IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Гледай еврака как напъна долара,сега ще ти скочи и златото.
    Еврото може 1,13-1,14 да иде, сега като не вдигнат лихвата от ФЕД, даже това е почти на 90%.
    Въпросът е след нова година с не особено розовите отчети на компаниите, инвеститорите ще посягат към долар, плюс това спекулациите за увеличение на лихвите през март ще продължат!
    Февруари еврото сигурно ще се върне отново към 1,05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Ще видим!
      Гледай еврака как напъна долара,сега ще ти скочи и златото.
      Last edited by Grosss; 09.12.2015, 13:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
        еми хубаво ..не знам само какво ти пречи това че съм кукувица и какво пречи техниеският анализ ..това че ти не го разбираш и не можеш да го приложиш а вместо това се смяташ за визионер (визионер ама може само ти да се смяташ за такъв ...тоест пак твоя умствена фикция ) не прави техническият анализ нещо неприложимо и не-работещо някои хора смятат пък писането на дълги ,предълги фермани за пълен ташак , писането и предсказването на бъдещи катаклизми ,разпади на държави ,суъзи, валути ,разни армагедони също се смята за пълен ташак ...такива предсказания може да ти каже всяка уважаваща себе си врачка ...и то аргументирано .. твърдението ти че ще добавяш злато ...еми то всеки може да си купува златни монети без маржин и си ок ...няма риск ... няма нищо ..просто при всеки спад купуваш и се нядяваш да качи ...това е доста далече от търговията ...просто бай and hold стартегия ...не изисква качества ...и би могла да бъде свършена от една обикновенна чистачка ...без тежки аргументи ,факти и т. н. ... и се надяваш пазарите да са вървели както са вървели досега -нагоре още 2007 -2009 когато катереше еврото вървяха прогнози как силното евро ще унищожи Европа и т.н. ...петрола също вървеше нагоре и имаше спекулации как скъпият петрол пречел на еди какво си ... какво стана ...нищо... нито Европа пострада от високото евро нито петрола пък стана 200-300 и къде е сега еврото ?? -1.60 сега 1.09 и пак се тръби за кризи за разпади и т.н а петрола къде е??? някъде много много надолу ....и твоите прогнози могат да се съотнесат към тези които съм описал по горе ....ама щом време имаш твоя си работа.... и още нещо забележи как си се зомбирал в твоята идея за край на Евро съуза.. при излизане на каквато и да е било новина ти я постваш във форума кат че видиш ли тя е едва ли не началото на края и така със всяка новина ...само не се знае кого се стремиш да убедиш? другите ли или най ве4е себе си
        Ще видим!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
          Евала! Писнало ми е от русофили които си държат парите в евро а не в рубли, карат немски коли а не лада и гледат америкаски филми вместо руската национална телевизия. Имаш мнение, инвестираш според него и изобщо не се занимаваш да обясняваш. Като ти обясняват, че Америка е велика, веднага питаш колко пари са вкарали в S&P500. Като ти кажат, че Путин е гений веднага питаш колко рубли имат влог. И ако гажат 0 ги отсвирваш. Всеки може да приказва, но сериозни са само тези направили нещо.
          Пиша за удоволствие, когато съм в офиса или ако има дискусия и от вкъщи, но действам по "принуда" подобно на всеки човек зависим от глобалните процеси!

Мнението ми отразява, личната ми гледна точка!

Аз бих си задал следния въпрос, през погледа на прогноза за движението на златото!

Ако фондовия пазар определено не може да се квалифицира като "евтин", ако същия се е надул 200-300%, без корекция!
          Ако световния ръст на БВП се забавя!
          Ако имаме безпрецедентно забавяне на икономиката в Китай от 25 години!
          Ако има сериозни очаквания за лоши отчети на корпорациите в САЩ?
          Ако имаме пълна липса на ифлация при положение, че се изливат трилиони!
          Ако от 2008 задлъжнялостта на света е скочила с 57 трилиона?WTF???
          Ако страни като Гърция с парализирано стопанство дължът по 400 милиарда, в страна без банки!
          Ако суровините се на мират на исторически минимуми, поради липса на потребление?

