IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив 14.11.2011 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте,

Из речта на Жан-Клонд Трише.....
    - ЕЦБ ще се придържа към становището, изразено съвместно със САЩ, че прекомерната волатилност на валутните пазари трябва да бъде избягвана, тъй като има негативно отражение върху икономическия ръст.

Моя коментар:.....ЕЦБ (подразбирай и ХАМЕРИКАНЦИТЕ) може спокойно пет минути преди да публикува някакви новини,които ще предопределят посоката на тренда и нивата до които ще стигне,да пусне следното съобщение:
    Драги трейдъри,имайки предвид следните новини които ще излезнат след малко-ГАРАНТИРАНО,моля КУПУВАЙТЕ респективно,моля ПРОДАВАЙТЕ определените валутни двойки както следва:.....

Баси и смеха.....

Според мен EUR/USD ще поеме надолу,това което набюдавахме досега беше корекция.Очаквам нива около 1.25ХХ.

Пожелавам успех на всички и незабравяйте,аз не говоря от името на ЕЦБ.....
    „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
    Джеси Ливърмор

Коментар

• Коментар

• Коко - бизнеса си е бизнес а и никъде в постовете ти не виждам нещо лично или злонамерено! Напротив.
        Нали именно за такива ползотворни дискусии е този форум! Твойте пари са си твои, мойте са си мои. Каквото човек си направи, на неговия гъз ще се напише. Риска си го носи всеки от нас персонално. Изказваме мнения, четем такива но печалбата или загубата си я правиме сами със собствените си решения и действия.

УСПЕХ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
          Imam elementaren vapros na palen novak vav forex-a. Moje li, i do kakva stepen da se kaje che da se trade-va na demo- i na live-account e edno i sashto?

Ako moje niakoi da me svetne, ima li niakava razlika, druga osven psihologicheskiat tovar, koiato da e sashtestvena. Povecheto broker-i predlagat demo-acounts, ako sam uspeshen na demo, kakvi riskove me chakat pri live- ?

Preporaki na broker-i, i za eventualna nachalna suma za otvariane na account sa dobre doshli.

aide, uspeshen den

Разликата между реал и демо не е само психологическа, като видиш на реална как 2 мин не можеш да затвориш и ти дава нова цена та нова ще ти светне хехе, но психологическата е по-важна - не я пренебрегвай, ако на демо от 5000д направиш 500 000 не значи че ще имаш тоя кураж и на реал дори да имаш и късмета, там какво ти пука волуме на мах и пей сърце -всичко е до психология.

Аз лично ти препоръчвам да започнеш със демо за 3 месеца като се старай да изграждаш навици за ММ - играй като на реална знам че е трудно, но не се притеснявай от загубите си дори да ги има - след тия три месеца си извади разпечатка и направи изводи къде си грешал защо къде си се увлякъл, след това започни с БГ брокер - внеси само 100д - ще ги загубиш сигурно но не се притеснявай пак внеси 100д и така докато отраеш поне 1 месец в който като теглиш чертата да си на плюс - после постепенно увеличавай сумата си и разбира се учи учи учи и не се влияй от други, постарай се да си изградиш собствен почерк - помни това са твойте пари изкарани с пот. После като вземеш да печелиш - някъде след 2-3 години може би ако си гении и по-рано ще е в смисъл сериозни печалби тогава се ориентирай към чужди брокери - това даже го прави постепенно и тнт тнт

Започни някъде тук според мен със 100 те долара но не повече - стс, делта, варчев, бенчмарк, евър - подредбата е случайна направи си демо първо и сам предпочети платформа по която работиш най-добре
          Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
            Imam elementaren vapros na palen novak vav forex-a. Moje li, i do kakva stepen da se kaje che da se trade-va na demo- i na live-account e edno i sashto?

Ako moje niakoi da me svetne, ima li niakava razlika, druga osven psihologicheskiat tovar, koiato da e sashtestvena. Povecheto broker-i predlagat demo-acounts, ako sam uspeshen na demo, kakvi riskove me chakat pri live- ?

Preporaki na broker-i, i za eventualna nachalna suma za otvariane na account sa dobre doshli.

aide, uspeshen den
            NE E SASHTOTO
            RISKOVETE SA V ZAVISIMOST OT BROKERA I PLATFORMATA
            OT TAM I SUMATA

Коментар

• Imam elementaren vapros na palen novak vav forex-a. Moje li, i do kakva stepen da se kaje che da se trade-va na demo- i na live-account e edno i sashto?

aide, uspeshen den

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki_Chepel
                Коко - това с кой е прост и дали бил от село или не го забрави. Няма значение тъп ли си прост ли си с више образование ли си и какво от това. На пазара печелят само финансово интелигентни хора, останалите напускат много бързо, това не значи че им е нужно обезателно висше образование дори не е нужно да имат и основно - става дума за печелещите ... примери за това колкото щеш.

