IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • И моята също!

    Коментар


    • Каква валута хартии нищо не значат шума,аз ако знам във каква валутата да вкарам пари няма кой да знае според мен моята валута е жълта на цвят и е вечна

      Коментар


      • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
        Мноо-го развинтено въображение имаш. Златото няма да ти стигне доникъде. За парите съм съгласен... ако кажеш в каква валута?
        Ми с мойто развинтено въображение, ми се чини, че ще е на оферта Угандския шилинг!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Какво толкова ще стане?
          3-4-5 години ще е спек! Който има злато дори ще може да инвестира и да забогатее. Който има пари извън банка скрити, ще си има да се храни! Който няма пари или му изгорят, на купони за хляб и олио от държавния резерв! Който успее да си запази работата ще си бута. Който има разумен бизнес, без да е с огромна експозиция към кредити, също може да оцелее. Услугите ще са най-ударени.
          Мноо-го развинтено въображение имаш. Златото няма да ти стигне доникъде. За парите съм съгласен... ако кажеш в каква валута?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
            Тях не ги мисли. Ние какво ще правим ... ако 1/10 от апокалиптичните ти предсказания се сбъднат?
            Какво толкова ще стане?
            3-4-5 години ще е спек! Който има злато дори ще може да инвестира и да забогатее. Който има пари извън банка скрити, ще си има да се храни! Който няма пари или му изгорят, на купони за хляб и олио от държавния резерв! Който успее да си запази работата ще си бута. Който има разумен бизнес, без да е с огромна експозиция към кредити, също може да оцелее. Услугите ще са най-ударени. Ще се върнат българи от чужбина, ще се разтрогне ЕС, ВСЕ ХУБАВИ РАБОТИ!

            Ние ще получим, шанса си за развитие като страна след кризата! Какво по-хубаво от това!
            Опасността пред България, не е икономическата криза, а това, което идва от Турция! Кризите колкот и да са големи, идват и си заминават! Въпреки, че ние сме вече в 25 годишна криза, като изключим периода 2004г.-2007г. Опасността е изчезването на България! Една криза все ще я избутаме и на сухари!
            Какво си се притеснил толкова! Ако имаш някой лев си купи злато и ще я "избуташ", тая криза!
            Съжаление и притеснение само за пенсионерите и най-онеправданите в БГ хора, за никой друг! Други страни ще са по-зле ако съм прав, така че...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              Държа да подчертая обаче, че всяка прилика със Запада е случайна, защото те дори и кофа с вода нямат, като резерв.
              Тях не ги мисли. Ние какво ще правим ... ако 1/10 от апокалиптичните ти предсказания се сбъднат?

              Коментар


              • п.п
                Дори и да разполага хипотетично една страна със злато или някакви активи, които да са сравнително ЛИКВИДНИ, при срив в стопанската система, вливането на РЕАЛНИ пари, а не на такива напечатани от нищото, отново няма да помогне за бързото възстановяване на стопанските връзки, тъй като РАЗРУШИТЕЛНИТЕ ПРОЦЕСИ МОЖЕ ДА СА НАПРЕДНАЛИ, а от там на сетне това е спираловиден процес на деструкция! Раздаването на пари на определени субекти, които трябва да служат като преразпределител, допълнително изкривява балансите и подрива системата!

                Истината е, че ако нямаш разумна ФИСКАЛНА политика, когато огънят се "разгори",дори и да имаш вода под ръка, тя просто ще добави КИСЛОРОД, който ще засили огъня!

                Държа да подчертая обаче, че всяка прилика със Запада е случайна, защото те дори и кофа с вода нямат, като резерв. Всичко е изпукано до МАКС!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                  Предстоят жестоки времена, в които ще има много големи губещи, както сред елита, така и сред масата! Остава да разберем само кои ще са!
                  Елита си се оправя - не бери грижа за него. Питах те НИЕ какво ще правим през тези 'жестоки времена' ... както ги описваш?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                    И добре са ние кво да напрайм в тоя случай ?!? Кво в землянка ли да влезнем нема страшно, като перз 1929г. не може да стане защото вече има 2 системи CIPS и SWIFT сигурно може да се пръкнат и още. Т.е. Америте не могат да контролират за в бъдеще вече кризите както е било през 1929г. и 2008г. Тези двете кризи са били кредитни балони. Сега парите ограничени ли са, ми не. Печатат си и би боли щепсела, кат не можеш да върнеш ше дойдат у вас и ти дават два куфара с хартия да те рефинансират и се продължава. Въпроса е кога тези които са Незапада им кажат на Запада - "Глейте си работата с ваще печатници"- то кога ше стане ми като ционистите инсценират пак няква си криза и тогава Незапада ше им кае - "Аре извинете ама ние си иаме системи за плащане и други пари" И ако тогава и само тогава не стане война, то начи нема да има проблеми повече ...... :
                    Не е въпрос само на печатане!
                    Трябва да се разглежда системата от най-дребното, от нейните градивни елементи! Ти ако си съдържател на малко магазинче и имаш 2ма работника, при една криза фалираш и оставяш 3ма души без доход. Ти и работниците. Те оставят други хора без доход пък в съседния магазин или барче. С други думи, дебалансирането на една система изисква значително време тя отново да се балансира! Това се отнася и за производството, услигите и прочие. Печатането на пари, които не са покрити от някакво реално благосъстояние или актив, като златото да речем, създава едиснтвено допълнителен стрес и дисбаланс в системата, а не я лекува и възстановява по-бързо!

