Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнениеДано да е вярно. За момент бях загубил надежда, че ще може да се товари и на по-ниско.
Иначе към днешна дата скъсяват само тези с вакуум между ушите.
Браво на швейцарците, че с такова голямо мнозинство отхвърлиха безумното предложение задължително да купуват злато!
Коментар
-
http://snbchf.com/gold/swiss-gold-re...m-latest-news/
Много отдавна се знаеше, че "не" печели убедително.Last edited by the money-maker; 30.11.2014, 18:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от the money-maker Разгледай мнениеВече обявиха, че гласувалите с "не" са в пъти повече от тези гласували с да. Прогнозата засега е 78 % гласували с не. Скъсявате ли златото? Браво. Златото все още е прекалено скъпо.
Иначе към днешна дата скъсяват само тези с вакуум между ушите.
Коментар
-
Вече обявиха, че гласувалите с "не" са в пъти повече от тези гласували с да. Прогнозата засега е 78 % гласували с не. Скъсявате ли златото? Браво. Златото все още е прекалено скъпо.Last edited by the money-maker; 30.11.2014, 17:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение...
Няма застраховака. А няма застраховка, защото е ТЪПО да има! ТЪПО е защото ако БНБ го застрахова ще излезе, че има някой друг, който предлага по-голяма сигурност за парите на хората в България от БНБ.
...
А кво казват, когато го изнасят, че всъщност тяхната сигурност е под въпрос, затова отива на още по-сигурно пазене
Признавам ти чувството за хумор
Бях чувала, че искат, все пак, някаква доходност за депозити от златните резерви, кой вярва, кой не...
За немското злато, май някаква такса си удържа Лондон, баш като за съхранение... или не е така
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеТЪПО е защото ако БНБ го застрахова ще излезе, че има някой друг, който предлага по-голяма сигурност за парите на хората в България от БНБ.
За глупаци и малумници ли ги мислиш повечето европейски централни банкери, които държат част от златните и други резерви в чужбина?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеМи като не знаеш, кво ми разтягаш локуми?
Няма застраховака. А няма застраховка, защото е ТЪПО да има! ТЪПО е защото ако БНБ го застрахова ще излезе, че има някой друг, който предлага по-голяма сигурност за парите на хората в България от БНБ. Застраховката на злато не като застраховката на 15-годишния таралясник който караш!
Златото може да се застрахова само когато е в процес на превозване, но не и когато е в хранилището на централна банка! Просто е! Централната банка е най-висшият гарант на парите. А златото е най-висшата форма на пари... Разбираш ли сега тъпизмите, които говориш?
Ако наистина е вярно, че БНБ не е сключило застраховка срещу кражба на златото си съхранявано в трезора, това е голяма безотговорност и не само че не води до увеличение на доверието, а напротив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеРазбираш ли сега тъпизмите, които говориш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеПитай БНБ, не знам
Няма застраховака. А няма застраховка, защото е ТЪПО да има! ТЪПО е защото ако БНБ го застрахова ще излезе, че има някой друг, който предлага по-голяма сигурност за парите на хората в България от БНБ. Застраховката на злато не като застраховката на 15-годишния таралясник който караш!
Златото може да се застрахова само когато е в процес на превозване, но не и когато е в хранилището на централна банка! Просто е! Централната банка е най-висшият гарант на парите. А златото е най-висшата форма на пари... Разбираш ли сега тъпизмите, които говориш?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеНо предвид, тайната на съхраненото, какво ли застраховаш, верно не знам...значи и поне 3 ключа)) трябва да има - един за застрахователя....
Когато настъпи застрахователното събите обаче ти декларираш точно колко пари и ценности са ти окраднали и застрахователя плаща конкретната сума, но ако е по малка или равна на границата на застраховката.
Може да се опиташ да излъжеш застрахователя, че са ти окраднати не 200, а 300 хиляди лева, но ако полицията хване крадеца или застрахователя докаже, по друг начин, че си го излъгал може да те съди и дори да те вкара в затвора за застрахователна измама!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИме?!... С кой застраховател БНБ е сключила договор за златото съхранявано в нейното хранилище?
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение....
Ако трезорът в който си съхраняваш парите фалира и твоите ценности не са откраднати няма абсолютно никакъв проблем, защото ти имаш право да си ги вземеш ценностите и след фалита! Твоите ценности са лично твоя собственост и ти не се явяваш кредитор, който да участва в процедурата по несъстоятелност!
Трезор(че)ите за съхранение са си складове под наем...по принцип
Но предвид, тайната на съхраненото, какво ли застраховаш, верно не знам...значи и поне 3 ключа)) трябва да има - един за застрахователя....
Със златото е различно.
Между другото, преди време бях чела, че златото на Америка, стои в балансите на ФЕД на цена 42$... нямам идея дали е така....
Коментар
Коментар