IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лошо се сурна

Коментар

• Форекс Клуб

Имам идея да си направим нещо като форекс клуб.
      advokatfilipova.eu

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
        Относно физическо сребро - вярно е екзотична и рискова инвестиция. За ваша информация, съм купувал 2005 при 7% ддс в Германия монети на цени около 9 евро/унцията; сега борсовата е към 15 евро, така че не е толкова отчайващо зле. В големите западни страни пазара на физическо сребро е доста по-добре развит и конкурентен отколкото тук.
        Ако направиш сметка при инвестиция във физическо злато през 2005 и продадеш сега щеше да си с по-голяма печалба сега спрямо среброто. Моето мнение е че в бъдеще ще се запази този тренд.

Коментар

• Относно физическо сребро - вярно е екзотична и рискова инвестиция. За ваша информация, съм купувал 2005 при 7% ддс в Германия монети на цени около 9 евро/унцията; сега борсовата е към 15 евро, така че не е толкова отчайващо зле. В големите западни страни пазара на физическо сребро е доста по-добре развит и конкурентен отколкото тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
            Нямам работа със среброто, ман.
            Но ми направи впечатление, че пропускаш употребата му в производството на соларни панели. А тя, вероятно може да компенсира напълно отрицателния ефект създаден от цифровата фотография. Ей тук един момък (вероятно лайк) е изчислил, че средностатистическия соларен панел гълта 20-тина грама сребро.
            http://seekingalpha.com/article/3055...-next-25-years

А ето тук един, който мисли точно обратното:
            http://seekingalpha.com/article/3061...-next-25-years
            за SQM и SLW тоя не лъже тея са сила .....

Коментар

Да поговорим за среброто. Аз лично през периода 2004 - 2006 бях доста зарибен по среброто, даже купи малко монетки (по това време в Германия ддс върху тях беше 7%). Четох анализи, книги, където се развиваше теорията че среброто е едва ли не практически свършило, че складовете са празни, че среброто не се добива самостоятелно както златото а върви комплект с други метали, съответно добива му не може да се увеличи при нужда. Очаквах цени едва ли не 100$. Изглежда и сега през 2015г света все още не изпитва дефицит на сребро, като според мен причина е навлизането на дигиталните фотографии, и практическото изчезване на фотофилмите които бяха най-големия консуматор на сребро. Какво мислите по въпроса, как ще се балансира в бъдеще производството, консумацията и цените на среброто.
              младежо и на тебе ли трябва да повтарям, че трябва да гледате XAG/EUR а не XAG/USD Ако печелите в долари или живеете в Америка да гледате второто, ама ако не е това филма не мога да ви разбера честно. Среброто е доста по-волатилно от златото, най-високата му цена е била 32€ сега е 15€ не е същото съотношение както 50$ и 17$ нали Когато обаче среброто тръгне да скача тогава ...... няма стигане, аз лично него бих го търгувал на борсата, че не ми се мъкнат чували в къщи .....

Коментар

Да поговорим за среброто. Аз лично през периода 2004 - 2006 бях доста зарибен по среброто, даже купи малко монетки (по това време в Германия ддс върху тях беше 7%). Четох анализи, книги, където се развиваше теорията че среброто е едва ли не практически свършило, че складовете са празни, че среброто не се добива самостоятелно както златото а върви комплект с други метали, съответно добива му не може да се увеличи при нужда. Очаквах цени едва ли не 100$. Изглежда и сега през 2015г света все още не изпитва дефицит на сребро, като според мен причина е навлизането на дигиталните фотографии, и практическото изчезване на фотофилмите които бяха най-големия консуматор на сребро. Какво мислите по въпроса, как ще се балансира в бъдеще производството, консумацията и цените на среброто.
                Ако те интересува физическа инвестиция в сребро се откажи, тъй като скоро няма да си на печалба, поради голяма разлика между купува и продава и куп други причини.
                Според мен наближава пика в евро на ценните метали, макар още да не е достигнат (очаквам да достигне пика си през Q3&Q4, 2015). Очаквам до края на 2015г., $ и евро да достигнат паритет, като дори $ би могъл да надмине еврото. През 2016 лично аз очаквам да си разменят ролите и постепенно еврото да започне да си връща блясъка спрямо $.

На кратко казано - ако възнамерявате да инвестирате в кракосрочен план (2-3 години), БГН/ЕВРО във физически ценни метали си мисля, че леко сте закъснели или ако не сте, то съвсем скоро ще достигнат своя пик в БГН/ЕВРО, който според мен ще бъде с около 200лв/100евро повече спрямо сегашната им цена в края на 2015г.

