Първоначално изпратено от Vladi666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениена какво се дължи покачването в петък?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнениеДобре дошъл Майкъл, не те ли побиват тръпки от това?
Не това , което казва Грийнспан, а малко по- надолу, от Бернанке.
И двамата са уважавани финансисти, но живеем по правилата на втория?
тоя втория ич не е кух той само се прай на улав и като са се наговорили там картела банкери да убеждават света, че златото не било пари и си мислят, че света им вярва, кат гледам за малко и тука във форума нали си спомняш колко бастуни имаше дето да убеждават, че с печатане се прай икономика, мда ама ньет ....
Няма страшно друже всичко ше си дое на мястото и ше има major reset и почваме наново ...
дедо ти си купи стотинки, а тея на борсата нека го спускат още аз неам проблеми както и преди бях писал, колко повече пускат, толкоз по-добре ....Last edited by michaelis; 08.11.2014, 23:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеедин специален поздрав за всички които спореха, че златото не било пари ....
Greenspan's Stunning Admission: "Gold Is Currency; No Fiat Currency, Including the Dollar, Can Match It"
http://www.zerohedge.com/news/2014-1...-dollar-can-ma
....GREENSPAN: Yes... Remember what we're looking at. Gold is a currency. It is still, by all evidence, a premier currency. No fiat currency .....
Не това , което казва Грийнспан, а малко по- надолу, от Бернанке.
И двамата са уважавани финансисти, но живеем по правилата на втория?
Коментар
-
един специален поздрав за всички които спореха, че златото не било пари ....
Greenspan's Stunning Admission: "Gold Is Currency; No Fiat Currency, Including the Dollar, Can Match It"
http://www.zerohedge.com/news/2014-1...-dollar-can-ma
....GREENSPAN: Yes... Remember what we're looking at. Gold is a currency. It is still, by all evidence, a premier currency. No fiat currency .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеТва ви е проблема на русофилите. Населението било матриал. Да, в Русия, Саудитска Арабия и прочие, дето основните приходи са от суровини, а не от техния матриал, затова и отношението им такова.
Само че тоя филм със скъпите суровини свърши, а "матриала" в напредналите страни почна нещо да изкарва технологии и други вредни за добруването на олигарсите неща.
Доходите на средната класа в САЩ са замръзнали на равнището от 1990 и не мърдат, а тя се свива и голяма част от нея се маргинализира. Същото се случва и в страните от Стара Европа, а неолибералният консенсус премахва една след една пречките пред това, средната класа да се пауперизира.
Липсата на идеологически враг ерозира добрия стар капитализъм от времето на осъзнатата необходимост за капитализъм с човешко лице, Местните прозелити обаче защитавате новата си вяра така, както преди сте веели политтаблата по партийните си събрания. Глуповато, на за сметка на това шумно.А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеТва ви е проблема на русофилите. Населението било матриал..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Graf Разгледай мнениеДефлация има в някои страни в Европа, а що касае САЩ...
Гледам индексите и ми се струва, че цените на някои "активи" са далеч от разумните.
Дали това не е своеобразна обезценка на $ спрямо активите и как това влияе на цената на убежището?
Населението?
Населението и стандартът му имаха някакъв смисъл по времето на студената война. Сега населението е само мат'рЯл.
Само че тоя филм със скъпите суровини свърши, а "матриала" в напредналите страни почна нещо да изкарва технологии и други вредни за добруването на олигарсите неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеПечатането на ФЕД го забрави, защото колкото пари “напечата“ ФЕД с толкова намалиха банките финансирането си към населението чрез паричния мултипликатор и в крайна сметка не само, че не се получи инфлация, а има дефлация!
Производствените разходи не се промениха значително последните 10 години, но поради по високите цени бяха отворени и мини, които преди това бяха неизгодни за експлатиране! Тези мини от части увеличиха предлагането на злато, но няма да има никакъв проблем ако затворят при силно свиващо се спекулативно търсене към златото!
Гледам индексите и ми се струва, че цените на някои "активи" са далеч от разумните.
Дали това не е своеобразна обезценка на $ спрямо активите и как това влияе на цената на убежището?
Населението?
Населението и стандартът му имаха някакъв смисъл по времето на студената война. Сега населението е само мат'рЯл.А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Graf Разгледай мнениеДоста неща са се променили.
ФЕД не беше напечатил няколко трилиона долара, а производствените разходи не бяха стигнали до 1000 долара за тройунция, когато златото бе 400$, а нефтът 40$ за барел.
Мисля, цена около 1100$ е разумна и справедлива за днешните реалности.
ПП
Не е препоръка за нищо.
Производствените разходи не се промениха значително последните 10 години, но поради по високите цени бяха отворени и мини, които преди това бяха неизгодни за експлатиране! Тези мини от части увеличиха предлагането на злато, но няма да има никакъв проблем ако затворят при силно свиващо се спекулативно търсене към златото!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеБлажений са верующите!Всички участници в пирамиди са убедени, че са хванали бога за оная работа, а не вярващите във финансовата “иновация“ са разни глупаци живеещи в миналато! Рано или късно обаче мислещите рационално се оказват прави, а вярващите си губят парите!
40% срив не е ли достатъчно за теб да се замислиш, че има нещо гнило в цялата история със златото и всищност нищо не се е променило спрямо времената когато златото беше 400-500 долара?
ФЕД не беше напечатил няколко трилиона долара, а производствените разходи не бяха стигнали до 1000 долара за тройунция, когато златото бе 400$, а нефтът 40$ за барел.
Мисля, цена около 1100$ е разумна и справедлива за днешните реалности.
ПП
Не е препоръка за нищо.А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеСклонен съм да мисля като теб. Лонг търм тренда е надолу докъм там некъде, сега.. дали чак 500 не знам.
Лошото е че преди година шорт търм тренда беше нагоре и хем си мислех че е шорт търм ама пуста алчност викам ще яхна вълната, влизам за малко и излизам БРЖЕ и .. ТЕ ТАКА!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеНе само че не съм горял от злато, а напротив! От доста време си държа една къса позиция и такива като теб ми пълнят сметката
Много рядко може да се види класически балон в даден инструмент и направо си е престъпление човек да не се възползва от такава ситуация
Лошото е че преди година шорт търм тренда беше нагоре и хем си мислех че е шорт търм ама пуста алчност викам ще яхна вълната, влизам за малко и излизам БРЖЕ и .. ТЕ ТАКА!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениеЩе си говорим пак след време..от 2 до 4 години...И съм убеден,че ти мн лошо си горял от златото...и ти се въртят едни зли помисли за цена 500....хахаха
Много рядко може да се види класически балон в даден инструмент и направо си е престъпление човек да не се възползва от такава ситуация
Коментар
Коментар