IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://de.wikipedia.org/wiki/Geldmenge

не знам как да качвам снимки, но в дясно тук има графика за м0, м1 и м2 за долара. Тази чевената линя за м2 направо може да избоде очите на някой.

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
      Лихвите ще са отрицателни докато има дефлация...Да не мислиш, че вечно ще сме в положение на отрицателни лихви?
      MZтка като ходиш у Моло как са цените на стоките намаляват ли или ги увеличават, че нещо ми се губи тука тънката разлика с тея лихви и чудесии

Коментар

• Ми сега вече няма дефлация, ама още са си отрицателни.

Коментар

• леле ма тез били големи традиционалисти бе, да им се ненадяваш. Викаш още от време оно...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            Сигурен ли си? Сега нещо за някакви отрицателни лихви чух последно...
            Лихвите ще са отрицателни докато има дефлация...Да не мислиш, че вечно ще сме в положение на отрицателни лихви?

Коментар

Ух сега погледнах графиката по долу. Аз искам да попитам имали я и същата графика за доларите колко има увеличение на парите в объщение и респективно с колко пропорционално е бил техния златен резерв към долара през годините.

За мз имам още един въпрос, защо се подържа златен резерв и има ли той общо с хартийките?
              ми графиката за печатането на долара е същата като тая само малко по-грамадна ...... а според Брадатия на времето във ФЕДа беше казал, че "Централните банки държат злато защото е традиция ..... "

Коментар

• Ух сега погледнах графиката по долу(за произведеното злато през годините). Аз искам да попитам им али я и същата графика за доларите колко има увеличение на парите в объщение и респективно колко пропорционално е бил техния златен резерв към долара през годините.

За мз имам още един въпрос, защо се подържа златен резерв и има ли той общо с хартийките?
                Last edited by pepe1234; 21.05.2015, 14:25.

Коментар

Ако приемем, че златото е пари, как би нарекъл постоянното увеличаването на количеството пари в оборот, без то да е свързоно с икономическия растеж и растежа на стокооборота?

10 000 години количеството на златото е било относително стабилно с много минимален растеж. Последните 100 години обаче има бум на добива, като е добито с пъти повече злато от колкото за всичките 10 000 години преди това.
                  Това са фактите!
                  MZтка о велики фараоне във финасовите операции, я дай няква графика с печатане на злато в тоя вариант ......

Коментар

Без паника.....Човека ПЕЧАТА злато като стой та гледай. Дочувам, че държави по цял свят го търсят за да ги открехне в механизма с печатането. Особено тея от ФЕД, че нещо им дрънчали на кухо кюлчетата.

А сега сериозно. Няма как човека да не ПЕЧАТА злато, тъй като това е една от директивите, заложена в пръдливата краварска пропаганда. Златото, враг номер 1 на свободата, демокрацията и печатането на необезпечени хартийки. Въведе ли се нов златен стандарт от Китай и Русия, краварите потъват с такава бясна скорост, че дори МЗ-ката няма да име време да изпищи на умряло.

Та така....Който има нещо между ушите инвестира, който няма, слуша лекциите на няколкото НПОП в този форум.

Коментар

• Прав си, че хартийките също се печатат, но като компенсация на печатането на пари получаваш лихва и ако тази лихва е по висока от инфлацията реално печелиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                        Кратка статистика,която показва колко трудно се пука тоз "балон":

слушай финансовата акула MZтката и не му мисли много много ...

Коментар

• Кратка статистика,която показва колко трудно се пука тоз "балон":

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Прав си, че хартийките също се печатат, но като компенсация на печатането на пари получаваш лихва и ако тази лихва е по висока от инфлацията реално печелиш!

При златото обаче никой не те компенсира с лихва заради постоянното му увеличаващо се количество, а напротив ти трябва да плащаш на застрахователи и трезори за да ти го пазят!
                            ти знам, че си Лили Иванова във финансовите операции .... нема нужда на мене да ми обясняваш кое кво що с тва злато, аз го събирам да си напрайм ъгъла на банята, само то ми остана да облепим, друго не ми треа .....

Коментар

• [QUOTE=michaelis11;1059817197]
                              Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение

MZтката е титан в икономиката ...... "печатането на злато" ...
                              Ако приемем, че златото е пари, как би нарекъл постоянното увеличаването на количеството пари в оборот, без то да е свързоно с икономическия растеж и растежа на стокооборота?

10 000 години количеството на златото е било относително стабилно с много минимален растеж. Последните 100 години обаче има бум на добива, като е добито с пъти повече злато от колкото за всичките 10 000 години преди това.

Това са фактите!

Коментар

• [QUOTE=sssaaa;1059817180]
                                Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                                Печатането (копаенето) на златото се увеличава с огромни обороти през последните 100 години. От 1880-та година над 10 пъти се е увеличил годишният добив на злато и нищо не сочи, че тази тенденция ще се пречупи някога, а напротив.
                                ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                А с колко пъти се е увеличило за последните 100 години "добива" на хартийки? Едва ли е 10 пъти, а по скоро стотици пъти. Дори едва ли има някой, който реално знае колко е то или поне приблизително, въпреки, че има някакви силно намалени статистики.

И в крайна сметка - кое сочи, че тенденцията с печатането на пари ще се намали?
                                Прав си, че хартийките също се печатат, но като компенсация на печатането на пари получаваш лихва и ако тази лихва е по висока от инфлацията реално печелиш!

При златото обаче никой не те компенсира с лихва заради постоянното му увеличаващо се количество, а напротив ти трябва да плащаш на застрахователи и трезори за да ти го пазят!

Коментар

X