Първоначално изпратено от onufri
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Форекс и Данъци
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от th1 Разгледай мнениеВ този раздел мненията за са по въпроса за деклариране на доходи от търговия на маржин ( без значение каква: Forex, ДЗР, други), при която имаме виртуална търговия с виртуални пари и марджин ефект .
В данъчната декларация никъде не може да се отрази тази виртуалност и възникват следните любопитни следствия:
- Описваме подробно 1000 сделки за милион евро, като разграфяваме допълнителни колони за: суап числа,лихви, пренос на позиции, такси, комисионни и др.) и всичко е точно. След 2 или 5 години друг данъчен се сеща: а откъде е взел този милион с който търгува, който само ние си знаем че е виртуален? Как доказваме че нямаме сестра.
- Ако декларираме че сме купули или продали нещо което не сме купували или продавали не попадаме ли в раздела на Наказателния кодекс за документи с невярно съдържание.
Не мисля,че е необходимо да разграфяваш каквото и да било - всеки брокер би трябвало да предотавя дневни извлечения,където всичко е описано.
А откъде си взел милиона можеш да докажеш с договора си с брокера.
Нямам намерение да задълбавам в темата - просто искам да обърна внимание на тези,които мислят,че не дължат данъци,че рискуват някой ден да бъдат неприятно изненадани,когато разберат,че има вариант данъчните да не мислят като тях.
Успех в търговията!Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Уточнение
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеХубаво е човек,когато се занимава с нещо да знае с какво точно се занимава
Forex е съкращение на foreign exchange,което си е пък валутна търговия от всякъде,независимо дали е на маржин или с реална доставка.
Така че търгувайте и се радвайте,ако има върху какво да плащате данъци
В данъчната декларация никъде не може да се отрази тази виртуалност и възникват следните любопитни следствия:
- Описваме подробно 1000 сделки за милион евро, като разграфяваме допълнителни колони за: суап числа,лихви, пренос на позиции, такси, комисионни и др.) и всичко е точно. След 2 или 5 години друг данъчен се сеща: а откъде е взел този милион с който търгува, който само ние си знаем че е виртуален? Как доказваме че нямаме сестра.
- Ако декларираме че сме купули или продали нещо което не сме купували или продавали не попадаме ли в раздела на Наказателния кодекс за документи с невярно съдържание.
Коментар
-
Първоначално изпратено от th1 Разгледай мнениеSC е абсолютно прав че между търговия и търговия на марджин (forex) няма почти нищо общо, това е мисля елементарно за доказване в съд.
Т.е. forex не фигурира като сделка конкретно в ЗДДФЛ и ако има какво да се декларира би трябвало да се направи като доходи от други източници ( по договор за......)
Forex е съкращение на foreign exchange,което си е пък валутна търговия от всякъде,независимо дали е на маржин или с реална доставка.
Така че търгувайте и се радвайте,ако има върху какво да плащате данъциВсяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
SC е абсолютно прав че между търговия и търговия на марджин (forex) няма почти нищо общо, това е мисля елементарно за доказване в съд.
Т.е. forex не фигурира като сделка конкретно в ЗДДФЛ и ако има какво да се декларира би трябвало да се направи като доходи от други източници ( по договор за......)
Коментар
-
Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнениеЕ то сега си ева мамата
Ако имаш някакъв проблем, може да ми пишеш на личните.
Все пак, най-хубавото е, че имаш какво да декарирашБезплатен обяд няма!
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеФизическите лица, които не се водят другаде на работа трябва да плащат и осигуровки на всичкото отгоре (освен 10% данък), това си е свободна професия според мен
Коментар
-
Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнениеАми ти как им го обясняваш и как подаваш декларация
най - много после, да му се наложи да разясни по-ясно що е туй кол-опция
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеФирмаджия съм, но не се занимавам с форекс и акции през фирмата. Преди съм го правил и през БГ фирма и през офшорка. Има си плюсове и минуси. Но май повече са минусите Като се почне от високите такси за дейта фийд, че докато се стигне до ежедневните обяснения със счетита. Никак не е лесно да обясниш на БГ счети, че моеш да продадеш нещо, което не притежаваш или пък да му обясняваш къде са ти отишли опциите, които вчера са били в акаунта а днес ги няма/експирейшън/)
Коментар
-
Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнениеБеше писал преди време ,че си фирмаджия сигурно си прав -благодаря за поясненията
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеВ общи линии - Да, макар че има някои нюанси, касаещи периодичността и размера на плащания, ако си с фирма. От своя страна ако си фирма лесно приспадаш разходи за ток, телефон, наем, интернет, компютри, платено инфо и т.н. Ако си с фирма можеш да пренасяш евентуални загуби, а като физ. лице не можеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнениеДали съм разбрал правилно -аз като физическо лице подавам декларация и с печалба от 10 к плащам 1к данък без други задължения .Ако съм фирма-например ЕООД от 10 к приспадам осигуровките и заплатата и на остатъка плащам 10 %.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеАбе ти убо смяташ, ама виж кво пише в моите сметки.
60000-4800 /заплати/- 2400/осигуровки/= 52800 печалба за фирмата. 10% - 5280. Демек безмислено е упражнението с фирмата. Осигуровките ти идват в повече
Коментар
Коментар