IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив 14.11.2011 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kritelin
    Като се замисля обаче коко в това,което ти каза за най-често повтарящата се стойност има резон,защото ако приемем че колебанията са във вид на функцията на синус т.е. движат се около една ос,която ги привлича то точно стойността на тази ос ще е най-често повтарящата се.
    Аз използвам тоя груб модел за екстраполиране - наистина е груб, но ако ползваме медианата ни трябват поне три компонента - така наречените квартили, три на брой, които делят статистическия ред на четири равни части (вторият квартил съвпада с медианата) това ок но напрактика уравнението е нелинейно тоест трябва да работим с центили поне които са 99 ок и това добре - моята идея е проста - да сведа нелинейното уравнение до система линейни. Така това за идеалното движение по синусуида и аз го вземам в предвид в общи линии всяко едно движение може да се опише като сбор на такива
    Успех в търсенията

Коментар

• Като се замисля обаче коко в това,което ти каза за най-често повтарящата се стойност има резон,защото ако приемем че колебанията са във вид на функцията на синус т.е. движат се около една ос,която ги привлича то точно стойността на тази ос ще е най-често повтарящата се.

Коментар

• Коко идеята ми е за нещо подобно,на това,което си се опитал да покажеш с графиката си.Разликата е в това,че не търся най-често повтарящата се стойност ( модална стойност му викаме тука ),а медиан-а и след като се изчисли той и го вземем като очаквана стойност със стандартно отклонение примерно 200 пип-а ще може да се изгради нещо като модел с дадени граници,като се очаква,че цената не се движи хаотично,а под въздействието на силите на търсене и предлагане може да се смята,че тя винаги ще е привличана от медиана ( среднината ) защото там ще се получава нещо като равновесие на тези сили за нашия модел,а не като цяло.При преминаването над или под тази среднина ще надделяват силите на търсене или съответно предлагане и ще може да се очаква достигане до нива близки на съответното отклонение.С времето разбира се,че се достигат нови дъна и върхове и моделът ще се обновява,както и медианът ще се премества съответно нагоре или надолу.Незнам доколко идеята ми е практична,но за мен звучи дори и в този груб вид като нещо,което си струва да се опита.
        Колегата Фактс нека запазим добрия тон и ако си по-опитен от мен не се опитвай да го докажеш чрез нападки,а чрез съвети :-)

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
            Първоначално изпратено от koko
            Колега Фактс, аз си мисля че колегата има малко по-различна от болингер логиката, екстраполирането на едно движение на база динамика а не само на статика както е при болингера
            Колега koko, кое точно е "статика" при болинджъра, което колегата kritelin ще го прави на база динамика?

Болинджъра си е точно това, пълзящи средни на база определен период от време. Кое е "статиката" тук?

Стандартното отклонение се умножава по 2 и се движи динамично заедно с пълзящата средна като определя условни граници за върхове и дъна... Нали това е което иска да направи колегата kritelin на база период от 5 години? Кое е "статиката" тук? Ако се умножи по 3 или 4 означава ли че ще е по-динамично?!

Би ли бил по-конкретен?

Колега Фактс - повечето индикатори са статични тоест те са на база 4 ри параметара - опен клоуз хай и лоу, тоест за да екстраполираме на тая база е много трудно защото имаме нелинейно уравнение, за да избегнем неудобството - защото математическото решение на нелинейните уравнения е трудно ние ги свеждаме до система линейни такива - примерно за да измериш дължината на на река на картата ти чертаеш достатъчно малки прави линиики които сумираш, напрактика как е при форекса - при моделирането ти гледаш примерно свещ на 1ч и преди всичко това което вземат повечето индикатори са тия четири неща ОКХЛ, добре но това не отразява динамиката на движение вътре в самият бар, тоест нормалното разпределение - коя е стойноста срещана най-често вътре, ще ти дам един пример по икономикс ми преподаваше един стратев който на тестовете правеше стандартно разпределение на получените точки и на база на това формираше оценкща, тоест той не казваше ако си получил от еди колко си до еди колко си точки 6 после 5 и тнт а правеше стандартно отклонение тоест толкова отговорили с толкова точки и чертаеше графиката на дъската - тя беше с гърбица наляво или надясно и тнт - тоест той правеше динамична система на оценяване -това е мое мнение аз вземам още една величина тоест тая която вътре в бара е срещана най-често и нея използвам за екстраполация на база на статичният модел даден от болингер и тнт абе не ми се пише.

Ето пример с кабела който колегата ме попита - в момента в който той ме попита какво мисля за него аз дадох сел от 9655 - което за мен на оня бар е справедливата цена, от тук насетне ние можем да гоним макс и мин от статичният модел но небива да го бием.

Значи в момента кабела е 9664 аз смятам че след 1м сега е 17.59 той ще продължи надолу както смятам че тетивата беше твърде бързо опъната което нормално го върна, както и да е не ми се обяснява защото нищо не разбирам

Коментар

• Първоначално изпратено от MIK
              Първоначално изпратено от dep-j
              ДоларКад имам задействан ТП на цялата позиция на 1.1800 очаквам тест на тренд линията отдолу където ще отворя нова дълга с цел 1.20
              Здравеи Коко .И на мен ми задеиства т/п на 1.18 (всъщност ние и приблизително по едно и също време започнахме да товарим каручките).Сега къде очакваш добър вход .Идва лихвен ден,но едва ли ще имаме изненади като при БъИ ....хе хе доста красиво го направиха тези пичове .