Резонният въпрос, който всеки трябва да се зададе е доколко трябва да се разчита на "авторитети", говорещи за стабилност и прилични перспективи, при положение, че при рухнал Шенген, същите тези "авторитети" обявявахе, че той никога няма да рухне!

Политика и икономика се преплитат, нещата обаче, определено не изглеждат оптимистични!

Коментар

На първо място аз съм анализатор като хоби, без заплатка, а "отиграчвач" за собствена сметка!
            За ЕС и неговото разпадане съм посочил, че това ще се случи след предстоящата голяма рецесия! Времевия период, не е голям, говорим за 2016г.-17г.

Относно аргументи и умствени фикции не съм убеден, до колко ти имаш инструментариум за оценка, на каквито и да са аргументи.
            Прецъках ти коментарите и ми се струва, че си поредната "кукувица" кукнала пред монитора в разчитане на графики и разчитаща на технически анализ, в опит да бъде форекс милионер!

От всичко, което си написал, разбирам само, че са безмислени каквито и да са прогнози, които могат да се отнесът в графата "по-визионерски", независимо от аргументите, защото агументите, явно могат да си се тълкуват доста своеволно и да формират фикции в една или друга глава!
            Не може обаче всички да са "прогледани" за святата истина, че "МАРКЕТА Е ДНЕС" и техническия анализа дава обективния поглед за МАРКЕТ NOW!
            Някои хора не се КЕФЯТ на подобен подход и дори смятат техническия анализ, общо взето за ПЪЛЕН ТАШАК!

Иначе за споделеното ми мнение в темата, ще кажа, че зад него стоят моите капитали и аз съм заложил на тази прогноза! Няма да купувам никакви акции, ще прибавям злато, ще следя осторожно дали не мога да сека еврото. Намалих ударно цената на един недвижим имот, който продавам, за да мога да го шитна преди кризата и др. С други думи, аз ще печеля или ще губя сериозни за моите мащаби пари, заложени на тази прогноза! Толкова до списването и празните приказки!
            еми хубаво ..не знам само какво ти пречи това че съм кукувица и какво пречи техниеският анализ ..това че ти не го разбираш и не можеш да го приложиш а вместо това се смяташ за визионер (визионер ама може само ти да се смяташ за такъв ...тоест пак твоя умствена фикция ) не прави техническият анализ нещо неприложимо и не-работещо някои хора смятат пък писането на дълги ,предълги фермани за пълен ташак , писането и предсказването на бъдещи катаклизми ,разпади на държави ,суъзи, валути ,разни армагедони също се смята за пълен ташак ...такива предсказания може да ти каже всяка уважаваща себе си врачка ...и то аргументирано .. твърдението ти че ще добавяш злато ...еми то всеки може да си купува златни монети без маржин и си ок ...няма риск ... няма нищо ..просто при всеки спад купуваш и се нядяваш да качи ...това е доста далече от търговията ...просто бай and hold стартегия ...не изисква качества ...и би могла да бъде свършена от една обикновенна чистачка ...без тежки аргументи ,факти и т. н. ... и се надяваш пазарите да са вървели както са вървели досега -нагоре още 2007 -2009 когато катереше еврото вървяха прогнози как силното евро ще унищожи Европа и т.н. ...петрола също вървеше нагоре и имаше спекулации как скъпият петрол пречел на еди какво си ... какво стана ...нищо... нито Европа пострада от високото евро нито петрола пък стана 200-300 и къде е сега еврото ?? -1.60 сега 1.09 и пак се тръби за кризи за разпади и т.н а петрола къде е??? някъде много много надолу ....и твоите прогнози могат да се съотнесат към тези които съм описал по горе ....ама щом време имаш твоя си работа.... и още нещо забележи как си се зомбирал в твоята идея за край на Евро съуза.. при излизане на каквато и да е било новина ти я постваш във форума кат че видиш ли тя е едва ли не началото на края и така със всяка новина ...само не се знае кого се стремиш да убедиш? другите ли или най ве4е себе си
            Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
              Моето мнение е че ЕС няма да се разпадне така лесно, защото както кучето стиска кокала с уста на всяка цена, така и всеки управляващ ще държи този съюз, ако ще да печата Евро в несвяст и да го обезцени до 2/1 спрямо долара, Йена или която и да е др. валута.
              Нали се сещаш, че ако печатат пари, ще трябва да ограбят всички слабозадлъжняли страни, за да изсипват пари в Гърция, Испания, Португалия за "банички"!

