IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Отговора е лесен-най-старата форма на съхранение на стойност
    Мисля ,че има някакъв космически смисъл в употребата на златото,който ние все още не знаем иначе го трупаме.На човека жизненонеобходими са му въздух,храна,вода
    и дрехи ,като ги има в изобилие тези неща друго не му трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
      Просто питам,менделеевата таблица е доста голяма.
      Отговора е лесен-най-старата форма на съхранение на стойност

Коментар

И откъде е този вечен стремеж към златото и защо точно златото?
        Просто златото е COOL...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
          Отворен съм за други предложения. Ти какво предлагаш?
          Просто питам,менделеевата таблица е доста голяма.

Коментар

И откъде е този вечен стремеж към златото и защо точно златото?
            Отворен съм за други предложения. Ти какво предлагаш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              Континентите са били слети преди милиони години!
              Човека ужким датирал от преди 400 хиляди години, но и това не е ясно!
              Твърде съмнително е как имаме бум в цивилизацията последните 5000 години, а 395 000 години преди това сме дялали единствено камъни!

Теориите за произхода от Африка са алабалистики за някакви ДНК маркери, но това е доста съмнително, при положение, че нямаме 100%ов поглед с доказателства за произхода на човека изобщо, като същество и имаме ли реална еволюция на тялото и интелекта или и това е мит!
              Може би ще дойде ден. в който ще имаме отговорите на тези въпроси, до тогава обаче всичко е един информационен хаос и не можем да правим каквито и да са предположения!

Много се отклонихме от темата за златото и почваме да досаждаме. Затова спирам!
              добре спираме
              Златото тряя още малко нагоре и да върне наполовина поне на това което хвръкна там и после пак нагоре с няккав таргет 1350-1400$ може би В лева/евро незнам как ше е положението, но ако пада еврото то стотинките в Тавекса няма да поевтинеят грам

Коментар

• И откъде е този вечен стремеж към златото и защо точно златото?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                  еее, че преди континентите са били слети в един бре .... или викаш и тогава сме били различни ?! Че то и сега продължават да се движат ей Африката се приближава към Европа с няколко санта на година тъй, че дали ги искаме или не те ше дойдат по некое време под носа ни За маймуната се съмнявам, но че сме тръгнали от една опаковка не се съмнявам щото нема как да е иначе
                  Континентите са били слети преди милиони години!
                  Човека ужким датирал от преди 400 хиляди години, но и това не е ясно!
                  Твърде съмнително е как имаме бум в цивилизацията последните 5000 години, а 395 000 години преди това сме дялали единствено камъни!

Теориите за произхода от Африка са алабалистики за някакви ДНК маркери, но това е доста съмнително, при положение, че нямаме 100%ов поглед с доказателства за произхода на човека изобщо, като същество и имаме ли реална еволюция на тялото и интелекта или и това е мит!
                  Може би ще дойде ден. в който ще имаме отговорите на тези въпроси, до тогава обаче всичко е един информационен хаос и не можем да правим каквито и да са предположения!

Много се отклонихме от темата за златото и почваме да досаждаме. Затова спирам!

Коментар

Били сме тръгнали от една раса
                    Един разправяше, че и от маймуните сме тръгнали, но напоследък доста му поиздъха теорийката! Нищо не знаем, като човечество, все още за корените си!
                    Всичко са някакви спекулации и голи теории, няма никакви неопровержими факти!
                    Надявам се, че няма всички да станем една раса, защото това би означаволо пълен кенеф за човечеството, особено с оглед на материала, който се очаква да притопи белия човек!
                    еее, че преди континентите са били слети в един бре .... или викаш и тогава сме били различни ?! Че то и сега продължават да се движат ей Африката се приближава към Европа с няколко санта на година тъй, че дали ги искаме или не те ше дойдат по некое време под носа ни За маймуната се съмнявам, но че сме тръгнали от една опаковка не се съмнявам щото нема как да е иначе

