IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    +++Съгласен съм,но темата за златото е пряко свързана със съдбата на еврото и еврозоната
    Не съм съгласен с тази свързаност за която говориш.

Бих го казал по следния начин - еврото и еврозоната са свързани със златото, НО не и златото с тях. Съжалявам, но евро и еврозона са една малка част от периода на съществуване на златото и да се говори за зависимост на златото от тях няма как да е сериозно.
    Злато е имало и ще го има винаги, но евро и еврозона едва ли и това може да се потвърди от миналото - видяли сме царе, династии, империи, държави, съюзи, но никое от тях не е вечно, така, както златото. То е надживяло всеки етап от развитието на човечеството и със сигурност ще бъде едно от последните използвани платежни средства.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
      Защо само хейтвате напоследък в темата.
      Пишете нещо конкретно по темата. Има достатъчно други теми с които да се хейтва и не мисля, че и с тази трябва да си чешите езиците.
      Тук сме хора които притежаваме злато под една или друго форма, както и такива, които не желаят да притежават и опонират на този Божествен актив.

Та по темата.... за мен във всеки един момент и на всяка една цена е подходящо време да закупиш физическо злато, при условие, че искаш да съхраниш своето богатство за новите членове от родословното ти дърво.
      +++Съгласен съм,но темата за златото е пряко свързана със съдбата на еврото и еврозоната

Коментар

• Зелен фондов, червено злато!

Падане от 200тния етаж. Сега сме между 20 - 40тия. Проблем за сега няма!

Коментар

• Защо само хейтвате напоследък в темата.
          Пишете нещо конкретно по темата. Има достатъчно други теми с които да се хейтва и не мисля, че и с тази трябва да си чешите езиците.
          Тук сме хора които притежаваме злато под една или друго форма, както и такива, които не желаят да притежават и опонират на този Божествен актив.

Та по темата.... за мен във всеки един момент и на всяка една цена е подходящо време да закупиш физическо злато, при условие, че искаш да съхраниш своето богатство за новите членове от родословното ти дърво.

Коментар

• това че някои си говорел нещо си не значи че ще се случи на 100% нещо си...задължително ...най вероятно ще си останат с приказките аз пък мога да ти кажа че знам за групи хора които от години си говорят за извънземни а не са виждали такъв от никога ...хора които говорят и пишат за промени а промени йок .... тъй че нека изчакаме споменатите катаклизми па тогава да говориме ...щот рибата е още в морето ..не мой я опържеш ...е на приказки ТИ можеш ...ама дали ще се заситиш май не мой
            Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
              не поучавам никого ...не се смятам за по умен . и изобщо не намесвам умност и глупост .макар че по отговора ти си личи че май си се засегнал и си се вкарал във филм че съм по умен от всички тук ... фантазията ти не знае граници въобразил си си дори че съм орел гледащ мишките отвисоко ...лошо няма всеки си избира във каквй филм да се вкара .. но за да се успокиш може да приемеш че съм мъдрец това ще ти даде покой ...и на мен не ми се занимава с глупости сравнението ти на евросъюза и еврото със КТБ е меко казано несериозна да не кажа глупава ... нима си мислиш че такъв глобален съюз е създаден за 10-20 години ??...от години черногледи пророци вещаят разпад на еврото и целият съюз ,разпад на U.S.А сриване на световната парична система , обезценяване на хартишките it.н и нищо лаладжиски истории и това години наред чесъне на езици ..погледни реалноста човече ако ли пак ак не може да я приемеш питай твоите гадатели ...те ще те вкарат във техен си филм ...може би срещу леко заплащане ...и ще се зомбираш и ще мечтаеш пак бих ти казал и нещо за златото но сега нямам време ..много се разписах по нощите
              В село Гинци, се случвало "нещо", нещата не били както трябва... След време нещата за кметския намесник и кметството лъснали. От хорски приказки, нещата се превърнали във факти. Интересното е, че докато се коментирала темата, хората си мислили, че това може да се случи само при тях, защото са малки, но не и в общината! Там било друго!
              В общината в Годеч, се случвали някакви работи, хората знаели и си шушукали, но се говорило, че това се случва, защото са малки, в София такова нещо не можело да стане! Там било друго!
              В София се случвали някакви работи, хората говорели, след време се изнесли и факти, но основно се коментирало, че това все пак е община, на държавно ниво е друго, едва ли там би се допуснало подобно безобразие... Там било друго!
              В КТБ се случвали някакви работи, хората говорили, след време настъпили определени събитие, но основно се коментирало, че държавата била бандитска, политиците и те такива едни... Едва ли по "белия свят" в Европата, може да се случи нещо подобно! Там било друго!
              В Еврозоната се случвало нещо, хората си коментирали...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                Като гледам не ме разбра, какво ти казах в предния пост!