Австрийци, естонци, латвйци и др. ще си кажат, ДАВАЙТЕ ПИЧОВЕ, ПЕЧАТАЙТЕ, ЗА ДА СМЕ СОЛИДАРНИ С БРАТЯТА НИ В ЮЖНА ЕВРОПА!
              Нищо, че стремглаво обедняваме, европейският проект е проект на солидарността в крайна сметка!
              За това сме тук!

А какво би станало на чисто политическо противоборствено ниво, между страни като Унгария, Полша и страните от центрана Европа, когато при една зверска рецесия, еврофондовете бъдат резнати на 60-70%!

На Камерън, му казаха, че желанията му за реформи няма да минат и до колкото сме наблюдавали до тук работата и мисленето на ЕС, определено няма да минат!

Така, че стоим и гледаме!

По-малко "авторитетни" кучета с кокали и повече фактология!

Коментар

• Успокойте малко топката и се насочете конкретно по темата.
                Ако смятате да се хейтвате го правете на ЛС, защото вярвам, че на всеки му е писнало от най-лесното "да хейтваш".

Моето мнение е че ЕС няма да се разпадне така лесно, защото както кучето стиска кокала с уста на всяка цена, така и всеки управляващ ще държи този съюз, ако ще да печата Евро в несвяст и да го обезцени до 2/1 спрямо долара, Йена или която и да е др. валута.
                Въпреки проблемите в ЕС, както в САЩ, Китай, Русия и къде ли още не..... в крайна сметка, която и валута да спечели/загуби съм на мнение, че инвестиралите в Злато, точно сега, точно в този момент, ще бъдат много по-богати "утре", от колкото "днес".
                Ще си позволя една прогноза. Ако "днес" една унция се търгува за около 2к лв., то несъмнено "утре" тя ще струва с около 20% повече.
                Когато е "днес" и кога ще бъде "утре", всеки сам би могъл да прецени и анализира, но за мен "днес" ще бъде максимум Q2, 2016, а "утрешният ден", ще продължителен до 2020г.

Коментар

Иначе за споделеното ми мнение в темата, ще кажа, че зад него стоят моите капитали и аз съм заложил на тази прогноза! Няма да купувам никакви акции, ще прибавям злато, ще следя осторожно дали не мога да сека еврото. Намалих ударно цената на един недвижим имот, който продавам, за да мога да го шитна преди кризата и др. С други думи, аз ще печеля или ще губя сериозни за моите мащаби пари, заложени на тази прогноза! Толкова до списването и празните приказки!
                  Евала! Писнало ми е от русофили които си държат парите в евро а не в рубли, карат немски коли а не лада и гледат америкаски филми вместо руската национална телевизия. Имаш мнение, инвестираш според него и изобщо не се занимаваш да обясняваш. Като ти обясняват, че Америка е велика, веднага питаш колко пари са вкарали в S&P500. Като ти кажат, че Путин е гений веднага питаш колко рубли имат влог. И ако гажат 0 ги отсвирваш. Всеки може да приказва, но сериозни са само тези направили нещо.