Да си учен не означава че си умен. Излез на пазара огледай се малко и ще видиш безброй учени хора оковани във веригите на посредствеността. Та тези хора като са учени, умни ли са?

Ники позволи ми да не бъда съвсем съгласен с теб.
                Твърдя че има значение знанията и общата култура и опита, аз се изразих съвсем образно, просто резюмирах неща които съм говорил преди - ММ е много важно нещо то е водещото няма свети граал който да ни каже това е така или иначе ако имаше и ако форекса беше прогнозируем той нямаше да е толкова печеливш, тоест цитирам пак бъфет който на въпрос на журналист защо прогнозата му не се е збъднала отговаря - ами защото пазара е "глупав", и с разумен ММ точно тая "глупост" игнорираме, аз ще пиша скоро как ще се промени пазара след 2008 година когато и Ройтерс излезе с една тяхна идейка - помнете тая дата ще пиша защо. Сега образно казах и за брокерите - българските няма как да не търсят симбиоза с нас трейдърите просто защото имат малка клиентска маса 2-3 хил калпака и всеки публичен основателен скандал би ги разстроил финансово - тоест ние пред тях сме силни ако сме прави и го доказахме преди два три месеца, брокерите от горната категория като фхсм пък с клиентска маса не биха си позволили дори скандала да излезе на показ защото те предпочитат да загубят някакви стотинки пред разправиите с клиенти и комисията, горно ниво брокери като юбс пък с предостатъчно финансова маса не клиентска -такива никога не биха ти предложили подарък, те не биха се съгласили на 1-100 камо ли 1-200 те играят реално при тях няма тефтер - и поради факта те се опитват да ти помагат - те искат техните 2-3п от всяка твоя поръчка и само тях и искат ти да не загубиш за да правиш още и още поръчки на тях не им пука и милиярди да направиш даже ще се радват, разбе ри ме това исках да кажа просто използвах една алегория и малко по-селски език - целта ми наистина беше обаче доста некоректна - искам да предпазя колеги от възможни издънки при брокера рекламиран от Петър и тук не съм съгласен с теб - такова нещо не е необходимо в бг - просто и ти можеш да станеш представител на някоя мултилевълмаркетинг схема но после как ще те гледат колегите в очите - това го правя не поради факта че Петър не ми е върнал 100д а защото всеки от вас може да провери в нета че хората стоящи зад тоя брокер са доказани мошенници излъгали немалко хора по света.

Успех Ники нищо лично просто бизнес както се казва - наистина те уважавам като трейдър и говорих по принцип а не срещу твоите писания

Коментар

• Коко - това с кой е прост и дали бил от село или не го забрави. Няма значение тъп ли си прост ли си с више образование ли си и какво от това. На пазара печелят само финансово интелигентни хора, останалите напускат много бързо, това не значи че им е нужно обезателно висше образование дори не е нужно да имат и основно - става дума за печелещите ... примери за това колкото щеш.

Да си учен не означава че си умен. Излез на пазара огледай се малко и ще видиш безброй учени хора оковани във веригите на посредствеността. Та тези хора като са учени, умни ли са?

Коментар

• Koko - Ники е достатъчно добре за мен и епо кратко.
                    Аз не краставичер, краставици е нецелесъобразно да продавал. Относно брокера на Петър отношение немога да взема. Сметка при маркетмейкър немога да открия в момента защото нема достатъчно капитал в момента но това ще се промени ;-).
                    На мнение съм че БГ форекс пазара има нужда и от такава оферта като тази на Петър за да се развива. Относно брокерите и това как си управляват експозицията си напълно прав защото това е реалността.
                    Какво прави Петър то само Петър си знае. Когато избираш брокер ти поемаш риск. Когато си на пазара пак поемаш риск. Работата на брокера е да ти изпълни поръчките както си ги задал като управлиава риска който той поема(т.е. той се покрие и си вземе комисионната за това). Ако не го прави то тогава това си е повече негов проблем отколкото твой. То е същото почти ако тткия сметка там и те фалират като ако отрия позиция и тя отиде на загуба !?! Както ти писа преди няколко дни, в България има 4 сносни брокера доказали се в годините. Относно Петър, то времето ще покаже.

Ниама смисъл да си на пазара без да изкаш да почнеш да печелиш мого пари!

