IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
    В златото няма нищо интересно ... което да го няма в другите ценни метали.
    След всичко изписано днес по темата и този твои извод е безпредметно до водим спор по обясними причини

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      тука не си прав.... от години COMEX е инструмент за манипулиране на цените на металите, но вече почват да издишат...
      В златото няма нищо интересно ... което да го няма в другите ценни метали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
        Ако едно лекарство помага няма да има нужда след периода на лечение лекаря да увеличава дозата,явно това не е лекарството което е необходимо
        Много си е необходимо. Тоз който знаеш какво правиш с банката - оцеляваш, тоз който не си в час - умираш. Елементарно.

Коментар

Не съм казал, че ще измести златото. Само да не се дуеш с твоето злато- ако борсата реши да му свети масло - маслото му ще бъде светено и нищо не можеш да направиш.
          тука не си прав.... от години COMEX е инструмент за манипулиране на цените на металите, но вече почват да издишат....

нещата се пропукват когато аз ти хермеса импето и най-вече големите риби (банки, фондове, институции) решат вместо да разцъкват контракти на COMEX да си купят и съхраняват металите.....

тогава вече борсата няма инструментариума да натисне цената.

и това време ще дойде
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Не съм казал, че ще измести златото. Само да не се дуеш с твоето злато- ако борсата реши да му свети масло - маслото му ще бъде светено и нищо не можеш да направиш.
            Именно затова препоръчвам инвестицията в злато на хора със свободен капитал-те сами да изберат момента на влизане и излизане от актива.За да НЕ ИМ СВЕТЯТ МАСЛОТО НА БОРСАТА

Коментар

Не съм много убеден.
              Ако едно лекарство помага няма да има нужда след периода на лечение лекаря да увеличава дозата,явно това не е лекарството което е необходимо

Коментар

При среброто манипулацията е още по-стара,поради възможноста и хора с ниски доходи да спестяват в него извън банковата система.

Коментар

Приказките на Драги са само пожелания,лекарството не действа,състоянието на болния се влошава и увеличаването на дозата е безполезно
                  Не съм много убеден. Една оздравителна терапия на банките изобщо няма да им се отрази зле.
                  Last edited by бай Промо; 23.03.2016, 13:42.

Коментар

При среброто манипулацията е още по-стара,поради възможноста и хора с ниски доходи да спестяват в него извън банковата система то първо е понесло ударът на банкерите
                    Ако нашият сребърен фонд реши да забие едни бързи 200 милиона долара в сребро с физическа доставка....ще обърне световния пазар на сребро с главата надолу.....
                    само дето няма толко акъл у нашите управници... много по добре е да дават парите на ББР, която да ги дава на ДП, а ББ да се прави на ущипана госпожица за пред чужденците

дет' се вика какъв сребърен фонд е това без тонове сребро
                    Last edited by bertram; 23.03.2016, 13:28.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Освен ако не бъде засенчено от среброто напр.
                      При среброто манипулацията е още по-стара,поради възможноста и хора с ниски доходи да спестяват в него извън банковата система то първо е понесло ударът на банкерите

Коментар

Това е само част от ефекта. Марио Драги каза на 16 ян. на форума в Давос, че 'за отрицателните лихви няма граници'. Не знам, но според мен ще се отрази доста здравословно на банките.
                        1. Ще ги накара да търсят алтернативи.
                        2. Ща намали разходите за заеми и ще свали лихвения процент по заемите.
                        3. Ще застави много хора да размърдат парите си.
                        А който е решил да прави балони, това си е на негов риск и за негова сметка.
                        Приказките на Драги са само пожелания,лекарството не действа,състоянието на болния се влошава и увеличаването на дозата е безполезно.С финансова алхимия нещата няма да се оправят.Изхода е само един-фалит и преоценка на активите .

Коментар

В един разпадащ се от финансова гледна точка свят златото ще е царят.
                          Освен ако не бъде засенчено от среброто напр.

Коментар

Ниските и отрицателни лихви водят до финансови балони поради многото и на ниска цена капитал.
                            Това е само част от ефекта. Марио Драги каза на 16 ян. на форума в Давос, че 'за отрицателните лихви няма граници'. Не знам, но според мен ще се отрази доста здравословно на банките.
                            1. Ще ги накара да търсят алтернативи.
                            2. Ща намали разходите за заеми и ще свали лихвения процент по заемите.
                            3. Ще застави много хора да размърдат парите си.
                            А който е решил да прави балони, това си е на негов риск и за негова сметка.

Коментар

Аз съм оптимист за инвестицията в злато.Модела на развитие чрез нов и нов дълг е изчерпан,крайните потребители в развитите страни са потънали в дългове благодарение на които системата през последните 30 години генерираше фалшиво благополучие и рано или късно сметката ще трябва да се плати.Тогава ще дойде времето на златото.Който е имал предвидливоста да инвестира в него ще бъде щедро възнаграден за чакането си.В един разпадащ се от финансова гледна точка свят златото ще е царят.
                              Много си прав!

Коментар

Ниските и отрицателни лихви са единственото спасение срещу инвестиционни балони. И никой не е казал, че трябва да се инвестира в балони. И стойността на капитала не е изкривена от ниските и отрицателни лихви, а от самия балон като такъв.
                                Нещата не са чак толкова зле.
                                Ниските и отрицателни лихви водят до финансови балони поради многото и на ниска цена капитал

Коментар

Working...
                                X