Коментар

• Focus on Fundamentals; Gold Supply Likely to Shrink

Randgold Resources Ltd. CEO Mark Bristow told Bloomberg that half the gold mined today is not viable at current prices. In other words, many mines aren’t even hitting their break-even point on half of the gold they dig out of the ground. That means new supplies of gold could begin to dry up in the near future. Amplifying this problem is the fact that many companies have already mined the easily accessible ore on their claims, leaving only gold that will prove much more difficult and expensive to dig out of the ground, according to Bloomberg:

Gold miners buffeted by the drop in prices are shortening the life of mines by focusing only on the best quality ore, a practice known as high grading, which will restrict future output and support higher prices, according to Bristow. He said in a presentation to bankers in Toronto that the industry life span is down to about five years because companies have been aggressively high grading at the expense of future production.

The latest World Gold Council Report hints at the coming supply squeeze. Year-on-year quarterly mine production shrank by 1% to 828 tons in the third quarter of 2015:

The long term indication is that supply will remain constrained as the mining industry continues to proactively manage costs and optimize its operational performance…The reductions in expenditure on activities such as exploration and development will likely have a detrimental effect on production levels in the future.

Коментар

май се взимаш много насериозно ...като си извадил аргументи за разпада на ЕС и видиш ли той ще си счупи краката да тича и да почне да се разпада ...щот някои си от офиса си много добре се бил аргументирал ...забавно а ?? утре някои може да си въобрази и много добре да се аргументира ,че краят на света идва след седмици.. с научни изчисления ,доказателства ,графики и тем подобни и какво задължително трябва да стане а ... и това може да се приложи за всякакви хипотетични хрумвания в стил ала Mike Флорида ...знаеш ли колко анализатори дават прогнози ..ама колко са облажили от тва ?щот едно е да дадеш прогноза друго е да я оттиграеш по възможно най добър за теб начин ...щот анализатора само прогнозира и за тва прибира заплатка и край никакъв риск... нищо ...стане не стане все тая ... та искането ти за аргументи за бъдещо хипотетично събитие (най вероятно съществуващо само в твоята глава ) е меко казано неуместна а не се разбираме защото аз живея в ралноста (сега ,тук ,в този момент ) а ти предполагаш някакви събития с много променливи и голям времеви период и които едва ли ще станат ( просто не си тук ) па ако щеш вади аргументи един след друг ...аргументи може да извади всеки но те са само умствена фикция не е задължително да предизвикат каквото и да е събитие ... аве с две думи ще ти го кажа в прав текст ...ти си фантазьор с аргументи които смяташ че ще променят света ( твърде съмнително ) а аз реалист без аргументи живещ в реалноста .................. и най важното живея в ЕС

На първо място аз съм анализатор като хоби, без заплатка, а "отиграчвач" за собствена сметка!
                      За ЕС и неговото разпадане съм посочил, че това ще се случи след предстоящата голяма рецесия! Времевия период, не е голям, говорим за 2016г.-17г.

Относно аргументи и умствени фикции не съм убеден, до колко ти имаш инструментариум за оценка, на каквито и да са аргументи.
                      Прецъках ти коментарите и ми се струва, че си поредната "кукувица" кукнала пред монитора в разчитане на графики и разчитаща на технически анализ, в опит да бъде форекс милионер!

От всичко, което си написал, разбирам само, че са безмислени каквито и да са прогнози, които могат да се отнесът в графата "по-визионерски", независимо от аргументите, защото агументите, явно могат да си се тълкуват доста своеволно и да формират фикции в една или друга глава!
                      Не може обаче всички да са "прогледани" за святата истина, че "МАРКЕТА Е ДНЕС" и техническия анализа дава обективния поглед за МАРКЕТ NOW!
                      Някои хора не се КЕФЯТ на подобен подход и дори смятат техническия анализ, общо взето за ПЪЛЕН ТАШАК!

Коментар

Много ти е елементарен погледа пич!
                        Първо, аз никога не съм говорил за крах на долара, а тъкмо обратното!
                        Второ какво ме интересуват мен някакви ташунковци, които са правили апокалиптични прогнози преди 10 години, и които явно са се оказали НЕСЪСТОЯТЕЛНИ!

