IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив 14.11.2011 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от OPASEN
    Здрасти, $tambeto :-)

Честно казано, не съм преминал на 1:500, защото нямам време да се разправям да ходя до офиса (в момента съм на 1:200) ;-)

Ако затварят на нулата, то още по-добре! :-) Важното е, че са читав брокер и вече една година нямам проблеми по платформата и търговията. За това и коментирах Northfinance и условията им ;-)

Успехи! :-)
    Не е нужно да ходиш до офиса,става с телефонно обаждане или писмо но това като ти се наложи и дано да не ти се налага,важното е че знаеш.

Коментар

• Между другото оня ден единствено СТС реагира адекватно на шиповете при австралиеца, верно спряха търговията но разясняваха защо иде реч - ето реакцията която беше много бърза на Матеев за което шапка му свалям дано тия дни пак реагира така защото очаквам шип със сигурност при канадският долар и евентуално навсякъде както казах 1.30 а на бас

Но ето първата реакция на матеев
      Евала
      Цитирам

Малко преди полунощ бях пред компютъра и бях наотворил много прозорци, за да мога да наблюдавам едновременно всички валутни двойки, всички федери и всички сървъри. Дефакто бях подготвен и очаквах някакво неприятно развитие. Първото, което ми направи впечатление, беше това, че по всеки инструмент имах активни по 1-2 брокера, вместо обичайните 50-60. Това ме притесни много, защото друг път такова нещо не се е случвало. Както и да е. Търговията започна, появиха се котировки и няколко минути всичко изглеждаше наред. И в един момент на екраните на федерите започват да летят червени редове със съобщения за филтрирани игли. По много инструменти и се движат толкова бързо, че не мога да прочета за какво точно става въпрос. Поглеждам към котировките и виждам, че по някои инструмента има игли, и то с размер от по няколко хиляди пипса. Поглеждам към дилърската конзола и виждам как летят редовете с активирани стопове и отложени ордери. Въобще - цветомузика по всички екрани + звукови ефекти, наподобяващи картечница (при всяка активация на ордер дилърската конзола изпиуква еднократно). Към всичко това прибавете и факта, че почти едновременно зазвъняха телефона и GSM-a. Въобще ад. Междувременно заредих SAXO и видях, че на техните графики също се мъдрят някакви страхотни игли. Да бяха 100-200 пипса, щях да повярвам, че това е пазара. Но когато говорим за 7000 пипса е ясно, че е възникнала форсмажорна ситуация. Между другото ми хрумна мисълта дали някъде по света не е паднала атомна бомба.

Както и да е. Единственото разумно решение при такава ситуация е спирането на всички сървъри до изясняване на ситуацията. Взех го след не по-вече от 10 секунди двоумене. И спрях сървърите. След това внимателно разгледахме логовете и си изяснихме, че иглите са по всички инструменти, в които участвува Австралийския долар. След това започнахме възстановяване на щетите. Трябваше базите данни с ордери и позиции да се възстановят към състоянието преди иглите. И то на 4 сървъра. Освен това трябваше да се възстановят и всички повредени файлове с барове. Говорим за около 4 000 файла. Трябваше да се открие кой или кои брокери са излъчили тези игли и да бъдат забранени. Всичко това отне няколко часа. Междувременно трябваше да отговаряме по телефонните на обажданията на клиентите и да им обясняваме в каква ситуация сме изпаднали. Трябваше и да драсна няколко реда по форумите. И в момента пиша постинг, за да ви обясня какво точно се е случило.

Равносметката:
      1. Развалих си празника. Уискито остана недоизпито. Сигурно вече е изветряло в чашата.
      2. Не съм спал и сигурно няма да спя и през деня, в очакване на нови изненади.
      3. Много клиенти останаха разочаровани от СТС и даже започнаха критики към нас.

Какво е положението към момента:
      Отменени са всички активирани стопове. Всички отложени ордери, които са се активирали, са възстановени в предишното им състояние. Всични нови сделки, сключени през първите 2-3 минути след полунощ са отменени. Въобще всичко е възстановено към състояние, в каквото е било към 00.00 часа.

И последно:
      СТС Финанс се извинява на всички свои клиенти за причинените неудобства. Надяваме се, че ще разберете сложността на ситуацията, в която изпаднахме и ще подходите към нас с разбиране и великодушие. И да се надяваме, че друга подобна криза (според теорията на вероятностите) ще имаме най-рано след 100 години.