На първо мяст в качеството на КАКЪВ, си позволяваш да даваш обобщаващи квалификации на пишещите в темата? В качеството на КАКЪВ обобщаваш за възможността или НЕ, за настъпването на едно или друго събитие!

...всякакви подобни приказки за мащабни катаклизми ви превръщат във фантазьори ,мечтатели ,утописти...

...въпроси от типа ще има ли евро след 3 години са не само несъстоятелни ами и смешни ...

Сигурен ли си, че си „орел“, който гледа отвисоко „мишките“, в низините и може да ги поучава? За по-умен ли се смяташ?

Относно опитите за прогнози за бъдещето. То ще ти „споделя“, че това е основата на всеки един инвестиционен процес!
                Примера ти за деня и за еврото е толкова нелеп, че не знам дали не е „унизително“, изобщо да го коментирам!

.... има ли евро -има ,съществува ли евросъюза -съществува ... евро долара 1.0960 ли е ?

Април 2014 имаше ли КТБ, имаше, акцията и имаше ли котировка, имаше! Юли 2014 имаше ли КТБ нямаше, търгува ли се реално акцията в момента, не се търгува!

Виж какво! Не ми се занимава с глупости! Ако имаш някакви коментари за златото, коментирай!
                Не се опитвай обаче да поучаваш, защото това е много отговорно! Запазено е правото да поучават само за мъдреците и глупаците! Ако не разглеждаш себе си като глупак, а продължиш да го правиш, означава, че се мислиш за мъдрец!
                не поучавам никого ...не се смятам за по умен . и изобщо не намесвам умност и глупост .макар че по отговора ти си личи че май си се засегнал и си се вкарал във филм че съм по умен от всички тук ... фантазията ти не знае граници въобразил си си дори че съм орел гледащ мишките отвисоко ...лошо няма всеки си избира във каквй филм да се вкара .. но за да се успокиш може да приемеш че съм мъдрец това ще ти даде покой ...и на мен не ми се занимава с глупости сравнението ти на евросъюза и еврото със КТБ е меко казано несериозна да не кажа глупава ... нима си мислиш че такъв глобален съюз е създаден за 10-20 години ??...от години черногледи пророци вещаят разпад на еврото и целият съюз ,разпад на U.S.А сриване на световната парична система , обезценяване на хартишките it.н и нищо лаладжиски истории и това години наред чесъне на езици ..погледни реалноста човече ако ли пак ак не може да я приемеш питай твоите гадатели ...те ще те вкарат във техен си филм ...може би срещу леко заплащане ...и ще се зомбираш и ще мечтаеш пак бих ти казал и нещо за златото но сега нямам време ..много се разписах по нощите
                Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Абсолютно. Особено за 5-10 г. златото може да варира доста много, като е показала историята.

За 30-40 години не чак толкова, но кой купува за такива периоди?
                  Аз купувам за такива периоди !

Коментар

• Златото на Маккена
                    http://vbox7.com/play:d2b136549f&pos=vr

Коментар

моите твърдения се потвърждават и доказват от самата реалност , от самият живот ,действителноста в която живеем .... има ли евро -има ,съществува ли евросъюза -съществува ... евро долара 1.0960 ли е ? -толкова е (погледни графиката за справка ) не е нужно да си голям капацитет за да разбереш тия неща ..както не е нужно да си голям капацитет за да разбереш че когато слънцето грее е ден а ти фантазираш за нощ..... много е важно да живееш в настоящият момент във сега ....фантасмагории за грандиозни разпади бъдещи събития след 3-5-10 години са фантазирски недоказауеми фикции съществуващи в нечия глава ...мисловен модел и фикция която я станала ,я не станала ....тъй че не е необходимо да съм някакъв си за да разбера тези елементарни неща ...винаги когато имаш съмнения относно някои неща погледни реалноста и фактите от нея и живота в които живееш - те ще те отрезвят и свалят на земята
                      Като гледам не ме разбра, какво ти казах в предния пост!

На първо мяст в качеството на КАКЪВ, си позволяваш да даваш обобщаващи квалификации на пишещите в темата? В качеството на КАКЪВ обобщаваш за възможността или НЕ, за настъпването на едно или друго събитие!

...всякакви подобни приказки за мащабни катаклизми ви превръщат във фантазьори ,мечтатели ,утописти...

...въпроси от типа ще има ли евро след 3 години са не само несъстоятелни ами и смешни ...

Сигурен ли си, че си „орел“, който гледа отвисоко „мишките“, в низините и може да ги поучава? За по-умен ли се смяташ?

