Първоначално изпратено от mining
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестиционни диаманти
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mining Разгледай мнениеИ двете камъчета са идеални , но аз предпочитам да са на жената по ръцете А правописната грешка няма да коментирам.
Коментар
-
Задръж си мненията, земи и тия камъни - http://snimki.be//store/1/751341151959.jpg
ААА+ означава, че не са извършвани манипулации за подобряване на цвета, т.е. от сив да се лекува до черен Пуснал съм ти фъндък един 4+ мм бял диамант за сравнение. Ако недовиждаш, точните размери на черньото са 15,83 х 15,80 х 8,49мм. И ай стига глупости вече, не си кОпувай диаманти защото не си струваLast edited by sel4o; 01.07.2012, 18:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеМоят любимец от колекцийката ми пък е доста странен - огромен кръгъл 10.500кт черен диамант, клас ААА+, разбира се сертифициран. Почти 16мм е! Скоро бях запазил няколко стотинакаратови бели и цветни топаза, но отказах сделката. Стигат ми толкова. Имам почти от всички скъпоценни и полускъпоценни камъчета, половината със сертификати. Радват ме и няколко синтетични камъка с чистота, големина и цвят - хич не са за пренебрегване. Започна да става скъпо хоби, а наложи ли се да развързваш пазар почти няма, не си струва по време на криза такава инвестиция.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Ейй много щуротии се изписаха до тук - като хванеш онзи, който за по 20-30 лв си копува диаманти, до този, който имал черен диамант "клас ААА+" - какъв е този клас, можеш ли да обясниш? В сертификата на диаманта има следната информация: 1. цвят - (обозначения) DEF - colrless, GHIJ - near colurless, KLM - faint yellow, RTUVWXYZ - light yellow : най- скъпи са D,E,F по скалата за цветовете. 2 clarity - FI - no inclusions, IF - internaly flowless, VVS1- VVS2 - very very small inclusions, VS1- VS2- very small inclusions, SI1-SI2 - small inclusions, I1-I2-I3 - imperfect eye visible inclusions. 3. weight - carrats 4.shape - cut.
И за този с черния диамант да кажа: 10,5 няма как да бъде в диаметър 16мм - би трябвало с тези параметри доста зле да е пооформен камъка...
А за онзи, който е чувал че има некви преси дето трошели по малките камъни щото разбираш ли имало много - да има но там отиват камъни само с лошо качество, за промишлени нужди, такива които нямат никакъв интерес за бижутерията... Такива, в течение на моята работа, съм виждал стотици килограми.
И не се притеснявай ако имаш хубав камък дали ще му вземеш парите... Е вярно тука в Бг няма каде да го продадеш, ако имаш хубав камък то е ясно, няма да го продадеш на Илиянци, но пазара си върви, независимо дали тук умуваме и пишеме глупости
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВ моментът любимецът ми е един прекрасен и сосен сапфир с великолепно качество и цвят.
Коментар
-
Мерси! Ето от мен един сайт, в който може да си проверите приблизителната цена на диамантите, които смятате да закупите или имате вече, спрямо качеството и големината и формата им - http://www.jamesallen.com/search_results.asp
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеНемците ще ти одерат кожата, а тук какво?
Относно последователността направо ще цитирам, за да не ме обвиниш в интерпретации:
"Основана през 1975 година, International Gemological Institute или IGI, е най-големият независим експерт в тази област, с локации във всички големи диамантени центрове по света. Мисията на IGI е да предостави на бижутерската индустрия и потребителите един надежден и международно признат сертификат. Сертификатът на IGI се състои от подробен анализ на характеристиките на диаманта, на поне двама експерта."
Диамантите са труднопродаваема стока, да не кажа че в България изобщо липсва пазар. Единствено през търгове и аукциони може да се реализира цената, другият вариант е на безценица в заложна къща или банка. Тъпо е лаик решил да инвестира в диаманти да търси информация за това в този форум, по-добре изобщо да не се захваща. За съжаление българинът така действа: засмуче цифра кинти от някъде, после чул-недочул че има някаква далаверка и скача в джибрите.
Импе, за съжаление нямам камъни със сериозна инвестиционна стойност, нямам и намерение да купувам такива просто ми е само хоби, но не е лошо да постнеш координати - тук четат доста и може да свърши работа на някого.
Хъх - прав си - и аз така. За мен камъните ми сега-засега са основно обект за кефене, а не инвестиция. В моментът любимецът ми е един прекрасен и сосен сапфир с великолепно качество и цвят. Но координати - ето:
Интергеоресурс ООД, тел. 980 58 70, моба 0887 196 193.
Казаха ми - издават международно признати сертификати. Имат и чудесен щанд за скъпоценни и полускъпоценни камъни в молченцето на г-н Донев - където обичам да си разглеждам... но не пазарувам от него, щото е цифромания. Мога да си зема много по-секси и големи камъни на много по-ниски цени.Last edited by Императорът; 01.07.2012, 14:49.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от vajvaj Разгледай мнениеНе намерих подобна тема, затова си позволявам да я открия. Ако има подобна, нека модераторът да се погрижи, моля
Имам конкретен въпрос. Мой добър приятел се интересува сериозно от инвестиции в този инструмент и въпросът ми е:
http://dicholding.com/
Чувал ли е някой нещо за този конкретен посредник. Дайте отзиви.
Благодаря предварително!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokonut28 Разгледай мнениеНемците ще ти одерат кожата, а и те са само посредници. Относно сертификатите, последователността е GIA, HRD, IGI ... със здраве!
Относно последователността направо ще цитирам, за да не ме обвиниш в интерпретации:
"Основана през 1975 година, International Gemological Institute или IGI, е най-големият независим експерт в тази област, с локации във всички големи диамантени центрове по света. Мисията на IGI е да предостави на бижутерската индустрия и потребителите един надежден и международно признат сертификат. Сертификатът на IGI се състои от подробен анализ на характеристиките на диаманта, на поне двама експерта."
Диамантите са труднопродаваема стока, да не кажа че в България изобщо липсва пазар. Единствено през търгове и аукциони може да се реализира цената, другият вариант е на безценица в заложна къща или банка. Тъпо е лаик решил да инвестира в диаманти да търси информация за това в този форум, по-добре изобщо да не се захваща. За съжаление българинът така действа: засмуче цифра кинти от някъде, после чул-недочул че има някаква далаверка и скача в джибрите.
Импе, за съжаление нямам камъни със сериозна инвестиционна стойност, нямам и намерение да купувам такива просто ми е само хоби, но не е лошо да постнеш координати - тук четат доста и може да свърши работа на някого.
Коментар
Коментар