ХЕХЕ МАТЕЕВ А НА БАС ЧЕ ДО НОВА ГОДИНА ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЩЕ ИЗЖИВЕЕШ ТОВА ХЕХЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от $tambeto
        Първоначално изпратено от OPASEN
        Аз пък вярвам в доброто!!! :-)

Наистина, не е ясно дали Бог е Христос, дали е Аллах или пък Буда, но всяка една религия проповядва доброто ;-) За това аз се опитвам да съм добър човек, пък като пукнем ще видим :-)

За 1:500 - аз съм при Популярна Каса (Northfinance) и играя без стопове, с довнасяне по сметката, ако се наложи! За тази ми стратегия 1:500 е прекрасно!!! Още повече при ПК StopOutLevel е 10%, което в комбинация с 1:500 е супер, защото ми дава малко повечко време да реагирам и да довнасям пари по сметката! ;-) А това е голямо предимство! :-)
        Здравей точно за теб се сетих сега и мислих да ти пиша.за твоята стратегия е добре 1>500 но не знаех че си преминал на него.ИначеStop OutLevel 10% не е вярно,няма такъв %,затварят на 0 и съм го виждал с очите си за съжаление но беше прежалено,даже преди това акаунта стигна до 7 $ и не затвориха нитоедна позиция но нямаше смисъл и аз да затварям.
        Здрасти, $tambeto :-)

Честно казано, не съм преминал на 1:500, защото нямам време да се разправям да ходя до офиса (в момента съм на 1:200) ;-)

Ако затварят на нулата, то още по-добре! :-) Важното е, че са читав брокер и вече една година нямам проблеми по платформата и търговията. За това и коментирах Northfinance и условията им ;-)

Успехи! :-)

Коментар

• Очаквам тия дни да видим един шип който да бие 1.3000 за малко това съвсем сериозно

Коментар

• Тия дни между другото е рай за спекулантите - Вие бяхте свидетели какво стана оня ден, аз лично очаквам такива неща да се случат и сега в тия дни тоест шипове мипове и тнт така че умната особено ако имате отворени позиции или ордери

Коментар

Наистина, не е ясно дали Бог е Христос, дали е Аллах или пък Буда, но всяка една религия проповядва доброто ;-) За това аз се опитвам да съм добър човек, пък като пукнем ще видим :-)

За 1:500 - аз съм при Популярна Каса (Northfinance) и играя без стопове, с довнасяне по сметката, ако се наложи! За тази ми стратегия 1:500 е прекрасно!!! Още повече при ПК StopOutLevel е 10%, което в комбинация с 1:500 е супер, защото ми дава малко повечко време да реагирам и да довнасям пари по сметката! ;-) А това е голямо предимство! :-)
              Хаххаха е ти изкърти от всекъде с тоя лаф.. хахаха е евала!
              Иначе... то че Христос не е Бог е ясно - Бог е баща на Исус... горкия Йосиф... Мария му изневерила с оня горе хахахаха
              коко... напълно се съгласявам с теб, че Бог е всеки един от нас и най-вече в себе си трябва да вярваме, иначе най-малкото сме сбъркали форума!
              Тая вечер го обърнах ме на теология... ама в тоя вял пазар...

И един поздрав с Upsurt - 50 leva razhodi.mp3 с пожелание да си праим по 5000 лева разходи 30 от 31 в месеца и да не ни бърка ;-) Това за догодина
              From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
              България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                Стамбе ще ти пиша в началото на годината още изчаквам но се надявам да мога до към 8ми януари
                И аз май ще изчакам че сега по празниците нали знаеш как е.Засега имаме срок до петък но ще видим.Така или иначе ще се засичаме тук и ще се чуем.Весело посрещане на новата година и много по успешна и щастлива нова година.

Коментар

Здравей точно за теб се сетих сега и мислих да ти пиша.за твоята стратегия е добре 1>500 но не знаех че си преминал на него.ИначеStop OutLevel 10% не е вярно,няма такъв %,затварят на 0 и съм го виждал с очите си за съжаление но беше прежалено,даже преди това акаунта стигна до 7 $ и не затвориха нитоедна позиция но нямаше смисъл и аз да затварям.

Коментар

• Аз пък вярвам в доброто!!! :-)

Коментар

• Стамбе ще ти пиша в началото на годината още изчаквам но се надявам да мога до към 8ми януари

Аяксчо, няма значение дали вярваш в исус, буда, шива...... важното е да вярваш пък дори и само в себе си, може доста атеистично да звучи но бог е всеки един от нас, относно тоя другият незнам аз вярвам в него или поне не го отричам но не спазвам заповедите му и каноните му поне засега което сигурно е жалко.
                      Успехи през новата година

Коментар

• Първоначално изпратено от trade
                        Първоначално изпратено от Ajax4o
                        Първоначално изпратено от karakondjul
                        Interesuva me dali niakoi tuk izpolzva uslugite na North Finance - mnenia?

