IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Lucifer Разгледай мнение
    Не съм чул за фалирал бижутиер през последните 7000 год. но за фалирали книжни милионери, акционери, банкери.... и всякакви др. лакоми дупета ДА. Че пазара е манипулиран още от как Никсън е премахнал златния стандарт-ДА, от тогава свободния пазар е само спомен. Едно безобразие в икономиката може да трае дълго, даже мноооого, много дълго....но не и вечно. Рано или късно всичко си идва на място, дори и да не го доживеем, може чак след нас, но Хипер-инфлацията предстои и нищо и никой няма да я спре, тя е неизбежна като смъртта, просто ние имаме кратък живот. Аз лично предпочитам да оставя на наследниците си малко"обезценено" злато а не купища хартия или милиони в електронни пари
    Аз не мога да хвърля толкова надалече, но за последните 10-15 г. познавам само двама...Колко още има изгорели от лакомия или просто обрани ????? Търговията със злато е като всяка друга , само където рисковата премия е доста висока. Често играят на двойно или нищо
    Явно Тавекс са го закъсали яко - щом се появиха дузина защитници на "златния стандарт" ....
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Живота се промени ....вече има треидване с Къси и дълги......а не товарене на кеша в ламарини ....може да видим цени от1500 след 15 г ние не сме екстрасенси а спекуланти профита а не магарета сабиващи капитала в дисагите.Това оправдание което си написал е абсолютна глупост.
      Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от Lucifer Разгледай мнение
        Не съм чул за фалирал бижутиер през последните 7000 год. но за фалирали книжни милионери, акционери, банкери.... и всякакви др. лакоми дупета ДА. Че пазара е манипулиран още от как Никсън е премахнал златния стандарт-ДА, от тогава свободния пазар е само спомен. Едно безобразие в икономиката може да трае дълго, даже мноооого, много дълго....но не и вечно. Рано или късно всичко си идва на място, дори и да не го доживеем, може чак след нас, но Хипер-инфлацията предстои и нищо и никой няма да я спре, тя е неизбежна като смъртта, просто ние имаме кратък живот. Аз лично предпочитам да оставя на наследниците си малко"обезценено" злато а не купища хартия или милиони в електронни пари

Коментар

• голдфен

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            Къде се изпокриха почитателите на печатната машина и на йената?
            Да де, ама нечестните са толкова много, че вявращите са доста малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Късно ми задаваш въпроса.
              Ето ти сделка:
              Къси евро/йена от 129,32 с цел 122. Стоп на 131.

Времеви хоризонт: седмица.

Но както виждаш - не квалифицирам когото и да било относно знанията му за пазарите.

Ако удари 131 - губя. Ако удари 122 - печеля и с това се приключва историята.

П.П. Майсторе, реалната търговия не е като "писаната".
              Да приемем , че историята приключва ..........или си затворил на 126.60

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                Преместен стоп на 129. (настояща цена на спота 127.80)

П.П. Не му е тук мястото на този пост, но имам вътрешен ангажимент да докарам сделката да финала й.
                И какво стана с прогнозата ти за късо EURJPY... май ти изгърмя стопа. Много ти беше плитък стопа. Още преди много дни като даде тая прогноза, щях да ти кажа, ама кой съм аз да те уча... Та затова просто си замълчах.

Коментар

• Къде се изпокриха почитателите на печатната машина и на йената?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                    Ти иначе продължавай с анализите.
                    Ами освен овцете има и още една основна група - "няма не искам"!

Тази основна група "няма не искам", са "инвеститори", които трябва да загубят определено к-во ненужни за системата пари, но важни за глупаците които са набримчени при "инвеститори"-те да им ги управляват - > до тук сети ли се кои са "няма не искам" "инвеститори"-те - ее, винаги можеш да удариш една справка кой купи най-много на Връхътъ на балона!

а аз мога да дам само един пример с дълга на БГ, който се превалутира в един много спешъл момент (момент "няма не искам") и то блестящо за всички по веригата от гледна точка на отговорност! ... Попитай се - > А възможно ли е било, да спечелим а не да загубим от курсовата разлика тогава?

- същото се питат в момента гражданите на няколко държави, които въпреки режима на данъци и условия на живот натрупаха излишно к-во кинти, по отношение на свободата на избор при прехода към новите правила, и лично и в държавните бюджети... Е, сега ги нямат кинтите
                    Last edited by iivanoff; 01.07.2013, 22:42.
                    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                      На искам да се ровиш пак в пепелта, но замислял ли си се някога колко е свободен не-свободния "свободен пазар" кой го пределя, как и къде си ти и подобните в цялата игра?...

