IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Аз още тогава написах че ще го чакам на 18 долара.
    Е?! И това те прави печеливш ли? Сигурно ако беше писал, че го чакаш на 12 долара щеше да си още по-горд със себе си?
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
      след като в началото на годината се нахака в злато на цени много над настоящите.
      Една лъжа повторена 100 пъти не винаги става истина... Никога не съм купувал злато наведнъж. Купувал съм винаги по малко и то само физическо инвестиционно злато. Имам купено злато на доста над сегашната цена, но имам злато купено и на доста под сегашната цена. Просто от началото на тази година всичките ми пари са в злато, сребро и биткойни. Колко пъти трябва да повтарям едно и също нещо? Към момента не съм на загуба нито от златото, нито от среброто, нито от биткойна!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Ами ти смяташе, че имаш "доста добра идея" и когато продаваше сребро на 23, а какво стана? Направи ли си изводите или ще ги правиш едва когато среброто иде над 100 долара унцията?!
        Не мисля че точно ТИ трябва да питаш дали си е направил изводите, след като в началото на годината се нахака в злато на цени много над настоящите. Споделям някои от идеите ти, но на моменти звучиш много радикално. Погледни себе си и собствените си грешки преди да поучаваш други какво да правят с парите си.

Коментар

Ами ти смяташе, че имаш "доста добра идея" и когато продаваше сребро на 23, а какво стана? Направи ли си изводите или ще ги правиш едва когато среброто иде над 100 долара унцията?!
          Аз още тогава написах че ще го чакам на 18 долара. Което трудно може да се приеме за краткосрочна спекула - по очевидни причини. Не съм видял да е минавало между временно през 18, така че оевидно си държа позицията.

Ще стане 100 като цъфнат налъмите Ако златото все пак има някаква подкрепа от търсенето на реално злато, то среброто няма никаква подкрепа. Нито индустриалното му използване е достатъчно, нито използването му в бижутерия, нито използването му за монети. С други думи дори и да го нямаше това затягане на паричната политика среброто пак щеше да пада. Сега просто ще падне по-бързо. Като се наиграят идиотите де

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
            ….не че не споделям 1.2.3….но последния абзац от 4 е съвсем в центъра… та и аз така, ако НЕ ми се получи да продам бързо с печалба, оставаме в дълга „инвеститорска” позиция и чакам потоците до следващата спекулативна възможност ( при златото няма ежемесечни потоци) , но се старая да не залагам основно на спекулата, че става палаво когато не отгатнеш нещата разчитайки непременно на спекула …..
            Разбирам спекулантите, както и инвеститорите... Само не разбирам онези хора като равновесенов, които не си дават сметка, че среброто е единственият метал /а и не само метал, но изобщо някакъв ресурс/ на тази планета, който не е поскъпнал през последните 30 години! Разбира се, причината е в дълбоките манипулации на този пазар. Но така или иначе да залагаш пари като се абстрахираш от инфлацията през последните 30 години е безкрайно тъпо!

Коментар

1. 2. 3. 4. ................. Но... Може би трябва да послушаме чичко Сорос, който казва, че разликата между инвеститора и спекуланта е само тази, че инвеститорът е неуспял спекулан?!..
              ….не че не споделям 1.2.3….но последния абзац от 4 е съвсем в центъра… та и аз така, ако НЕ ми се получи да продам бързо с печалба, оставаме в дълга „инвеститорска” позиция и чакам потоците до следващата спекулативна възможност ( при златото няма ежемесечни потоци) , но се старая да не залагам основно на спекулата, че става палаво когато не отгатнеш нещата разчитайки непременно на спекула …..

