Първоначално изпратено от OPASEN
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX (архив 14.11.2011 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Между другото оня ден единствено СТС реагира адекватно на шиповете при австралиеца, верно спряха търговията но разясняваха защо иде реч - ето реакцията която беше много бърза на Матеев за което шапка му свалям дано тия дни пак реагира така защото очаквам шип със сигурност при канадският долар и евентуално навсякъде както казах 1.30 а на бас
Но ето първата реакция на матеев
Евала
Цитирам
Малко преди полунощ бях пред компютъра и бях наотворил много прозорци, за да мога да наблюдавам едновременно всички валутни двойки, всички федери и всички сървъри. Дефакто бях подготвен и очаквах някакво неприятно развитие. Първото, което ми направи впечатление, беше това, че по всеки инструмент имах активни по 1-2 брокера, вместо обичайните 50-60. Това ме притесни много, защото друг път такова нещо не се е случвало. Както и да е. Търговията започна, появиха се котировки и няколко минути всичко изглеждаше наред. И в един момент на екраните на федерите започват да летят червени редове със съобщения за филтрирани игли. По много инструменти и се движат толкова бързо, че не мога да прочета за какво точно става въпрос. Поглеждам към котировките и виждам, че по някои инструмента има игли, и то с размер от по няколко хиляди пипса. Поглеждам към дилърската конзола и виждам как летят редовете с активирани стопове и отложени ордери. Въобще - цветомузика по всички екрани + звукови ефекти, наподобяващи картечница (при всяка активация на ордер дилърската конзола изпиуква еднократно). Към всичко това прибавете и факта, че почти едновременно зазвъняха телефона и GSM-a. Въобще ад. Междувременно заредих SAXO и видях, че на техните графики също се мъдрят някакви страхотни игли. Да бяха 100-200 пипса, щях да повярвам, че това е пазара. Но когато говорим за 7000 пипса е ясно, че е възникнала форсмажорна ситуация. Между другото ми хрумна мисълта дали някъде по света не е паднала атомна бомба.
Както и да е. Единственото разумно решение при такава ситуация е спирането на всички сървъри до изясняване на ситуацията. Взех го след не по-вече от 10 секунди двоумене. И спрях сървърите. След това внимателно разгледахме логовете и си изяснихме, че иглите са по всички инструменти, в които участвува Австралийския долар. След това започнахме възстановяване на щетите. Трябваше базите данни с ордери и позиции да се възстановят към състоянието преди иглите. И то на 4 сървъра. Освен това трябваше да се възстановят и всички повредени файлове с барове. Говорим за около 4 000 файла. Трябваше да се открие кой или кои брокери са излъчили тези игли и да бъдат забранени. Всичко това отне няколко часа. Междувременно трябваше да отговаряме по телефонните на обажданията на клиентите и да им обясняваме в каква ситуация сме изпаднали. Трябваше и да драсна няколко реда по форумите. И в момента пиша постинг, за да ви обясня какво точно се е случило.
Равносметката:
1. Развалих си празника. Уискито остана недоизпито. Сигурно вече е изветряло в чашата.
2. Не съм спал и сигурно няма да спя и през деня, в очакване на нови изненади.
3. Много клиенти останаха разочаровани от СТС и даже започнаха критики към нас.
Какво е положението към момента:
Отменени са всички активирани стопове. Всички отложени ордери, които са се активирали, са възстановени в предишното им състояние. Всични нови сделки, сключени през първите 2-3 минути след полунощ са отменени. Въобще всичко е възстановено към състояние, в каквото е било към 00.00 часа.
И последно:
СТС Финанс се извинява на всички свои клиенти за причинените неудобства. Надяваме се, че ще разберете сложността на ситуацията, в която изпаднахме и ще подходите към нас с разбиране и великодушие. И да се надяваме, че друга подобна криза (според теорията на вероятностите) ще имаме най-рано след 100 години.
ХЕХЕ МАТЕЕВ А НА БАС ЧЕ ДО НОВА ГОДИНА ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЩЕ ИЗЖИВЕЕШ ТОВА ХЕХЕ
Коментар
-
Първоначално изпратено от $tambetoПървоначално изпратено от OPASENАз пък вярвам в доброто!!! :-)
Наистина, не е ясно дали Бог е Христос, дали е Аллах или пък Буда, но всяка една религия проповядва доброто ;-) За това аз се опитвам да съм добър човек, пък като пукнем ще видим :-)
За 1:500 - аз съм при Популярна Каса (Northfinance) и играя без стопове, с довнасяне по сметката, ако се наложи! За тази ми стратегия 1:500 е прекрасно!!! Още повече при ПК StopOutLevel е 10%, което в комбинация с 1:500 е супер, защото ми дава малко повечко време да реагирам и да довнасям пари по сметката! ;-) А това е голямо предимство! :-)
Честно казано, не съм преминал на 1:500, защото нямам време да се разправям да ходя до офиса (в момента съм на 1:200) ;-)
Ако затварят на нулата, то още по-добре! :-) Важното е, че са читав брокер и вече една година нямам проблеми по платформата и търговията. За това и коментирах Northfinance и условията им ;-)
Успехи! :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от OPASENАз пък вярвам в доброто!!! :-)
Наистина, не е ясно дали Бог е Христос, дали е Аллах или пък Буда, но всяка една религия проповядва доброто ;-) За това аз се опитвам да съм добър човек, пък като пукнем ще видим :-)
За 1:500 - аз съм при Популярна Каса (Northfinance) и играя без стопове, с довнасяне по сметката, ако се наложи! За тази ми стратегия 1:500 е прекрасно!!! Още повече при ПК StopOutLevel е 10%, което в комбинация с 1:500 е супер, защото ми дава малко повечко време да реагирам и да довнасям пари по сметката! ;-) А това е голямо предимство! :-)
Иначе... то че Христос не е Бог е ясно - Бог е баща на Исус... горкия Йосиф... Мария му изневерила с оня горе хахахаха
коко... напълно се съгласявам с теб, че Бог е всеки един от нас и най-вече в себе си трябва да вярваме, иначе най-малкото сме сбъркали форума!