Това, че ЕС си е на мястото, а към момента на писането ми на този коментар от вън е нощ, не означава, че утре няма да е ден, а ЕС да го няма!

В крайна сметка прогнозите се публикуват преди да е настъпило едно или друго събитие, именно за това са и ПРОГНОЗИ!!!
                        След като е настъпило, вече прогнози няма!

Ако имаш нещо съществено да казваш, защо определени изложени аргументи са несъстоятелни, казвай!
                        Ако го караш само на ОБОБЩЕНИЯ, също нямам против, пиши си, в крайна сметка може да кажеш нещо стойностно, което да припознаем и да си кажем. ЕВАЛА НА ПИЧА!
                        май се взимаш много насериозно ...като си извадил аргументи за разпада на ЕС и видиш ли той ще си счупи краката да тича и да почне да се разпада ...щот някои си от офиса си много добре се бил аргументирал ...забавно а ?? утре някои може да си въобрази и много добре да се аргументира ,че краят на света идва след седмици.. с научни изчисления ,доказателства ,графики и тем подобни и какво задължително трябва да стане а ... и това може да се приложи за всякакви хипотетични хрумвания в стил ала Mike Флорида ...знаеш ли колко анализатори дават прогнози ..ама колко са облажили от тва ?щот едно е да дадеш прогноза друго е да я оттиграеш по възможно най добър за теб начин ...щот анализатора само прогнозира и за тва прибира заплатка и край никакъв риск... нищо ...стане не стане все тая ... та искането ти за аргументи за бъдещо хипотетично събитие (най вероятно съществуващо само в твоята глава ) е меко казано неуместна а не се разбираме защото аз живея в ралноста (сега ,тук ,в този момент ) а ти предполагаш някакви събития с много променливи и голям времеви период и които едва ли ще станат ( просто не си тук ) па ако щеш вади аргументи един след друг ...аргументи може да извади всеки но те са само умствена фикция не е задължително да предизвикат каквото и да е събитие ... аве с две думи ще ти го кажа в прав текст ...ти си фантазьор с аргументи които смяташ че ще променят света ( твърде съмнително ) а аз реалист без аргументи живещ в реалноста .................. и най важното живея в ЕС
                        Pip master

Коментар

Ми аз това казвам! След разпада на ЕС, може да имаме нов ЕИО. Може и валута да си пуснат дори.
                          ЕИО си беше чисто икономическа организация, подобряваща живота на хората в страни с конкурентни стопанства, а ЕС се опитва да бъде псевдодържава, месеща се във всички области на живота на отделните хора, създадена от либерални гниди!
                          Ама то за да бъде държава трябват единно законодателство и управление. А те сега са натворили една фалшиви система на декрети, дето нищо не декретират, а само дискредитират. Системата е толкова сложна, натруфена и пренатоварена, че сама ще пробие дупка под себе си. Как не можаха нещо простичко да натворят. Това пак за да се държи Европа за гушата. И затова голяма част от златото й навън. Преди четвърт век се надявах, че с падането на Берлинската стена Европа ще се възстанови като фактор, но Кол го изпързаляха. А френските президенти още не е ясно чии агенти. прогнозата продължава да се влошава, щото перспективите такива. Но не е ясно дали изобщо ще разрешат на европейците свободно да се домогват до златцето. Нашто къде го изнесоха? И кой направи тази издънка да ни лиши от собственото ни злато. Бих ти го рекъл, ама и без това много съм насъбрал зловидности по мой адрес от разни предателчета, които ни продадоха, за да си осигурят кожите на припек още некое и друго десетилетие.

Коментар

ооо ти вече гласиш нова организация след ЕС с нова валута ...може би и нови политици ...време е да дадеш име на новата валута,име на новият суъз и да избереш новите политици ...може би е време да погледнеш навън а ?? да видиш дали е ден или нощ , да си свериш часовника ,да излезеш от офиса на чист въздух ,да се поогледаш в реалноста ... ЕС още си е на мястото ..може би трябва да излезеш от собствения си свят ..разговорите за крах на ЕС и крах на долара ги чета (не само тук ) от може би 10 god ....и познай какво ??? та тези разговори не ти се отразяват добре ...набираш скорост
                            Много ти е елементарен погледа пич!
                            Първо, аз никога не съм говорил за крах на долара, а тъкмо обратното!
                            Второ какво ме интересуват мен някакви ташунковци, които са правили апокалиптични прогнози преди 10 години, и които явно са се оказали НЕСЪСТОЯТЕЛНИ!