Коментар

Ще почакаме, ще видим как ще се развиват "инвестициите" в злато. Мисля че си имам доста добра идея какво ще се случва следващите години. Горе долу същото каквото се случваше последните 2 години

Коментар

• Ще почакаме, ще видим как ще се развиват "инвестициите" в злато. Мисля че си имам доста добра идея какво ще се случва следващите години. Горе долу същото каквото се случваше последните 2 години

Коментар

Златото НЕ е инвестиция. Златото не носи доходност. Инвестициите носят доходност. Златото е спекула или в най-добрия случай хедж.
                    1. Правилно че златото не е инвестиция, защото златото е пари. Няма как покупката на пари да е инвестиция. То е абсолютната мярка за стойност. Така като метърът е мярка за дължина, а килограмът е мярка за тежест.
                    2. Златото не носи доходност, защото "инвестицията" в злато е безрискова. Ако имаш дори и грам икономическо образование би трябвало да знаеш, че риск и печалба са двете страни на една и съща монета. В една нормална пазарна среда няма печалба без риск!
                    3. Златото не е спекула, нито инвестиция. Покупката на злато е бягство от всякаква спекула и инвестиция. Злато купуват само онези хора, които смятат че рискът в икономиката е станал прекалено голям, защото правилата се менят постоянно!
                    4. Странно е да се твърди, че покупката на злато е спекула, а покупката на акции на компанията Х са инвестиция... Но... Може би трябва да послушаме чичко Сорос, който казва, че разликата между инвеститора и спекуланта е само тази, че инвеститорът е неуспял спекулан?!..

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Няма какво, просто други метали се присъединяват, но не заместват.

Златцето е нещо уникално - секси, безкрайно делимо, реално неунищожимо, вечно и хората са генетически програмирани да му се кефят. Въобще - евала на който го е измислил - гениално.

Но пенсионното фондове - не си съвсем прав.
                      Много, много хубаво определение за златото.

За пенсионните фондове не ми се спори. Това са просто не безгрешни хора в една система с много въпросителни.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                        Това е точно така и ще бъде така докато свят светува или друго не замести златцето.
                        Няма какво, просто други метали се присъединяват, но не заместват.

Златцето е нещо уникално - секси, безкрайно делимо, реално неунищожимо, вечно и хората са генетически програмирани да му се кефят. Въобще - евала на който го е измислил - гениално.

Но пенсионното фондове - не си съвсем прав.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Не, ти спекулираш с паричните си фондове определени за пенсия, като ги набутваш в актив НЕ носещ доходност.
                          И отново не. Предпочитам да си сложа паричните фондове в собствено чекмедже, отколкото да ги подаря на пенсионния фонд, който със сигурност няма да ми ги запази. Няма смисъл да спорим. Не можеш разбереш моето виждане, докато аз разбирам твоето. Просто го споделям с частта от парите си, с които искам да си поиграя.

Коментар

Виж една унция злато в чекмеджето, може да е както 2000 долара на върха си така и 1200 долара на скорошното дъно.
                            Доларите съществуват като пари от 200 години насам. Златото се използва като пари от 5000 години насам. Та... кво викаш?!

Коментар

Има си определение за инфлация. По това определение инфлацията е изключително ниска, а в повечето развити държави опасността от дефлация е реално по-висока от тази от висока инфлация. Паричната политика се решава съгласно определението за инфлация, а не според това какво един или друг човек смята че е инфлация. Кешът си е съвсем директно кеш. 100 долара в чекмеджето са си 100 долара в чекмеджето. Виж една унция злато в чекмеджето, може да е както 2000 долара на върха си така и 1200 долара на скорошното дъно.
                              Именно, Равновесов, именно. Това, което четеш е защото 100 те долара си стояха в чекмеджето. Сега 100те долара се вадят от чекмеджето. И са толкова по 100, че бая поразия ще направят.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Когато си осигурявам пенсията, аз ИНВЕСТИРАМ в собственото си бъдеще и сигурност. Не бъди, моля те, толкова ограничен в понятието.
                                Не, ти спекулираш с паричните си фондове определени за пенсия, като ги набутваш в актив НЕ носещ доходност.

Коментар

Working...
                                X