Първоначално изпратено от Maudlin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тавекс
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Въпрос на разбиране и начин на работа............Прогнозата ми е че до десетилетие парите ще са виртуални ............поне в американската зона................доста хора от милионери ще станат общаци.........с активи които не могат да продадат...........Безкешовата икономика е мокрия сън на банкерите а в момента те поръчват музиката и уверено ни водят натам.
Ти би ли ми продал колата си не за кеш, а за няколко 1 oz монети? Ако отговорът е "да", стискаме ръцете и бием една глава на банките.Last edited by Maudlin; 06.02.2018, 20:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maudlin Разгледай мнениеПродаването става така само в Тавекс и официалните търговци. Всеки златар или койн шоп ще ти го изкупи кеш без никакви документи стига да му предложиш атрактивна цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maudlin Разгледай мнениеИзводът е - правете така, че да не се набивате на очи. Не продавайте голямо количество злато наведнъж.
Аз от Тавекс само съм купувал, никога не съм продавал. Ако някой има опит с продажбата при тях нека сподели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maudlin Разгледай мнение
Oще по-лошо щом е държавата. Данните от личната ти карта от Тавекса веднага отива по разни институции - НАП, агенция за финансов надзор и т.н. и вече фигурираш като продават на злато и съмнително лице, което трябва да доказва откъде го имаш това злато.
При една финансова проверка върви обяснявай, че дядо ти е подарявал всяка година по една златна паричка.
Изобщо няма мърдане дори със златото, което уж минава за асет, който можеш да скриеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Ми затова си я снимаш на ксерокса...
В другия вариант просто не си купуваш от тях.
Пазар бол!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tonygl Разгледай мнение
Абе да кажем, че си го купувал от тях и имаш касова бележка. Ама касовите бележки избледняват с времето и в един момент я нямаш и нея. Мислил съм за вариант с накякво по-стабилно доказаелство за покупката, ама още не съм го измислил
В другия вариант просто не си купуваш от тях.
Пазар бол!
Коментар
-
Абе да кажем, че си го купувал от тях и имаш касова бележка. Ама касовите бележки избледняват с времето и в един момент я нямаш и нея. Мислил съм за вариант с накякво по-стабилно доказаелство за покупката, ама още не съм го измислил
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maudlin Разгледай мнение
Oще по-лошо щом е държавата. Данните от личната ти карта от Тавекса веднага отива по разни институции - НАП, агенция за финансов надзор и т.н. и вече фигурираш като продават на злато и съмнително лице, което трябва да доказва откъде го имаш това злато.
При една финансова проверка върви обяснявай, че дядо ти е подарявал всяка година по една златна паричка.
Изобщо няма мърдане дори със златото, което уж минава за асет, който можеш да скриеш.
Коментар
-
Не. Това е политиката на държавата. По закон им искат да се знае кой продава злато. Т.е. държавата може да изиска от тях кой им е продал злато. На тях не им трябва да го знаят това (поне не и официално).
Коментар
-
А какво да го правят? За нищо не става. Само разходи им носи.
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеЗащо банките продават злато ( монети и др изделия)
А не изккупуват после???
искат да се отървът от него ли???
Коментар
Коментар