If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вчера вечер ти дадох съвет на какво да заложиш но ти не ме послуша и ето го резултата. Вчера РСИто беше определящо в играта. Днес вече не е. Цената може още да пада но това не е истинско падане това е оформяне на средносрочно дъно. Не прави Баи Баи Баи преди да е минала трендлинията на дневна. Тогава бъди играч иначе ще бъдеш част от счетоводното минало.
Нищо не увеличаваш. Твоят дилър се интересува единствено от нетният ти баланс - баланс по сметка плюс/минус резултат от отворени позиции. Това е твоята "стабилност"... Ако не вярваш че е така, опитай да изтеглиш "брутната" си сметка ако резултата от откритите ти позиции е отрицателен... Ще ги изтеглиш, ама някой друг път.
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Ето ти разковничето на успеха в евро долар използваш ли го добре ще спечелиш, не го ли използваш ще фалираш.
На дневна графика трябва да залагаш, само там може да изкараш късмет. Нищо друго не ти трябва. Само ти трябва трендлинииката отгоре на дневна. На следващото покачване цената ще я прескочи. Когато това стане яхваш се и не пускаш. Баи Баи Баи и не мръдваш от позиция за няколко фигури залагаш.
Като затворя печелившите от огледално противоположно заложените:
1 - си връщам залога, даден на дилъра и
2 - увеличавам брутно сметката си с печалбата.
Тези две неща ми дават възможност да продължа с поръчки, независимо че ми остават висещи незатворените и минусови поръчки от другата половина на "огледалото", които все по някое време, и то - не много дълго, ще се окажат поне на по-малък минус, отколкото при отварянето на поръчката, а може и да са на плюс.
vmankov, има две възможности за стреляне на посоки. Първата е стреляш и чакаш да видиш дали си улучил посоката. Другата е тази която ползваш ти. Стреляш, вземаш 10-20 пипа и се връщаш към първата възможност, демек чакаш да видиш дали си улучил посокатаТва се прай но с опции и също си има своята цена
Много по-изгодно и с много по-малко разходи е да чакаш без никакви позиции сгодния момент за влизане, отколкото да чакаш този момент с две срежуположни огледални позиции!
Да. И това е другата стратегия на действие, която също гледам да използвам.
Но нека задържим нещата до понеделник-вторник-сряда и т.н., за да мога да покажа на практика какво имам предвид.
-----------------------------------------
Обърни внимание, че марджин левъл ми е на много "опасно" ниво, но аз съм спокоен поради логиката, изложена по-долу.
Така е, но докато не решиш да затвориш печелившата половина и да чакаш по-добри времена губещата да стане по-малко губеща или даже печеливша.
При този начин на действие, според мен, накланяш везната в своя полза още със затварянето на първите печеливши позиции, понеже увеличаваш брутно сметката си и с това - стабилността си.
А?
Абсолютни глупости... От колко време търгуваш?
Как ще увеличаваш брутно сметката си? Нали сумата която прибавяш към сметката си от печелившата позиция същата тази сума трябва да извадиш заради огледалната губещата позиция!? Сметката ти се променя само в твоето объркано съзнание, но не и за твоя брокер или за някой друг страничен наблюдател...
Още в момента като откриеш позиция ти вече си на минус с маржа между купува и продава. Така е като откриеш първата позиция, така е като откриеш и втората срещуположна позиция!
Както и да въртиш и да го сучеш, вземи един молив и смятай! Много по-изгодно и с много по-малко разходи е да чакаш без никакви позиции сгодния момент за влизане, отколкото да чакаш този момент с две срежуположни огледални позиции!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Илюстрация на реално:
Тук позициите ми са почти симетрични, и каквото и да бъде движението на пазара, марджин левъл ще остане един и същ точно поради тази симетричност.
Асиметрията, или печалбата, ще дойде от моето решение кога какво да затворя.
Моля да не ме разбирате, че знам, че съм прав. Не, аз само мисля, че съм прав и предлагам на вашето виждане тази идея.
Компенсират се чушки. Нали ти си тоя който плаща суаповия деференциал? Тъпото в цялата история е, че плащаш без да имаш практически никаква позиция, защото шансът ти да спечелиш от движение в курса е 100%-ва кръгла нула!
Суапът е малък процент в предвижданите печалби/загуби. Него засега не обсъждам.
Но обсъждам твоето изказване, че печалбата от симетрично противоположни поръчки е нула.
Да, така е.
Така е, но докато не решиш да затвориш печелившата половина и да чакаш по-добри времена губещата да стане по-малко губеща или даже печеливша.
При този начин на действие, според мен, накланяш везната в своя полза още със затварянето на първите печеливши позиции, понеже увеличаваш брутно сметката си и с това - стабилността си.
Коментар