Тая вечер го обърнах ме на теология... ама в тоя вял пазар...
И един поздрав с Upsurt - 50 leva razhodi.mp3 с пожелание да си праим по 5000 лева разходи 30 от 31 в месеца и да не ни бърка ;-) Това за догодинаFrom Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoСтамбе ще ти пиша в началото на годината още изчаквам но се надявам да мога до към 8ми януари
Коментар
-
Първоначално изпратено от OPASENАз пък вярвам в доброто!!! :-)
Коментар
-
Аз пък вярвам в доброто!!! :-)
Коментар
-
Стамбе ще ти пиша в началото на годината още изчаквам но се надявам да мога до към 8ми януари
Аяксчо, няма значение дали вярваш в исус, буда, шива...... важното е да вярваш пък дори и само в себе си, може доста атеистично да звучи но бог е всеки един от нас, относно тоя другият незнам аз вярвам в него или поне не го отричам но не спазвам заповедите му и каноните му поне засега което сигурно е жалко.
Успехи през новата година
Коментар
-
Първоначално изпратено от tradeПървоначално изпратено от Ajax4oПървоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от Ajax4oПървоначално изпратено от karakondjulInteresuva me dali niakoi tuk izpolzva uslugite na North Finance - mnenia?
Predlagat 1:500 i dosta instrumenti, i ne samo fx, fractional lots, dobar spead (???) Izpolzvat MT4.
Честита коледа и весело посрещане на новата година,нека ви донесе много радост и щастие.
Коментар
-
коко... не вярвам в Христос... не вярвам защото мисля, че е като съвременните екстрасенси... някой от които наистина лекуват.. майка ми е жив пример*... но не мисля, че е бил нищо повече...
Вярвам в това, че има някаква сила която ни направлява, вярвам и в това, че всеки има начертан път, който обаче може да промени ако иска.
Вярвам, че нещо седи над нас и ни се чуди колко сме тъпи ... незнам... ако искаш го наречи Господ, ако искаш НЛО, ако щеш и гдсфнигсди.
Ходя на църква понякога но най-вече за да запаля свещ за някой близък... и ако има наистина някой горе да ми опрости дивотиите... поне малко...
А иначе... най-хубавото на Коледа е, че се събира семейството... ама тая Коледа ме издуха... бях болен, а на бъдни вечер и нощес бях на работа... да ти пикам на Коледата...
* опа уточнение... пример не за екстрасенс, а за излекуван човек ;-)From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от tradeПървоначално изпратено от Ajax4oПървоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от Ajax4oПървоначално изпратено от karakondjulInteresuva me dali niakoi tuk izpolzva uslugite na North Finance - mnenia?
Predlagat 1:500 i dosta instrumenti, i ne samo fx, fractional lots, dobar spead (???) Izpolzvat MT4.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4oПървоначално изпратено от karakondjulПървоначално изпратено от Ajax4oПървоначално изпратено от karakondjulInteresuva me dali niakoi tuk izpolzva uslugite na North Finance - mnenia?
Predlagat 1:500 i dosta instrumenti, i ne samo fx, fractional lots, dobar spead (???) Izpolzvat MT4.Pip master
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4oбат Коко, аз подарък искам, не елхичка. От Green Peace съм и съм анти изсичането на елхи с комерсялна цел...
Иначе, честита Коледа... да и еба майката... всеки туй ми вика, ами ако съм гаден атеист и невярвам в Христос??? То и без да съм атеист не вярвам тоя, ама поне вявам в някаква висша сила...
Койт го кефи Коледа, да му е честита...
ПП Аз също не мога да се похваля че съм вярващ, в смисъл ходя на църква паля по свещичка но съм кофти човек нищо не давам все искам от дядо господ а ферари с цвят червен я друго нещо , иначе съм на мнение че трябва да се вярва - е поне вярата е запазила бъргарщината преди време сега незнам е сега поне всички вярваме в снежанка но и това не е малко хехе
Коментар
Коментар