Коментар

• Първоначално изпратено от $tambeto
                      Първоначално изпратено от koko
                      Долу някъде около 1.30 обаче ще надуя дълга с около 40-50п стоп и цел 400-500п но въпреки това тази ми дълга ако видим нивото де ще е доста по рискова от късата която отворих
                      Тази зона 1.2970-80 мислиш ли че е бетон засега
                      че под нея ще слагаш стоповете
                      или че при пробив ще се срине.
                      Щеше да се обаждаш тези дни,драсни на л.с. после.
                      Стамбе според мен 1.2970-80 зоната няма доказателства че е бетон но хубавото при нея е че тя е последната търпяща корекция на ъп хода тоест под нея за мен имаме връх и следващата цел е някъде 1.19, ако обаче тя държи то целта според мен е 1.35 ниво, ако вече сме обаче свършили корекцията то целта е по-ниска 1.34 ниво и падайки на малките графики очаквам от около 1.3140 да тръгнем към 1.34 ниво аз във всеки случай виждам ход до 1.3140 в момента ако го бием то излиза вече това 1.30 2960 и него ако бием вече ясно

Аз за това писах краткосрочно че във всички случай виждам ход до 3140 поне, както колегата ме упрекна можеше да отворя по-горе с по-къс стоп но аз съм писал и преди - такова животно като "СТОП" във форекс не съществува - това животинче е измислено да ви намалява сметката и тия неща дето ги пише па 10п-30п стоп и цел къде 100п по книгите за добри пичове не за мен, аз съм от лошите, а съм и прост ако че имам висши образования и тнт - аз съм от село и на принципа взел колю дал колю - това ми е баланса. Преди да влеза в позиция си преценявам колко искам да загубя, задавам си въпросите какво колко кака кога - тоя последният е най-труден, но предпочитам изграждане на позиция начасти защото това ми дава още една вратичка ако се убедя че съм в грешка да избягам с част на по-добро ниво и си слагам някакви цели които пак така си ги бъзикам но никога не си задавам сериозно въпроса колко ще спечеля в началото даже рано бягам с третинка или половинка от позицията. А за стоп аз такова нещо ви казах че не съществува защото на пазара ако имате селл то стопът ви значи бай, така че аз го слагам тоя така наречен стоп там където със сигурност бих купил, разпределям си парите който съм отредил да загубя и тнт

Стамбе по късно ще ти пиша ЛС

Успех

Коментар

• това с брокера на петър си е чист маркетингов трик. нали ми дават още 5к отгоре като отрия сметка с 5к., да ама не ми дават да ги загубя, защото ще ги източа за една седмица в сметка при друг брокер. така че дават ти ливъридж 1:50 отначало и 100% бонус, което ти прави ливъриджа пак 1:100. е къде е разликата

но нали трябва да има набутани маймунки.

Коментар

• Ники Чепел хехето на стамбето е съвсем основателно - сега в бг има брокери с 1-200 но не това е важно, важното е брокерът да ти е читав има много измислени брокери около 99% от брокерите са измислени и всички пишат на тефтер и лошо в това няма но има и брокери който са съвсем измислени - те не само пишат на тефтер ами не се и стараят да хеджират клиентските позиции.
                          Един пример ако аз съм брокер имайки базата данни на клиентската маса разбира се ще отворя големият тефтер и ще започна обаче и да играя срещу клиентите си като ще хеджирам поне разликата на някакви нива - тоест аз ще изкарам нещо навън което ще ми струва нещо като застраховка но пък ще съм сигурен че мога да покрия клиентските позиции тоест разликата в тях, но има и такива които не правят това те просто пишат на тефтер разчитайки на статистиката че 90% губят, и аз твърдя че брокера на бат пешо е доста измислен и един ден ако почнеш да печелиш много ще се опариш и то яко.

Виж вземи за пример Матеев - той си казва че си е направил автоматиката, даже ти даова и 1-200, но чистосърдечно си заявява че ако му пуснеш над 10 лота ще те пусне вече на ръчен кщонтрол - това той ще го направи за да може своевременно да реагира на колебанията в пазара или друг пример Делтата прецакаха нещо един колега ние всички вдигнахме вой - има солидарност повярвай, и те му върнаха парите, друг пример ФХСМ аз греша вдигам врява ония ми връщат загубата и аз чак тогава разбирам че съм в грешка бил - но те дори несмеят някой публично да ги оплюе, друг пример юбс правя поръчка те ми се обаждат и ми казват прави каквото мислиш но нашите анализатори мислят това и това и това което правиш е рисковано май така че имай едно на ум и тнт тнт много примери мога да дам.
                          А ако стане някоя беля с брокера на бат пешо какво ще правиш - ти неможеш да ги намериш къде са дори а петър е в случая някакъв комисионер дето са му обещали някоя стотинка него ли ще гониш той какво е виновен че ти си луд. Ми по-добре отвори при маркетвиата те барем ти дават 5 долара и като зарибиш неколко маймуни ти расте сметката.