Това, че ЕС си е на мястото, а към момента на писането ми на този коментар от вън е нощ, не означава, че утре няма да е ден, а ЕС да го няма!

В крайна сметка прогнозите се публикуват преди да е настъпило едно или друго събитие, именно за това са и ПРОГНОЗИ!!!
                            След като е настъпило, вече прогнози няма!

Ако имаш нещо съществено да казваш, защо определени изложени аргументи са несъстоятелни, казвай!
                            Ако го караш само на ОБОБЩЕНИЯ, също нямам против, пиши си, в крайна сметка може да кажеш нещо стойностно, което да припознаем и да си кажем. ЕВАЛА НА ПИЧА!

Коментар

Ми аз това казвам! След разпада на ЕС, може да имаме нов ЕИО. Може и валута да си пуснат дори.
                              ЕИО си беше чисто икономическа организация, подобряваща живота на хората в страни с конкурентни стопанства, а ЕС се опитва да бъде псевдодържава, месеща се във всички области на живота на отделните хора, създадена от либерални гниди!
                              ооо ти вече гласиш нова организация след ЕС с нова валута ...може би и нови политици ...време е да дадеш име на новата валута,име на новият суъз и да избереш новите политици ...може би е време да погледнеш навън а ?? да видиш дали е ден или нощ , да си свериш часовника ,да излезеш от офиса на чист въздух ,да се поогледаш в реалноста ... ЕС още си е на мястото ..може би трябва да излезеш от собствения си свят ..разговорите за крах на ЕС и крах на долара ги чета (не само тук ) от може би 10 god ....и познай какво ??? та тези разговори не ти се отразяват добре ...набираш скорост
                              Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                                Голям адвокат им стана на тия американци,а това че съсипаха половината свят и
                                са на път да предизвикат нов световен военен конфликт нещо да кажеш.
                                Ти лид ли си бе? Какъв адвокат съм им аз на американците?

Щот ника ми е Mike Florida сигурно?

Гледай какво пиша и какво стои зад думите! В България и в частност във форума, много хора нямат реална представа какво всъщност е Европа и какво, и е положението. Проявяват някакъв криворазбран национализъм - европеизъм, на безпринципна основа, без да се опират на фактологията!
                                Аз не само, че не съм за американците ами съм и умерен русофил, и смятам ще трябва да търсим сериозно сближаване с Русия! Но това, не означава, че трябва да пиша глупости за Америка или да живея в някакви утопични самозаблуди за Европа!

Това, което се случва на Европа за мен си е чиста либерастка идиотия, а не е някакъв сценарий на тайни общества или илюминати!
                                Европа даже не е и пазар, който само да се дои, каквито са теориите на конспирациите, поради простата причина, че скоро гърците няма да имат никакви средства за консумация, а и много други народи. Много повече е пазар една Индонезия с 200 милиона население, която произвежда стоки и може да консумира, подобни страни ще са много по-богати от други като Гърция или Португалия! 200 милиона е почти половината на ЕС!

Европа при войни или тежки икономически кризи няма нищо, тя за разлика от САЩ, няма дори земеделие и земя, която да изхранва народите! Няма и никакви енергийни ресурси, пак за разлика от САЩ! Това са реалностите!
                                Преди Европа е била център на цивилизацията, на науката, на технологиите, сега е център на либерастията и на "третия" пол!

Именно за това през погледа на златото, при една пълномащабна икономическа и финансова криза, най-слабото звено от глобалната стопанска и финансова ситема е ЕС!

Коментар

Working...
                                X