                    Капитализъм, означава изпиване на горчивата чаша, при сривове и кризи, това е единственият вариант за балансиране на системата и изграждане на нов стабилен фундамент! Така, че ще страдат и на Запад, и на Изток, само, че тези на Запад ще го отнесат много яко!

                    Одеве, това, което ти казах за елитите, сега е много интересно как атакуваха Русия и Китай в купум, това само ги КОНСОЛИДИРА, става още по-интересно. Интересно е също така, че атакуваха Камерън! Дори западния елит е разделен. Това дава нови и много интересни перспективи за развитието на ЕС, на Великобритания в ЕС. Атакуват ли човек като Камерън, това говори много!
                    За мен това е поредното безспорно доказателство, че битката е много жестока, а лагерите са поразформировани. Предстоят интересно времена, ПОДЧЕРТАВАМ НА ХАОС, при които някои в мътната вода, ще се опитат да спечелят дивиденти. Статуквото по никакъв начин няма да се запази и отново ПОДЧЕРТАВАМ, НЯМА ДА СЕ ПРЕФОРМАТИРА ПЛАНУВАНО! Изхода предстои да се реши, а той е доста непредвидим, от тук на сетне, пазари и валути, също няма да могат да бъдат контролирани! Предстоят жестоки времена, в които ще има много големи губещи, както сред елита, така и сред масата! Остава да разберем само кои ще са!
                    Last edited by Mike Florida; 05.04.2016, 16:08.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                      Какво общо има един строшен банкомат с апокалиптичните картини, които чертае Майк?
                      абе банката ограничава достъпа на хората до физически пари бре Ако ти тряят днеска 2 бона ше треа да теглиш 2 дена, по хилка на ден .... На банкомата нищо му нема кат се преебе ше дойдат и ше го сменят какво не разбра са пак

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                        ... абе пиши цели изречения какво е за банкомати ти от къде взимаш парите от простора ли.
                        Какво общо има един строшен банкомат с апокалиптичните картини, които чертае Майк?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
                          Това е за банкомати.
                          абе пиши цели изречения какво е за банкомати ти от къде взимаш парите от простора ли Ей хората се редят на опашки да си вземат парите и JPM и налага принудително capital control както беше в Греция в Кипър в Укрия и прочеее

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Дори и да приемем, че си прав за извървяването на някакъв цикъл, то първо няма как да дефинираме точно до няколко години датата! Ние сме вече там. Ето сега преваля 2016г. и се насочваме към и 17г. Според мен няма да се случи, нещо от сорта ТРЯС-ПРЯС и след година започва както казваш БИЧИЯ ТРЕНД! Сега ще има спадове и ще има няколко години ВЛАЧЕНЕ ПО ДЪНОТО! От там на сетне инфлации минфлации, обещания на политици, малко гарждански войни и една хубавка депресия, може и двойна! Всичко това поне едно 5-6 години, до към и 2023-25г. примерно! Банки ще изчезват, хората ще се чудят какво става! 29та година 1:1.

                            Ако трябва да обобщя!!!
                            Сегашната икономическа система, в текушите и параметри, работни места, финансиране и прочие, Е ЗАЛОЖЕНА ПРИ ОПРЕДЕЛЕНО ПОТРЕБЛЕНИЕ, последното обаче изчезна. Потреблението вече е друго и неотговаря на заложеното в системата. Това е на глобално ниво! Няма как да го стимулираш и промениш като даденост, без мерките, който ще предприемеш, да не разрушат още по-бързо самата система. Омагьосан кръг батка! ПОЛЕЗЕН ХОД НЯМА! Другото са самозаблуди и приказки!

                            Голямото срутване е на прага!
                            И добре са ние кво да напрайм в тоя случай ?!? Кво в землянка ли да влезнем нема страшно, като перз 1929г. не може да стане защото вече има 2 системи CIPS и SWIFT сигурно може да се пръкнат и още. Т.е. Америте не могат да контролират за в бъдеще вече кризите както е било през 1929г. и 2008г. Тези двете кризи са били кредитни балони. Сега парите ограничени ли са, ми не. Печатат си и би боли щепсела, кат не можеш да върнеш ше дойдат у вас и ти дават два куфара с хартия да те рефинансират и се продължава. Въпроса е кога тези които са Незапада им кажат на Запада - "Глейте си работата с ваще печатници"- то кога ше стане ми като ционистите инсценират пак няква си криза и тогава Незапада ше им кае - "Аре извинете ама ние си иаме системи за плащане и други пари" И ако тогава и само тогава не стане война, то начи нема да има проблеми повече ...... :
                            Last edited by michaelis12; 05.04.2016, 15:32.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              Омагьосан кръг батка! ПОЛЕЗЕН ХОД НЯМА! Другото са самозаблуди и приказки.
                              И какво предлагаш?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от tukasam Разгледай мнение
                                Mike Florida е напълно прав съгласен съм .Mоята прогноза е до 2017 година златото 2000$ до 2025 година 2500$ може да си го запишете някъде
                                А моята прогноза е $ 1200 - $ 1500 в близките 2-3 години.

                                Коментар

                                Working...
                                X