IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
    Имаше една приказка толкова съм хубав, в твоя случей и умен, че ша си посегна....

Каза, че не си учил финанси. По всяка вероятност математиката и информатиката също не са твоя специалност. Необходимо и достатъчно условие в математиката говори ли ти нещо

Допускаме, че парите са стока. Сигурен ли си че познаваш производството на стоката-пари или ПЕЧАТАНЕТО НА ПАРИ. Подсказвам ти ФредерикМишкин е класика. От него са преписвани учебниците в България по пари и банки

Понеже биеш дитирамби на тема капитализъм, май още не сме си изяснили какво е пари
    Какво е пари! Аз за мен съм си изяснил, поне така смятам! Като гледам и ти за теб, смяташ, че си си изяснил!

Каквото съм имал за казване по темата съм го казал!
    Нито с теб, нито с Мишкин/Пишкин, мисля, че имам за изясняване!

Ако ти чувстваш вътрешната потребност да запознаеш, четящите темата с фрагменти от творчеството на този Мишкин, за парите или някакви твои виждания, просто го направи! Хората могат да припознаят полезни за тях неща!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Какво сега искаш да ми докажеш, че може да копираш от Уикипедия или...?

Кейнс е поредния с определение за парите, а формулировки, може да се изкарат стотици.
      Определението на Кейнс, не противоречи на стоковата природа на парите, то е насочено към тяхната функция и предметно съдържания! То е насочено към презумцията за създаването на един подобен производен стоков актив, каквито са парите!

Ако аз пиша за водата, в най-разпространеното и състояние, а именно водното, това означава ли, че тя няма естествено сътояние в още две агрегатни състояния? Ограничено съдържание, в зависимост от търсеният контекст!

Всяка една формулировка има ограничено съдържание, защото засяга ограничен контекст! Формулировката е презумция за доказателствена теза, в рамките на определено съдържание!

Надявам се, че може да разбереш какво ти казвам! Ако ли НЕ! Един от двама ни е тъпунгер! Или пишещия или четящия!
      Имаше една приказка толкова съм хубав, в твоя случей и умен, че ша си посегна....

Каза, че не си учил финанси. По всяка вероятност математиката и информатиката също не са твоя специалност. Необходимо и достатъчно условие в математиката говори ли ти нещо

Допускаме, че парите са стока. Сигурен ли си че познаваш производството на стоката-пари или ПЕЧАТАНЕТО НА ПАРИ. Подсказвам ти ФредерикМишкин е класика. От него са преписвани учебниците в България по пари и банки

Понеже биеш дитирамби на тема капитализъм, май още не сме си изяснили какво е пари

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Между яйцата в магазина и депозитите има връзка, никой не казва, че няма.

Но също така има връзка и между това, което Фед прави и това колко яйца се потребяват и произвеждат.

Трябва съвсем малко абстрактно мислене, за да се разбере каква е връзката. Това не като Айнщайн или Стивън Хоукинг
        Аз каквото съм имал за казване съм го казал! Четящите темата да си преценят!

Коментар

познаваш ли определението на кейнс за парите? можеш да участваш в уикепедия да доразвиеш определението за парите мишкин пасти да яде

Пари
          https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B8
          Парите (от турската дума para, която е от персийската پاره, pâre) са веществени или мислени средства, давани и приемани за плащане на стоки или услуги, или за разплащане по дълг в даден обществено-икономически контекст.[1][2] Макар и исторически парите да са имали различни материални носители, те са изпълнявали няколко основни функции, които разкриват икономическото им съдържание — служат като средство за размяна, разчетна единица и запас от стойност (средство за натрупване)[3][4][5].
          Какво сега искаш да ми докажеш, че може да копираш от Уикипедия или...?

Кейнс е поредния с определение за парите, а формулировки, може да се изкарат стотици.
          Определението на Кейнс, не противоречи на стоковата природа на парите, то е насочено към тяхната функция и предметно съдържания! То е насочено към презумцията за създаването на един подобен производен стоков актив, каквито са парите!

Ако аз пиша за водата, в най-разпространеното и състояние, а именно водното, това означава ли, че тя няма естествено сътояние в още две агрегатни състояния? Ограничено съдържание, в зависимост от търсеният контекст!

Всяка една формулировка има ограничено съдържание, защото засяга ограничен контекст! Формулировката е презумция за доказателствена теза, в рамките на определено съдържание!

Надявам се, че може да разбереш какво ти казвам! Ако ли НЕ! Един от двама ни е тъпунгер! Или пишещия или четящия!

Коментар

Става въпрос за затворени общества на психопати, извратеняци и асоциални типове. Това са възможно най-меките квалификации, те вече не считат за нужно да спазват приличие. Дреме им
            Твърде проницателно! И нашенци вече има такива.

Коментар

Айде без глупости!
              На парите като стока им дреме на сайдера, че в българското законодателство пише, че всички стоки са облагаеми с ДДС, пък те не са обложени, демек не можа да са стока!

Златото като е стока и се води COMMODITY, пък не е обложено с ДДС, какво е тогава?
              Да му кажем и на него, че не е стока, защото в България имаме закон за ДДС?