Коментар

Ще има нов долар, но това не означава, че ще бъде хегемон както досега! Америка, дори да се разцепи на 2 или 3 страни ще бъде силен и проспериращ район, освен ако не изригне Йелолстоун или ги удари астероид!
                      Те ще претърпят икономически срив и ще загубят благосъстояние, но поне в близките столетия си мисля, че ще са сред водещите страни! Това не значи номер 1, но поне в първата четворка!
                      Китай ДА, Русия от части, а Индия е пълен ташак и там нищо няма да направят!
                      Човеко разбери че скапе ли се икономиката всички качествени хора от целия свят ще се преместят в Азия.Местното население на САЩ са тъпанари класически тъпанари каква икономика ще правят та там няма инженери всичките са меринджеи тип УНСС.Америка отива у кенефа където и е мястото.Преди си мислех че това ще се случи към 2025 но сега мисля че ще е по рано.Ако продължават в същия дух може и още 2020 да се осерат.САЩ са пътници обратното броене започна.Спасение няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                        Аз мисля че си прав с изключение за прераждането на долара.Долара след хиперинфлацията ще е починал завинаги.САЩ слизат от върха и изгрява звездата на Китай Русия Индия.....
                        Ще има нов долар, но това не означава, че ще бъде хегемон както досега! Америка, дори да се разцепи на 2 или 3 страни ще бъде силен и проспериращ район, освен ако не изригне Йелолстоун или ги удари астероид!
                        Те ще претърпят икономически срив и ще загубят благосъстояние, но поне в близките столетия си мисля, че ще са сред водещите страни! Това не значи номер 1, но поне в първата четворка!
                        Китай ДА, Русия от части, а Индия е пълен ташак и там нищо няма да направят!

Коментар

еее ти пък нали сме тръгнали от една раса ей ни са кви сме нагодени според климата И какво станали ли сме по-бедни спрямо преди Аз мисля нье я виж колко коли се търкалят по улицата, повече жилища са построени, повечко компютри повече манджа се произвежда Ако както викаш ти ше имаме рецесии ше мрем, то и тея които произвеждат нема да напраат нищо и т.е. за тях нема да има Ше има малко клатене с тея валути за тва е тва злато малко preemptive measure че със смяна на валути или нещо тея негативни лихви ше има загуби. Но за богатите е също в + и ние да имаме некой лев отгоре (изключвам България щото политиците са някви примати) за да може да прайм богатите още по-богати капираш ли ?!?
                          Били сме тръгнали от една раса
                          Един разправяше, че и от маймуните сме тръгнали, но напоследък доста му поиздъха теорийката! Нищо не знаем, като човечество, все още за корените си!
                          Всичко са някакви спекулации и голи теории, няма никакви неопровержими факти!
                          Надявам се, че няма всички да станем една раса, защото това би означаволо пълен кенеф за човечеството, особено с оглед на материала, който се очаква да притопи белия човек!

Коментар

Мразиш долара и това те заслепява! Аз мразя ЕС и това отчасти заслепява и мен!
                            Като цяло обаче, всички валутни специалисти са единни, че валутния модел на еврото е абсурден. Хаоса с псевдобежанците, показва истинското лице на съюза и как работи той! При следващата финансова криза, а тя според мен е близко, същия хаос ще настъпи и във финансите! Страни като Испания, Италия и прочие няма да имат никаква възможност да се финансират. Гърция и Португалия, изобщо не ги и броя!
                            Ако смяташ, че еврото може да се запази като валута между 4-5 страни от сегашния ЕС, съм по-съгласен, като се елиминират всички останали! Въпросът е, дали това е възможно и дали след разпада на ЕС, ще се формира някакъв по-малък негов вариант с евро!
                            Аз лично си мисля, че еврото е КАПО, а долара ще преживее хиперинфлация и ще се прероди в един нов долар след хиперинфлацията примерно, в следващите 10 години! Остава да видим!
                            Аз мисля че си прав с изключение за прераждането на долара.Долара след хиперинфлацията ще е починал завинаги.САЩ слизат от върха и изгрява звездата на Китай Русия Индия.....

Коментар

Една раса???? WTF???
                              Искаш от еволюция да правим дееволюция?

За мен по-скоро света ще се раздели на богати и бедни, и на жълтури, бели и трета категория маймуняци!
                              еее ти пък нали сме тръгнали от една раса ей ни са кви сме нагодени според климата И какво станали ли сме по-бедни спрямо преди Аз мисля нье я виж колко коли се търкалят по улицата, повече жилища са построени, повечко компютри повече манджа се произвежда Ако както викаш ти ше имаме рецесии ше мрем, то и тея които произвеждат нема да напраат нищо и т.е. за тях нема да има Ше има малко клатене с тея валути за тва е тва злато малко preemptive measure че със смяна на валути или нещо тея негативни лихви ше има загуби. Но за богатите е също в + и ние да имаме некой лев отгоре (изключвам България щото политиците са някви примати) за да може да прайм богатите още по-богати капираш ли ?!?

Коментар

има време не се кози и тоя момент ше дойде и ше сме една раса, нооо тва сме бая години нещо от порядъка на 300-400г. не става от днеска за утре, нищо де златото и тогава все още ше е пари - гаранте
                                Една раса???? WTF???
                                Искаш от еволюция да правим дееволюция?

За мен по-скоро света ще се раздели на богати и бедни, и на жълтури, бели и трета категория маймуняци!

Коментар

Working...
                                X