Първоначално изпратено от бай Промо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениетука не си прав.... от години COMEX е инструмент за манипулиране на цените на металите, но вече почват да издишат...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеАко едно лекарство помага няма да има нужда след периода на лечение лекаря да увеличава дозата,явно това не е лекарството което е необходимо
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеНе съм казал, че ще измести златото. Само да не се дуеш с твоето злато- ако борсата реши да му свети масло - маслото му ще бъде светено и нищо не можеш да направиш.
нещата се пропукват когато аз ти хермеса импето и най-вече големите риби (банки, фондове, институции) решат вместо да разцъкват контракти на COMEX да си купят и съхраняват металите.....
тогава вече борсата няма инструментариума да натисне цената.
и това време ще дойдетова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеНе съм казал, че ще измести златото. Само да не се дуеш с твоето злато- ако борсата реши да му свети масло - маслото му ще бъде светено и нищо не можеш да направиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеНе съм много убеден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеПри среброто манипулацията е още по-стара,поради възможноста и хора с ниски доходи да спестяват в него извън банковата система.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеПриказките на Драги са само пожелания,лекарството не действа,състоянието на болния се влошава и увеличаването на дозата е безполезноLast edited by бай Промо; 23.03.2016, 13:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеПри среброто манипулацията е още по-стара,поради възможноста и хора с ниски доходи да спестяват в него извън банковата система то първо е понесло ударът на банкерите
само дето няма толко акъл у нашите управници... много по добре е да дават парите на ББР, която да ги дава на ДП, а ББ да се прави на ущипана госпожица за пред чужденците
дет' се вика какъв сребърен фонд е това без тонове среброLast edited by bertram; 23.03.2016, 13:28.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеОсвен ако не бъде засенчено от среброто напр.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеТова е само част от ефекта. Марио Драги каза на 16 ян. на форума в Давос, че 'за отрицателните лихви няма граници'. Не знам, но според мен ще се отрази доста здравословно на банките.
1. Ще ги накара да търсят алтернативи.
2. Ща намали разходите за заеми и ще свали лихвения процент по заемите.
3. Ще застави много хора да размърдат парите си.
А който е решил да прави балони, това си е на негов риск и за негова сметка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеВ един разпадащ се от финансова гледна точка свят златото ще е царят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеНиските и отрицателни лихви водят до финансови балони поради многото и на ниска цена капитал.
1. Ще ги накара да търсят алтернативи.
2. Ща намали разходите за заеми и ще свали лихвения процент по заемите.
3. Ще застави много хора да размърдат парите си.
А който е решил да прави балони, това си е на негов риск и за негова сметка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеАз съм оптимист за инвестицията в злато.Модела на развитие чрез нов и нов дълг е изчерпан,крайните потребители в развитите страни са потънали в дългове благодарение на които системата през последните 30 години генерираше фалшиво благополучие и рано или късно сметката ще трябва да се плати.Тогава ще дойде времето на златото.Който е имал предвидливоста да инвестира в него ще бъде щедро възнаграден за чакането си.В един разпадащ се от финансова гледна точка свят златото ще е царят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеНиските и отрицателни лихви са единственото спасение срещу инвестиционни балони. И никой не е казал, че трябва да се инвестира в балони. И стойността на капитала не е изкривена от ниските и отрицателни лихви, а от самия балон като такъв.
Нещата не са чак толкова зле.
Коментар
Коментар