IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Graf Разгледай мнение
    По-интересното е, че Федералната резервна система почва да дава отломъци.
    Тексас щял да си прибира златото от Ню Йорк в пустинята.
    Едва ли ще им дадат физическо злато, което вероятно го няма. Смятам, че ще им дадат както и на останалият Свят - фючърси, та само да ги пазят от мишки да не ги изядат.

Коментар

• Балон? Едва ли...

По-интересното е, че Федералната резервна система почва да дава отломъци.
      Тексас щял да си прибира златото от Ню Йорк в пустинята.
      А.А. "Всяко нещо трябва да се прави толкова просто, колкото е възможно. Но не по-просто!"

Коментар

• Тая седмица мисля минава 1100 в евро

Коментар

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
          Не търгувам със злато, но ако имах прекалено много излишни пари със сигурност бих инвестирал 20-25$ в злато. Дългосрочно разбира се. Направете една справка колко злато има като резерв в банките и колко пари има в обръщение, това е повече от показателно че хартията, струва колкото това злато.
          Аз не виждам каква е разликата ако инвестираш и по-малко средства - толкова, колкото можеш да затвориш за следващите минимум 2-3 години.
          Една унция в момента е около 2200лв.,

Коментар

• Не търгувам със злато, но ако имах прекалено много излишни пари със сигурност бих инвестирал 20-25$ в злато. Дългосрочно разбира се. Направете една справка колко злато има като резерв в банките и колко пари има в обръщение, това е повече от показателно че хартията, струва колкото това злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от The Big One Разгледай мнение
              Аз ша купу'ам жълто, че нещо нещата при фесовете не отиват на добре.

Знаете че там жълтото е култ.

/Без препоръки - разбира се/.
              Хайде, че не остана много физическо, че "утре", като кажат да си обърнат обещанията (фючърсите) в злато ще се окаже, че няма за всички.

Коментар

• Аз ша купу'ам жълто, че нещо нещата при фесовете не отиват на добре.

Знаете че там жълтото е култ.

/Без препоръки - разбира се/.

Коментар

• Павлик, ко ми даваш примери от шейсета година, кога долара беше бекъпнат със злато. А сега е с на чичо Бернанке и на баба Йелън с терлиците.
                  Никсън помниш ли ко каза по телевизията, а? Ако не помниш, гледай баш там на графиката ти където отива много нагоре.
                  А забеляза ли, че същата тази графика е логаритмична.
                  Last edited by d333; 09.06.2015, 17:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнение
                    хехе ,че то по тази графика цената отива под 300 ако се гледа умишлено отбелязаното квадратче. иначе въпросът е "КОЙ" определя "справедливата цена" ако е пазара то ама ич не ми се вярва пазара да допусне такова чудо. И то защото още щом слезе под 1000 (ако слезе) ще се изкупи и няма да остане злато за продаване
                    Колега частично съм съгласен с теб и бих искал да вметна лека корекция.
                    Златото ако падне под 1000$ със сигурност ще има масови физически покупки от САЩ от някои играчи (като например Волфрамовото хранилище във Форт Нокс), но това не важи за останалият свят, тъй като със сигурност тази цена ще бъде по-висока при останалите валути.
                    Ако видим злато например на 900$ за унция (което според мен е абсолютно невъзможно), то определено ще се търгува около 1300 Евро (при сегашно ниво от 1050 Евро). Идентично е и за останалите валути.

Коментар

• хехе ,че то по тази графика цената отива под 300 ако се гледа умишлено отбелязаното квадратче. иначе въпросът е "КОЙ" определя "справедливата цена" ако е пазара то ама ич не ми се вярва пазара да допусне такова чудо. И то защото още щом слезе под 1000 (ако слезе) ще се изкупи и няма да остане злато за продаване

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
                        Аз си мисля, че сме много близко до дъното на цената на златото в $ и в следващите 2-3 години ни очакват нови върхове и въпроса тогава няма да е Златото Балон ли е или НЕ, а ще е Фючърсите и мючъесите балон ли са или ДА.

Да приемем, че нивата паднат до 900$, колко си мислите, че ще цената на $ срещу Еврото?

Коментар

• Истината боли:

Here's a Few Facts and Charts That Gold Bugs Might Not Like

"Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Времето е чисто злато,

можеш да си набереш,

но помни, че е крилато,

хвърка, бяга щом се спреш.
                            П. Славейков

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                              А с пренасянето не си ли имал проблем? По спомени може да се пренася по една унция само през границата.
                              Аз лично никога не съм пренасял нищо, така че не - нямал съм проблем.

Коментар

• А с пренасянето не си ли имал проблем? По спомени може да се пренася по една унция само през границата.

Коментар

Working...
                                X