Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеКраткосрочните корекции не са промяна на тренда! Търпеливите ще видят до 2-3 години нива от 500 долара.къде ги тея 500 стин
а уж се "огъвало под тежеста на ФЕВови" ама нешо май е обратното ..... кво стана с лихвите със "силата на зеленио"
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеКраткосрочните корекции не са промяна на тренда! Търпеливите ще видят до 2-3 години нива от 500 долара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеКраткосрочните корекции не са промяна на тренда! Търпеливите ще видят до 2-3 години нива от 500 долара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениеМ-зеткаа...коментар?Това са последни напъни на горе преди да иде на 500 нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениеМ-зеткаа...коментар?Това са последни напъни на горе преди да иде на 500 нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеИнформацията ти не е правилна за Монголия. Бърза справка на линка по-долу - виж периода от 10У, както и MAX.
http://www.tradingeconomics.com/mongolia/gold-reserves
http://www.tradingeconomics.com/kaza.../gold-reserves
1. Относно Монголия, през 2006 са имали 10т. а през 2012 са останали с едва около 3т., а днес имат малко над 2т. Това че са започнали да увеличват резервите си със 100кг за тримесечие през 2015г. не ми се струва голямо "увеличение" за каквото говориш ти, при условие, че днес имат 2,3т. за разлика от 10т. от преди 10г.
2. Относно Казахстан през Q2, 2012 са започвнали да увеличават драстично своите резерви в злато от 70т. (поддържат 70т. от 2000г) до над 213т. до края на 2015г., което е увеличение с около 3 пъти.
Нека погледнем обаче и резервите им в $ на Казахстан за последните 10г.
Actual Previous Highest Lowest Dates Unit
28597.00 28659.00 36985.00 8000 2006 - 2015 USD Million
Простата калкулация от табличките излиза, че за последните 10г. са увеличили златото и $ с по 3 пъти.
Това според по твоята логика излиза, че трябва да бягат всички от $. щом Казахстан купува $ и злато в несвяст.
Коментар
-
корелацията зависи от проявата на подобни фактори указващи подобно влияние. В момента в който се променят основни фактори неминуемо ще се промени и корелацията. Пример не знам доколко е уместен, но да кажем, че слънцето пече и се търси сянката на 30градуса, обаче слънцето може пак да си пече, а да стане 10 градуса и тогава няма да се търси сянката... т.е. имаш фактора слънце и фактора топлина, единя от които се изменя и тогава нещата изглеждат по различен начин...
колкото до златото, предполагам че има натрупана несигурност относно индексите ... поне аз така си го обяснявам, нали азиатците пак го закршиха...Last edited by pepe1234; 05.01.2016, 16:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеДруг ми беше въпроса - има ли някой наблюдение (чел ли е нещо) , кога корелацията се чупи ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнениескъпия долар не винаги е означавал евтино злато.., за лихвите - също
ако беше толкова елементарно
Както е в повечето случай глашатаите ни обясняват нещата след като са се случили ...т.е. новините са в цените
Друг ми беше въпроса - има ли някой наблюдение (чел ли е нещо) , кога корелацията се чупи ?За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Коментар