Първоначално изпратено от MZ/X
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНовият ислямски халифат въвежда златен стандартСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеох,извинявай и тук ще се включа,понеже основната ми дейност е съсредоточена в нефтопреработката.
В голяма заблуда си с тези цифри които си дал-не знам съчинил ли си ги или си ги копирал от някъде-но моля не подвеждай хората с невярна информация!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеПак се изказваш неподготвен без да познаваш цифрите! Около 90% от нефта се използва за горива и около 10% за химическата индустрия! Ако света премине към ВЕИ ще има нефт за още хиляди години на химическата индустрия!
10 % ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ??
Лека вечер от мене платен смешник ! Долара колкото и да го масажирате е пътник, точно защото няма покритие в петрол и злато. Смърдиш от километър.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеПак се изказваш неподготвен без да познаваш цифрите! Около 90% от нефта се използва за горива и около 10% за химическата индустрия! Ако света премине към ВЕИ ще има нефт за още хиляди години на химическата индустрия!
В голяма заблуда си с тези цифри които си дал-не знам съчинил ли си ги или си ги копирал от някъде-но моля не подвеждай хората с невярна информация!Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеПри един балон няма среда! Там истината е много, ама много ниско!
Виж тази графика и кажи къде е средната цена на златото! Някъде около 500 долара..
http://www.macrotrends.net/1333/gold...storical-chart
На така зададения ти въпрос ще отговоря с друг въпрос!
За какъв период от време искаш средната цена
общо взето ми става ясно,че не е добре да търгуваш този инструмент,понеже не познаваш достатъчно добре характера му.
това не е валутна двойка или стока от която хората имат нужда за оцеляването си.
Цената на златото се образува от много по-дълбоки за осъзнаване критерии-като-алчност и страх,и в зависимост с какъв темперамент е пазара в момента се изповядва съответното отношение към него-капиш.
Айде стига толкова за тази вечер,не ми се влиза в полемики,ако не приемеш думите ми за истина,здраве да е,поне се опитах да обясня!
Със здраве си останете,без лоши мисли и отношения един към друг!
И по положително го давайте бе пичове,много хейтърство много нещо,а уж се очаква поне в този форум нивото да е над среднотоАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеКато отвори дума за нефта....Да те светна - ОТНОВО, ако не знаеш. Той не само гориво, но и лекарства, химически реактиви, изкуствени торове, полимери.....С други думи, ако се огледаш около тебе, почти ВСИЧКО е направено от петрол. Дори скапаната ти четка за зъби.
В тоя ред на мисли виждам два прости, взаимно свързани компонента, които ще се определят като икономическа и финансова стабилност в бъдеще. Петрол и злато. Всичко останало са платени или налудничави бълнувания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеКато е фрашкано със злато навсякъде, защо скапаните кравари не върнаха златото на швабите?Почакай да изстине поне
Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение"Огромното“ ти индустриално потребление използва годишно около 0,1% от наличното в кюлчета и бижута злато.
И един простичък въпрос, щото е видно, че не разбирам нищо от цифри. Като е фрашкано със злато навсякъде, защо скапаните кравари не върнаха златото на швабите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениепо-безмислен спор не бях виждал скоро-но щом ви прави щастливи
П.С. истината е някъде посредата-измежду крайните ви заключения,помнете-избягвайте крайностите-във всяка една сфера,и въобще във всичко!
Виж тази графика и кажи къде е средната цена на златото! Някъде около 500 долара..
http://www.macrotrends.net/1333/gold...storical-chart
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеНяма друго полезно изкопаемо при което 10% да отива за индустриално производство, а 90% да отива за складиране в кюлчета или бижута! Ако подобно нещо беше станало при нефта например, цената до сега щеше да му е паднала на 1-2 долара.
В тоя ред на мисли виждам два прости, взаимно свързани компонента, които ще се определят като икономическа и финансова стабилност в бъдеще. Петрол и злато. Всичко останало са платени или налудничави бълнувания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеЧудех се дали да ти отговоря, ама ще го направя заради тълпата и за да видят всички колко ти е капацитета.
Към днешна дата (а и за в бъдеще) е в ПЪТИ по-рентабилно да се използва "ново" злато вместо да се рециклиран вече използваното. Тея цифри за 10 - те % в индустрията са ПЪЛНА простотия. Виждам, че не си наясно, но да те светна - ОТНОВО. Без злато нямаше да го има нито телефона ти, нито лаптопа, таблета, телевизора и т.н. и т.н. Давам ти най-простите примери, като за прост събеседник. Мед вътре като заместител на златото няма как да сложиш индустриален гений такъв. И тук говорим за шибаната шир потреба, без изобщо да навлизаме в нано и космически технологии, които тепърва ще бележат своя пик.
Коментар
-
по-безмислен спор не бях виждал скоро-но щом ви прави щастливи
П.С. истината е някъде посредата-измежду крайните ви заключения,помнете-избягвайте крайностите-във всяка една сфера,и въобще във всичко!
И за да не изглеждам като спамер-ще кажа,че е важно с какви очи гледате на златото!
-като на дългосрочен инвеститор.
-като на инструмент за бърза спекула.
-като хедж
от там идват и различните ви мнения за жълтото,всеки го поглежда с различни очи.
Лично мое мнениее,че няма как хиледолетния му блясък да изчезне за няколко десетилетияLast edited by hemilio; 11.11.2014, 23:16.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
Коментар