Относно опитите за прогнози за бъдещето. То ще ти „споделя“, че това е основата на всеки един инвестиционен процес!
                      Примера ти за деня и за еврото е толкова нелеп, че не знам дали не е „унизително“, изобщо да го коментирам!

.... има ли евро -има ,съществува ли евросъюза -съществува ... евро долара 1.0960 ли е ?

Април 2014 имаше ли КТБ, имаше, акцията и имаше ли котировка, имаше! Юли 2014 имаше ли КТБ нямаше, търгува ли се реално акцията в момента, не се търгува!

Виж какво! Не ми се занимава с глупости! Ако имаш някакви коментари за златото, коментирай!
                      Не се опитвай обаче да поучаваш, защото това е много отговорно! Запазено е правото да поучават само за мъдреците и глупаците! Ако не разглеждаш себе си като глупак, а продължиш да го правиш, означава, че се мислиш за мъдрец!

Коментар

моите твърдения се потвърждават и доказват от самата реалност , от самият живот ,действителноста в която живеем .... има ли евро -има ,съществува ли евросъюза -съществува ... евро долара 1.0960 ли е ? -толкова е (погледни графиката за справка ) не е нужно да си голям капацитет за да разбереш тия неща ..както не е нужно да си голям капацитет за да разбереш че когато слънцето грее е ден а ти фантазираш за нощ..... много е важно да живееш в настоящият момент във сега ....фантасмагории за грандиозни разпади бъдещи събития след 3-5-10 години са фантазирски недоказауеми фикции съществуващи в нечия глава ...мисловен модел и фикция която я станала ,я не станала ....тъй че не е необходимо да съм някакъв си за да разбера тези елементарни неща ...винаги когато имаш съмнения относно някои неща погледни реалноста и фактите от нея и живота в които живееш - те ще те отрезвят и свалят на земята
                        Факт е че СЕГА има евро,а какво ще има след 2-3 години никои незнае,фактите са че преди 20 години еврото го е няамало,така че се незнае дали ще устиска следващите 5-10 години..............при тези нива на дълг на повечето членове на еврозоната........и при ръстовете последните години на икономиките им.....ще поживеем ,ще видим

Коментар

• [QUOTE=trade;1059896204.. евро долара 1.0960 ли е ? /QUOTE]
                          Колко процента от покупателната способност загуби еврото от създването си?
                          И веднага се питаш ами следващите десет години колко ли ще загуби?
                          И изниква поредния въпрос, а защо държах 15 години тези хартии които се обезцениха в пъти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

В качеството си на КАКЪВ, си позволяваш да съставяш крайни оценки и да формираш тези, коя прогноза е състоятелна и коя смешна!
                            За да си позволяваш да правиш подобни крайни квалификации, ти самия трябва да притежаваш вътрешната убеденост, че имаш "цялостен" и квалифициран поглед. Поглед, който има претенцията, за компетентност и адекватност!
                            Pip master

Коментар

ако знаеш колко гадатели има а пък още колко теории за разпад нe сама на Европа ами и на края на света ,приказки за срива на американският долар it.н..... айде нека изчакаме да видим да се разпадне евросъюза па тогава да говориме... щото рибата е още в морето ми се струва ...а па ний още не сме се качили на магарето и размахваме крака ...всякакви подобни приказки за мащабни катаклизми ви превръщат във фантазьори ,мечтатели ,утописти щот може да си повтаряш че евросъъза ще се разпадне (щот велик гадател го предсказал ) та ти си го повтаряш в близките 10 години а той не се разпада ,ТИ внезапно си умираш - отиваш си от тоя свят с последна мисъл че ще се разпадне а той пак не ще ...и какво ...ами нищо прекарал си зомбиран 10 години от живота си далече ,далече от реалноста и може би си изпуснал ценни неща от настоящето благодарение на утопията ти ...въпроси от типа ще има ли евро след 3 години са не само несъстоятелни ами и смешни ...ще има ли БГ след 10 години ??? може да си зададеш същите въпроси за извънземни за живот на други планети за разпад на Слънчевата система ....а действителноста друга

В качеството си на КАКЪВ, си позволяваш да съставяш крайни оценки и да формираш тези, коя прогноза е състоятелна и коя смешна!
                              За да си позволяваш да правиш подобни крайни квалификации, ти самия трябва да притежаваш вътрешната убеденост, че имаш "цялостен" и квалифициран поглед. Поглед, който има претенцията, за компетентност и адекватност!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                И на 100% ще разбереш че грешиш, поне за по голямата част от тези периоди..
                                Абсолютно. Особено за 5-10 г. златото може да варира доста много, като е показала историята.

За 30-40 години не чак толкова, но кой купува за такива периоди?
                                Last edited by Misho ILIEV; 03.11.2015, 19:59.

Коментар

Working...
                                X