Predlagat 1:500 i dosta instrumenti, i ne samo fx, fractional lots, dobar spead (???) Izpolzvat MT4.
                        с маржин 1:500 батко, само ти предлагат по-бързо да им дадеш парите си! 1:100 в краен случай 1:200 е перфектно!
                        Pri polojenie 4e ima franctional lots, tova ne kompensira li visokiat margin? Iskam da kaja ako kupis 1 lot pri leverage 1:100, tova e kato da kupis 0.2 lots pri leverage 1:500. Nali taka? Ili ne6to mi ubiagva?
                        от гледна точка на заемания маржин е така... само, че то така ти се губи файдата от 1:500... ако ще ти трябва 1:500 означава, че ще играеш с голям риска :arrow: ще фалираш ... по-скоро рано, отколкото късно...
                        понякога даже си мисля 4е и 1/100 е доста
                        1>500 има своите предимства и недостатъци.Първо трябва да си изградиш своя стратегия за търговия и тогава виж дали ще ти е нужен тозимаржин.А ако си се научил да спазваш ММ няма никакво значение маржина за теб.Ако спазваш определен риск върху акаунта си няма значение маржина,дали ше ти вземат за 1 лот 1200 или 250$ от маржина за отворената ти позиция теб трябва да не те бърка.Опасно е за начинаещите защото гледат че има свободни средства по сметката и се изкушават да я натоварят колкото се може.Ако пък стратегията ти е безпогрешна и играеш с голям % то тогава това е добре за теб.Иначе имаше много въпроси затова че е обречена сметката ти.1 лот при 1>100 и при 1>500 си е един лот и 1 пип винаги си е 10$,разликата е в това че по малко ти взима от маржина.
                        Честита коледа и весело посрещане на новата година,нека ви донесе много радост и щастие.

Коментар

• коко... не вярвам в Христос... не вярвам защото мисля, че е като съвременните екстрасенси... някой от които наистина лекуват.. майка ми е жив пример*... но не мисля, че е бил нищо повече...
                          Вярвам в това, че има някаква сила която ни направлява, вярвам и в това, че всеки има начертан път, който обаче може да промени ако иска.
                          Вярвам, че нещо седи над нас и ни се чуди колко сме тъпи ... незнам... ако искаш го наречи Господ, ако искаш НЛО, ако щеш и гдсфнигсди.
                          Ходя на църква понякога но най-вече за да запаля свещ за някой близък... и ако има наистина някой горе да ми опрости дивотиите... поне малко...
                          А иначе... най-хубавото на Коледа е, че се събира семейството... ама тая Коледа ме издуха... бях болен, а на бъдни вечер и нощес бях на работа... да ти пикам на Коледата...

* опа уточнение... пример не за екстрасенс, а за излекуван човек ;-)
                          From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                          България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от trade

Predlagat 1:500 i dosta instrumenti, i ne samo fx, fractional lots, dobar spead (???) Izpolzvat MT4.
                            с маржин 1:500 батко, само ти предлагат по-бързо да им дадеш парите си! 1:100 в краен случай 1:200 е перфектно!
                            Pri polojenie 4e ima franctional lots, tova ne kompensira li visokiat margin? Iskam da kaja ako kupis 1 lot pri leverage 1:100, tova e kato da kupis 0.2 lots pri leverage 1:500. Nali taka? Ili ne6to mi ubiagva?
                            от гледна точка на заемания маржин е така... само, че то така ти се губи файдата от 1:500... ако ще ти трябва 1:500 означава, че ще играеш с голям риска :arrow: ще фалираш ... по-скоро рано, отколкото късно...
                            Няма значение 1-100 или 1-500 просто е въпрос до психика да не ти думне стопа тоест всичко е ММ ----- но на 1-500 примерно, има обаче едно предимство и то е ако изграждаш позиция по някакъв тренд и товариш но вече като си на плюс разбира се е тогава когато си гарантираш някакъв профит можеш да си пробваш късмета с предимството на това 1-500 но практиката показва че нервите ти няма да издържат тоест ще се изкушиш не чак тогава да го пробваш хехе

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o

Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
                                бат Коко, аз подарък искам, не елхичка. От Green Peace съм и съм анти изсичането на елхи с комерсялна цел...
                                Иначе, честита Коледа... да и еба майката... всеки туй ми вика, ами ако съм гаден атеист и невярвам в Христос??? То и без да съм атеист не вярвам тоя, ама поне вявам в някаква висша сила...
                                Койт го кефи Коледа, да му е честита...
                                Да да не вярваш невярваш, не вярваш в христос не вярваш в дядо коледа ами в кво вярваш бря - а дано вярваш в снежанка, хохохо
                                ПП Аз също не мога да се похваля че съм вярващ, в смисъл ходя на църква паля по свещичка но съм кофти човек нищо не давам все искам от дядо господ а ферари с цвят червен я друго нещо , иначе съм на мнение че трябва да се вярва - е поне вярата е запазила бъргарщината преди време сега незнам е сега поне всички вярваме в снежанка но и това не е малко хехе

Коментар

Working...
                                X