Аз също закрих- по-голяма част,но от лакомия оставих
              20% от канадеца и вече му направих една малка добавка на 1.17
              в петък,но май избързах.ДО 1.20 ще стискам-мисля , че топлото време помага много за северното движение.Успех на всички.
              mnogo sam zaet vse oshte nadiavam se da prikliu4a drugata sedmica s edni gluposti koito baia se zabavih no se nadiavam shte imam vreme da sledia pazara otblizo - na parvo 4etene trend liniata ot 1.1030 na dnevna iska test toest niva okolo 1.14 chakam za nova dalga no tova e na parvo 4etene

Коментар

• Първоначално изпратено от dep-j
                ДоларКад имам задействан ТП на цялата позиция на 1.1800 очаквам тест на тренд линията отдолу където ще отворя нова дълга с цел 1.20
                Здравеи Коко .И на мен ми задеиства т/п на 1.18 (всъщност ние и приблизително по едно и също време започнахме да товарим каручките).Сега къде очакваш добър вход .Идва лихвен ден,но едва ли ще имаме изненади като при БъИ ....хе хе доста красиво го направиха тези пичове .

Аз също закрих- по-голяма част,но от лакомия оставих
                20% от канадеца и вече му направих една малка добавка на 1.17
                в петък,но май избързах.ДО 1.20 ще стискам-мисля , че топлото време помага много за северното движение.Успех на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от kp
                  Здравей Коко, би ли коментирал създалата се ситуация при кабела и какво е твоето виждане за по нататъшно развитие.
                  Предварително благодаря за отговора.

sell 1.9655 TP 1.9590 stop 1.9675

Коментар

• USD/C$

Принципно тук имаме още работа на юг.Но първо трябва да биеме 1.1648/51 за тест на 1.1570-73 и някаде тук да търсим вход за 1.19 и 1.20 .

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                      Колега Фактс, аз си мисля че колегата има малко по-различна от болингер логиката, екстраполирането на едно движение на база динамика а не само на статика както е при болингера
                      Колега koko, кое точно е "статика" при болинджъра, което колегата kritelin ще го прави на база динамика?

Болинджъра си е точно това, пълзящи средни на база определен период от време. Кое е "статиката" тук?

Стандартното отклонение се умножава по 2 и се движи динамично заедно с пълзящата средна като определя условни граници за върхове и дъна... Нали това е което иска да направи колегата kritelin на база период от 5 години? Кое е "статиката" тук? Ако се умножи по 3 или 4 означава ли че ще е по-динамично?!

Би ли бил по-конкретен?
                      Facts, колегата е съвсем в началото на една идея, която тепърва, в процеса на работа, ще трябва да развие. Тогава ще открие и големите възможности, които статистиката му дава. Затова и конкретното приложение, което вижда в момента, не трябва да се подлага на критика. След няколко месеца усилена работа по проекта, ще има далеч по- квалитетни виждания.

Нека оставим ББ настрани и да разгледаме следните примери:

1. Пускаш заявка до базата данни за волантилността на пазара по тримесечия за няколко двоики за последните 10 год. Резултатът е, да кажем, че за изминалото тримесечие имаш волантилност в пъти по- ниска от средната за предходните периоди. Естествено това не е препоръка за търговия, но поне ще те ориентира, че е близо времето за ново силно движение. (Това можеш да го установиш и чрез ББ на голяма графика или чрез един поглед на графиката, но в случая целта ми е да дам насочващи примери.)

2. Чрез една подобна база данни можеш да установиш кога една валута е исторически подценена/надценена, което вече си е спомагателен довод за заемане на определена дългосрочна позиция.

3. Пускаш заявка за колебанието на хиената през месец март и... о, чудо!, "откриваш", че с огромна доза сигурност тогава имаш ръст на японската валута. После разбиваш месеца по декади и тн. и тн.

Това са само 3 елементарни примера как статистиката може да ни помогне, за да оптимизираме играта си. Като се занимае човек, ще открие още много (зависи колко е информацията, с която разполага и как я комбинира). Най- малкото един подобен статистически подход има две страни. Позволява ни да анализираме пазара, но и себе си (отиграванията си).

Коментар

• Първоначално изпратено от koko

Коментар

Би ли бил по-конкретен?

Коментар

• искате ли да си отворим една тема за статистически и иконометрически модели за оценка и прогнозиране, може да не е само за валути?
                            Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
                              Първоначално изпратено от Facts
                              Първоначално изпратено от kritelin
                              И аз наскоро издържах изпита по статистика и ми направи впечатление един способ за изчисляване на бъдещи колебания чрез исторически данни.Точно тогава ми дойде тази идея.Освен това си мисля,че ако се изчисли медиан за последните 5 години примерно и се сметнат максималните отклонения нагоре и надолу от медиана това ще може да се помага при откриването на дъна и върхове.
                              Момчета да сте чували за Болинджър бандс и каква е философията на този индекс?

Колега Фактс, аз си мисля че колегата има малко по-различна от болингер логиката, екстраполирането на едно движение на база динамика а не само на статика както е при болингера тоест вкарваме и честотата, примерно при еврото би излязла някаква картинка с цел 1.2820 на първо време - нещо такова http://golohoro.hit.bg/ewqe.png
                              коко, това чрез какъв метод на прогнозиране?

Kiyosi Ito, 4rez fibona4i na poslednoto poka4vane oktomvri/dekemvri. A grafikata na linka e za zabluda na protivnika. S ostanalata 4ast ot posta ne moga da ne se syglasq.

Коментар

Здравей Коко, би ли коментирал създалата се ситуация при кабела и какво е твоето виждане за по нататъшно развитие.
                                Предварително благодаря за отговора.

Коментар

Working...
                                X