Че, ако ФЕД с още няколко фирми "държавно подкрепени" реши, може такъв балон и на лалетата да ти спретне, че златото да ти се стори като балонче от слюнка!

Пояснявам - исках да кажа да не бъркаш тези които е трябвало да изкопуват и прекопуват с определена цел и по определени условия, с нормално - купуващи спекуланти ... като теб!
                      Джизъз храйст, говорещия умно иванофф. Ми не четеш ли какво написах, бе? Че именно ---- ФЕД с още няколко фирми "държавно подкрепени"---- могат и правят каквото и където си поискат в ---- свободен не-свободния "свободен пазар" -----. За какво иначе ще има ---- свободен не-свободния "свободен пазар" -----, ако ---- ФЕД с още няколко фирми "държавно подкрепени"----- не могат да го манипулират както си искат. И ЗАТОВА овцете купуваха като бесни и сега ще ги стрижат до голо.

Тичам да се посипя пак с пепел. Ти иначе продължавай с анализите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                        Ще пада със сигурност. Години наред, т.нар. американски препъри (и не само) трупаха злато като обезумели, защото очакваха (и все още чакат) падането на империята. Нормално е сега големите да ги разтоварят и пак да ги вкарат в луда паника, но този път за консерви и оръжие.
                        Не искам да се ровиш пак в пепелта, но замислял ли си се някога колко е свободен не-свободния "свободен пазар" кой го пределя, как и къде си ти и подобните в цялата игра?...

Че, ако ФЕД с още няколко фирми "държавно подкрепени" реши, може такъв балон и на лалетата да ти спретне, че златото да ти се стори като балонче от слюнка!

Пояснявам - исках да кажа да не бъркаш тези които е трябвало да изкопуват и прекопуват с определена цел и по определени условия, с нормално - купуващи спекуланти ... като теб!

Пример - ако гледаш "случайно" преминаващия и заиграващ се с основния играещ на "тука-има, тука-нема" как започва да печели - пред теб, за да те привлече, то вероятността да спечелиш и ти след него -->0 !! Обратно - това е най-простата схема да ти приберат паричките ...
                        Last edited by iivanoff; 01.07.2013, 22:03.
                        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение

Ще си останат само с прогнозите. При негативен сценарии целта е около 800 долара, но би могло да спадне за кратко в зоната на 600, но само за много кратко време и най-вероятно всички обикновенни мушици ще са толкова уплашени, че няма да се възползват въобще. Изключваме отново подчертавам форсмажорните обстоятелства, които биха могли да възникнат и да изстрелят златото на нива 2200-2500 +
                          И още веднъж не спекулирайте, защото трудно бихте могли краткосрочно да предвидите движенията. Както преди мислехте, че само ще расте, то така и сега няма вечно да пада и да копае дъно след дъно.
                          Напротив, дъното ще е много дълбоко и не е за хора с къси крака. Няма плитко дъно след такъв балон.
                          Тъй че, слагайте каските и на шейните, баира е голям.
                          (не давам съвет, но и не се майтапя)

Коментар

• Ще пада със сигурност. Години наред, т.нар. американски препъри (и не само) трупаха злато като обезумели, защото очакваха (и все още чакат) падането на империята. Нормално е сега големите да ги разтоварят и пак да ги вкарат в луда паника, но този път за консерви и оръжие.

600 е перфектната зона да заровиш няколко кюлчета в двора. Под стария орех. Големия до оградата.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Стига бе, 370 П.

Ще си останат само с прогнозите. При негативен сценарии целта е около 800 долара, но би могло да спадне за кратко в зоната на 600, но само за много кратко време и най-вероятно всички обикновенни мушици ще са толкова уплашени, че няма да се възползват въобще. Изключваме отново подчертавам форсмажорните обстоятелства, които биха могли да възникнат и да изстрелят златото на нива 2200-2500 +
                              И още веднъж не спекулирайте, защото трудно бихте могли краткосрочно да предвидите движенията. Както преди мислехте, че само ще расте, то така и сега няма вечно да пада и да копае дъно след дъно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Coininvest Разгледай мнение
                                Стискайте филхармонийките, аз може да почна да си взимам по 5-6 на месец като падне златото на 370-380 долара (има такива прогнози вече).
                                Сладур!

Коментар

Working...
                                X