Успех

Коментар

• $tambeto - To bukwalno e ekwiwalentno na margin 1:200 sys specificni ogranicenia.
                            Po tocno kazano e da tyrguvas na kredit - w izwestna stepen.
                            Mislia si ce e tazi oferta e podhodiasta za uspeli traderi pri koito max. priemliva zaguba na mesec ne ptrewisawa 15% naprimer. Za da se wyzpolzwas ot towa triabwa da si uspesen. a zasto 1:100 s pari na zaem - moze bi zastoto brokera po lesno bi se hedziral ... predpolagam nosi po malyk risk.
                            Primer - az tazi sedmica keshirah 7 posledovatelni zagubi, obace wse oste sym sys 6% plus ot nacaloto na tozi mesec. Idejata e ce ako imas rabotesta sistema i si na plus pecalbata ti e dwojna. Pri pari na zaem i margin 1:100 nosis i po maluk risk no puk startirash dwojno po dobre i pribiras dwojna pecalba pyrvia mesec ili dwa dokato naprawis parwoto udwojawane. A i zasto da skoci na 1:200 nikoj w BG ne predlaga tova!
                            Towa az go wizdam kato razwitie na FOREX pazara v BG. Niama takawa oferta na pazara no coveka e vidial prazna nisha i e reshil da ja zaeme - nisto loso v towa. Drug e vyposa ve za da se vyzpolzwas ot towa triabva da si dobyr - pak nisto loso. V tozi kontekst "hahaha-to" moze da se okaze malko pribarzano spored men. Vyv vseki slicaj mislia ce cialata tazi rabota e dobre dosla, a kolko edin broker e dobyr i korekten tova pokazvat i kazwat klientite mu. Wremeto ste pokaze, ne e dobre da se prawiat pribarzani zaklucenia w momenta.
                            Първоначално изпратено от $tambeto
                            Хахахаха,това го взех от сайта на Петър.Ами какъв е смисълът да ти удвояват сметката,за визуална утеха ли?по добре маржин 1<200 от колкото така да ги гледаш само и да се дразниш.А и така с тази визуална измама ще се подлъгваш да имаш повече позиции
                            Профитер каза>

Добре да речем че утре отивам в офиса на Петър или там където ми кажете и си откривам сметка от 5к.Вие ми отваряте сметка която общия баланс ще е 10к,обаче в четвъртък ми трябват пари и заявявам 4к да изтегля.Какво ще се случи със сметката ми,какъв ще е баланса по нея и да речем че съм отворил и някакви позиций.

Петър каза>

В случай на поставения въпрос-след като си изтеглите 4000$ от сметката ще останете с баланс по нея от 6000$.В случай,че загубите 1000$ които сте депозирали вие - на 5000-5050$ сметката Ви ще бъде блокиране до момента в който не внесете допълнително средства или не закриете сметката си.
                            Целта е да ви бъде предоставена възможност за търговия с по-големи обеми (purchasing power).

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                              Долу някъде около 1.30 обаче ще надуя дълга с около 40-50п стоп и цел 400-500п но въпреки това тази ми дълга ако видим нивото де ще е доста по рискова от късата която отворих
                              Тази зона 1.2970-80 мислиш ли че е бетон засега
                              че под нея ще слагаш стоповете
                              или че при пробив ще се срине.
                              Щеше да се обаждаш тези дни,драсни на л.с. после.

Коментар

• Хахахаха,това го взех от сайта на Петър.Ами какъв е смисълът да ти удвояват сметката,за визуална утеха ли?по добре маржин 1<200 от колкото така да ги гледаш само и да се дразниш.А и така с тази визуална измама ще се подлъгваш да имаш повече позиции
                                Профитер каза>

Добре да речем че утре отивам в офиса на Петър или там където ми кажете и си откривам сметка от 5к.Вие ми отваряте сметка която общия баланс ще е 10к,обаче в четвъртък ми трябват пари и заявявам 4к да изтегля.Какво ще се случи със сметката ми,какъв ще е баланса по нея и да речем че съм отворил и някакви позиций.

Петър каза>

В случай на поставения въпрос-след като си изтеглите 4000$ от сметката ще останете с баланс по нея от 6000$.В случай,че загубите 1000$ които сте депозирали вие - на 5000-5050$ сметката Ви ще бъде блокиране до момента в който не внесете допълнително средства или не закриете сметката си.
                                Целта е да ви бъде предоставена възможност за търговия с по-големи обеми (purchasing power).

Коментар

Working...
                                X