Аз си закупих на два пъти физическо злато през последните 18 месеца. Първият път бе на цена около 1800лв, а втория 1950лв. за унция и възнамерявам към края на тази година, ако видя нива в порядъка около 2500лв да продам 80% от тях, което си мисля, че ще бъде порядъчна печалба.

Коментар

Нямам работа със среброто, ман.
                  Но ми направи впечатление, че пропускаш употребата му в производството на соларни панели. А тя, вероятно може да компенсира напълно отрицателния ефект създаден от цифровата фотография. Ей тук един момък (вероятно лайк) е изчислил, че средностатистическия соларен панел гълта 20-тина грама сребро.
                  http://seekingalpha.com/article/3055...-next-25-years

А ето тук един, който мисли точно обратното:
                  http://seekingalpha.com/article/3061...-next-25-years

Коментар

• Да поговорим за среброто. Аз лично през периода 2004 - 2006 бях доста зарибен по среброто, даже купи малко монетки (по това време в Германия ддс върху тях беше 7%). Четох анализи, книги, където се развиваше теорията че среброто е едва ли не практически свършило, че складовете са празни, че среброто не се добива самостоятелно както златото а върви комплект с други метали, съответно добива му не може да се увеличи при нужда. Очаквах цени едва ли не 100$. Изглежда и сега през 2015г света все още не изпитва дефицит на сребро, като според мен причина е навлизането на дигиталните фотографии, и практическото изчезване на фотофилмите които бяха най-големия консуматор на сребро. Какво мислите по въпроса, как ще се балансира в бъдеще производството, консумацията и цените на среброто.

Коментар

• Първоначално изпратено от Novakat Разгледай мнение
                      Това злато , много ме дразни. Третаседмица с отворена позиция, такова чудо не ми се е случвало от много верме.
                      Надявам се тези дни да има по сериозни движения
                      ти държиш грешната двойка предполагам е XAU/USD а би трябвало да е XAU/EUR

Коментар

• Това злато , много ме дразни. Третаседмица с отворена позиция, такова чудо не ми се е случвало от много верме.
                        Надявам се тези дни да има по сериозни движения

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=trMTQBKbZlk
                          Има за всички от сърце

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                            Много интересен сайт, който показва един много категоричен тренд в дългосрочен план в някои основни валути.
                            В $ тренда е както следва в %:
                            1 month YTD 1 year 5 years 10 years
                            +3.58 +1.91 -7.64 +5.15 +183.98
                            Ето и в % с Евро:
                            +3.77 +13.84 +17.67 +29.77 +237.10
                            Честито на инвестиралите. Докарали са си добра печалба на годишна база.
                            еми да покажем на Тома Неверни, че не долара е най-силната валута при което златото и при най-силната валута пак е нагоре Това би трябвало да е естествения ход на нещата, ама Wallstreeтаджиите бъзикат цените и те скачат до небето после пък съвсем на долу и народа се обърква и лапа разни въдици, като шарана MZтката .....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                              MZтка ей ти го и в Кувейтски динари, тя е по-силна валута от долара както видяхме ееее ей го чарта

Gold Price Today - Kuwait
                              https://www.goldbroker.com/charts/gold-price/kwd

...................................... 1 month YTD 1 year 5 years 10 years
                              Gold Price per Ounce (KWD) +4.78% +4.86% -0.20% +9.66% N/A

И как е на голема загуба са и онея чалмите там ......
                              Много интересен сайт, който показва един много категоричен тренд в дългосрочен план в някои основни валути.
                              В $ тренда е както следва в %:
                              +3.58 +1.91 -7.64 +5.15 +183.98
                              Ето и в % с Евро:
                              +3.77 +13.84 +17.67 +29.77 +237.10
                              Честито на инвестиралите. Докарали са си добра печалба на годишна база.
                              Last edited by sssaaa; 08.04.2015, 09:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                                Избирай всяка година по една от най-отслабващите валути в света и си мисли, че не губиш със златото!

Защо не смяташ в рубли? 2011-та година една тройунция злато беше 53 000 рубли, а сега е 66 700 рубли! Така звучи много по добре вместо да си смяташ загубите в някакви измислени долари
                                MZтка ей ти го и в Кувейтски динари, тя е по-силна валута от долара както видяхме ееее ей го чарта

Gold Price Today - Kuwait
                                https://www.goldbroker.com/charts/gold-price/kwd

...................................... 1 month YTD 1 year 5 years 10 years
                                Gold Price per Ounce (KWD) +4.78% +4.86% -0.20% +9.66% N/A

И как е на голема загуба са и онея чалмите там ......

Коментар

Working...
                                X