Парите като стока е един от базисните принципи на науката Финанси!
              Въпроса е не само да знаеш, че се води така, а да разбираш защо е така!
              Грамотността на някои хора е отчайваща във форума!

Аз не съм завършил нито икономика, нито финанси, но като гледам какво е нивото на много от хората, които имат някаква икономическа или финансова тапия, направо да се отчаяш!

В предишни мои постове и за неспециалистите, мисля, че съм обяснил, какво е пари и какво е злато, каква е връзката между тях! Нещата са пределно елементарни, стига човек да има елементарна икономическа, финансова и пазарна култура! Много хора си мислят, че икономиката е ФЕД! Икономиката е когато кокошката на двора то снесе яйце, а чак след нея някъде е ФЕД!

Пазарната култура е разбирането, не на последно място, за това какви са човешките взаимоотношения, въобще! Самия живот!
              За финансите си иска някаква грамотност, която се добива, ако човек има интерес!
              +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                Това е вътрешноприсъщ дефект на демокрацията и нещата ще стават все по-зле. А след това съвсем удобно виновни излизат експертите, които си вършат работата, а не политците и системата, която защитава интересите на олигарси и лентяи.
                Абсолютно, за съжаление демокрацията в класическия буржоазен вид дегенерира от доста време. А нищо ново, което да я замени не се появило още. Затова нещата като/ако станат много зле хората най-вероятно ще се обърнат към диктатурата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Кофти е, че разчитаме само на централните банки. Но какво да се прави, политиците като са тотално некомпетентни и/или страхливи.
                  Това е вътрешноприсъщ дефект на демокрацията и нещата ще стават все по-зле. А след това съвсем удобно виновни излизат експертите, които си вършат работата, а не политците и системата, която защитава интересите на олигарси и лентяи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    Мишо ти адвокат на ФЕД ли си.... не те разбирам честно...

тия евреи ще разкатаят света с неадекватните си изцепки...
                    Става въпрос за затворени общества на психопати, извратеняци и асоциални типове. Това са възможно най-меките квалификации, те вече не считат за нужно да спазват приличие. Дреме им

Коментар

Кофти е, че разчитаме само на централните банки. Но какво да се прави, политиците като са тотално некомпетентни и/или страхливи.

Коментар

Адвокат на Дявола съм

Коментар

Айде без глупости!
                          На парите като стока им дреме на сайдера, че в българското законодателство пише, че всички стоки са облагаеми с ДДС, пък те не са обложени, демек не можа да са стока!

Златото като е стока и се води COMMODITY, пък не е обложено с ДДС, какво е тогава?
                          Да му кажем и на него, че не е стока, защото в България имаме закон за ДДС?

Парите като стока е един от базисните принципи на науката Финанси!
                          Въпроса е не само да знаеш, че се води така, а да разбираш защо е така!
                          Грамотността на някои хора е отчайваща във форума!

Аз не съм завършил нито икономика, нито финанси, но като гледам какво е нивото на много от хората, които имат някаква икономическа или финансова тапия, направо да се отчаяш!
                          :
                          познаваш ли определението на кейнс за парите? можеш да участваш в уикепедия да доразвиеш определението за парите мишкин пасти да яде

Пари
                          https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%B8
                          Парите (от турската дума para, която е от персийската پاره, pâre) са веществени или мислени средства, давани и приемани за плащане на стоки или услуги, или за разплащане по дълг в даден обществено-икономически контекст.[1][2] Макар и исторически парите да са имали различни материални носители, те са изпълнявали няколко основни функции, които разкриват икономическото им съдържание — служат като средство за размяна, разчетна единица и запас от стойност (средство за натрупване)[3][4][5].

Коментар

• Мишо ти адвокат на ФЕД ли си.... не те разбирам честно...

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

В предишни мои постове и за неспециалистите, мисля, че съм обяснил, какво е пари и какво е злато, каква е връзката между тях! Нещата са пределно елементарни, стига човек да има елементарна икономическа, финансова и пазарна култура! Много хора си мислят, че икономиката е ФЕД! Икономиката е когато кокошката на двора то снесе яйце, а чак след нея някъде е ФЕД!
                              Между яйцата в магазина и депозитите има връзка, никой не казва, че няма.

Но също така има връзка и между това, което Фед прави и това колко яйца се потребяват и произвеждат.

Трябва съвсем малко абстрактно мислене, за да се разбере каква е връзката. Това не като Айнщайн или Стивън Хоукинг

Коментар

Ти чуваш ли се какви ги плещиш?

Парите са СТОКА!
                                Те са стока, която служи за размяна на други стоки, в зависимост от дериватната стойност на стоката(пари) спрямо други стоки!

Активите сами по себе си, освен ако не са духовни някакви, се причисляват също към стоките, тъй като подлежат на размяна и притежават характеристиката стойност! Съответно актив=стока, стока=пари!

Преди да ми списваш под коментар, се замисли, имаш ли нещо реално да кажеш!!!

Изяждането на учебниците по финанси от УНСС и заучаването на постулати по икономика, не стигат! Трябва и друго, както казваше един приятел!
                                Няма защо да заменяме действителността с това, което ни се иска да бъде.

Коментар

Working...
                                X