ни "ограмотиш" - кое е пари?Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
Коментар