Първоначално изпратено от sel4o
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиционни диаманти
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСертифицирането не е такъв проблем. Добра наша лаборатория дава международно валиден сертификат за един Ревлю за диамант и за един Некадърник за друг скъпоценен камък.
И да - златцето е по-лесна инвестиция, особено ако е нумизматика. И още - златцето е малко сложно и енергоемко за изкуствено фабрикуване
Да не говорим, че диамантът е лесен за фабрикуване - чист въглерод.
Да си потърси някакви по-секси и по-редки камъни."""
Импе, пак не си си вземал хапчетата и виж какво става! Палячовци като теб трябва целодневно да са под лекарско наблюдение! Глупостите ти просто е смешно да бъдат коментирани!
Ако автора на темата наистина има парите и сериозното намерение да инвестира в диаманти, нека пише за да го свържа с търговци, иначе прищтно прекарване в поредната тема от типа “каква кола подхожда на голям инвеститор„ .....podpis
Коментар
-
ДОВЕРИЕТО е т.н. петият критерий по който съм забелязал че се оценяват диамантите. Като че ли най-високи цени държат тези сертифицирани от IGI, плътно ги следват HDR, после щатската GIA, DGL в Тел Авив, следват индийски, дубайски.......... Сертификатът трябва да бъде подробен, с всички характеристики и заключения, снимка и рисунка с дефектите на камъка. Нямам представа коя българска фирма издава такива сертификати и на каква цена, но наистина ще е добре да има международно признати специалисти в тази област и тук. Ще се разровя утре из нета за инфо.
Коментар
-
Сертифицирането не е такъв проблем. Добра наша лаборатория дава международно валиден сертификат за един Ревлю за диамант и за един Некадърник за друг скъпоценен камък.
И да - златцето е по-лесна инвестиция, особено ако е нумизматика. И още - златцето е малко сложно и енергоемко за изкуствено фабрикуванеМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Без сертификат и запечатани от оторизирана известна лаборатория, дори и истински са просто едни стъкълца без инвестиционна стойност. Освен това инвестиционните диаманти трябва да бъдат кръгли, желателно е над 0.50кт /може и по-малко но цените на малките са доста ниски и безинтересни за големите пари/, да притежават добро качество и шлифовка. В България няма да намери такива на приемлива цена. Най-близки сериозни и сертифицирани търговци има в Мюнхен, основният диамантен европейски пазар е в Антверпен - Белгия, освен това може да си направи една бизнес екскурзийка до Дубай, а Израел и Индия вече идват доста далече. Аз бих се насочил както спомена колегата към Танзанитите - цената им скоро ще подмине диамантите ми се струва, защото количествата са силно ограничени, но там проблемът със сертифицирането е още по-сложен. Дори съм чувал за огромни складове и преси, на които смилат и унищожават свръхдобитите количества диаманти за да не им се срине цената, само най-едрите складират за далечното бъдеще, но дали е вярно не зная със сигурност.
Щом твоят авер има свободен ресурс, защо не си накупи злато и да му е мирна главата? Ликвидно е по всяко време, всеки златар може да го провери /дори и с гризане дедо от село може да потвърди истинско ли е/ и най-важното във всеки един момент си има международна борсова цена купува-продава, а при диамантите цената е точно толкова.............колкото ти плати купувача
Коментар
-
А ако толко кефиш на диаманти - те ги те:
http://auction.bg/item.php?id=795856
http://auction.bg/item.php?id=957724Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Жабоков - кажи на твоя човек да не се набива. Диамантът е масов и безобразно надценен камък. Годишният добив на диаманти е огромен. За капак на всичко - човек може да си купи диаманти от добро качество и за 30-50 кинта, стига да знае откъде.... макар и диаманти, неприемливи според ширещият се сред почитателите им бижутерски расизъм.
Да не говорим, че диамантът е лесен за фабрикуване - чист въглерод.
Да си потърси някакви по-секси и по-редки камъни.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от vajvaj Разгледай мнениеНе намерих подобна тема, затова си позволявам да я открия. Ако има подобна, нека модераторът да се погрижи, моля
Имам конкретен въпрос. Мой добър приятел се интересува сериозно от инвестиции в този инструмент и въпросът ми е:
http://dicholding.com/
Чувал ли е някой нещо за този конкретен посредник. Дайте отзиви.
Благодаря предварително!podpis
Коментар
-
-
Инвестиционни диаманти
Не намерих подобна тема, затова си позволявам да я открия. Ако има подобна, нека модераторът да се погрижи, моля
Имам конкретен въпрос. Мой добър приятел се интересува сериозно от инвестиции в този инструмент и въпросът ми е:
http://dicholding.com/
Чувал ли е някой нещо за този конкретен посредник. Дайте отзиви.
Благодаря предварително!При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатураТагове: Отмаркиране на всички
Коментар